ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Age of Basketball Champions: Format


Το Age of Basketball εισάγει φέτος έναν δεύτερο διαγωνισμό παράλληλα με το private league στο fantasy challenge της Ευρωλίγκας.

Ο νέος διαγωνισμός λέγεται Age of Basketball Champion (εννοείται ότι είναι δωρεάν και αυτός) και πρόκειται να καθηλώσει όλους τους φίλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Στο σημερινό άρθρο θα εξηγήσουμε όσα χρειάζεται να ξέρετε για το διαγωνισμό αυτόν, παραλείποντας όσα έχουμε ήδη πει, ώστε να μην επαναλαμβανόμαστε. Και για τους δύο διαγωνισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε στο link αυτό.

Πρώτον, η συμμετοχή και στο Age of Basketball Champion γίνεται μέσω του fantasy challenge και μάλιστα του private league του Age of Basketball. Αυτό σημαίνει ότι την ομάδα που θέλετε να πάρει μέρος στο Age of Basketball Champion θα ΠΡΕΠΕΙ να τη γράψετε στο private league που έχουμε στη Euroleague.

Ο κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει μόνο ΜΙΑ ομάδα στο Age of Basketball Champion (σε αντίθεση με το private league, όπου μπορείτε να βάλετε μέχρι και 10 ομάδες). Η ομάδα αυτή θα πρέπει να έχει όνομα που να ξεκινάει από team (και στη συνέχεια ό,τι θέλετε). Υπάρχουν ήδη χρήστες που έχουν κάνει λάθος (ομάδες χωρίς team, περισσότερες από μία ομάδες με team μέσα), αλλά όλοι έχουν κληθεί και έχουν δηλώσει πριν την 1η αγωνιστική ποια θα παίζει στο Age of Basketball Champion.

Ο λόγος που θα πρέπει να βάλετε το team μπροστά από το όνομα της ομάδας, είναι για να ξέρουν όλοι ποια από τις ομάδες σας θα μπει και να μη νομίζουν ότι τα έχουμε κανονίσει μεταξύ μας. Πάμε να αναλύσουμε το νέο πρωτάθλημα:

Το Age of Basketball Champion είναι ένα πρωτάθλημα με διαφορετική λογική από το fantasy της Ευρωλίγκας. Θα χρησιμοποιεί τους παίκτες του fantasy της Ευρωλίγκας και τη βάση δεδομένων της Ευρωλίγκας (ώστε να διαφυλαχτεί η εγκυρότητά του), αλλά θα λειτουργεί ξεχωριστά από εκείνη.

Μετά από κάθε αγωνιστική της Ευρωλίγκας, θα δημοσιεύουμε ένα άρθρο (πιθανότατα Παρασκευή βράδυ), το οποίο θα μένει ως link στο πλάι μέχρι την επόμενη εβδομάδα και θα έχει τους ομίλους, τις βαθμολογίες, τα αποτελέσματα και την επόμενη αγωνιστική κάθε φορά.

Ο κάθε όμιλος θα έχει από 6 ομάδες, όπως ακριβώς και οι όμιλοι της Ευρωλίγκας, ενώ οι αγώνες θα είναι διπλοί. Αυτό σημαίνει στον Α γύρο θα υπάρξουν 10 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο, δηλαδή όσες ακριβώς και στην Ευρωλίγκα. Άρα, κάθε αγωνιστική του Age of Basketball Champion θα αντιστοιχεί σε μία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Σημασία, όπως έχει και στο μπάσκετ, θα έχουν οι νίκες, μιας κι εδώ μιλάμε για πρωτάθλημα. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα έχει περισσότερους πόντους κάθε εβδομάδα από την αντίπαλό της εκείνη τη συγκεκριμένη αγωνιστική. Δείγμα ομίλου του Age of Basketball Champion:

1ος Όμιλος

Ομάδες

Νίκες

Ήττες

Πόντοι

BEN

2

0

400-330

Rasheed.

2

0

380-310

Dr.Ball

1

1

340-300

L.o.t.S.

1

1

300-340

team1

0

2

250-350

team2

0

2

240-360

Μιας και οι συμμετοχές συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας, το πρόγραμμα, το σύνολο των ομίλων και οι ομάδες που προκρίνονται από κάθε όμιλο θα ανακοινωθούν μετά το πρώτο ματς (δηλαδή την Τρίτη 21/10, αφού ο πρώτος αγώνας είναι τη Δευτέρα), αλλά ουσιαστικά πριν την 1η αγωνιστική. Οι δημιουργοί του blog δεν θα μετέχουν στον διαγωνισμό αυτόν, ώστε να μην τύχει και αποκλείσουν κάποιον από τους συμμετέχοντες.

