ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Θέμα ωριμότητας


Η 10η αγωνιστική τελείωσε χωρίς κάποια έκπληξη, υπό την έννοια ότι στο ένα ματς κέρδισε η ομάδα με το (πολύ) καλύτερο ρόστερ και στο ντέρμπι της ημέρας ο γηπεδούχος.

Ο Παναθηναϊκός στη Λάρισα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Τα πολλά που είχε πριν το ματς έμοιαζαν ως δια μαγείας να λύθηκαν. Είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδρούσε ο πρωταθλητής μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, η οποία μάλλον του στοίχισε τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο στην Ευρωλίγκα. Η απάντηση στο ερώτημα είναι… θεαματικά.

Η Ολύμπια μέχρι το 24-30 είχε κρατήσει το παιχνίδι υπό τον έλεγχό της, τουτέστιν είχε καταφέρει να βρίσκει επιθετικές λύσεις και να σταματάει τον Παναθηναϊκό σε ορισμένες άμυνες. Εκεί το «τριφύλλι»… χάθηκε. Το 0-16 που ακολούθησε ήταν πειστικό για όλους. Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη. Η Ολύμπια είναι ποιοτική ομάδα, ο Κινγκ ήταν σε καλή μέρα, κατάφερε να μειώσει το σκορ στους 9 πόντους, αλλά ακόμη και τότε φαινόταν ότι το μομέντουμ του ματς δεν είχε αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός απάντησε γρήγορα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Ομπράντοβιτς (εκεί γύρισε η διαφορά προς στιγμήν) θέλησε (απολύτως σωστά) να μην επιβαρύνει τους παίκτες που είχαν πρόβλημα, Πέκοβιτς, Διαμαντίδη και Φώτση. Έτσι χάλασε η ισορροπία στην πεντάδα και επέστρεψε προσωρινά η Ολύμπια. Αυτό που θα κρατήσω από τον Παναθηναϊκό ήταν το καθαρό μυαλό μετά από μια τόσο άσχημη ήττα. Οι «πράσινοι» μπορεί να έκαναν 16 λάθη, αλλά είχαν πολύ καλά ποσοστά, που δείχνει ότι όποτε έφταναν στο σουτ, αυτό γινόταν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο η ωριμότητα για μια ομάδα και αξίζει να αναφερθεί παρότι ήδη ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός την έχει.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, καθώς βρισκόταν κάτω από την ΑΕΚ στη βαθμολογία. Πλέον ισοβαθμούν, οπότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να λέει ότι άρχισε αντεπίθεση, αφού πια είναι στην 5η θέση (μαζί με Μαρούσι και ΑΕΚ).

Το ματς ήταν ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ έδειξε να το ελέγχει, αλλά για ακόμη μια φορά δεν είχε διάρκεια, αλλά απλώς ξεσπάσματα. Αν το ματς δεν γινόταν στην Πυλαία θα το έχανε, καθώς άντλησε ενέργεια (και όχι μόνο, μπουκάλια και σφυρίγματα επίσης) από τον κόσμο του. Ο κόσμος έσπρωξε και πάλι την ομάδα προς τη νίκη, αλλά αν θέλει να ανταποκριθεί στους στόχους που έθεσε στην αρχή της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του και να σταθεροποιηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Σίγουρα, η αλλαγή προπονητή έφερε πίσω από άποψη χημείας την ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να μην ξέρει πώς να παίξει ή πώς να διαχειριστεί το υλικό του. Γενικώς, ως τώρα δεν πείθει.

Απ’ την άλλη η ΑΕΚ, μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά στο ματς. Οι δυνατότητές της είναι γνωστές, όμως το γεγονός ότι στην Πυλαία επέστρεψε από το -13 είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το συγκεκριμένο το λέμε εδώ και αρκετές εβδομάδες, ότι η ΑΕΚ έχει δείξει τεράστια εμπειρία, ωριμότητα και σοβαρότητα στο παιχνίδι της. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που έχει είναι πολύ έμπειροι και αυτό βγαίνει στον τρόπο που αγωνίζεται. Δεν απογοητεύεται όταν μένει πίσω, παίζει μεθοδικά και όχι σπασμωδικά, ενώ όταν παίρνει διαφορές δεν τις χάνει εύκολα. Αυτό της δίνει πολλές ελπίδες για τη συνέχεια.

Ουσιαστικά το ματς στην Πυλαία το έχασε στο τέλος, σε μια δυο επιθέσεις, κυρίως στο λάθος του Τόμπσον. Όμως, η ΑΕΚ είχε μόλις 9 λάθη, κάτι που δείχνει πώς, αν και άστοχη, μπόρεσε να παλέψει το ματς ως το τέλος.

