ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ψάξτε τον δεύτερο


Ο Ολυμπιακός φέτος είχε μακράν την καλύτερη κλήρωση από τις ελληνικές ομάδες. Η χαμηλή δυναμικότητα των καλών ομάδων του ομίλου σε σύγκριση με τους Πειραιώτες και οι σχετικά αδύναμες ομάδες από τα χαμηλότερα γκρουπ δημιουργούν την αίσθηση ότι θα πρέπει να συμβούν σοβαρές εκπλήξεις για να μη βγει πρώτος στον όμιλό του ο Ολυμπιακός που άλλωστε είναι από τα πρώτα φαβορί και για τον τίτλο. Ο Αντρέα Ματσόν, μάλιστα, δήλωσε την Τρίτη «με βάση το μπάτζετ και το υλικό που διαθέτει ο Ολυμπιακός, φέτος δε θα πρέπει να χάσει τίποτα και πουθενά» (για την ιστορία, ο ίδιος δεν είχε… πέσει έξω πριν από δύο χρόνια, όταν είχε πει ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Παναθηναϊκός). Ας δούμε τους αντιπάλους των «ερυθρολεύκων»:

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η Μακάμπι έχει χάσει από την αίγλη του παρελθόντος, ενώ η απώλεια ορισμένων πολύ σημαντικών παικτών από πέρσι (Βούισιτς, Χαλπερίν, Φάιζερ που τραυματίστηκε) τη φέρνει να είναι πιο αδύναμη από την ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό της Μαδρίτης. Η απόκτηση του πολύ καλού σκόρερ και πασέρ Κάρλος Αρόγιο είναι από τις σημαντικότερες καλοκαιρινές κινήσεις στην Ευρώπη, ωστόσο, στις θέσεις «1-2» είναι «γυμνή» κατά τ’ άλλα, αφού υπάρχουν ακόμη μόνο ο αειθαλής Σαρπ, ο ταλαιπωρημένος Μπουρστάιν, ο Φάναν και ο μέτριος Χάτζατζ. Υπάρχουν ακόμη 4 Αμερικάνοι (Φίσερ, Ουίλιαμς, Ουάιτ και ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ Τρε Σίμονς) οι οποίοι είναι καλοί παίκτες αλλά όχι αστέρια. Στην ομάδα γύρισε ο Γιανίβ Γκριν και έμειναν οι Κάσπι (θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες), Ελιάχου και Μπατίστα, με τον τελευταίο να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» της ομάδας. Αναμένεται one-man-show από Αρόγιο. Πρόβλεψη: καλή ομάδα αλλά με «ταβάνι», 2η-3η.

Ουνικάχα Μάλαγα: Για πρώτη χρονιά μετά το 2002, η Μάλαγα μπαίνει στη σεζόν χωρίς τον Σκαριόλο στον πάγκο της, σε μια νέα εποχή με τον Ρενέσες. Το ρόστερ της είναι συγκριτικά κατώτερο από πέρσι, δεν υπάρχει πια ο Σαντιάγκο, αλλά ήρθε ο αξιοπρεπής Άρτσιμπαλντ και έμειναν για τη φροντ-λάιν οι Εν’Ντονγκ, Γκάμπριελ και Χάισλιπ που φέτος αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Στην περιφέρεια προστέθηκαν δύο Αμερικάνοι, οι Κουκ και Κελάτι που θα δώσουν βοήθειες δίπλα στον αναγεννημένο Καμπέθας, από τον οποίο περιμένουμε καλή χρονιά, και τον νεοφερμένο Γκομίς με την ανοδική πορεία. Από τα «πιτς» θα ξεκινήσουν (και θα… καθίσουν καιρό σε αυτά) ο Αλόνσο Σάντσεζ και ο πληθωρικός Μπέρνι που είναι σημαντική απώλεια. Το ρόστερ συμπληρώνουν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για τη Μάλαγα, οι έμπειροι και καλοί παίκτες Βελς και Χιμένεθ. Πρόβλεψη: δυνατή και έμπειρη, 2η-3η.

Τσιμπόνα: Μια μέτρια ομάδα είναι φέτος η Τσιμπόνα το παιχνίδι της οποίας θα περιστρέφεται βασικά γύρω από τους δύο Αμερικανούς της, τον πληθωρικό γκαρντ Καλογουέι και τον φόργουορντ σκόρερ Μάρσαλ. Όλο το υπόλοιπο ρόστερ της απαρτίζεται από Κροάτες κάποιοι από τους οποίους μπορούν να προσφέρουν περισσότερα: Κους, Μάρκοτα, Τρόχα, Ρόζιτς, Λόνγκιν, Πρκάτσιν. Κατά τ’ άλλα λίγα πράγματα. Στον πάγκο είναι και φέτος ο Περάσοβιτς που είναι καλός προπονητής, αλλά ίσως όχι ακόμα όσο καλός ήταν παίκτης. Πρόβλεψη: χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποκλείεται να μείνει και τελευταία στον όμιλο, 4η-6η.

ΛεΜάν: Η γαλλική ΛεΜάν μπαίνει στην Ευρωλίγκα με στόχο να πάρει τη πρόκριση στην επόμενη φάση και ελπίζει ότι θα κάνουν όλη τη δουλειά οι σούπερ σκόρερ Ντιγουόρικ Σπένσερ και Ντέιβιντ Μπλούθενταλ. Καλοί ρολίστες που θα δώσουν βοήθειες είναι οι Πάπε Μπαντιάν και ο Αλέν Κοφί, αλλά μετά και τους μέτριους Μπατίστα (ο Βραζιλιάνος) και Τσέιζ, δεν υπάρχει κάτι άλλο αξιοπρόσεκτο στο ρόστερ. Θα είναι, πάντως, ενδιαφέρουσα ομάδα να βλέπεις λόγω των δύο… τρελών σκόρερ. Πρόβλεψη: αν την τραβήξουν οι δύο ίσως καταφέρει να περάσει, 4η-6η.

Αβελίνο: Ένα «μωσαϊκό» από παίκτες διαφόρων εθνικοτήτων δημιούργησε η Αβελίνο στην παρθενική της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Με κυρίαρχο στοιχείο το αμερικανικό, η ιταλική ομάδα θα προσπαθήσει για την πρόκριση και δεν είναι απίθανο να την πετύχει. Πιο σημαντικοί παίκτες στην περιφέρεια είναι ο Κρις Ουόρεν που θα αναλάβει τις περισσότερες επιθέσεις και ο έμπειρος Τράβις Μπεστ. Οι Αμερικανοί Ντίνερ και Σλέι θα δώσουν σημαντικές βοήθειες. Στη φροντ-λάιν υπάρχει ένα καλό δίδυμο, Κροσάριολ και Τούσεκ, αλλά μέτριες «ρεζέρβες». Στο ρόστερ υπάρχουν ακόμη ο έμπειρος Ραντούλοβιτς, ο Αργεντινός Πόρτα και ο Έλληνας διεθνής με την Ελπίδων, Βαγγέλης Σακελλαρίου (είχε 10.2 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 2.3 κλεψίματα το καλοκαίρι), ενώ στον πάγκο, μία ακόμη διαφορετική εθνικότητα, ο Σκοπιανός Μαρκόφσκι. Πρόβλεψη: ίσως μπορέσει να κάνει την έκπληξη, 4η-6η.

“Good night, and good luck”

by BEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: