ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ήταν 1.65, τώρα... εξαφανίστηκε!


Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας περιήγηση στον κόσμο του μπάσκετ από την Ιταλία. Η απόφαση της Βίρτους Μπολόνια να αποδεσμεύσει τον Ερλ Μπόικινς είναι σίγουρα σημαντική, καθώς η απόκτηση του Μπόικινς ήταν από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη το καλοκαίρι, ενώ ο Μπόικινς ήταν και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ιταλικού πρωταθλήματος φέτος.

Συνήθως, στις κόντρες διοικήσεων με παίκτες παίρνω το μέρος των παικτών. Όμως, αυτή τη φορά δεν μπορώ παρά να δώσω απόλυτο δίκιο στον πρόεδρο της Βίτρους, με βάση βεβαίως αυτά που γνωρίζουμε.

Η ιστορία με δυο λόγια λέει ότι ο Μπόικινς ζήτησε άδεια τα Χριστούγεννα, η Βίρτους είχε αγώνα ανήμερα των Χριστουγέννων με τη Φεράρα και αρνήθηκε να αφήσει τον παίκτη να φύγει για Η.Π.Α.. Στη συνέχεια (κατόπιν εορτής) ο Μπόικινς είπε ότι ήταν άρρωστο το παιδί του και γι’ αυτό ήθελε να φύγει για τις Η.Π.Α., αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ήταν στη δωδεκάδα στο ματς με την Φεράρα, έπαιξε 17 λεπτά (έπαιζε 34 ως τότε) και έκανε όλο κι όλο 1 σουτ, κάνοντας ουσιαστικά «λευκή απεργία» στο παρκέ, μένοντας άποντος, ενώ μετά το ματς έφυγε για τις Η.Π.Α. χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Συνήθως παίρνει 13 σουτ και 5 βολές ανά ματς. Πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, ο τελευταίος που θυμάμαι ήταν ο Άλεξ Σκέιλς, αλλά σε εύρος μόνο δεκαλέπτου, όταν στο προηγούμενο δεκάλεπτο δεν έπαιρνε 4-5 σουτ, όμως δεν παύει να είναι παιδαριώδες και αντιεπαγγελματικό.

Ο Κλαούντιο Σαμπατίνι, πρόεδρος της Βίρτους, είπε: «Από τη στιγμή που είχαμε παιχνίδι, ήταν υποχρεωμένος να μείνει εδώ. Εφτά χιλιάδες κόσμος ήρθε στο γήπεδο για να διασκεδάσει και να δει μεταξύ άλλων και τον Μπόικινς και αυτός τους απογοήτευσε. Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και δεν αρμόζει σε παίκτη που παίρνει τόσα λεφτά. Ένα δεκατετράχρονο παιδί θα είχε καλύτερη συμπεριφορά. Με τη στάση του προσέβαλε τους πάντες». Να ξέρω τι έχει το παιδί του Μπόικινς δεν μπορώ στην παρούσα φάση. Η λογική λέει ότι αφού δεν το είπε από την αρχή, μάλλον είναι… δικαιολογία, όπως οι φαντάροι που «πεθαίνουν» 3-4 φορές τη γιαγιά τους για να πάρουν άδεια.

Οι αθλητές, και μάλιστα οι τόσο ακριβοπληρωμένοι αθλητές, δεν μπορούν να παραπονιούνται για τις γιορτές. Το αναφέρω επειδή το διάβασα και σε ορισμένα σάιτ, ότι οι παίκτες των μεγάλων ομάδων… δεν θα κάνουν Πρωτοχρονιά, καθώς έχουν αγώνα 1-2 μέρες μετά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να πω πόσο αστείο είναι αυτό, όταν πληρώνεσαι όσα πληρώνεσαι και ξέρεις τις υποχρεώσεις σου μέχρι τα 35 σου, αλλά και την ποιότητα της ζωής μετά το μπάσκετ που σου εξασφαλίζουν οι οικονομικές απολαβές από τον αθλητισμό. Θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε από τα εκατομμύρια που δουλεύουν αυτές τις ημέρες, αλλά και από εκείνους που έχουν άδεια, θα άλλαζε τη ζωή του με έναν παίκτη, «θυσιάζοντας» 3-4 Πρωτοχρονιές. Όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής, είσαι υποχρεωμένος να παίζεις για τον κόσμο. Ο κόσμος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έχει αργία, άρα εσύ… παίζεις. Αυτό κατά βάση το έχουν καταλάβει μόνο οι Άγγλοι στο ποδόσφαιρο και οι Αμερικάνοι στο μπάσκετ. Σταδιακά αρχίζουν και άλλες προηγμένες χώρες. Εμείς θα αργήσουμε…

Τέλος πάντων, ο Μπόικινς έφυγε από την Ιταλία νύχτα, μόνος, χωρίς να πει ούτε αντίο και η Βίρτους καλά έκανε και τον «τελείωσε». Αν το παιδί του έχει όντως πρόβλημα, τότε και οι δύο πλευρές θα έπρεπε να είχαν χειριστεί το θέμα διαφορετικά και δεν νομίζω να του είχε κανείς αρνηθεί άδεια. Αλλά, απ’ ότι λέει το ρεπορτάζ, δεν ήθελε άδεια γι’ αυτό. Άσχετο, αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα. Ο Μπόικινς στο NBA είχε ζυγιστεί 60.5 κιλά και στην Ιταλία 63. Είναι ο πιο αδύνατος παίκτης στην ιστορία του NBA. Φαντάζεστε το ρεκόρ του στον... πάγκο; Κρατηθείτε: 145 κιλά!

Το ανέκδοτο της χρονιάς: Ο Νέναντ Κρστιτς ήρθε το καλοκαίρι στην Τριούμφ με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη (18 εκατομμύρια δολάρια για 2 χρόνια). Μπορεί να μην τα έπαιρνε όλα, αφού το καλοκαίρι η Τριούμφ σίγουρα θα τον άφηνε ελεύθερο, αλλά του πρώτου χρόνου μάλλον θα τα έπαιρνε. Πριν, όμως, από λίγες ημέρες… έφυγε. Ο λόγος; Απολαύστε τον πέρα για πέρα… ειλικρινή δήλωση του Κρστιτς: «Όταν ήρθα στην Τριούμφ νόμιζα ότι θα πάρουμε τον τίτλο στη Ρωσία. Αλλά δεν μπορούμε να τον πάρουμε. Εγώ ήθελα να παίζω σε ομάδα που πρωταγωνιστεί. Όταν ήρθε η πρόταση των Θάντερ δεν το σκέφτηκα καν. Ευχαριστώ την ομάδα που με άφησε να φύγω». Ήθελε ομάδα πρωταθλητισμού ο Κρστιτς, οπότε έφυγε από την Τριούμφ και πήγε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που έχουν 3-28 και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κερδίσουν κι άλλους… 3 αγώνες. Μάλλον…

Πέραν αυτού, οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς έχουν 5-23 και σκέφτονται λέει να μην επαναφέρουν τον Γκίλμπερτ Αρίνας καθόλου φέτος στα παρκέ. Έχουν χαθεί τα πλέι οφς, οπότε ποιος ο λόγος να διακινδυνεύσουν; Καλύτερα να αφήσουν τον παίκτη να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά! Ο Αρίνας έχει να παίξει μπάσκετ από τότε που μπήκε... στο εξώφυλλο του NBA Live 2008 και μέχρι να ξαναπαίξει θα έχουμε ξεχάσει και τη φάτσα του όπως πάει η δουλειά. Πέρα από την εξωφρενική λογική των Αμερικανών σε ορισμένα θέματα, κρίμα για τον παίκτη, που εκτός από αδυναμία του γράφοντος είναι και αναμφίβολα παιχταράς.

Δεν μπορούσαν να λείπουν οι Νικς από το άρθρο: Ντόνι Ουόλς, πρόεδρος: «Στέφον σου δίνω 3 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για να φύγεις από τα 21,9 που θα έπαιρνες φέτος». Στέφον Μάρμπερι, ήρωας: «Εγώ θα σας χάριζα… 1 εκατομμύριο, θα δεχόμουν να φύγω με 20,9 αποζημίωση, αλλά τώρα, μετά από αυτή την πρόταση, το παίρνω πίσω. Τα θέλω όλα, οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν». Είσαι ο ήρωάς μας!

by Rasheed.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος δενδροκηπουρός Νικοπολίδης και λοιποί φραγκοφονιάδες; Στέφον Μάρμπερι για πάντα! Τον βλέπω μαζί με τον Στιβ Φράνσις να καθονται και να τρωνε τα νεοϋορκέζικα δολλάρια. Οι πιο ακριβοπληρωμένες αργομισθίες ever!
Μήπως η ρωσική φούσκα με τα πετροδόλαρα έσκασε σιγά σιγά;

Mίλτος

Ανώνυμος είπε...

apla ta pragameta paidia.Stephen,agnoousa tin uparksi sou upodeigmatika tosa xronia.pisteua pos,oxi..den uparxei theos.
tora ksero:Stephon Marbury,eisai thriskia.emeis eimaste oi pistoi sou.

Panayiotis είπε...

Stefon zoume gia na se akoume !!! aplws o anthrwpos katalave k zei se olo tou to fasma to ''american dream'' k to dream tou Walsh na dextei na fygei me kati pio ligo apo ti (mi) dedoulevmena tou einai toulaxiston apatilo.

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύουν όλοι, μας δουλεύει και ο Κρστιτς!

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κάτι ακόμα:δείτε στο τελευταίο επεισόδιο των Σιμπσονς (20x08 - The Burns and the bees) τον αγαπημένο μας παράγοντα Μαρκ Κιούμπαν
να επιδεικνύει νέους τρόπους ψυχαγωγίας του κοινού σε έναν αγώνα ΝΒΑ!

Μίλτος