ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Άλλοι το στολίζουν, κι άλλοι το βρωμίζουν


Το πρώτο ντέρμπι τελείωσε και ο Παναθηναϊκός, δίκαια και θεαματικά νικητής, κατάφερε να μείνει στο κυνήγι της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο. Αυτή είναι ουσιαστικά η μόνη είδηση του αγώνα. Όλα τα άλλα τα ξέραμε, τα περιμέναμε, άλλο περισσότερο, άλλο λιγότερο. Οι δύο θετικοί πρωταγωνιστές ήταν ανάποδα (σέντερ για τον Παναθηναϊκό, περιφερειακός για τον Ολυμπιακό), αλλά είχαμε γράψει (ο BEN) για τη σημασία που θα έχει η εμφάνιση των Διαμαντίδη-Παπαλουκά, με τον δεύτερο να είναι ο βασικότερος λόγος που έχασε η ομάδα του. Όταν κόβεται ο λώρος ανάμεσα στο μυαλό του πλέι μέικερ και την υπόλοιπη ομάδα, τότε εκεί βρίσκεται η αιτία των προβλημάτων.

Προσωπικά απόρησα με ορισμένες από τις επιλογές των προπονητών, όπως η επιμονή του Γιαννάκη στον Παπαλουκά, το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Σχορτσανίτης στο δεύτερο ημίχρονο ή η άρνηση του Ομπράντοβιτς να βάλει τον Χατζηβρέττα πάνω στον Χαλπερίν όταν έβλεπε ότι δεν του έβγαινε τίποτα άλλο αμυντικά. Το ντέρμπι τελείωσε, η χρονιά καλά καλά δεν έχει αρχίσει, και οι δύο ομάδες δεν… συγκίνησαν με το μπάσκετ που έπαιξαν. Θέλουν και οι δύο δουλειά, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε το εξής: ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Μην βιαστεί κάποιος να πει… «τύχη», αυτό το γεγονός «φωνάζει» από κάθε πλευρά του: Ομπράντοβιτς. Και είναι τεράστια υπόκλιση στον Σέρβο κόουτς. Παρακάτω έχουμε τα σημεία που μας άρεσαν και εκείνα που μας κούρασαν στο ματς, σε μία γρήγορη παρουσίαση του αγώνα.

Πριν αρχίσουμε, θα πω δυο λόγια για το ματς της ΑΕΛ με τα Τρίκαλα. Ο Αλεξανδρής φώναζε για τους Ζάρα και Λαμπρόπουλο που έλειπαν ως την 6η αγωνιστική, αλλά οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι έκανε πλάκα. Όμως, μαζί οι δύο είχαν 17 πόντους με 4 χαμένα σουτ και 5 ριμπάουντ, ενώ αμφότεροι έπαιξαν από 20 λεπτά. Αυτό δείχνει ότι ήταν βασικά κλειδιά στον σχεδιασμό του καλοκαιριού. Τα Τρίκαλα έχουν 0-6, αλλά έχουν παλέψει 4 από αυτά τα ματς και έχασαν στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν θα έχει υπομονή η διοίκηση της ομάδας, αλλά δείχνουν καλά στοιχεία. Με την ΑΕΛ ήταν καλύτεροι, αλλά κάτι το 37-23 στα ριμπάουντ υπέρ της ΑΕΛ, κάτι οι μόλις 4 βολές (29 η ΑΕΛ) που έριξαν στο ματς, κάτι το ένστικτο του Κόμματου, έγραψαν τη νίκη των Λαρισαίων. Και θα σταθώ στον Κόμματο: μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε για τον Νέστορα, ότι δεν μαρκάρει, δεν ενδιαφέρεται πολλές φορές, ότι είναι αργός ή ό,τι άλλο. Όμως θα πρέπει όλοι να παραδεχτούν ότι ελάχιστοι παίκτες έχουν το χάρισμα να σουτάρουν (και να σκοράρουν) ανεξαρτήτως των στατιστικών τους. Για όσους δεν παρακολούθησαν το ματς, ο Κόμματος σε μια κακή βραδιά, έβαλε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα με τρίποντο για το 73-71 με 10 δευτερόλεπτα να απομένουν. Χαρακτηριστικό μεγάλου παίκτη.

