ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Το blog της Ελεάνας Πανταζή - Κυριακή με ντέρμπι


Καλησπέρα σας φίλοι αναγνώστες του Age of Basketball

Σας ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη δημοσίευση της στήλης αλλά εξαιτίας κάποιων τραυματισμών που είχα τις τελευταίες δυο εβδομάδες και με ό,τι αυτό συνεπάγεται… (γιατρούς, φυσιοθεραπείες, αποκατάσταση) μου ήταν πολύ δύσκολο να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να γράψω.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια για τη στήλη αυτή, είναι πολύ σημαντικό για μένα να έχω την συμπαράσταση σας, μου δίνετε ενέργεια να συνεχίσω…

Πριν μπω στο κυρίως θέμα θα ήθελα ν’ απαντήσω σε κάποια σχόλια τα οποία διάβασα. Κάποιος αναγνώστης ανέφερε το θέμα της διαιτησίας. Πιστεύω ότι η διαιτησία αποτελεί μεγάλη πληγή για το χώρο και δυστυχώς δεν γίνονται κινήσεις για τη βελτίωση του φαινομένου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε κάθε αγωνιστική η διαιτησία διαμορφώνει αποτέλεσμα, σε έναν τουλάχιστον από τους αγώνες, αλλά όσο οι παρατηρητές διαιτησίας εμφανίζονται σε ελάχιστα παιχνίδια και κανείς διαιτητής δεν τιμωρείται οι κακές διαιτησίες θα συνεχίζονται…

Τώρα, αναφορικά για την ομάδα της Καστοριάς, κατέβηκε με τις κορασίδες στις δυο πρώτες αγωνιστικές αλλά απ’ όσο μαθαίνω δεν θα κατεβάσει καθόλου ομάδα για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Δεν έφτιαξε ρόστερ το καλοκαίρι και παίκτριες που ανήκαν στο σύλλογο πουλήθηκαν σε άλλες ομάδες. Κλείνοντας να απαντήσω και στην ερώτηση για την ομάδα του Πανιωνίου. Φέτος για μένα 4 είναι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου: ο Αθηναϊκός, οι Εσπερίδες, ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός. Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έχουν μείνει λίγο πίσω έχοντας κάνει 2 ήττες όμως αν την Κυριακή ο Πανιώνιος κερδίσει το ντέρμπι με τις Εσπερίδες τότε ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όμως πιστεύω ότι δεν θα κριθεί στα ντέρμπι αλλά στο ποια ομάδα δεν θα χάσει βαθμούς σε παιχνίδια με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας.

Τα πράγματα λοιπόν μετά από 4 αγωνιστικές έχουν ως εξής:

* Αθηναϊκός και Απόλλων Πτολεμαΐδας έχουν το απόλυτο με τέσσερις σερί νίκες και οκτώ βαθμούς. Ακολουθούν Απόλλων Καλαμαριάς και Εσπερίδες με τρεις νίκες και 7 βαθμούς. Εν συνεχεία ακολουθεί ένα συνονθύλευμα ομάδων: Άνω Λιόσια, Άρης Χολαργού, Siemens, Παναθηναϊκός, Ολυμπιάδα Λάρισας, Παλαιό Φάληρο και Πανιώνιος με δυο νίκες και 6 βαθμούς και στις τελευταίες θέσεις με τέσσερις βαθμούς βρίσκονται Παγχιακός και Μέγας Αλέξανδρος που δεν έχουν σημειώσει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Πάρα πολύ σημαντική η επόμενη αγωνιστική που θα κρίνει πάρα πολλά κυρίως στην ουρά, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση στη μέση της βαθμολογίας και φυσικά το κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι των τελευταίων χρόνων με τις Εσπερίδες να υποδέχονται τον Πανιώνιο. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

* ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
* ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ
* ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ – SIEMENS
* ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
* ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
* ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αν λοιπόν είστε φίλαθλος του γυναικείου μπάσκετ τρία είναι τα παιχνίδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και θα σας πρότεινα. Χωρίς καμιά αμφιβολία τα ντέρμπι κορυφής μεταξύ Εσπερίδων και Πανιωνίου όπως επίσης του Αθηναϊκού με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς αλλά και του Άρη Χολαργού με το Παλαιό Φάληρο. Έτσι λοιπόν αν βρίσκεστε κοντά σε κάποιο από αυτά τα γήπεδα αξίζει να θυσιάσετε τον κυριακάτικο καφέ σας και βρεθείτε στις κερκίδες τους.

Τα ξαναλέμε… πολύ πιο σύντομα αυτή τη φορά!!!

Ελεάνα Πανταζή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pedia pote 8a ma8oume ta apotelesmata twn agwnwn tou prwtahlimatos mas?

Age of Basketball είπε...

Φίλε μας συγχωρείς, εδώ και 10 μέρες είχαμε κάποια προβλήματα. Σήμερα το βράδυ θα τα έχουμε δημοσιεύσει.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ελεάνα. Πολύ ωραίο ματς έκανες την Κυριακή. Και συγχαρητήρια για την πρώτη νικη.

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά από την Πτολεμαίδα! Η ομάδα μας εδώ έχει ξεκινήσει καλά! Την έχεις δει εσύ; Πιστεύεις ότι μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό;
Ευχαριστώ!

Βαλάντω-Χίος- είπε...

Πολλά συγχαρητήρια Ελεάνα για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και εδώ στο age of basketball,αλλά και μέσα στο γήπεδο!Μπράβο είσαι αγρίμι!