ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Σου την τύλιξα κιόλας! Πού πας;


Τα πράγματα στην ΑΕΚ δεν μοιάζουν καθόλου ρόδινα πλέον. Εκεί που η «Ένωση» έδειχνε φέτος να βρίσκει το δρόμο της στο μπασκετικό τμήμα, εκεί που είχε στο τιμόνι έναν άνθρωπο, που πλήρωνε τους πάντες στην ώρα τους και που ήθελε η ομάδα του να ανέβει ψηλά, φαίνεται ότι θα γυρίσουμε ξανά στην πλήρη απαξίωση.

Θα τα πάρω με τη σειρά: ξεκαθαρίζω ότι ο Δρόσος πέρσι φέρθηκε πάρα πολύ άσχημα στον Σπόρτιγκ με τον τρόπο που παράτησε την ομάδα. Ουσιαστικά την καταδίκασε σε ανυποληψία, μη δίνοντάς της κανένα περιθώριο να αντιδράσει και να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Τότε φέρθηκε ως στυγνός επιχειρηματίας, που παράτησε ένα μικρό παιχνίδι γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να πάρει ένα μεγαλύτερο.

Όμως, την ίδια αντιμετώπιση είχε από τον Γιάννη Φιλίππου. Ο Φιλίππου δεν είναι κανένας τυχαίος, έτσι; Το ξέρουμε όλοι, αλλά φαίνεται να το ξεχνάμε. Μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους επιχειρηματίες στη χώρα. Υπό νορμάλ συνθήκες με αυτόν στο τιμόνι η ΑΕΚ θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους δύο «αιωνίους». Όμως εδώ και λίγο καιρό (1-2 χρόνια) έχει φανεί ότι ο Φιλίππου δεν είχε μεράκι για το μπάσκετ. Πήρε την ΑΕΚ όπως θα έπαιρνε μια επιχείρηση, η οποία πίστεψε ότι θα του αποφέρει κέρδος. Τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι, είδε ότι δεν γινόταν μέσα σε 2-3 χρόνια να κάνει την ΑΕΚ… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που να γεννούν χρήματα και οι ακαδημίες της κι έφτασε στο περίφημο… «πουλάω την ΑΕΚ σε όποιον μου δώσει 1 ευρώ». Εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της ομάδας σκέφτηκαν να την πάρουν, αλλά δεν το έκαναν για ένα και μόνο λόγο: το 1 ευρώ το είχαν, δεν είχαν τα υπόλοιπα που θα χρειαζόταν η ΑΕΚ για να φτάσει εκεί που της αξίζει.

Ο Δρόσος τα είχε. Και ο Φιλίππου πήγε από το 1 ευρώ (λέμε και καμία μα***ία να περάσει η ώρα) στα… 3.600.000 ευρώ. Και όταν είδε ότι ούτε αυτά ήταν αρκετά, άρχισε να ανεβάζει. Είχε τον Δρόσο στο «περίμενε» και πίστεψε ότι ο Δρόσος ήταν… Θανάσης Γιαννακόπουλος, που αν του έλεγε ένα πρωί ότι θέλει 4,5 εκατομμύρια, τότε εκείνος θα έδινε 5 μόνο και μόνο επειδή είναι ο… Θανάσης. Ο Δρόσος δεν άντεξε στην κοροϊδία και αποχώρησε μιλώντας στον Τύπο και βγάζοντας ανακοίνωση.

Κάπου εκεί ο Φιλίππου αποφάσισε να επιβεβαιώσει ότι μας κοροϊδεύει όλους. Δεν του είπε λέει ότι είναι άκυρη η συμφωνία, ο Δρόσος δεν κατάλαβε και να πάνε να συζητήσουν. Κάτι πολύ συγκεκριμένο φοβήθηκε ο Φιλίππου. Αυτό για το οποίο δεν θα μπορεί… ούτε από το σπίτι του να βγει του χρόνου έτσι και κάνει καμιά πλάκα και διώξει οριστικά τον Δρόσο.

Βέβαια, ο Δρόσος ανακοίνωσε ήδη με δεύτερη επιστολή ότι φεύγει οριστικά. Και μάλιστα «άδειασε» πλήρως τον Φιλίππου (στα μάτια του κόσμου) με τα όσα ανέφερε στο δεύτερο κείμενο. Κλείνοντας με τον Γολγοθά που έχει η ΑΕΚ μπροστά της, άφησε να εννοηθεί τι θα τραβήξει η «Ένωση» με έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι δεν νοιάζεται.

