ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Το πήρε μόνος του


Η ευρωπαϊκή χρονιά ξεκίνησε για άλλες 4 ομάδες μας την Τρίτη. Άρης, Πανελλήνιος, Μαρούσι και Ολύμπια Λάρισας μπήκαν στο χορό του Eurocup και του EuroChallenge με μία μόλις νίκη στα τρία ματς που είχαμε.

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο εγχώριο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του Eurocup. Οι «κίτρινοι» ήταν εκείνοι που έκαναν τη μόνη νίκη, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ, με τον Άρη να ευτυχεί να έχει τον Κίκι Κλαρκ, που έδειξε γιατί… ο BEN από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε παραλήρημα παρότι δεν είναι φίλος της ομάδας. Ο Κλαρκ δεν πέτυχε δίποντο σε όλο το ματς, αλλά με 6 τρίποντα και 4 βολές έκρινε τον αγώνα.

Υπάρχει μια φράση που λέει ο BEN, η οποία ίσχυσε στο ματς: όταν ο αγώνας κρίνεται από ένα σουτ, τότε την επίθεση πρέπει να πάρει ο παίκτης που σε έχει πάει μέχρι εκεί στο ματς. Δηλαδή ο καλύτερός σου παίκτης. Από τα δικά του χέρια πρέπει να κριθεί αν θα κερδίσεις ή αν θα χάσεις. Αν δεν ήταν αυτός λογικά θα είχες χάσει πολύ νωρίτερα, οπότε πρέπει, κατά κάποιο τρόπο, να του δώσεις την ευκαιρία να τελειώσει το έργο του. Επίσης, έχει βάση και στη λογική ότι είναι ο παίκτης σου που είναι στην καλύτερη ημέρα.

Ο Κλαρκ πήρε την μπάλα, ο Καλαϊτζής φοβήθηκε το ντράιβ (το ματς ήταν ισοπαλία), άφησε μισό μέτρο αέρα και ο Άρης πήρε… κεφάλι στον όμιλο. Η δική μου λογική, πάντως, λέει ότι αμφότεροι θα προκριθούν από τον όμιλο, αν και η Τουρκ Τέλεκομ είναι αρκετά δυνατή ομάδα (με Ουίνστον, Μάικλ Ράιτ, Ερντογάν, Μπλάκνεϊ, Ντάντλεϊ και Λανγκ).

Ο Άρης μπορεί να μην ενθουσιάζει μέχρι στιγμής, ο Πανελλήνιος μπορεί να παίζει καλύτερα, αλλά ο «αυτοκράτορας» έχει πλέον 2-0 απέναντι στους «Ολυμπιονίκες». Οπότε ποιος μπορεί να πει κάτι;

Το Μαρούσι δεν άντεξε στην Κροατία απέναντι σε μια ομάδα που έχασε στην παράταση από την Παρτιζάν και κέρδισε την Τσιμπόνα. Άρα το ματς δεν ήταν εύκολο. Πάντως, έπρεπε να κερδίσει, αλλά δεν έχει βρει ακόμη χημεία. Μετά τον Στίβενσον, ο επόμενος του Αμαρουσίου ήταν απλώς μέτριος στο ματς, οπότε δεν είχε τύχη.

Η Ολύμπια άργησε κατά 25 λεπτά να μπει στο ματς. Όταν το θυμήθηκε ήταν 15 πόντους πίσω με το σκορ στο 46-31 στο 23ο λεπτό. Πάλεψε, ευτύχησε να έχει τον Καστλ σε μεγάλη μέρα, αλλά παρουσίασε τις ίδιες αδυναμίες. Τι εννοώ: Κόρεϊ Μπέλσερ, 11 λεπτά, 0 πόντοι, 0 λάθη, 1 ριμπάουντ με 0/3 σουτ. Τα έχω ξαναπεί, δεν θες από τον Αμερικάνο σου να είναι παίκτης οικονομία στην καλή του μέρα και αόρατος στις υπόλοιπες. Σε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Η Ολύμπια έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα και δεν ξέρω πώς θα βρει γιατρειά εκ των έσω.