Θα κλείσω με την ανακοίνωση του Πανελληνίου. Αρχικά, ο Πανελλήνιος είχε κάνει ένσταση για τη συμμετοχή του Ντικούδη στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο ΠΣΑΚ αντέδρασε, καθώς όντως η κίνηση ήταν το λιγότερο αστεία, οπότε ο Πανελλήνιος, προ της… ξευτίλας, απέσυρε την ένσταση. Μετά όμως εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι απέσυρε την ένσταση γιατί στηρίζει τον ΠΣΑΚ, αλλά καταγγέλλει το πρωτάθλημα επειδή γίνεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, επειδή είναι νοθευμένο, επειδή δεν υπάρχει ίση μεταχείριση κι επειδή τα όσα γίνονται… δημιουργούν εύλογους συνειρμούς για τη σκοπιμότητα των αποφάσεων. Εν ολίγοις, απ’ όλη τη χώρα, μόνο ο Πανελλήνιος δεν είχε καταλάβει ότι μπορούσε να πάρει τον Ντικούδη! Δουλευόμαστε νομίζω, αλλά έχω τη λύση: πάρτε τον Λιαδέλη ώστε να… δημιουργούνται για εσάς οι συνειρμοί μετά!

by Rasheed.

Υ.Γ.: Έχει κουράσει το θέμα, αλλά σήμερα δεν ήταν δικιά μας ευθύνη, αφού μέχρι αργά δεν μπορούσαμε να μπούμε στη βάση δεδομένων της Ευρωλίγκας για το fantasy. Οπότε η βαθμολογία του Age of Basketball Champion τη Δευτέρα. Τελευταία ευκαιρία…

3 σχόλια:

Patrick Star είπε...

Τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν τον είδα, επομένως δεν είδα ούτε και τις ρίψεις αντικειμένων και το ενδεχόμενο "κλίμα τρομοκρατίας".
Την άποψή μου για τους απανταχού κάφρους την έχω εκφράσει. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό.

Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να βλέπω, είναι τα διάφορα παπαγαλάκια του Δρόσου σε συγκεκριμένο σάιτ (αν θέλετε γίνομαι και πιο συγκεκριμένος), να τον υπερασπίζονται σε κάθε ευκαιρία.

Στη διαμάχη Φιλίππου-Δρόσου ήμουν με το Δρόσο, ελέω πρότερου βίου του γιαουρτά. Αλλά για το Δρόσο δεν έχω και την καλύτερη άποψη. Με είχε ξενίσει ο τρόπος που άφησε το Σπόρτιγκ και μου φάνηκε αρκετά εύκολος ο τρόπος που έφυγε από την ΑΕΚ, τυχοδιωκτικός θα έλεγα... Απλά, όπου εμπλέκονται ο Φιλίππου με το Γρανίτσα, τίποτα δεν πηγαίνει καλά.
Ωστόσο, δε θα βγάλουν ορισμένοι και "Άγιο" τον τζογαδόρο του μπάσκετ. Πάμε από ομάδα σε ομάδα μέχρι να μας κάτσει καμία...Ειδικότερα όταν έχει ακόμα εκκρεμότητες, διότι αν αφήσει χρέη πίσω του, τότε δεν προσέφερε και τίποτα.

ΥΓ Να εκφράσω και μια απορία που έχω από τότε που έφυγε ο Δρόσος από την ΑΕΚ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έβαλε περίπου 3-4 εκατομμύρια στην ομάδα. Ωραία ως εδώ. Πείτε μου όμως, ποιος σοβαρός άνθρωπος θα κάνει κάτι τέτοιο δίχως να έχει λάβει εγγυήσεις -όχι στα λόγια- και τελικά να εγκαταλείπει το εγχείρημά του μετά από 10 μήνες?
Διότι ο τύπος είχε το μάνατζμεντ, άρα ήταν μετέωρος. Καταλαβαίνω να απογοητευτεί μετά από 3-4 χρόνια αλλά μέσα σε ένα χρόνο? Έτσι, απλά, ξόδεψε τα λεφτά του?

Patrick Star είπε...

Να μην ξεχάσω...

Τη βαθμολογία της 7ης αγωνιστικής μην τη βάλεις, δε χρειάζεται...

Age of Basketball είπε...

@Patrick star: Έχω ακούσει από πολλους φίλους την άποψη αυτή για το Δρόσο, περί τυχοδιωκτισμού εννοώ, ακόμη και από "ουδέτερους", δηλαδή όχι φίλους της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ. Γενικά, από την αρχή ο τρόπος που αντιμετώπισε τις ομάδες ήταν άσχημος.

Τα όσα έκανε στο Σπόρτιγκ ήταν απαράδεκτα, ενώ (δεν το γνωρίζω προς το παρόν επίσημα) αν έχει αφήσει χρέη στην ΑΕΚ, τότε... δουλευόμαστε.

Η φράση ότι είναι τζογαδόρος του μπάσκετ είναι λίγο ακραία, αλλά ακούγεται σωστή αν πάρουμε υπόψη μας την παρουσία του σε αυτό τα τελευταία 4 χρόνια, που έφτασε ως την Α1 και τον ΠΑΟΚ εν τέλει.

Πάλι καλά που μου θύμισες την αγωνιστική! Πλάκα κάνω, θα το ξεχάσω...
Rasheed.
Υ.Γ.: Αγωνιστική; Ποια αγωνιστική; Δεν βρίσκω και τον BEN να τον ρωτήσω τι εννοείς!