Η λογική του διαγωνισμού θα είναι όπως και της Ευρωλίγκας, αγώνες κάθε εβδομάδα, νίκες, ήττες, κι εκείνοι με το καλύτερο ρεκόρ περνάνε στην επόμενη φάση, μετά τη συμπλήρωση των 10 αγωνιστικών.

Οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα κληρωθούν τυχαία, εκτός από τον 1ο κάθε ομίλου: Επικεφαλής κάθε ομίλου θα μπει η ομάδα του χρήστη που πέρσι ήταν στους πρώτους στο private league του Age of Basketball (δηλαδή Anthos, Arkadios, Annet, Enypnio, d.kassari, κτλ – Patrick Star, κατάλαβες πού σταμάτησα ε;). Οι υπόλοιποι θα κληρωθούν τυχαία από εμάς και πριν από την Τετάρτη 22/10 που θα έρθει το κυρίως πιάτο της 1ης αγωνιστικής. Πριν την Τετάρτη θα ξέρετε και το πρόγραμμα ολόκληρης της Α φάσης.

Στη Β φάση προκρίνονται από κάθε όμιλο τουλάχιστον οι 2 πρώτοι (και θα δούμε πόσοι άλλοι ανάλογα με τις συμμετοχές, άρα θα ξέρετε την Τρίτη 21/10 το βράδυ). Εκεί το σύστημα αλλάζει και γίνεται νοκ άουτ (ανάλογα με τις συμμετοχές είτε μονοί αγώνες, είτε στις 2 νίκες είτε στις 3 νίκες). Κάθε αγώνας νοκ άουτ θα αντιστοιχεί σε μία αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας. Μέχρι τον μεγάλο τελικό, που θα κρίνει τον πρωταθλητή του Age of Basketball Champion!

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν και συνεχίζονται μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας 20/10 (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο αγώνας της Ταού με τη Φενέρ κάθε συμμετοχή για το Age of Basktball Champion θα είναι άκυρη) και για να γραφτείτε αρκεί απλώς ένα e-mail στο ageofbasketball@gmail.com

Οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις περσινές σε άτομα και συνεχίζονται. Πάντως επειδή πολλοί δεν έχετε βάλει τις ομάδες σας μέσα, προσέξτε την προθεσμία της Δευτέρας (20/10 το μεσημέρι)! Τα δώρα θα ανακοινωθούν σύντομα, και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha i8ela na rwtisw an o olypmiakos kai o panathinaikos diastawronontai sta zeugarwmata prin to final 4

Ανώνυμος είπε...

pedia thelw na sas rwtisw na mou pite tin gnwmi sas se ena thema pou me tirana edw kai kero.pio kata ti gnwmi sas ine ti idaniko izos kai ena pekti pou pezi shooting guard?sas rwtao giati exw mperdeuti.stin ameriki ena pekti opws ton mobley tin clippers pou ine 1.93 ton exoun san undersize gia tin thesi 2.to idio kai gia ton McCants ton timberwolves pou kata tin gnwmi mou ine poli kalos pextis pou akoma kai sto kolegio epeze kai 3.gia ton wade opws pou ine kai autos 1.93 den lene auto alla oti ine enas superstar.vlepw omws kai stin eurwpi iparxoun poli kali pextes me to izos auto grir tou osfp pou ine 1.85 o matze ,o spanoulis, o kaoukenas, o nicolas kai tosi alli.pws ginete auto?

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος1: Φίλε αυτό θα το μάθουμε στην κλήρωση του Top-16. Μέχρι τότε δεν ξέρουμε πώς θα είναι η συνέχεια της διοργάνωσης, μετά την κανονική περίοδο.

@ανώνυμος2: Δεν υπάρχει ιδανικό ύψος για καμία θέση. Για μένα υπάρχουν μόνο ιδανικοί παίκτες. Ο Γκριρ είναι κανονικά πλέι μέικερ, γι αυτό είναι κοντός, ενώ Σπανούλης, Νίκολας, Ματσιγιάουσκας είναι 1.93 και Καουκένας 1.92.