Πάμε πάλι στο ντέρμπι.

- Ευχαριστήθηκαν τα μάτια μας να βλέπουν τους δύο καλύτερους παίκτες του αγώνα. Ο Νικόλα Πέκοβιτς, πραγματικός γίγαντας, είχε 21 πόντους και 3 ριμπάουντ με 9/9 δίποντα και 3/5 βολές σε 18 λεπτά συμμετοχής και ήταν ο παίκτης που έγειρε όσο κανείς την πλάστιγγα στο πράσινο. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν ήταν να τον πιεις στο ποτήρι με 20 πόντους και 3 ριμπάουντ με 2/2 βολές, 3/4 δίποντα και 4/4 τρίποντα σε 25 λεπτά συμμετοχής, αλλά ήταν πολύ μόνος. Το μέλλον ανήκει και στους δύο, που αν όλα πάνε όπως δείχνουν θα εξελιχθούν σε υπερπαίκτες.

- Ευχαριστήθηκαν τα μάτια μας να βλέπουν παικταράδες. Από τις ωραίες ενέργειες του Σχορτσιανίτη μέχρι το τρομερό φόλοου κάρφωμα του Φώτση, από τα τρίποντα του Νίκολας μέχρι τις κινήσεις του Βούισιτς, το παρκέ ήταν στολισμένο με τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Η πιο διαφημισμένη μετεγγραφή στην Ευρώπη ήταν εκεί, το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του ισραηλινού μπάσκετ εκεί, του λιθουανικού μπάσκετ επίσης, οι καλύτεροι Αμερικανοί στην Ευρώπη εκεί, οι καλύτεροι πλέι μέικερ στην Ευρώπη εκεί, οι δύο καλύτεροι αμυντικοί στην Ευρώπη εκεί, οι καλύτεροι και πιο κυρίαρχοι ψηλοί στην Ευρώπη εκεί, τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη εκεί. Εκεί ήταν συνολικά 19 παίκτες διεθνείς με αντρικές ομάδες, συν τους Γκριρ, Τσίλντρες, Νίκολας, Μπατίστ και Σάκοτα. Εκεί ήταν 10 από τους 12 της εθνικής Ελλάδας, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής μαζί με τον Ομπράντοβιτς, δύο από τους καλύτερους της Ευρώπης, εκεί ήταν δύο υπερπλήρη προπονητικά επιτελεία. Το ματς ήταν η απόλυτη διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ από πλευράς ονομάτων.

- Ευχαριστήθηκαν τα μάτια μας να βλέπουν τους δύο τιτάνες της Ευρώπης στην πρώτη τους μονομαχία.

- Ευχαριστήθηκαν τα μάτια μας, την πιο δυνατή εικόνα του αγώνα: τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν "μεικτά" πηγαδάκια, να μιλάνε και να γελάνε, την ώρα που οι κάφροι έριχναν αντικείμενα.

- Μας κούρασαν για άλλη μια φορά ο γύφτος με το λέιζερ και οι κάφροι με τα κέρματα και τα μπουκάλια. Τον αγώνα θα τον δει όλος ο κόσμος για διάφορους λόγους (πρώτο ντέρμπι Τσίλντρες, μαγνητοσκοπημένος στο Eurosport), αλλά οι Έλληνες εξακολουθούν να μην ντρέπονται για την εικόνα του πρωταθλήματός τους. Όταν βλέπεις τα παιδιά των δύο ομάδων να είναι παρέες-παρέες και να κουβεντιάζουν γελώντας, την ώρα που εσύ αφρίζεις, καφρίζεις και πετάς στους «εχθρούς» ό,τι βρεις πάνω σου και δίπλα σου, αν είχες λίγο μυαλό (σε μέγεθος καρυδιού) θα ένιωθες πολύ μ**άκας. Αλλά δεν έχεις…

- Μας κούρασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που δεν μπόρεσε να βρει ούτε για μια στιγμή ρυθμό. Γίνεται ο παίκτης που έχει 6 ασίστ να είναι ο χειρότερος του γηπέδου; Γίνεται. Μακράν ο πιο κακός στο παρκέ ο Παπαλουκάς, έκανε τα πράγματα χειρότερα, όταν εκνευρισμένος μετά από λάθη του «τα έριχνε» σε συμπαίκτες του. Έπρεπε να έχει πιο καθαρό μυαλό (λες και είχε άγχος για το πρώτο του ντέρμπι μετά από καιρό), έπρεπε ο Γιαννάκης να μην τον αφήσει για 27 λεπτά στο παρκέ.

