ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Βίοι αντίθετοι...


Η 4η αγωνιστική του Eurocup δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τις ελληνικές ομάδες. Ο Πανελλήνιος έχασε ουσιαστικά την πρόκριση, ο Άρης περιμένει… τον Πανελλήνιο ως μόνη ελπίδα για να πάρει την πρωτιά στον όμιλο και το Μαρούσι ήταν το μόνο που κέρδισε και χαμογέλασε.

Ο Πανελλήνιος πήγε στο Ισραήλ για το ματς της χρονιάς στην Ευρώπη και το έχασε. Βέβαια, ο αντίλογος είναι ότι ο Πανελλήνιος έχασε ουσιαστικά την πρόκριση στην Κυψέλη με τον Άρη και όχι στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του με Μπνέι Χασαρόν και Τουρκ Τέλεκομ. Αλλά όταν η Χασαρόν είχε 0-3 επιβαλλόταν να την κερδίσει. Όταν ο όμιλος προχωρά προσαρμόζεις το πρόγραμμα στα νέα δεδομένα, ανεξάρτητα του τι σκεφτόσουν πριν αρχίσουν οι αγώνες.

Ο Πανελλήνιος πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε και πάλι να δείξει στην Ευρώπη αυτά που δείχνει στην Α1. Το πιο σημαντικό ίσως από τα όσα έχει δείξει ο Πανελλήνιος στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις είναι η πλήρης… απουσία των δύο ξένων του. Ο Γκράντι και ο Νιούλι ουσιαστικά είναι αόρατοι στα 4 ματς ως τώρα. Ο Γκράντι δεν αγωνίστηκε σε ένα, ο Νιούλι είχε 17 πόντους με τον Άρη και 21 ranking, αλλά δεν θα μετρήσω το παιχνίδι με τον Άρη γιατί όσο να ‘ναι η ψυχολογία είναι… Ελλάδας.

Άρα, στα υπόλοιπα ματς τα νούμερά τους είναι τραγικά: ο Νιούλι έχει -3, -3 και 0 ranking και ο Γκράντι (βγάζω το ματς με τον Άρη, όπου είχε 4) -2 και 4. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες και το γεγονός ότι ήταν απόλυτα εκτός κλίματος στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Πανελληνίου θα πρέπει να προβληματίσει τον Ζούρο. Είτε οι αντίπαλοι είχαν κάνει τέτοιο σκάουτινγκ που κατάλαβαν ότι έφτανε αυτό για να αποκλείσουν τον Πανελλήνιο, είτε κάτι έφταιξε που θα πρέπει να απασχολήσει τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο Άρης στην Τουρκία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει σε αυτή τη φάση τον τίτλο που του έχει απονεμηθεί… Έχασε σχετικά εύκολα από την Τουρκ μην μπορώντας να σταματήσει τους Τούρκους από την αρχή σχεδόν του αγώνα και μην μπορώντας να αντέξει όταν πλησίασε σε 62-58. Τα καλά νέα είναι η επιστροφή του Ηλιάδη και του Νέλσον, που ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες του Άρη. Βέβαια, αυτό δεν έφτανε, οπότε φυσιολογικά ήρθε η ήττα αφού Κλαρκ, Τσαλδάρης, Μπάρλος και Σέκουλιτς δεν βοήθησαν ουσιαστικά επιθετικά όταν χρειαζόταν.

Ο Άρης δεν έχασε τίποτα όσον αφορά την πρόκριση, η οποία μετά τη νίκη στην Κυψέλη κρινόταν αποκλειστικά στο Αλεξάνδρειο. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη αγωνιστική (μετά το νέο έτος) όταν θα υποδεχτεί τον Πανελλήνιο. Στο ματς εκείνο, αν ο Άρης κερδίσει, ο Πανελλήνιος αποκλείεται, ενώ αν κερδίσουν οι «Ολυμπιονίκες» ο Άρης μπαίνει σε περιπέτειες (ιδίως αν χάσει και τη διαφορά). Αν ο Άρης κερδίσει, τότε για να βγει πρώτος θα πρέπει να περιμένει νίκη-δώρο από τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη επί της Τουρκ την τελευταία αγωνιστική για να βγει πρώτος αν κερδίσει την Μπνέι Χασαρόν. Αυτό έχασε στην Τουρκία. Τη δυνατότητα να εξαρτάται από εκείνον η πρώτη θέση.