Οι Αμερικάνοι έχουν ένα θέμα με τα ύψη, αλλά στην τελική κανείς δεν δίνει σημασία, όπως έθεσες κι εσύ το παράδειγμα με τον Ουέιντ. Το ύψος του δυαριού εξαρτάται από το σχήμα. Ένα καλό και γρήγορο τριάρι μπορεί να παίξει και στο δύο αν έχει και σουτ, όπως και ένα ψηλό δυάρι μπορεί να παίξεισ το τρία.

Η Ελλάδα έχει 4 πλέι μέικερ πάνω από 1.90, και οι 4 αυτή παίκτες κρατάνε και το δύο στην εθνική.

Σε κάθε θέση το ίδιο ισχύει. Ας πούμε, ο Βασιλόπουλςο είναι τριάρι με ύψος 2.08 (όπως και ο Σάκοτα), ενώ ο τα περισσότερα τριάρια είναι δίμετρα. Υπάρχουν τεσσάρια στα 2.00-2.03, και τριαροτεσσάρια (Νοβίτσκι, Φώτσης) στα 2.11.

Το ύψος είναι τελείως σχετικό και εξαρτάται από την παιδεία που πήρε ο παίκτης στα παιδο-εφηβικά του χρόνια η θέση. Πάρε το ακραίο παράδειγμα του Μπάρκλεϊ που με ύψος για δυαροτριάρι (Τζόρνταν) έπαιζε τεσσάρι.

Άρα δεν μπορώ να σου πω για ιδανικό ύψος, αλλά μόνο για συνηθισμένο ύψος. Αυτό είναι 1.89-1.97, χωρίς όμως να αναιρεί τις εξαιρέσεις.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Απ'οτι ειδα δεν υπαρχουν πολλες ομαδες για τον 2ο διαγωνισμο, οποτε γιατι να μην παιξετε και εσεις ? Απ'οτι θυμαμαι τα οηγατε καλα περσι, θα ανεβασει επιπεδο το παιχνιδι, ολοι οι καλο χωρανε ετσι δεν λενε?

Age of Basketball είπε...

@arkadios: Πίστεψέ μας, πολύ θα θέλαμε να παίξουμε κι εμείς στο διαγωνισμό και αρχικά έτσι είχαμε πει. Αλλά το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να μη γίνει, καθώς ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι σαν τον άλλο που υπάρχει σύνολο πόντων. Εδώ μια νίκη μπορεί να αποκλείσει κάποιον που ίσως έφτανε ως το τέλος και το δώρο και αυτό δεν είναι δίκαιο, εφόσον εμείς λογικά δεν θα διεκδικήσουμε τα δώρα.
Rasheed.

Patrick Star είπε...

Φυσικά και κατάλαβα που σταμάτησες, κρίμα που δεν το είχα διαβάσει νωρίτερα για να κάνω και τη σχετική πλάκα, διότι ο ακατανόμαστος (για να μην γίνει αναφορά σε αυτόν ούτε στα σχόλια) απουσιάζει αυτόν τον καιρό. Θα ήθελα πάντως να είμαι στον ίδιο όμιλο μαζί του, αν γίνεται... Με κάποιο τρόπο. Η κλήρωση που θα γίνει? Και πως? Με παγωμένα μπαλάκια?

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Δύσκολο το βρίσκω να είστε στην ίδια ομάδα. Όπως όλα δείχνουν θα είναι ή 4 ή 5 οι όμιλοι, οπότε ή θα είσαι στο δεύτερο επίπεδο. Και επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε όλες τις καλές περσινές ομάδες στο ίδιο γκρουπ, μάλλον θα σας χωρίσουμε.

Τώρα, η κλήρωση χωρίς να είμαι... βέβαιος, θα γίνει ως εξής: οι πρώτοι θα είναι αυτοί που έγραψα στο άρθρο και οι υπόλοιποι, όπως τους έχουμε βάλει στη λίστα όταν γράφτηκαν, θα τους μοιράσουμε κατά σειρά στους ομίλους. Αν και πολύ θα το ήθελα για να σας απολαμβάνουμε όλο το χρόνο να πηγαίνετε σαν τα κοκορια...

Για να είναι σίγουρο ότι δεν θα πειραχθούν τα μπαλακια, θα το κάνουμε χωρίς μπαλάκια και απλώς θα ανάψουμε το air condition για να κρυώσει το ποντίκι κατά το copy-paste των ονομάτων σε κάθε όμιλο. Και αυτό είναι δέσμευση!
Rasheed.