- Μας κούρασαν τα συνεχή τρίποντα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» σούταραν 30 φορές από τη γραμμή του τριπόντου, σε μια βραδιά που ήταν αρκετά άστοχοι. Τα 11 εύστοχα δεν δικαιολογούν 30 προσπάθειες. Ο μοναδικός αντίλογος είναι η δυσκολία σουτ από πιο κοντά, αφού ο Ολυμπιακός έκλεινε τους διαδρόμους και άφηνε τα σουτ.

- Μας κούρασε η επιλογή του Ολυμπιακού σε κάθε «αιώνιο» ντέρμπι να αφήνει πάρα πολλά αμαρκάριστα τρίποντα στον αντίπαλο. Μεγάλο ρίσκο, δεν κόστισε τη νίκη, αλλά δείχνει έλλειψη ικανότητας πλήρους ανάπτυξης της ομάδας στην αμυντική πλευρά του γηπέδου.

- Μας κούρασαν αρχικά οι διαιτητές, που ιδίως στο πρώτο ημίχρονο σφύριζαν κάθε επαφή φάουλ. Καλό είναι να φοβάσαι ότι θα σε κακοχαρακτηρίσουν και να προσέχεις τι σφυρίζεις, αλλά όχι κι έτσι. Το μπάσκετ είναι αντρικό άθλημα, αφήστε το physical παιχνίδι σε τέτοιες τιτανομαχίες. Να γλιτώσετε την γκρίνια των παικτών δεν υπάρχει περίπτωση. Πάντως, μιας και η κουβέντα για τη διαιτησία, ήταν άριστη, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων σε ντέρμπι. Απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

- Μας κούρασαν οι διαφημίσεις του ΑΝΤ1. Μπορεί το κανάλι να κάνει προσπάθεια φέτος με τα δικαιώματα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Άρη, Πανελληνίου, αλλά όσες διαφημίσεις κι αν έχεις κλείσει, πρέπει να μάθεις να σέβεσαι το άθλημα και τους τηλεθεατές σου. Πολλές διαφημίσεις «έκλεβαν» αγωνιστικό χρόνο, με αποκορύφωμα τη γελοιότητα στο 4ο δεκάλεπτο, όταν κανείς δεν είδε το ξέσπασμα που έκρινε το ματς με το 5-0 του Παναθηναϊκού και τις 3 χαμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Το κανάλι μαθαίνει ακόμα, αλλά καλό θα είναι τέτοια καραγκιοζιλίκια να λείψουν. Η κακή διαχείριση των διαφημίσεων (και η συνεπαγόμενη ανικανότητα του σκηνοθέτη) φαίνεται και από το γεγονός ότι υπήρξαν 2 τάιμ άουτ που η εικόνα έμεινε στο γήπεδο, αφού οι διαφημίσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο είχαν… τελειώσει.

by Rasheed.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1)Υπερθεματίζω για τον Κόμματο.Πρώτο του παιχνίδι και πήρε τη νίκη για την ομάδα του.Τον έχεις ακριβώς για αυτό το λόγο:μπορεί σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια να είναι κακός αλλά στο 8ο που θα διεκδικείς τη νίκη μπορεί να στη δώσει.Τουτέστιν η διαφορά παραμονής και υποβιβασμού.
Στους αιώνιους:

2)ΚΑλός ο Erceg εδειξε περιθώρια για μεγάλη βελτιωση.
3)Κακός ο Τεόντοσιτς ,δεν έχει βελτιωθεί οσο θα μπορούσε,κρίμα.Επίσης που ειναι ο Μίλκοβιτς;
4)Εξαιρετικοί οι 3D και Pekovic.Αλλά δεν έκριναν τοσο τον αγώνα αυτοί,γιατι περιμέναμε να παίξουν τόσο καλά με εξαίρεση την μερική αμυντικη βελίτωση του ψηλού και την αποφυγή χαζών φάουλ:
Ηταν οι Νικολας,Κετσμαν και Σάρας κατ'εμέ που έκριναν το ματσάκι.

