ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Όμιλος ισορροπίας ή εκπλήξεων;


Ισορροπημένος φαντάζει ο όμιλος που δεν έχει ελληνική ομάδα, καθώς η πρωτοκλασάτη ομάδα του ομίλου είναι λίγο «πεσμένη», οι μεσαίες είναι ανεβασμένες, ενώ οι μικρές είναι αξιοπρεπείς. Ας τις δούμε:

ΤΑΟΥ ΚΕΡΑΜΙΚΑ: Η φετινή χρονιά για την Ταού σημαδοτοτείται από την επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος δεν πέτυχε στην Μπαρτσελόνα όσα είχε καταφέρει με την Ταού. Από το περσινό ρόστερ, από όσους παίκτες είχαν ρόλο στην ομάδα, έχασε ουσιαστικά μόνο τον Πλάνινιτς, τον οποίο αντικατέστησε με τον αμφιβόλου ποιότητας Αμερικανό, Σακούρ. Πρόσθεσε ακόμη τον Σαν Εμετέριο, φόργουορντ με καλό σουτ και έφερε πίσω τον πανύψηλο Κροάτη Μπάρατς με τον… γλυκό καρπό, που πέρσι είχε φύγει δανεικός, όπως και τον Αργεντινό Εσλάβα. Κατά τ’ άλλα κράτησε την πολύ πολύ δυνατή πεντάδα της (Πριτζιόνι, Ρακόσεβιτς, Μάικλ, Τελέτοβιτς, Σπλίτερ), ενώ από τον πάγκο θα έρχονται ο Βιδάλ και ο Μακντόναλντ. Είναι καλή ομάδα αλλά αμφίβολο το αν φέτος θα μπορέσει να επανέλθει στο φάιναλ-φορ. Ο Σπλίτερ, ηγετική φυσιογνωμία πια, δε δοκίμασε φέτος στο NBA, ξεκινάει τη χρονιά τραυματίας, αλλά θα δώσει πολλά, ενώ το σκορ αναμένεται να «τραβάνε» οι Ρακόσεβιτς και Τελέτοβιτς. Πρόβλεψη: πολύ έμπειρη, 1η στον όμιλο αν είναι προσεκτική αλλά δε θα είναι εύκολο.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΟΥΛΚΕΡ: Ένα από τα μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού έκανε η Φενέρ φέρνοντας τον Γκόρνταν Γκίριτσεκ, που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, σπουδαίος σκόρερ και πολύ έμπειρος. Γύρω του μια εξάδα από Τούρκους παίκτες που μπορούν να δώσουν πολλά (Τουρκσάν) ή γενικώς κάποιες βοήθειες (Ντεμιρέλ, Ονάν, Μπασάκ, Ερντέν, Σαβάς), ενώ η ατυχία ήρθε με τον Ομέρ Ασίκ που πέρσι έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά, λόγω τραυματισμού, θα μείνει έξω για αρκετούς μήνες. Στην ομάδα συνεχίζει ο Μρσιτς, που παρά τα… 38 του χρόνια, το χέρι του παραμένει εξίσου «φαρμακερό», όπως και ο νεαρός Βίντμαρ με τα καλά προσόντα που θα πάρει περισσότερο χρόνο. Το δίδυμο των Αμερικανών της είναι πολύ καλό, ο κοντούλης Γκριν είναι σπουδαίος πασέρ, ενώ ο Σμιθ είναι πολύ καλός σκόρερ. Πρόβλεψη: 2η-3η, υπό συνθήκες θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά.