Εν τω μεταξύ, για να αλλάξουμε κλίμα, ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση κατά του Παναθηναϊκού για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι. Από όλο το κείμενο θα συμφωνήσω με την κριτική στην (τουλάχιστον) ατυχή (για να μην πω κάτι άλλο) φράση του Ομπράντοβιτς ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προκάλεσαν τον κόσμο. Όμως, η επίθεση στον Παναθηναϊκό που ανέχεται του κάφρους του, είναι κάτι παραπάνω από ατυχής (για να μην πω κάτι άλλο). Όταν το ίδιο ακριβώς κάνεις κι εσύ, δεν νομιμοποιείσαι να μιλάς. Τα ίδια δυστυχώς θα γίνουν και στο ΣΕΦ στο δεύτερο γύρο. Άρα, για να μη σου κάνουν… copy-paste την ανακοίνωση και αλλάξουν το όνομα της ομάδας από κάτω για να στην… ανακοινώσουν στον δεύτερο γύρο, βάλε κάμερες και κοίτα τες, βάλε μόνο ονομαστικά εισιτήρια, απαγόρευσε την είσοδο δια παντός στο γήπεδο σε όποιον φανεί σε κάμερα ότι πέταξε κάτι. Δείξε ότι εσύ ενδιαφέρεσαι. Για να μην μπορεί κανείς να σου πει τίποτα μετά και να είναι όλοι μαζί σου. Όμως, δεν ενδιαφέρεσαι (ούτε εσύ ούτε κανείς σας), οπότε τέτοιου είδους ανακοινώσεις μόνο γέλιο προκαλούν.

Και μια κωμικοτραγική, χωρίς κωμικό στοιχείο (!), παρέμβαση από τον BEN: ένας φίλος, που υποστηρίζει Ολυμπιακό, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ την Κυριακή μαζί με μια παρέα του, Παναθηναϊκούς. Πήγε για να δει τον αγώνα καθισμένος ήσυχος στη θέση του. Σε κάποια φάση, όμως, κάποιος αγαθός φίλος του γηπεδούχου τον… υποπτεύθηκε (επειδή δεν πανηγύρισε… το εκτός φάσης τρίποντο του Σάρας) και τον απείλησε ότι δε θα έχουν καλά ξεμπερδέματα αν δε φύγει από το γήπεδο. Τελείωσε ο αγώνας και αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του με το τρένο (προς τα Νότια, Ολυμπιακοκρατούμενα κατά κανόνα, προάστια). Η (ο Θεός να την κάνει) πλάκα είναι ότι στο σταθμό της περιοχής του του την έπεσαν με άγριες διαθέσεις και «φίλοι» του Ολυμπιακού οι οποίοι, με τη σειρά τους… υποπτεύθηκαν ότι πρέπει να γύριζε από το γήπεδο εκείνη την ώρα, οπότε θα ήταν Παναθηναϊκός, προσπαθώντας να ξεσπάσουν πάνω του την οργή τους από την ήττα! Η παραφροσύνη των Ελλήνων φανατικών δεν έχει όριο, δυστυχώς.

by Rasheed.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παικταράς ο Clark.Επίσης τελικά ο Ματσόν αν ξανακαταφέρει να οδηγήσει τον Αρη στους 3 στο πρωτάθλημα και ψηλά στην Ευρώπη θα είναι επιτυχημένος παρά το γεγονός πως στην αρχή δε σας γέμιζε το μάτι.

Οσο για τις ανακοινωσεις
«Πρέπει να μπει μία τάξη και θα τη βάλει ο ...»
οπου ... βάλτε οποια ομάδα θέλετε το μόνο που προκαλούν είναι τη θυμηδία.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ Κ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ

'' Τελευταίος αλλά ξεχωριστός, ο Σπένσερ Νέλσον. Ο Νέλσον είναι απίστευτος παίκτης, μπορεί να κάνει τη διαφορά μόνος του σε μια ομάδα και είναι σίγουρα τεράστια μετεγγραφή για τον Άρη. Θα μου πείτε ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν έχει παίξει καλά. Η απάντηση σε αυτό είναι πως εδώ βρίσκεται το ρίσκο της μετεγγραφής, αλλά επίσης ότι μόνο έτσι τέτοιος παίκτης θα ερχόταν στο Άρη και μάλιστα σε χρονιά Eurocup (για να συνηθίζουμε και τη νέα ονομασία του ULEB Cup).

