ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Μια βόλτα ανά την Ευρώπη


Στο Ελληνικό, όπου έκλεισε η 11η αγωνιστική, ο Πανιώνιος κέρδισε το Αιγάλεω, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία στο τέλος. Αυτό που ξεχώρισε από το ματς ήταν τα όσα έγιναν πριν τον αγώνα. Επεισόδια θλιβερά, που δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Το μόνο διαφορετικό αυτή τη φορά ήταν ότι στα επεισόδια πρωτοστάτησαν άτομα που πήγαν στο γήπεδο για να δείρουν, το έκαναν και μετά αποχώρησαν από αυτό! Σίγουρα είναι μια «πρώτη» για την Α1 αυτή, αλλά δυστυχώς μια άσχημη «πρώτη». Η αστυνομία σε σχέση με άλλες παρόμοιες καταστάσεις ήταν απούσα, αλλά αυτή τη φορά… κυριολεκτικά! Πράγματι στο γήπεδο δεν υπήρχαν αστυνομικοί όταν ξεκίνησαν όλα αυτά, οπότε η κατάσταση θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο, ακόμη περισσότερο εννοώ απ’ όσο ξέφυγε.

Την ίδια ώρα, όλη η Ευρώπη ετοιμάζεται να… αλλάξει το χρόνο, αλλά και να μπει στο πιο κρίσιμο μισό της σεζόν. Στο μισό όπου κερδίζονται ή χάνονται οι τίτλοι. Η ΤΣΣΚΑ σε μία απρόσμενη ανακοίνωση δημοσιοποίησε ότι παραχωρεί τον Σαβρασένκο δανεικό σε όποιον ενδιαφέρεται. Στο θέμα υπάρχει παρασκήνιο, καθότι και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος που αγωνίζεται ο Σαβρασένκο. Ο Σαβρασένκο είναι στην Ευρωλίγκα από την πρώτη της χρονιά και δεν έχει χάσει καμία σεζόν ως τώρα. Όσο είναι στην ΤΣΣΚΑ, ξεκινά συνήθως βασικός (όλο το 2006-07, το μισό 2005-06, πέρσι ήταν τραυματίας, αλλά όσο έπαιξε ήταν βασικός), αλλά ποτέ δεν έβγαλε σεζόν με περισσότερα από 20 λεπτά μέσο όρο. Το ίδιο γίνεται και φέτος: έχει ξεκινήσει βασικός στα 3 από τα 8 παιχνίδια, αλλά παίζει κάτι παραπάνω από 15 λεπτά. Προφανώς έχει δει το ρόλο του στην ομάδα να μειώνεται σε σχέση με άλλα χρόνια, λόγω των μετεγγραφών που έκαναν οι Ρώσοι. Φέτος σουτάρει λιγότερο από κάθε άλλη χρονιά του στην ομάδα, οπότε από μία άποψη είναι λογικό να είναι δυσαρεστημένος. Βέβαια, το ρεπορτάζ λέει ότι ο Σαβρασένκο είχε αρχίσει την γκρίνια πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα ή η Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω αν θα τον πάρει ομάδα Ευρωλίγκας, ούτε αν η ΤΣΣΚΑ θα θελήσει να τον δώσει σε ανταγωνιστική ομάδα Ευρωλίγκας, αλλά ο Σαβρασένκο έχει βελτιωθεί πολύ και είναι παίκτης που αν ο προπονητής ξέρει να τον εκμεταλλεύεται μπορεί να δημιουργήσει πολλές ζημιές. Άρα, αποκλείουμε τη… Ρεάλ, αφού είπα «αν ξέρει να τον εκμεταλλεύεται».

Και μιας και ο λόγος στη Ρεάλ, ο Αξέλ Ερβέλ θα χάσει 6 εβδομάδες επειδή έσπασε τη μύτη του. Βασικά, το σωστότερο θα ήταν… επειδή ξαναέσπασε τη μύτη του. Η πρώτη φορά ήταν πριν από ενάμισι μήνα, τότε γύρισε γρήγορα, αλλά δεύτερο χτύπημα τόσο γρήγορα, ήταν πολύ βαρύ… για τη μύτη του, που δεν άντεξε και έχει σοβαρό πρόβλημα, εξ ου και οι 6 εβδομάδες που θα κάνει να αγωνιστεί, αλλά και η εγχείριση. Πώς τραυματίστηκε τώρα ο Ερβέλ; Έπεσε στον αγκώνα του Ρέγιες. Μη γελάτε, έτσι λέει το ρεπορτάζ από την ισπανική ομάδα. Και λέει μεγάλες αλήθειες. Μία είναι ότι ο Ρέγιες είναι μόνιμα με τους αγκώνες απλωμένους και η άλλη ότι ο Ερβέλ δυσκολεύεται πολλές φορές να βρει τον προσανατολισμό του στο γήπεδο, άρα… τρακάρει.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρεάλ χωρίς να αναφερθώ στο χαστούκι από την Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με πάνω από 20 πόντους και 3η ομάδα Ευρωλίγκας μέσα σε 1,5 μήνα. Το 87-67 επί της Ρεάλ δεν ήρθε από το πρώτο δεκάλεπτο, όπως με Παναθηναϊκό και Σιένα, αλλά η διαφορά χτιζόταν σταδιακά, με τους Μαδριλένους ανήμπορους να αντιδράσουν. Το DVD στάλθηκε στον Μεσίνα, ο οποίος σπάει το κεφάλι του να καταλάβει πώς έχασε από αυτή την ομάδα. Παίκτης του ματς; Όχι ο Άντερσεν των 22 πόντων, αλλά ο Βίκτορ Σάντα των δύο σουτ (ένα δίποντο κι ένα τρίποντο, αμφότερα εύστοχα), των 6 ριμπάουντ και των 12 ασίστ. Πόσες φορές συναντάμε έναν παίκτη που να μοιράζει 12 ασίστ σε έναν αγώνα και μάλιστα σε ντέρμπι;

Η Μπανταλόνα, τέλος, αντικαθιστά τον Μένσα-Μπόνσου με τον Τζερόμ Μουαζό. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το έκανε, αλλά ο Μουαζό δεν είναι ηγέτης, δεν μπορεί να σκοράρει, δεν έχει τη δύναμη του Μένσα-Μπόνσου και είναι απλώς ένας χρήσιμος ρολίστας. Πάντως, ξέρει την ομάδα, έχει έφεση στην τάπα για το ύψος του και θα βοηθήσει. Όχι για μεγάλα πράγματα, όπως όλη η Μπανταλόνα άλλωστε.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Η 8η αγωνιστική του Age of Basketball Champion είναι στο πλάι δημοσιευμένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: