ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΣΕ(Ρ)Φ ο ένας... απόπειρα αυτοκτονίας ο άλλος


Το πρώτο μισό της 6ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για τις ελληνικές ομάδες. Οφείλω να ξεκινήσω από τον αγώνα στο Ελληνικό, ο οποίος τα είχε όλα. Στην αρχή μας προδιάθεσε για έπος, με τον Πανιώνιο να καλύπτει από το τρίτο δεκάλεπτο τη διαφορά του πρώτου αγώνα (21 πόντοι), μετά φάνηκε να πηγαίνει για μεγάλο χαστούκι, όταν η Ρεάλ με σερί 8-37 μετέτρεψε το 55-27 σε 63-64, και στο τέλος είχαμε απίστευτη νίκη-εξιλέωση με τραγελαφική παράλληλα άμυνα.

Ο Πανιώνιος μετά το 55-27 έμοιαζε με ιδανικό αυτόχειρα, αφού ήταν σαν να βγήκε από το γήπεδο. Ο Τρίφουνοβιτς δεν μπόρεσε να κρατήσει την ομάδα του, δεν κατάφερε να βγάλει τους παίκτες του από το αδιέξοδο και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάρρευση του Πανιωνίου. Κατάρρευση την οποία τελικά δεν πλήρωσε.

Η τελευταίες 2 φάσεις του αγώνα είναι από αυτές που σπάνια γίνονται, πόσο μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι. Η Ρεάλ έχανε με 66-64 και είχε ουσιαστικά την τελευταία επίθεση. Κατάφερε να κάνει 3 τρίποντα, να πάρει 3 επιθετικά ριμπάουντ από μια ανύπαρκτη φροντ λάιν του Πανιωνίου και να κερδίσει και φάουλ από την υπερένταση με την οποία πήγε ο Καλαμπόκης στη φάση. Το πλέον εξωφρενικό της φάσης ήταν ότι ο Ραούλ Λόπεθ έκανε 3 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα. Μιλάμε για τον πλέι μέικερ, μιλάμε για παίκτη που είχε να βάλει τρίποντο από τις 23 Οκτωβρίου στην Ευρωλίγκα και σούταρε 0/7 από εκείνη τη στιγμή και μέχρι αν επιχειρήσει τα τρία χαμένα. Τελικά… 0/10. Ο πλέι μέικερ υποτίθεται ότι είναι ο άνθρωπος μέσα στην ομάδα που θα ηρεμήσει τους συμπαίκτες του και θα φερθεί λογικά στα δύσκολα. Αλλά σε μια ομάδα που ο προπονητής είναι για γέλια, τι περιμένεις;

Μετά, η Ρεάλ έπαιξε άμυνα ούτε παιδικού τμήματος και κατάφερε να φάει επαναφορά με πάσα στο κέντρο του γηπέδου και λέι απ από έναν ανενόχλητο Μάιλς. Μα γιατί να τον μαρκάρει κάποιος; Κρινόταν το ματς;

Ο Πλάθα μετά είπε ότι έχασε η ομάδα του σε… μια ζαριά. Και πρόσθεσε ότι τον Παπαδόπουλο δεν τον βάζει… για τεχνικούς λόγους. Εδώ γελάνε. Όσο για το «δεν έχω ακούσει τίποτα ότι θα φύγει ο Παπαδόπουλος», κάντε υπομονή μέχρι τις 10-15 Δεκέμβρη ή και νωρίτερα… Θυμηθείτε το.

Πριν πάω στο ΣΕΦ αξίζει να αναφερθώ στη βαθμολογία του ομίλου. Η Εφές έχασε και 4ο συνεχόμενα ματς στο Βελιγράδι (όχι που θα κέρδιζε), ενώ την ίδια ώρα, για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η ΤΣΣΚΑ έχανε από την Αρμάνι. Οι Ρώσοι αποδεικνύονται σαδιστές, αφού έβαλαν στο κόλπο και την Αρμάνι, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί η δική τους πρωτιά στον όμιλο. Πάντως, η ΤΣΣΚΑ κάνει κάθε χρόνο σχεδόν μια γκέλα μέχρι τα Χριστούγεννα. Γκέλα που ποτέ δεν της στοιχίζει.

Τώρα Ρεάλ, Παρτιζάν, Πανιώνιος έχουν 3-2 και Εφές, Αρμάνι 2-3. Να δω τον Πλάθα να καταφέρνει ακόμη κι αυτό… και τι άλλο στον κόσμο.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έμοιαζε με πυρηνοκίνητο πύραυλο μπροστά στην Αβελίνο. Ή με παλιρροιακό κύμα που παρέσυρε τις καλύβες στην ακτή. Η διαφορά των 36 πόντων με 9,5 λεπτά να απομένουν ίσως θα έφτανε στους 50 αν ο Γιαννάκης δεν έβγαζε Τσίλντρες, Παπαλουκά και Μπουρούση, που δύσκολα κατεβάζουν τελείως «ασφάλειες» και χαλαρώνουν όπως η πεντάδα που έμεινε μέσα. Τελικά 26 πόντοι, η πιο βαριά ήττα της Αβελίνο. Εντάξει, οι Ιταλοί δεν είναι… υπερομάδα, αλλά είχαν χάσει 7 πόντους στο Ισραήλ, είχαν κερδίσει τη Μάλαγα, έχασαν στην παράταση από την Τσιμπόνα. Αλλά στο ΣΕΦ πέρασαν μαύρες ώρες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να «χτίσει» στην εμφάνιση αυτή περισσότερο σε θέμα ψυχολογίας στην αρχή του αγώνα. Γιατί το επόμενο ντέρμπι αργεί. Δεν θεωρώ ντέρμπι τα ματς με Μάλαγα και Μακάμπι, όχι γιατί δεν μπορεί να χάσει, αλλά γιατί αναφέρομαι στην ψυχολογία των παικτών και μόνο ματς με Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Σιένα, Ταού αλλάζει φέτος η ψυχολογία.

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, οπότε ας… ρίξω στο τραπέζι το στατιστικό που ξεχώρισε. Στο ΣΕΦ έσπασε ένα σερί, αυτό του Μάρκο Τούσεκ. Ο Τούσεκ, αν και ψηλός, από τις 18 Μαρτίου έβαζε σε κάθε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης τουλάχιστον ένα τρίποντο, χαρακτηριστικό ότι του αρέσει να παίζει περισσότερο… έξω από τα 6.25. Είχε μέχρι στιγμής 7 συνεχόμενα ματς, σερί το οποίο έσπασε στο ΣΕΦ. Προσπάθησε… 5 φορές, αλλά δεν μπόρεσε. Θα… προσπαθούσε κι άλλες, αλλά ο Μαρκόφσκι τον απέσυρε πριν συνεχίσει. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα συνέχιζε.