Νίκολας: Βρίσκει τον καλό του εαυτό και εν μέρει τα κενά διαστήματα του ΠΑΟ εξαφανίζονται και για αυτό.Κάνει εκτός απο τους πόντους στα 2 τελευταία παιχνίδια και βρώμικη δουλειά που κρίνει έναν αγώνα(οπως το να τραβάει παίκτη κοντά του μακριά απο την μπάλα και ρακέτα για βοηθά στη διείσδυση).

Κέτσμαν:Μαρκάρει,καλύπτει τις άμυνες,δίνει τις βοήθειες όταν πρέπει και εκεί που πρέπει και παίρνει και επιθετικά σκουπίδια.Κάνει μπάχαλο τα σχέδια του αντίπλαου προπονητή και τον αναγκάζει να αλλάξει τις αρχικές του επιλογές.Αν έβαζε και το τρίποντο θα μίλαγα για εναν παίκτη που θα βοηθήσει να ξεχαστεί ο Σισκάουσκας.

Σάρας: Εκανε καταπληκτικό οργανωτικό παιχνίδι με 0 λάθη.Μπορεί να ήταν αδύναμος αμυντικά και να έχασε σουτ αλλά τα έβαλε όταν έπρεπε και με τις πάσες του κουρέλιασε το αμυντικό σύστημα του Γιαννάκη.
4)Δεν καταλαβαίνω και εγώ γιατι δεν παίξανε Χατζηβρέττας-Περπέρογλου.

Γενικά λέγαμε εδώ και καιρό πως ο ΠΑΟ δεν έκανε εμφάνιση που να μας πείσει.Ισως διάλεξε το καλύτερο σημείο για την 1η του εμφάνιση...

Ανώνυμος είπε...

Α και ένα σημείο για το τέλος...
Φίλος που κράταγε στατιστικά στον Γαλάνη περιέγραψε το εξής σκηνικο:
Πάει ο Νίκολας να προστατεύσει τους παίκτες του Ολυμπιακού στο τέλος και τρώει στη μάπα έναν καφέ.Μπράβο τους!
Την άλλη φορά να πετύχουν τον Παύλο Γιαννακόπουλο οταν σχεδόν θα τους παρακαλάει να κόψουν τις @#$%^#$#...

Age of Basketball είπε...

@Alex: Το ίδιο έπαθε και ο Ομπράντοβιτς όταν πήγε να συγκρατήσει τον Τόμιτς, που έφαγε κέρμα. Έφαγε κι αυτός... Πλέον δεν μιλάμε για οπαδούς ομάδων, αλλά για αδιακρίτως ηλιθίους.

Ο Περπέρογλου είχε πρόβλημα στον αντίχειρα και τη μέση (τίποτα σοβαρό) και φοβήθηκε ο Ομπράντοβιτς ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ο Σάρας είναι παιχταρας. Τίποτε άλλο δεν χρειάζεται να πούμε. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ορισμένοι πράσινοι οπαδοί τα είχαν μαζί του.

Ο Κέτσμαν είναι πολύ καλός, βοηθάει, ταιριάζει στο σύστημα ομπράντοβιτς, αλλά Σισκάουσκας, θεωρώ ότι δεν είναι. Για μένα ο Σισκάουσκας είναι το καλύτερο τριάρι που παίζει στην Ευρώπη, μακράν του δεύτερου.

Ο Τεόντοσιτς ηταν κακός, αλλά είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Δωσ' του χρόνο. Ο Έρτσεγκ είναι καλός παίκτης, αλλά δεν έχει (για) μένα, μπασκετική σκέψη. Αυτό βοηθά στις λεπτομέρειες μέσα στο ματς.

Με το Μίλκοβιτς, φαντάζομαι εννοεις τον Μιλόσεβιτς. Δεν ξέρω αν μπορούσε να βοηθήσει, πάντως ήταν εκτός δωδεκάδας. Έτσι λογικά θα συμβαίνει, αφού υπάρχει ρόστερ 17 ατόμων.
Rasheed.

