ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Μπασκετικός Καζαμίας 2009


Με το 2009 να έχει μόλις ξεκινήσει, το Age of Basketball σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τα κυριότερα μπασκετικά γεγονότα της χρονιάς που έρχεται.

Ιανουάριος: Οι Χιούστον Ρόκετς, μετά τον Μουτόμπο, με απαίτηση του Γιάο, προσθέτουν και τον Χρήστιο Τσέκο και σχηματίζουν την πιο σκληρή φροντ-λάιν όλων των εποχών! Ο Τσέκος, φτάνοντας στο αεροδρόμιο δηλώνει: «Κεμπ, πες αλεύρι»! Παρουσία των δύο, ο Γιάο παίζει στο «3», ο Σκόλα στο «2», αλλά κανείς τους δε σουτάρει γιατί με τον Μαγκρέιντι στο «1» η μπάλα δεν αλλάζει χέρια.

Φεβρουάριος: Στο διαγωνισμό καρφωμάτων του all-star game του NBA, ο Ντουάιτ Χάουαρντ, μη βρίσκοντας την μπέρτα του Σούπερμαν φοράει στολή Ρόμπιν, πατάει από το κέντρο και σκοράρει με τρίποντο από τα 11 μέτρα! Η εκστασιασμένη επιτροπή τον βαθμολογεί με 60 (με άριστα το 50) και αφήνει τον Ρούντι, που κάρφωσε με 6 μπάλες στο ίδιο άλμα, δεύτερο.

Μάρτιος: Ο Πανιώνιος κερδίζει για το top-16 εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ, την Ταού και τη Μακάμπι, αλλά την ίδια ώρα απειλείται με υποβιβασμό στην Α1 μετά από τις ήττες στο Ελληνικό από Αιγάλεω, ΑΕΛ και Τρίκαλα.

Απρίλιος: Με μια εξωφρενική αντεπίθεση, με 50 συνεχόμενες νίκες, ο Μαρκ Γκασόλ οδηγεί το Μέμφις στην πρώτη θέση στη regular season και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ! Με μέσους όρους 41.2 πόντους, 19.8 ριμπάουντ, 9.7 τάπες και 7.2 ασίστ αναδεικνύεται σε μόνιμο MVP του πρωταθλήματος! Μετά από αυτό, το logo του NBA αλλάζει για να φέρει τη σιλουέτα του και το όνομα της λίγκας γίνεται MGA (Mark Gasol Association)!

Μάιος: Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά από τη σύγκρουση των οπαδών των δύο ομάδων το γήπεδο του Βερολίνου κατεδαφίζεται! Για να αποφευχθούν οι σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη χτίζεται τείχος για να χωρίσει πράσινους από κόκκινους οπαδούς! Σε μεγαλοπρεπή τελετή με φόντο την κατεστραμμένη πόλη, οι κάτοικοι του Βερολίνου γκρεμίζουν το τείχος μια βδομάδα μετά την αποχώρηση των Ελλήνων οπαδών.

Ιούνιος: Ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1, με αποτέλεσμα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος να πέσει από την Ακρόπολη, η τιμή της ασπιρίνης να ανέβει στα 50 ευρώ. Σε μια στιγμή τρέλας, ο αδερφός του, Παύλος κάνει παίκτη – τεχνικό διευθυντή τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος αρνείται επειδή θέλει να… συνεχίσει το μπάσκετ! Ελλείψει άλλης λύσης, απολύει τον Ομπράντοβιτς και στρώνει χρυσάφι στα πόδια του Γιαννάκη ανεβάζοντας ξανά στο ΟΑΚΑ την αφίσα με το ευρωπαϊκό του 1996! Ο Γιαννάκης πάει στον Παναθηναϊκό και ζητάει το ρόστερ του Ολυμπιακού! Ο Αγγελόπουλος τρελαίνεται και, σε απάντηση, παίρνει τον Ομπράντοβιτς ο οποίος ζητάει το ρόστερ του Παναθηναϊκού! Οι δύο ομάδες ανταλλάζουν παίκτες, ενώ η πρόταση για να αλλάξουν την ιστορία τους έπεσε στο κενό.

Ιούλιος: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τινάζουν την μπάνκα στον αέρα! Οι «πράσινοι» φέρνουν τον Κόμπι με 50 εκατομμύρια ευρώ! Σο άκουσμα της είδησης, ο Λεπρόν, ως νέος Ράτζα, δηλώνει: «θέλω 1 ευρώ περισσότερα από όσα παίρνει ο Μπράιαντ για να έρθω στον Ολυμπιακό» και ο Αγγελόπουλος του κάνει το χατίρι, λέγοντας στη συνέντευξη τύπου ότι θα φέρει και καλύτερους του χρόνου!

Αύγουστος: Με την Εθνική Ελλάδος να μην έχει ακόμα προπονητή, ο Βασιλακόπουλος αποφασίζει να βάλει στη θέση του προπονητή, βοηθού και τεχνικού διευθυντή τον Φ. Συρίγο! Σκάουτερ στις ΗΠΑ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Ιωάννου ο οποίος σύντομα επιστρέφει με μια 1000σέλιδη ανάλυση επιφωνημάτων για το πώς καρφώνει ο Κόμπι Μπράιαντ.

Σεπτέμβριος: Πέντε μέρες πριν το Ευρωμπάσκετ η FIBA επιτρέπει τη χρησιμοποίηση απεριόριστου αριθμού νατουραλιζέ παικτών στις Εθνικές ομάδες. Αποτέλεσμα, η Βουλγαρία του Γκέρσον με Κλαρκ, Τζάαμπερ, Μπλάκνεϊ, Τζάκσον, Ουέσον και προσθήκη τελευταίας στιγμής τον Μπατίστ να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ!

Οκτώβριος: Ο Δημήτρης Δρόσος, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα της υγείας του, έμαθε ότι ο Μαρκ Κιούμπαν χρεοκόπησε, οπότε αφήνει τον ΠΑΟΚ και αναλαμβάνει τους Ντάλας Μάβερικς!

Νοέμβριος: Ο Σον Κεμπ υπογράφει στην Όλντεμπουργκ γιατί ο αδερφός του μπατζανάκη του θείου της ξαδέρφης του τρίτου εξώγαμου παιδιού του είναι εκεί φροντιστής! Μια εβδομάδα μετά την άφιξή του στη Γερμανία, γυρίζει πίσω στην Αμερική μετανιωμένος.

Δεκέμβριος: Μετά από έναν ακόμη χρόνο εκτός γηπέδων, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας μηνύει τον Ολυμπιακό διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του από τη Λιέτουβος Ρίτας, που ήταν η νέα του ομάδα!

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και παρέα το Age of Basketball!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΟΛΥ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Κ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ

LOUKMOSH

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό παιδιά! Καλή χρονιά να έχετε!