ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

«Ξεκλειδώνοντας» τη νίκη


Έφτασε η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ των «αιωνίων» και η αδρεναλίνη έχει ανέβει. Κάτι η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανελλήνιο με την γκρίνια που την ακολούθησε (ήττα που ενδεχομένως σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του ντέρμπι να αποδειχθεί σημαντική), κάτι οι υψηλές προσδοκίες που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, κάτι η φανερή ανετοιμότητα αυτήν την εποχή των δύο ομάδων, έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο και το ντέρμπι αναμένεται με αγωνία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη αφού, δεν είναι κοινό μυστικό ότι τα υλικά των δύο ομάδων είναι από τα καλύτερα στην ήπειρο. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τα 8 σημεία που μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι:

1. Ομπράντοβιτς – Γιαννάκης: Η κόντρα δύο κορυφαίων προπονητών, τα συστήματα εξουδετέρωσης του αντιπάλου που θα καταστρώσουν και τα τρικ που θα προσπαθήσουν να βρουν για να κρύψουν τις φθινοπωρινές αδυναμίες των ομάδων τους, αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα «κλου» του αγώνα.

2. Διαμαντίδης – Παπαλουκάς: Για πρώτη φορά οι δύο μεγάλοι Έλληνες πλέι-μέικερ θα βρεθούν αντιμέτωποι φορώντας τις φανέλες των δύο «αιωνίων». Μεγάλοι παίκτες που η απόδοσή τους μπορεί εν πολλοίς να κρίνει το ντέρμπι.

3. Τζος Τσίλντρες: Το… «σούσουρο» γύρω από τη μετεγγραφή του δεν έχει κοπάσει ακόμα, αλλά ο Αμερικανός των Πειραιωτών δεν έχει εντυπωσιάσει ακόμα. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται πολιτισμικό σοκ για αυτόν, να δούμε αν μπορεί να αντεπεξέλθει.

4. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Πέρυσι ήταν ο καλύτερος στους τελικούς. Έχει την κλάση για να είναι καθοριστικός σε όλα τα μεγάλα ματς.

5. Σπανούλης – Γκριρ: Δύο σκόρερ που ξέρουν να κάνουν και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο, θα αναλάβουν να ξεκολλήσουν τις ομάδες τους σε περίπτωση… εκτάκτου ανάγκης.

6. Πέκοβιτς – Μπουρούσης: Οι δύο σέντερ ενθουσιάζουν με τις προοπτικές τους και την ευκολία με την οποία σκοράρουν αυτήν την εποχή. Πολύ σημαντικοί για τους δύο αντιπάλους.

7. Βάθος ρόστερ: Και οι δύο προπονητές έχουν πολλά «χαρτιά» να ρίξουν στο τραπέζι. Μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα κληθούν να αφήσουν το στίγμα τους: ο πολυδιάστατος Βούισιτς με τον αναντικατάστατο, όπως φαίνεται τελευταία, Βασιλόπουλο, ο Φώτσης με το σφαιρικό παιχνίδι του και ο Μπατίστ με τη συνήθεια να «ξελασπώνει», μπορούν να ξεχωρίσουν.

8. Ο κόσμος: Μόνο φίλοι του Παναθηναϊκού στην εξέδρα καλούνται να βοηθήσουν να γίνει το ντέρμπι σε κόσμια πλαίσια. Εάν ξεφύγουν, μια ενδεχόμενη διακοπή του αγώνα μπορεί να κοστίσει σε κάποια από τις δύο ομάδες.

Και για να κλείσουμε κάνοντας και λίγο χιούμορ: η διαιτησία θα προσπαθήσει να μείνει σωστή, αλλά δεν είναι και εύκολο. Γύρω από τους τρεις θα περιστρέφονται ο Διαμαντίδης για να αμφισβητεί κάθε σφύριγμα, ο Γιασικεβίτσιους για να γκρινιάζει, ο Παπαλουκάς για να τους δίνει οδηγίες με ύφος νουθεσίας, ο Μπουρούσης για να αμφιβάλλει για κάθε φάουλ του. Ας ελπίσουμε κανείς να μην ξεφύγει.

“Good night, and good luck”
by BEN

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re pedia ti ginete me autous tous knicks?8eloun na vgoun teleutei pali?i antallages pou ekanan ine gia gelia.dinis tous 2 prwtous scorer sou gia na paris 2 pextes pou ine gia pago{mobley,thomas}kai ena pexti pou ta teleutea xronia pezi kai den pezi basket{xarrigton}.pia i gnwmi sas?