ΡΟΜΑ: Η Ρόμα, κατά την προσωπική μου άποψη, μπορεί να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα τη φετινή χρονιά. Από τις ομάδες που κατατάσσονται στο γκρουπ των… μεσαίων στην Ευρωλίγκα, είναι μάλλον η καλύτερη και αν δέσει και παίξει καλό μπάσκετ μπορεί να πάει μακριά. Έχει πολύ καλό ρόστερ με ατραξιόν τον 19χρονο Μπράντον Τζένινγκς ο οποίος έρχεται στην Ευρώπη κατευθείαν από το χάι-σκουλ και θεωρείται φαινόμενο (αλλά είναι πολύ νεαρός βέβαια). Ο γνωστός μας Τζάαμπερ μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, μαζί του και ο Μπετσίροβιτς που επιστρέφει στην Ιταλία μετά τον Παναθηναϊκό και αναμένεται αναγεννημένος. Στην περιφέρεια υπάρχει ακόμη ο Αμερικανός Άλαν Ρέι που σκοράρει με αρκετά συνεπή ποσοστά. Στη φροντ-λάιν σχηματίστηκε μια πολύ δυνατή τριάδα, με τον Μπρέζετς που έρχεται από το NBA να ξέρει καλά τη θέση του σέντερ (αν και είναι αργός), τον Χάτσον που καθιερώθηκε πια στο υψηλότατο επίπεδο και τον Ιταλό Τζίλι που είναι πολύ καλός παίκτης. Περά από αυτούς και οι παίκτες δεύτερης γραμμής δεν είναι άγνωστο στο κοινό της Ευρωλίγκας και όλοι έχουν εμπειρίες: Τζιακέτι, Γκαμπίνι, Ντε λα Φουέντε, Τονόλι και ο μικρός Ντατόμε. Σύνολο, ένα ισχυρό ρόστερ με έναν καλό προπονητή στον πάγκο, τον Γιάσμιν Ρέπεσα, δημιουργεί ενθουσιώδεις προοπτικές στον κόσμο της «αιώνιας πόλης». Πρόβλεψη: 1η-3η, μπορεί ακόμη και πρώτη στον όμιλο, ικανή για πολύ καλή πορεία.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ: Ένα αξιοπρεπές ρόστερ, χωρίς τίποτα φοβερό είναι φέτος η Ολίμπια. Θα προσπαθήσει για το καλύτερο, θα είναι, όπως πάντα, αξιόμαχη, αλλά είναι δύσκολη η πρόκριση από τον όμιλο. Από γηγενέις, στο ρόστερ ξεχωρίζει ο έμπειρος Μίλιτς, ο γνωστός σε όλους Ζούπαν, ο πανύψηλος Μπέγκιτς, ο νεαρός Κλόμπουτσαρ και ο Όζμπολτ που είναι καλός παίκτης αλλά προέρχεται από σχεδόν δύο χρόνια απραξίας λόγω τραυματισμού. Οι κοινοτικοί δεν είναι κακοί, ο Χούκιτς προσφέρει αρκετά σε τρίποντα και ριμπάουντ, ο Ιλιέφσκι θα προσθέσει εμπειρία, ενώ υπάρχουν ακόμη ο Κροάτης Ρούντεζ και δύο Σέρβοι, ο Ραντόγεβιτς και ο Γκολούμποβιτς. Από Αμερικάνους, έδιωξε νωρίς ευτυχώς τον… απαράδεκτο Κρόφορντ (1 πόντο και 1 ριμπάουντ μ.ο. στη senior χρονιά του στο κολλέγιο!) και κράτησε τον Ουάλας που είναι καλός, αλλά όχι κάτι σπουδαίο. Πρόβλεψη: 4η-6η, θα παλέψει, αλλά μάλλον μένει έξω.

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ: Η Μπανταλόνα είναι χειρότερη από πέρσι και δε δημιουργεί πολλές προσδοκίες για καλή πορεία, αλλά δεν παύει να είναι μια καλή ισπανική ομάδα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Πήρε τον γνωστό μας Μπρέισι Ράιτ που θα ηγηθεί του σκοραρίσματος, τον Γιασάιτις που προσπαθεί να αναγεννήσει την καριέρα του και τον καλό ρολίστα Μπογκντάνοβιτς, ενώ ο Μένσα-Μπόνσου θα είναι από τους καλούς ψηλούς της διοργάνωσης. Υπάρχουν ακόμα ο καλός Αμερικανός Μάλετ, οι Ισπανοί Λαβίνια και Σονσέκα, ο Γιάγκλα που βελτιώνεται συνεχώς και φυσικά το παιδί-θαύμα, ο Ρούμπιο που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο, αλλά θα ξεκινήσει από τα «πιτς». Πρόβλεψη: με τον Ρούμπιο τραυματία θα δυσκολευτεί στην αρχή, μπορεί να περάσει, αλλά δεν μπορεί μεγάλα πράγματα.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κάτι η επιστροφή στην πρώτη τη τάξει διοργάνωση, κάτι η διοργάνωση του φάιναλ-φορ στο Βερολίνο (εντάξει αυτό ήταν υπερβολή), οδήγησαν την Άλμπα να κάνει μια σημαντική επένδυση και να φτιάξει ένα καλό ρόστερ το οποίο βασικά αποτελείται από… Αμερικάνους, οι οποίοι όλοι είναι από καλούτσικοι έως πολύ καλοί: ο καλός σκόρερ και πασέρ Τζένκινς, ο έμπειρος Ράιτ, ο πληθωρικός ΜακΕλρόι, ο φοβερός σουτέρ, αλλά ασταθής, Τζέικομπσεν, ο καλός φόργουορντ Σισέι και ο σέντερ, με εμπειρία από τη Γερμανία, Τσαμπ. Τους 4 Γερμανούς που θα είναι στη δωδεκάδα τους έχουμε δει όλους με την Εθνική τα τελευταία χρόνια: Χάμαν, Φέμερλινγκ, Χέρμπερ και Ζβίνερ. Το ρόστερ συμπληρώνουν δύο Σέρβοι, ο Ντόιτσιν, που πρόπερσι έπαιζε στον Πανιώνιο και ο Νατζφέι, ο καλύτερος από τα δύο αδέρφια. Πρόβλεψη: θα προσπαθήσει για την πρόκριση και ίσως την πετύχει, 4η-6η.

“Good night, and good luck”
by BEN

ΥΓ. Η τελική προθεσμία πλησιάζει! Δηλώστε συμμετοχή τώρα για να μην τη χάσετε! Και όσοι έχετε ήδη δηλώσει στείλτε το username σας, μαζί με το ονοματεπώνυμό σας (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), ενώ μπορείτε να προσθέσετε μέχρι 10 ομάδες ο καθένας. Βάλτε τις ομάδες σας στην private league τώρα γιατί η προθεσμία για το Age of Basketball Champion λήγει σε 3 μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: