ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

3 στα 3 εντός συνόρων!


Το απόλυτο πέτυχαν οι εκπρόσωποι της χώρας μας στην Ευρωλίγκα, νέο πάντα ευχάριστο και αισιόδοξο, νίκες όλες σημαντικές βαθμολογικά. Σε ΟΑΚΑ και Ελληνικό τα ματς ήταν κλειστά, ενώ στο ΣΕΦ η διαφορά άνοιξε μάλλον με άνεση.


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια δύσκολη αλλά και πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Σιένα. Όσες φορές και αν άνοιξαν τη διαφορά οι «πράσινοι», τόσες οι Ιταλοί επέστρεψαν στο παιχνίδι, παίζοντας το γνωστό τους ματς. Το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε έκριναν οι ΔιαμαντίδηςΓιασικεβίτσιους και δύο άστοχα τρίποντα του Στόουνρουκ. Ελπιδοφόρο σημείο, βέβαια, είναι η επιστροφή του Σπανούλη, ο οποίος, χωρίς να είναι στην καλύτερη κατάσταση, έδωσε σημαντικές βοήθειες. Η μπάλα ακούμπησε στον Πέκοβιτς που ήταν αποτελεσματικός, αν και ο αντίπαλος σέντερ, Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης της φιλοξενούμενου. Πλέον, υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, κάτι που δεν αποκλείεται να μείνει μέχρι το τέλος, οπότε θα παίξουν ρόλο οι διαφορές και εκεί, δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός υστερεί στην παρούσα φάση.


Ο Πανιώνιος πήρε μια δύσκολη νίκη στο Ελληνικό. Πήρε αρκετές φορές διαφορά μέσα στο ματς, αλλά η Παρτιζάν επανερχόταν κάθε φορά. Η αλήθεια είναι ότι οι Σέρβοι ήταν μέτριοι σήμερα και οι Νεοσμυρνιώτες ίσως να είχαν σοβαρό πρόβλημα αν δεν είχαν την τύχη να δουν τον Τσβέτκοβιτς να κάνει πολύ καλό ματς παίζοντας σχεδόν 37 λεπτά αν και γύρισε από τραυματισμό. Η Παρτιζάν, όμως, είχε ουσιαστικά μόνο τον Τέπιτς σε πολύ καλή μέρα (και τον Βράνιες να κάνει 4 τάπες) και τελικά το δυναμικό ξεκίνημα του Πανιωνίου στην πρώτη περίοδο αποδείχθηκε σημαντικό. Κάπως έτσι, ο Πανιώνιος χωρίς να πείθει έκανε δύο συνεχόμενες μεγάλες νίκες και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.


Την πιο ευρεία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός που, αφού ξεπέρασε το, ως συνήθως, κακό πρώτο του δεκάλεπτο δεν είχε πρόβλημα να εξοντώσει τελείως τη Μακάμπι, χωρίς να της αφήσει περιθώριο αντίδρασης, ήδη από τη δεύτερη περίοδο όταν την κράτησε στους 5 πόντους, ενώ στο τέλος βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει και θέαμα. Αν εξαιρέσει κανείς τη μέτρια παρουσία του Σχορτσιανίτη και τη νέα χαμηλή «πτήση» του Τσίλντρες (για τον οποίο πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ζήτησε και έκανε ατομική προπόνηση με τους βοηθούς προπονητές στο ΣΕΦ μέχρι τις 12:30!), ο αγώνας ήταν γεμάτος με ευχάριστα νέα για τους «ερυθρόλευκους»: Ο Βούισιτς έκανε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα, ο Μπουρούσης (τον οποίο ψάχνουν όλοι οι συμπαίκτες του) πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο Παπαλουκάς σκόραρε και μοίρασε ασίστ, ο Γκριρ «φόρτωσε» το καλάθι με πόντους. Πρέπει να σταθούμε, όμως, στον Βασιλόπουλο, ο οποίος εκτός από το εντυπωσιακό 4/6 τρίποντα, «μεταμόρφωσε» την άμυνα του Ολυμπιακού και μοιάζει να είναι ο καθοριστικότερος κρίκος στην ομάδα του Γιαννάκη σε αυτόν τον τομέα, με την απουσία του στην Κροατία να κρίνεται καταλυτική (χωρίς αυτό να δικαιολογεί την αστεία ήττα του Ολυμπιακού). Και ένα στατιστικό για να ευθυμήσουμε: ο Γκριρ έκανε σήμερα 1 τάπα, ενώ είχε κάνει και 2 στο πρώτο ματς με την Αβελίνο! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόσθεσε και αυτό φέτος στο ρεπερτόριό του! Πάντως, πέρα από την πλάκα, η προηγούμενή του τάπα στην Ευρωλίγκα ήταν στις… 6 Νοεμβρίου του 2003, απέναντι στον… Ολυμπιακό, σε μια εξωφρενική του εμφάνιση όπου έπιασε 44 στο σύστημα αξιολόγησης ranking! Από την άλλη μεριά, ο Μπιρενμπόιμ απέδειξε και πάλι ότι είναι πολύ λίγος για το μέγεθος της Μακάμπι εντός και εκτός παρκέ, αφού δεν παρέστη στη συνέντευξη τύπου και δεν ειδοποίησε κανέναν!