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Προφανώς η ίδια με τη δική σου. Οι ανταλλαγές είναι αστείες, οι Νικς θα τερματίσουν στην τελευταία τετράδα του πρωταθλήματος, τη στιγμή μάλιστα που τα πήγαιναν αρκετά καλά.

Όλο αυτό γίνεται για να πάρουν παίκτη έχοντας χώρο στο σάλαρι καπ. Αν αληθεύουν οι φήμες για τον ΛεΜπρον, τότε γελάει κάθε πικραμένος. Η νοοτροπία των Αμερικάνων είναι πολύ διαφορετική από των Ευρωπαίων. Οι Νικς, δλαδή, διέλυσαν την ομάδα, 1,5 χρόνο μετά, για να αρχίσουν να την ξαναφτιάξουν το καλοκαίρι του 2010.

Κρατάω μια επιφύλαξη γι' αυτό, αλλά δεν το θεωρώ αδύνατο να το έκαναν για αυτό το λόγο. Το θέμα είναι ότι και οι οπαδοί εκεί πάνε να δουν θέαμα. Ακόμη κι εκείνοι της Νέας Υόρκης που θεωρούνται οι πιο γκρινιάρηδες στο ΝΒΑ, ανέχονται τέτοιες κινήσεις, χωρίς να αντιδρούν.

Μιας και ρωτάς, όπως είπα, οι Νικς για φέτος τελείωσαν. Ακόμη κι αν προχωρήσει η ανταλλαγή Μάριον-Μάρμπερι, δεν πάνε πουθενά.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

Μιας και ανοίξαμε κουβεντούλα για το NBA, όσοι δεν το έχετε δει, μπείτε στο nba.com και βρειτε το βίντεο με τις φάσεις του νετς-ραπτορς. Αξίζει τον κόπο.

Ανώνυμος είπε...

παιδια καλησπερα θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τον κολοσσο , το ροστερ του και ππου πιστευετε οτι ισως υστερει.

ευχαριστω
Γιωργος

Age of Basketball είπε...

@Γιώργος: Για τον Κολοσσό λέμε κάποια πράγματα και στο άρθρο του Σαββάτου αν θες να δεις κι εκεί.

Με λίγα λόγια θεωρώ δυνατά σημεία του Κολοσσού τους Αμερικανούς του, τον Σφαιρόπουλο και τον Τσέρανιτς. Και οι δύο Αμερικανοί (με καλύτερο τον Σμιθ) αξίζουν προσοχής, ενώ ο Τσέρανιτς είναι πάρα πολύ καλός ψηλός. Ο Σφαιρόπουλος είναι άπειρος αλλά μοιάζει με αρκετά καλό προπονητή.

Πιστεύω ότι υστερεί στο βάθος (μετά τους 7 παίκτες), κάτι που είναι λογικό για ομάδα του επιπέδου του. Επίσης, δεν δείχνει ως τώρα να παίρνει πόντους από τον Τζόγκο, ενώ Ασημακόπουλος, Χαρίσης και Τσάμης δύσκολα θα τραβήξουν. Οπότε μας μένουν οι Αμερικανοί, ο Τσέρανιτς και ο Βασίλιεβιτς, που δεν θα φτάνουν για όλα τα ματς της χρονιάς.

Ο Βασίλιεβιτς έχει πολύ καλό σουτ, είναι επιρρεπής στο λάθος, αλλά πιστεύω ότι προσφέρει αρκετά στην ομάδα, ενώ και ο Παντελιάδης προϊόντος του χρόνου θα βελτιωθεί, αφού στον Άρη ήταν στον πάγκο και είναι "σκουριασμένος". Το ίδιο και ο Χαρίσης.

Μεγάλη θεωρώ τη βοήθεια που θα δώσει στην ομάδα ο υγιής Παπανικολόπουλος που είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ της.

Δεν πιστεύω ότι θα πέσει ο Κολοσσός αν αυτό με ρωτάς. Αλλά η οκτάδα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Δες αν θες και τα όσα γράψαμε στο αφιέρωμα πριν τη χρονιά:

Αφιέρωμα (συνολικό): http://ageofbasketball.blogspot.com/2008/10/1-2008-09.html

Άρθρο για Κολοσσό: http://ageofbasketball.blogspot.com/2008/10/blog-post_2771.html

Rasheed.