Συμφωνώ απόλυτα για Κόμματο.

Ανώνυμος είπε...

Alex, την πιθανότητα να φάει ο (οποιοσδήποτε) Γιαννακόπουλος καφέ ή κέρμα γιατί την αναφέρεις; Είναι από τους πρώτους που αξίζουν να την πάθουν...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι να λέμε για τον Κόμματο. Πάιχτης που έχει κρίνει τελικό Ευρωλίγκας δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Και παρά τις όποιες ενστάσεις για το χαρακτήρα τους θεωρώ ότι τέτοιου είδους παίκτες λείπουν πολύ από την εθνική μας (Κόμματος Διαμαντόπουλος). Παίκτες που στην καλή τους τη βραδιά θα σμπαραλιάσουν οποιοδήποτε σύστημα του αντίπαλου προπονητή (άλλα στη κακή τους τα νεύρα του προπονητή τους)

Αυτό που μου άρεσε τρομέρά στην ομάδα του είναι οι νέες προσθήκες.
Πέκοβιτς Από τον Ρέμπρατσα έχουμε να δούμε τέτοιο ψηλό. Και θα πάρει και ανάσες ο φουκαράς ο Μπατίστ φέτος.
Νίκολας: εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία παικτών που είναι χαρισματικοί επιθετικά αλλά μου αρέσει που έχει οικονομία στο παιχνίδι του (και συνήθως αυτό κρατάει τέτοιους παίκτες σε ψηλό επίπεδο (όπως μου αρέσει από το 2007 που τον έιδα στο Ευρωμπάσκετ ο Χαλπερίν).
Κέτσμαν. Το παιδί κάνει πολλες δουλειές στο γήπεδο. Πολύ χρήσιμος.

Βασικά το παιχνίδι χάθηκε για τον Ολυμπιακό γιατί υπήρχαν στιγμές που ο Πέκοβιτς έκανε ότι ήθελε στη ρακέτα. Και δεν κατάλαβα γιατί δεν τον σημάδεψε πολύ ο Γιαννάκης στην άμυνα για τον φθείρει. Και επίσης ο Παπαλουκάς ήταν τραγικός. Γενικά συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Όσον αφορά τους κάφρους χιλιοειπωμένα. Πραγματικά παραφωνία σε αυτό το υπεςρθέαμα.
Ο ΑΝΤ1 έκανε πολύ κακή διαχείριση με τις διαφημίσεις (αφού υπήρχε και νεκρός χρόνος που δεν έδειχνε καθόλου σε τάιμ άουτ) αλλά άπο άποψη περιγραφής ρεπορτάζ και σχολιασμού είναι κλάσεις ανώτερα από αυτά της ΝΕΤ. Αλλά μερικοί μερικοί είναι "νοσταλγοί" (Ε πάτρικ?)

περιούσιος είπε...

Θα συμφωνήσω με όσα γράψατε, ωστόσο έχω μια ένσταση για τον ΑΝΤ1. Δεν μαθαίνει, όπως λέτε, αλλά είναι μαθημένο από καιρό (και στο παρελθόν είχε αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΕΣΑΚΕ)να αγνοεί (για να το πω κομψά) τις απαιτήσεις των τηλεθεατών να δουν μπάσκετ και όχι διαφημίσεις διανθισμένες με μπάσκετ. Στο 4ο δεκάλεπτο απλά απηύδησα. Κρίμα, διότι ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, αν εξαιρέσει κανείς τους μυαλοφυγόδικους της εξέδρας. Αλλά εδώ φταίνε οι αφοι Γιαννακόπουλοι (όπως φταίνε και οι αφοί Αγγελόπουλοι για τους δικούς τους μυαλοφυγόδικους), που δεν τους έχουν βάλει χέρι.

Ανώνυμος είπε...