Το Μαρούσι κέρδισε και έμεινε ζωντανό. Μια μόλις μέρα μετά την τουλάχιστον ατυχή ανακοίνωση το Μαρούσι κέρδισε στο γήπεδο και έμεινε ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης. Όλα τα λεφτά είναι να νικήσει τη Ζαντάρ στην επόμενη αγωνιστική. Το πρόγραμμά του είναι ιδανικό. Ήδη έγινε το πρώτο βήμα με το εντός έδρας ματς με τη Ρίγα. Ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τη Ζαντάρ και στη συνέχεια το Μαρούσι θα πρέπει να παίξει στη Γαλλία με τη Ροάν. Τη Ροάν που λογικά θα είναι αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική. Αν το Μαρούσι κερδίσει τη Ζαντάρ την επόμενη αγωνιστική θα θέλει απλώς νίκη επί της Ροάν για να προκριθεί, ενώ την ίδια στιγμή Ζαντάρ και Ρίγα θα παίζουν αγώνα επιβίωσης με τον χαμένο να ολοκληρώνει τη διοργάνωση αν το Μαρούσι κερδίσει.

Όσο για την ανακοίνωση, ο Βωβός την Τρίτη τη χαρακτήρισε «λάθος κίνηση». Ήταν πολύ περισσότερο από αυτό. Πρώτα απ’ όλα ήταν λάθος που τη χαρακτήρισε «λάθος» τη στιγμή που την εξέδωσε η ομάδα. Δεύτερον, δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί το γήπεδο του Παναθηναϊκού να ανακοινωθεί ως λόγος διάλυσης της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου. Δεν γίνεται μια ομάδα να εκδίδει ανακοινώσεις επιβίωσης και πίεσης με βάση την τσέπη του προέδρου της και τα προβλήματα που έχουν οι εταιρείες του. Αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε να βγάλει πωλητήριο στην ομάδα, δεν μπορεί να γίνει δεκτό το «ο τελευταίος αγώνας της ιστορίας της». Δεν έχει κανένα νόημα ως φράση και δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό εκτός του προφανούς. Φαντάζεστε να έβγαζε αύριο ο Γιαννακόπουλος ή ο Κόκκαλης ανακοίνωση και να έλεγαν ότι πάνε στραβά οι δουλειές μας και γι’ αυτό θα διαλύσουμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό; Τι θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κίνηση; Ότι εξυπηρετεί κι εκείνη του Βωβού… Δεν θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ σε αυτή την περίπτωση;

by Rasheed.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το Eurocup, ποιό είναι το πλεονέκτημα της ομάδας που θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου;

Στη φάση των 16 θα γίνουν 2 ματς μέσα έξω ή θα κριθεί η πρόκριση στις 2 νίκες;

Πιστεύεις ότι ο Άρης μπορεί να βρεθεί στο Final-8 κ με τι πιθανότητες;

Ανώνυμος είπε...

Στην φαση των 16 δεν ειναι 2 ματσ μεσα-εξω αλλα ξανα ομιλοι.
μπεσ εδω και θα δεις
http://www.eurocupbasketball.com/ulebcup/home/on-court/format

Οσο αναφορα τον ΑΡΗ κ εγω πιστευω οτι τον συμφερει περισσοτερο η δευτερη θεση απο την πρωτη γιατι προτιμω δυναμο μοσχας κ μπενετον παρα κιμκι κ ουνικς καζαν.

loukmosh

Age of Basketball είπε...

@Νίκος: Για το σύστημα σου απάντησε ο φίλος loukmosh. Είναι ξανά όμιλοι των 4 ομάδων με αγώνες μέσα-έξω.

Όσον αφορά αν βλέπω τον Άρη στο final-8, θεωρώ ότι το Eurocup είναι πάρα πολύ δύσκολο φέτος, με αρκετές ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας.

Όμως, αν ο Άρης καταφέρει να μείνει αήττητος στο Αλεξάνδρειο, πιστεύω ότι θα περάσει. Γενικά, ο Αρης έχει τις δυνατότητες και (για μένα) πρέπει να είναι στο final-8.

Rasheed.