Στο άλλο ματς του ομίλου, είχαμε άλλη μια πρώτη. Για πρώτη φορά, η Λε Μαν έχασε με περισσότερους από 5 πόντους. Πολλούς περισσότερους. Αποτέλεσμα εν μέρει έκπληξη, δεδομένων και των απουσιών της Μάλαγα. Οι 32 πόντοι διαφοράς είναι πάρα πολλοί, τόσοι πολλοί που πήγαν τον μέσο όρο διαφοράς με την οποία χάνει η Λε Μαν από τους 4.2 πόντους ανά αγώνα στους… 8.8! Μέχρι στιγμής οι Γάλλοι είχαν χάσει με 21 πόντους συνολικά σε 5 αγώνες κι έχασαν με 32 μόνο από τη Μάλαγα. Και μάλιστα σε ματς όπου έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση, όσο απίθανη κι αν ήταν αυτή. Πλέον, θα έχουν ρόλο κομπάρσου κι επίσημα.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Όπως προφανώς θα παρατηρήσατε ήδη, το Age of Basketball από την Τετάρτη συνεργάζεται κι επίσημα με τη Euroleague, εξ ου και το banner στα δεξιά. Τα μικρά προβλήματα (το banner δεν «ανοίγει» σε νέα σελίδα, αλλά φορτώνει στην ίδια) θα έχουν λυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όσοι θέλετε και αποφασίσετε να πάρετε το πακέτο των αγώνων της Ευρωλίγκας για να τους βλέπετε στον υπολογιστή σας ζωντανά (αυτό αφορά η διαφήμιση), μπορείτε να το κάνετε και μέσα από το blog μας. Ή μάλλον να πω… προτιμάμε να το κάνετε μέσα από το blog μας!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αν καταφέρει να προκριθεί ο Πανιώνιος θα είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ.Οσο για την Ρεάλ;
Αξια της μοίρας της.Απο ο,τι φαινεται ο Πλάθα δεν ειναι ο μόνος ανύπαρκτος εκει.Ο τεχνικός διευθυντής και ο πρόεδρος ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά περιμένω από σας και ένα σχόλιο για την συνέντευξη του "μεγάλου διοικητικού παράγοντα και ευεργέτη του ελληνικού μπάσκετ"

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Απ' όσο ξέρω... κάνουν υπομονή μέχρι το καλοκαίρι και σκέφτονται να διώξουν τον Πλάθα τότε. Αλλά μην το παίρνεις και τοις μετρητοίς, μπορεί να του το ανανεώσουν... Τώρα αν καταφέρει να μείνει και εκτός Τοπ-16, τότε τι άλλο πια να κάνει ο άνθρωπος; Και πόσο να περιμένει ο Πέπου;

@vraxos: Προφανώς έχεις καταλάβει ότι αποφεύγω το συγκεκριμένο θέμα εδώ και 3 ημέρες, έτσι δεν είναι; Πάντως, θα το κάνουμε το σχόλιο και δεν θα χαριστούμε.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει θέμα Παπαδόπουλου στον ΟΣΦΠ;

Δεν είναι μόνο ο "ευεργέτης" το ζήτημα, έκανε και ο σούπερ πρόεδρας ωραίες δηλώσεις...

Τέλος, θέμα να ενισχυθεί ο Πανιώνιος κι άλλο υπάρχει; Με μια καλή κλήρωση και μια μικρή ενίσχυση πιστεύω ότι μπορεί να κηνυγήσει οκτάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, έλεος!
Περιμένουμε πως και πως το σχόλιο, όλων σας, για το τι συμβαίνει στην εθνική και για το νέο(?) προπονητή της, κι εσείς μιλάτε για ευρωλίγκα και πλάθα-άλογα.

Τέλος πάντων, θα περιμένω μέχρι το ΣΚ :-)

--Ηλίας

Stefanos είπε...

Θέλω να σχολιάσω την ανικανότητα των οπαδών 2 ομάδων να παραβρεθούν στο ίδιο γήπεδο. Και αναφέρομαι φυσικά στους οπαδούς της Αβελίνο και του Ολυμπιακού. Οι μεν γηπεδούχοι να κινούνται απειλητικά κατά δεκάδες προς το μέρος των ...20, οι δε φιλοξενούμενοι να βρίζουν και να πετάνε αντικείμενα κατά παντός κοκκινοφόρου στην ακτίνα δράσης τους. Δε χρειάζεται να πω τι θα γινόταν αν ήταν οπαδοί του ΠΑΟ. Έξω από τα γήπεδα οι σύνδεσμοι, οι μαστουρωμένοι και οι απολίτιστοι. Κάτοχος διαρκείας ΚΑΕ ΟΣΦΠ.

Όσο για τον Πανιολέο τι να πω; Ο αγώνας του με τη Ρεάλ στο τέλος (αυτό είδα αφού τότε γύρισα από το ΣΕΦ) ήταν τρεγελαφικός. Ούτε μια σωστή επίθεση, ούτε μια σωστή άμυνα από δυο ομάδες Euroleague! Τελικά το χάσμα ανάμεσα στους μεγάλους (ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ, Σιένα, Ολυμπιακό, Ταού) και τους άλλους είναι αγεφύρωτο. Κάθε final-4 θα είναι επανάληψη του προηγουμένου με άλλο τέλος μέχρι να βρεθούν και άλλοι λεφτάδες (και ικανοί προπονητές βέβαια, γιατί η Ρεάλ λεφτά σίγουρα έχει!)

aba είπε...

Erotisi. Yparxei kapoia antistoixi upiresia me to Euroleague TV gia to Eurocup?

Os opados tou Ari tha ithela na do kai tous ektos edras agones tis omadas mou kai dustuxos problepo oti o Ant1 (TV Makedonia) den tha dixei ta ektos edras. Idi den edeixe to ektos edras tou Panelliniou.

Age of Basketball είπε...

@the glove: Προφανώς, μέχρι να απαντήσω, ήδη κατάλαβες ότι δεν υπήρχε. Γενικώς, δεν υπήρχε από τη στιγμή που υπέγραψε ο Βούισιτς και ο Έρτσεγκ. Πάντως, κράτα το για το μέλλον.

Για τον Πανιώνιο νομίζω ότι υπάρχει σκέψη να αποκτηθεί κοινοτικός. Αυτό μπορεί να προχωρήσει μόνο αν η ομάδα κλειδώσει την πρόκριση. Πάντως, ακόμη κι έτσι, μπορεί να μη γίνει τίποτα.

@Ηλίας: Δεν το αποφεύγουμε... Θα γράψουμε.

@Stefanos: Σε κάθε άθλημα, πάντα κοντά στην κορυφή βρίσκονται οι δυνατότερες ομάδες, οι οποιες δεν αλλάζουν. Ποικιλία μεγαλύτερη των 8 ομάδων για να βγουν οι 4 καλύτερες δεν υπάρχει σε κανένα σπορ.

Όσο για τα όσα λες για το ΣΕΦ, έχεις απόλυτο δίκιο, δυστυχώς. Αλλά στείλε και το ίδιο μήνυμα στην ΚΑΕ. Έχετε φωνή, εσείς πληρώνεται για την ομάδα, έχετε προτεραιότητα γιατί πληρώνεται για όλη τη χρονιά, δείξτε ότι υπάρχουν πράγματα που σας ενοχλούν στο γήπεδο.

@aba: Απ' όσο ξέρω όχι, αλλά δώσε μου δυο μέρες να μιλήσω με την Ευρωλίγκα για το θέμα. Πιθανότατα μετά το ΠΑΟ-Αρης θα έχω απάντηση.
Rasheed.

aba είπε...

Euxaristo. Giati apo oti blepo me ton Ant1 den tha bgaloume akri. Apla den tha blepoume ta ektos edras an meinei sti diathesi/thelisi tous.

Pantos i Uleb apo ti stigmi pou exei ti dunatotita kai tin upodomi na deixei on-line ta paixnidia gia tin Euroleague, fusiologika tha mporei kai gia to Eurocup.

Age of Basketball είπε...

@aba: Επικοινώνησα με την Ευρωλίγκα και η απάντηση της υπευθύνου του προγράμματος των αγώνων Online ήταν άμεση. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πλατφόρμα στο Eurocup, οπότε δεν μπορείς να δείξεις τα ματς.

Υπάρχει η δυνατότητα τεχνολογικά, απλώς δεν θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα έχει απήχηση. Τουλάχιστον προς το παρόν. Αρα, δυστυχώς, μόνο ΑΝΤ1.
Rasheed.