ο ολυμπιακός είναι η ευρωπαική ομάδα που ξοδεύει αυτή τη στιγμη τα περισσότερα χρήματα στην ευρώπη (και ίσως υπερδιπλάσια από τη δεύτερη) για να καλύψει τη θέση 3. γύρω στα 4,5 για τον τσιλντρες, 1 για το βασιλόπουλο και άλλα 700 χιλ. για τον πελεκάνο. από την άλλη ο παο πρέπι να είναι η ομάδα (ανάμεσα σε αυτές που διεκδικούν είσοδο σε final4) που ξοδεύει τα λιγότερα για τη θέση αυτή.
χθες λοιπόν παρότι έλειπε και το βασικό 3αρι του παο, ο οσφπ δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε μια στιγμη την υπεροχή του αυή. έπαιζε ο παο με τρεις (ή και τέσσερις) κοντούς και ο ολυμπιακός αδυνατούσε να βγάλει ενα miss match κάτω από τη ρακέτα.

γενικα απογοητευτική εμφάνιση. ο παο έδειξε οτι έχει φτιάξει τέτοια ομάδα που κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να πάει μακριά στην ευρώπη αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει από τον ολυμπιακό. και εδώ που τα λέμε το επίδικο για το φετινό παο αυτό είναι. η διατήρηση της κυριαρχίας του εντός συνόρων

Age of Basketball είπε...

@the glove: Σίγουρα φταίνει και οι πρόεδροι για την κατάσταση.

@el pollo diablo: Από άποψη περιγραφής ήταν καλύτερος ο ΑΝΤ1, συμφωνώ, αν και θα προτιμούσα τον Ψαράκη, που είχε στρατολογήσει τις άλλες φορές. Συμφωνούμε για τους τρεις που αναφέρεις, αλλά βεβαίως και τον Κόμματο.

Το παιχνίδι χάθηκε εύκολα για τον Ολυμπιακό, εννοώ πιο εύκολα απ' όσο θα έπρεπε. Βέβαια η χρονιά έχει χρόνο.

@πριούσιος: Σίγουρα φταίνει και οι πρόεδροι όπως λες. Αυτοί έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο πλέον. Όσο για τον ΑΝΤ1, μετά από πολλά χρόνια έχει και πάλι Α1, γι' αυτό έγραψα ότι μαθαίνει.

@wert: Δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει πεντάδα. Οι βασικοί στην περιφέρεια του ΠΑΟ φέτος είναι διαμαντίδης, σπανουλης, νικολας, μαζί με τους σαρας, κέτσμαν. Ο Περπέρογλου είναι ο 6ος παίκτης στην περιφέρεια. Συμφωνώ πάντως ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά και έξυπνα.

Δεν συμφωνώ ότι ο ΠΑΟ δεν μπορεί να πάει μακριά στην Ευρώπη. Μαζί με την ΤΣΣΚΑ και την Μπαρτσελόνα για μένα αυτές είναι οι 4 καλύτερες ομάδες και αν δεν πέσουν μεταξύ τους, τότε θα είναι στο Βερολίνο.
Rasheed.

Patrick Star είπε...

Ο Γιαννάκης αν αντί να γκρινιάζει, έπαιρνε κανα τάιμ-άουτ -όχι απλά για να κόψει το ρυθμό αλλά για να πει και 2-3 πραγματάκια στους δικούς του- ο Ολυμπιακός θα κόντραρε περισσότερο τον ΠΑΟ. Εντέλει μπορεί να έχανε, αλλά η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική.

Για άλλη μια φορά, ο Γιαννάκης έδωσε ελεύθερα σουτ για να κλείσει διαδρόμους, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟ στο ξεκίνημα, αλλά τη ζημιά την έπαθε από τον Πέκοβιτς, με το 9/9. Θεωρώ πως το σημάδεψε στην άμυνα, αλλά με τρισάθλιο τρόπο -εντάξει 1-2 φαουλάκια δεν του τα σφυρίξανε αλλά δεν έφταιξε αυτό- στέλνοντας παίκτες να πέφτουν πάνω του. Εγώ το θυμάμαι να έχει πρόβλημα στο πικ εν ρολ, το οποίο πρόβλημα, προφανώς το έχει δουλέψει ο Ζοτς, αλλά και πάλι ο Πέκοβιτς είναι βαρύ σκαρί και αυτό έπρεπε να εκμεταλλευτεί αν ήθελε να το φθείρει. Γρήγορους ψηλούς είχε, με καλό σουτ, διεισδυτικούς γκαρντ επίσης, αντ'αυτού προτίμησε να στέλνει τον Μπουρούσαρο (που λέει και το Φως) να κάνει μπάσιμο, ξεκινώντας απ'το τρίποντο.