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ (ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ) Κ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ Κ ΝΟΜΙΖΩ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΛΣΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ
14 ΠΟΝΤΟΥΣ 8 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 6 ΑΣΙΣΤ( ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) 1 ΚΛΕΨΙΜΟ Κ ΔΥΣΤΥΧΩΣ 4 ΛΑΘΗ.

Κ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΟΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑ Κ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΡΚ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΝΕΛΣΟΝ. ΑΠΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ (ΙΣΩΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΘΟΡΥΒΗ ΔΟΥΛΕΙΑ)
ΩΡΑΙΟ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΝ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ???

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

LOUKMOSH

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Ο Ματσόν είναι ήδη ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Άρη από το 1995 και μετά. Το πρόβλημα που είχα μαζί του ήταν στην πρώτη θητεία, αλλά το blog, δεν υπήρχε τότε.

Θεωρώ ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επίθεση, αφήνοντάς την να είναι... επιβράβευση της άμυνας για τον παίκτη, αλλά φέτος από την αρχή είχα πει ότι είναι η καλύτερη λύση για τον Άρη.

@loukmosh: Ο BEN αν θέλει θα πει μόνος του τι ομάδα είναι, αν και με όσα έχουμε ακουσει εδώ, μάλλον... δεν ψήνεται να τη χαλάσει σε ορισμένους, που μας έχουν σίγουρους. Εγώ είχα πει και πέρσι σε σχετικό άρθρο, ότι είμαι Άρης.

Ο Νέλσον είναι παικταράς, το είχα γράψει στην αρχή, το ξαναλέω τώρα και θα το ξαναπώ. Από παραδρομή μόνο δεν τον ανέφερα στο άρθρο. Καλά έκανες και το έγραψες.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Den einai omos tragika polla ta 3ponta tou Ari?

Apo tin alli eida ena Panellinio pou ekane oraies faseis kai eixe sustimata gia na bgazei eleutherous tous psilous kato apo to kalathi.

Pote tha doume kati tetoio ston Ari?

Parepiptontos, o Matzon einai polu pio suneiditopoiimenos sti deuteri thiteia tou ston Ari.

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Σκέψου ότι ο Κλαρκ σούταρε 12, αλλά σε βάρος των διπόντων, οπότε δεν είναι τόσα πολλά τα τρίποντα της υπόλοιπης ομάδας.

Πάντως, να δεις τον Αρη με συστήματα Πανελληνίου, δύσκολο. Ο Ματσόν αφήνει ελεύθερη την επίθεση, να καθορίζεται από το ταλέντο των παικτών, δεν τους καλουπώνει. Αυτό ίσως θεωρείται μειονέκτημα από πολλους, αλλά δεν νομίζω να αλλάξει.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Ξυλο,ξυλο,ξυλο και πάλι ξύλο σήμερα στο Πρόκομ.Απορώ με τους διαιτητές της Euroleague.Αλλο πράγμα το physical game και άλλο το ΞΥΛΟ.Αυτο ΔΕΝ είναι μπάσκετ από την Προκόμ.

Ανώνυμος είπε...

α και στο προηγούμενο σχόλιο προσθέστε πως ναι ειναι τραγικά άστοχος ο ΠΑΟ αλλά τοσο ξύλο επηρρεάζει και αυτόν ΚΑΙ την Προκόμ.
Μπάσκετ παίζουνε,όχι ράγκμπυ κύριε Πατσέσκας...
Αλλά δε φταις μόνο εσύ,φταίνε και τα ανέκδοτα οι διατητές...

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Φίλε μου συμφωνώ ότι η Προκόμ έπαιξε πολύ σκληρά, αλλά το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Και σε τέτοια ματς μην τον φοβάσαι τον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι (τη σκληρή άμυνα) του μεσαίες ομάδες δεν μπορούν να τον κερδίσουν.

Ο Πατσέσας έχει φτιάξει ωραία ομάδα από το τίποτα. Έπρεπε να βρει τρικ για να την κανει ανταγωνιστική και το βρήκε. Ίδιον καλού προπονητή.

Το ποσοστό στα τρίποντα καλά κάνει και δεν σε ανησυχεί.
Rasheed.