Να κάνουμε και ένα σχόλιο για τα υπόλοιπα ματς: συγκλονιστικό αγώνα προσέφεραν Φενέρ και Ολύμπια με τους Τούρκους να παίρνουν τελικά τη σημαντική νίκη, εξαιτίας των κακών επιλογών του Ιλιέφσκι και μιας απρόσμενης τάπας του Σμιθ στον πανύψηλο Μπέγκιτς. Η Άλμπα πέτυχε μια οριακή, όσο και πολύτιμη βαθμολογικά, νίκη απέναντι στην Μπανταλόνα χάρη στην πολύ καλή της τελευταία περίοδο. Η Μπαρτσελόνα με σβηστές μηχανές και τον Ναβάρο σε φόρμα δεν είχε πρόβλημα με την Προκόμ. Η Αβελίνο, συγκρατώντας τον έναν από τους δύο τρελούς σκόρερ της ΛεΜάν κατάφερε να την κερδίσει. Πιο πολύ «ζουμί» είχε το ΡεάλΑρμάνι, με τους Μαδριλένους να γλιτώνουν το σοκ και τον Πλάθα τη… μεταμεσονύκτια απόλυση, χάρη σε μπάζερ-μπίτερ λέι απ του Μπούλοκ. Η ουσία είναι ότι η Ρεάλ δεν πάει πουθενά έτσι και δεν μπορεί να το βλέπουν όλοι εκτός από τον πρόεδρο.


Στα χθεσινά ματς, η ΤΣΣΚΑ ισοπέδωσε την Εφές και θεωρώ ότι οι Μοσχοβίτες παίζουν υπερβολικά καλό μπάσκετ για την εποχή αλλά και δεδομένου ότι έχουν 3 μετεγγραφές βασικών παικτών, επιτυχία που σαφώς θα πρέπει να αποδοθεί στον Μεσίνα. Η Νανσί με πλουραρισμό στην επίθεση κέρδισε την προβληματική Ζαλγκίρις. Τέλος, όσον αφορά τη μεγάλη νίκη της Ρόμα επί της Ταού, μέσα σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, έχω να κάνω μόνο ένα σχόλιο: Τά ‘λεγα!!!


“Good luck, and good luck”

by BEN


ΥΓ. Αναμένεται να κυκλοφορήσει ελεύθερος και είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες…


ΥΓ2. Για την απόφαση του αθλητικού δικαστή που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Πανιωνίου, θα τα πούμε όλα στο επόμενο άρθρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1)Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνιση στην Euroleague σε σχέση με τις άλλες ομάδες ωστόσο νομίζω πως ο όμιλος του είναι πολύ πιο εύκολος απο του ΠΑΟ(αλλο Τσιμπόνα-Μακάμπι και άλλο Barcelona-Montepaski).
2)Ο ΠΑΟ κατα διαστήματα έπαιξε μπάσκετμε το οποίο θα μπορούσε να ισοπεδώσει την Σιένα.Ωστόσο τα μεγάλα προβλήματά του δεν είναι ο Νίκολας( ο οποίος αργά ή γρήγορα θα βρει τη θέση του): είναι τα νεκρά διαστήματα και τα αμυντικά κενά Γιασικεβίτσιους-Πέκοβιτς.Φαντάζομαι πως αν διορθωθούν τα 2/3(δλδ ένας να βελτιωθεί στην άμυνα)+να μην έχει τοσο ΑΤΟΝΙΚΑ διαστήματα,η ομάδα θα γίνει πολύ επικίνδυνη.
ΑΛλα οπως λέει και ο αγαπημένος Λιθoυανός του Rasheed: τα κοτόπουλα ψήνονται την άνοιξη...
3)Ο Πανιώνιος καλό θα ήταν να ρίξει περισσότερο βάρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
4)Η Ζαλγκιρις μάλλον θα αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.Κρίμα.
5)Η Βαρκελώνη ξεκίνησε φουριόζα.Αλλά θα πάει τρένο μέχρι τους 16;
Γιατί και πέρσυ ο ΠΑΟ στην αρχή έμοιαζε με υπερταχεία και μετά βάρεσε διάλυση.Ενώ πχ η Σιένα βρήκε ρυθμό πιο αργά και κόντεψε να πάρει την κούπα...

Age of Basketball είπε...

1) Σαφώς είναι πιο εύκολος ο όμιλος του Ολυμπιακού. ΠΑΟ-Σιένα-Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ δυνατό τρίδυμο για έναν όμιλο. Τα είχαμε πει από την αρχή.
2)Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ανέτοιμος. Αποδίδει καλά ανά διαστήματα, αλλά δεν έχει διάρκεια. Για την άμυνα έχεις δίκιο, αλλά σε καμία ομάδα δεν είναι όλοι καλοί αμυντικοί. Πρέπει να κάνει ο καθένας καλά τη δουλειά του.
3) Φοβάμαι ότι όπου να ρίξει το βάρος ο Πανιώνιος, τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα.
4) Όντως κρίμα, αλλά σοβαρότερα προβλήματα από τα αγωνιστικά.
5) Δεν ξέρω που θα φτάσει η Μπαρτσελόνα, αλλά μου αρέσει πολύ το υλικό της.

Να είσαι καλά!
BEN