Για τον Παπαλουκά τα είπατε, για το Χαλπερίν επίσης (άλλη μια απόδειξη κακής βραδιάς του Γιαννάκη) όπως και για το Σόφο (εκτός αν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα, γιατί νομίζω ότι πήγαινε στα αποδυτήρια κουτσαίνοντας).

Patrick Star είπε...

Έσπασα το σχόλιο σε δύο κομμάτια για να μην κουράσει (λέμε τώρα).

Ο ANT1 απλά δεν υφίσταται, έχει απόλυτο δίκιο ο Περιούσιος, μια ζωή τα ίδια έκαναν και ναι, πόγιο, πεθύμησα Σκουντή και Χατζηγεωργίου (όχι σάιμποργκ, είπαμε) αντί Φιλιππούση... Που τον ξέθαψαν αυτόν, πραγματικά θα'θελα να'ξερα. Το θυμάμαι από παλιά, που είχε ο αντένας και αγώνες Ευρωλίγκα. Δεν το έπαιζε ξερόλας σαν τους άλλους, αλλά ήταν όπως τότε, κουραστικός. Σε μια περιγραφή δεν παίζουν ρόλο, μόνο αυτά που λες, αλλά ακόμα και η χροιά της φωνής σου. Άλλος ένας λόγος που το σάιμποργκ πρέπει να αποσυναρμολογηθεί επειγόντως...

Ο Παναθηναϊκός προφανώς και μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος, όπως βέβαια και ο Ολυμπιακός. Οι ομάδες θα βελτιωθούν κι άλλο. Για παράδειγμα, τώρα άρχισαν να παίζουν ο Βούισιτς -δε μιλάω για χθες- και ο Νίκολας. Πιστεύω θα φτάσουν και οι δύο μέχρι το φάιναλ-φορ. Αν και πόσο καλό θα είναι αυτό, δεν ξέρω... Όσο για τους κάφρους, τα'χουμε πει τόσες φορές. Ελπίδα δεν υπάρχει. Αυτά τα πιθηκοειδή έχουν και μάτια και πόδια και χέρια που άλλοι δεν έχουν... Δυστυχώς η ζωή είναι άδικη...

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Διαφωνώ μαζί σου και μαζί μου μόνο για τον Σόφο γιατί απ' ότι έμαθα προστατεύεται ώστε να μη σκάσει. Ιατρικά είναι καλά, αλλά ένας τραυματισμός τώρα θα τον φέρει πολύ πίσω (μιλάω για υπερκόπωση ή καταγμα κόπωσης). Γι' αυτό και παίζει τόσο λίγο.

Στα άλλα συμφωνούμε.

Θα σχολιάσω μόνο, με τη συνδρομή του BEN, το θέμα με τα τηλεοπτικά. Ως Age of Basketball είμαστε χαρούμενοι που κανείς σας δεν είπε ότι προτιμά... τις μεταδόσεις της Νόβα. Την οικογενειακή υπόθεση ή τη Σκύλα και τη Χάρυβδη...
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Από αρλουμπολογία και βαρετή χροιά φωνής προτιμώ το δεύτερο. Βέβαια υπάρχουν και cyborgs που τα συνδυάζουν... Μου άρεσε γενικά το σχόλιο του Παταβούκα, λιτό απέριττο και όχι υπερβολικό. Βέβαια άμα έχεις ακούσει και τον Άνθρωπο Που Έκοψε Το Μπάσκετ Στον Γκάλη, όλα τα άλλα ηχούν εμπεριστατωμένες και ψύχραιμες απόψεις το λιγότερο.

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Χαίρομαι που του... βγάλαμε το όνομα...

Βέβαια, ήταν και κάποιος άλλος του οποίου ο ρόλος έχει υποτιμηθεί. Μετά που σταμάτησε ο Γκάλης το μπάσκετ, συναντήθηκε με τον Συρίγο (το μπαμπά) σε κάποια βράβευση (όχι του... Συρίγου) και το μόνο που του είπε ήταν: "Ησύχασες τώρα που δεν παίζω;".

Και μιας και τα λέμε σήμερα... όσοι προλάβετε δείτε τα βίντεο από το Τσιμπόνα-Σπλιτ:

http://www.youtube.com/watch?v=dzp-XOI7z14&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=i6elu3pNWAo&feature=related

Patrick Star είπε...

Καλά ελπόγιο, όταν φας λίγο Φιλιππούση ακόμα στη μάπα -με αρκετό "πάμε για λίγο στο στούντιο του ANT1"- θα νοσταλγήσεις τις ιστορίες του Σκουντή...

Ο Σούμποτιτς τι γυρεύει στο βίντεο? Από την Κοκκινιά δεν είναι αυτός?
Γι'αυτό μας έβαλες να το δούμε ε? Όχι για το ξύλο...

Και κάτι ακόμα για το Σόφο: Το ενδεχόμενο, ο Γιαννάκης απλώς να τον ξεκουράζει-προστατεύει το είχα σκεφτεί κι εγώ, μόνο που μου φάνηκε υπερβολικό το σενάριο, να το χρησιμοποιήσει πολύ στο 1ο μέρος και καθόλου στο 2ο. Λογικά θα μοίραζε το χρόνο και στα δύο.
Εκτός και αν ήλπιζε να πετάξει έξω απ'τον αγώνα τον Πέκοβιτς νωρίς-νωρίς.

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Εννοείται ότι από εκεί είναι, αλλά είναι και προπονητής της Σπλιτ. Στις δηλώσεις είπε ότι πρέπει να απαγορευτεί το μπάσκετ στον Μάρσαλ.

Ο Περάσοβιτς (της Τσιμπόνα) δεν διαφώνησε μαζί του λέγοντας ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Να δούμε αν το εννοούσε, καθώς ο Μάρσαλ είναι ο καλύτερός του παίκτης στην Ευρωλίγκα (με διαφορά από το δεύτερο) ή αν απλώς θα του χτυπήσει απαλά το χέρι με χάρακα.

stefa00 είπε...

mia erotisi ithela na kano.paratirisa oti Spanulis otan ginete to pick and roll to sinexizi kai 99 stis 100 perni monos tu tin prospathia sutarodas apo mesi apostasi i telioni to basima.afto exo tin ediposi oti to kusuri afto isxiropiithike kata to perasma tu apo to NBA .den pasari pote kai ute kani tin paramikri prospathia na tsekari ksemarkaristo pekti analoga me tin alagi pu egine sto pick and roll.pia ine i gnomi sas ? .stin "atomistia "tu spanuli adiparatheto tin oksiderki kai taxitati pasa tu Saras sto pick and roll (kseri pote na pari ti prospathia pano tu kai pote na pasari )

ps :ime ena apo aftus pu pistevun oti Saras ine merikes fores peritos,ales fores kurastikos,den markari kai o monos logos pu pezi akomi ine oti genithike gia na pezi pick and roll .

Age of Basketball είπε...

@stefa: Εγώ είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι ο Σάρας είναι ο πιο χαρισματικός πλέι μέικερ στην Ευρώπη τουλάχιστον τα τελευταί 20 χρόνια. Μαζί με τον Παπαλουκά οι καλύτεροι πασέρ, αλλά ο Σάρας πιο ταλαντούχος, πιο χαρισματικός παίκτης και ένα κλικ πιο πάνω ως πασέρ από όλους τους υπόλοιπους.

Όσο για τον Σπανούλη, όντως έχει πάντα το σουτ πρώτα στο μυαλό του, αλλά υπάρχει μια ένσταση και μια δικαιολογία γι' αυτό. Πρώτον, είναι εδώ και δύο χρόνια η πρώτη επιθετική επιλογή του Παναθηναϊκού, όσον αφορά τον ποιον έχουν ως αποδέκτη τα συστήματα. Δεύτερον, είναι πολύ καλός πασέρ με αποτέλεσμα οι πάσες που δίνει να γίνονται τις περισσότερες φορές καλάθια. Οπότε έχει πάντα υψηλούς μέσους όρους στην πάσα. Όμως, η διαφορά με τον Σάρας είναι ότι παρά τα όποια πειράματα, ο Σπανούλης είναι καθαρό δυάρι, ενώ ο Σάρας καθαρός άσος.
Rasheed.