Η διαφορά του Φιλίππου με τον Δρόσο είναι μία. Και οι δύο είναι επιχειρηματίες και μάλιστα επιτυχημένοι. Και οι δύο έχουν πρώτο το συμφέρον τους και δεν πρόκειται να διστάσουν να διαλύσουν οτιδήποτε για κάτι καλύτερο. Ο Δρόσος το έκανε με τον Σπόρτιγκ, ο Φιλίππου το κάνει με την ΑΕΚ. Η διαφορά τους όμως είναι ότι ο Δρόσος όσο είναι σε κάτι, τα δίνει όλα και προσπαθεί πραγματικά. Όταν μπήκε στο μπάσκετ δεν μπήκε για να βγάλει λεφτά από αυτό, αλλά για να βάλει λεφτά σε αυτό. Όπως είπε: «Έχω δουλέψει αρκετά και βγάλει τόσα λεφτά που να μου επιτρέπουν να έχω ένα ακριβό χόμπι». Ακριβό χόμπι, δηλαδή να πληρώνω για κάτι που γουστάρω. Και αυτό φάνηκε ότι θα έκανε από την πρώτη στιγμή στην ΑΕΚ. Ενώ ο Φιλίππου όταν είδε ότι χάνει λεφτά αποφάσισε να φύγει, θέλει να πάρει πίσω όσα έχασε, αλλά και να… βγάλει κι από πάνω, αν και δίνει στον επόμενο χρέη! Χρέη τα οποία ουσιαστικά θα τα πλήρωνε εν πολλοίς ο Δρόσος.

Ο Δρόσος έχει πει ότι τελείωσε, ο Φιλίππου δεν θα μπορέσει να σταθεί στην ομάδα του χρόνου (πιστεύει κανείς το αντίθετο;). Ποιος θα έρθει; Ο… Γρανίτσας; Το έργο κάπου το έχω ξαναδεί. Με λεφτά ποιου; Η Original προσπαθεί να μεταπείσει τον Δρόσο, αλλά το έργο της είναι πολύ δύσκολο. Δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, προσπαθούν επίσης. Όμως, προς το παρόν φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Ο κόσμος «βράζει» με τον Φιλίππου και η προσπάθεια του 2007-08 φαίνεται αυτή τη στιγμή να πέφτει στον κάλαθο των αχρήστων.

Το θέμα δεν είναι ποιος από τους Δρόσο και Φιλίππου είναι καλύτερος. Το θέμα είναι η ΑΕΚ, που βρίσκεται στη μέση όλων αυτών και είναι η μόνη που θα πληγεί σε κάθε περίπτωση. Η ΑΕΚ είναι το ιστορικότερο σωματείο στην Ελλάδα, είναι η ομάδα που πρώτη απ’ όλους έμαθε στους Έλληνες τι θα πει μπάσκετ (πριν από τον Άρη) και είναι πραγματικά κρίμα να σύρεται από τον κάθε τυχαίο. Η επόμενη ημέρα στην «Ένωση» είναι γκρίζα.

by Rasheed.

11 σχόλια:

salvo είπε...

Ωραια ολα αυτα για τους διοικουντες αλλα το ζουμι της υποθεσης ειναι η οπαδικη "προδοσια" της κερκιδας. Η Αεκ οπως οποιοσδηποτε συλλογος δεν ειναι μεγαλη απο μονη της...Τι νοημα θα ειχε αλλωστε. Αν ειναι οντως ιστορικο και μεγαλο σωματειο οφειλουν να το αποδειξουν πρωτα απο ολους οι φιλαθλοι της.

Patrick Star είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μπλέξαμε με το ζουρλό (πως το'χε πει τότε,πανηγύρι των ζουρλών?).
Κάτι πρέπει να γίνει.Ο κόσμος να μπει μπροστά,δε γίνεται.Εδώ στο ποδόσφαιρο που ασχολούνται περισσότεροι δεν έγινε κάτι τέτοιο,θα γίνει στο μπάσκετ?

Η ουσία είναι,να μεταπειστεί ο Δρόσος με κάποιον τρόπο.Αυτός ο τρόπος όμως,περνάει μέσα από το Φιλίππου,δηλαδή από το κεφάλι του.
Καληνύχτα κόσμε...

Επίσης συμφωνώ με το σχόλιο που κάνεις για το Σπόρτιγκ·το είχα αναφέρει πιο παλιά,πως μου κακοφάνηκε η συμπεριφορά αυτή.

Γενικότερα,θέτεις το ζήτημα στη σωστή του βάση.Η ιστορία έχει πολύ ψωμί ακόμα απ'ότι φαίνεται,αν και το καλύτερο θα ήταν να ξεκαθάριζαν όλα τώρα καθώς πρέπει να γίνει και σχεδιασμός.
Γιατί ξανά με μεταβατική χρονιά του χρόνου δε γίνεται...

@salvo:Να το αποδείξουν πως?Με την προσέλευση στο γήπεδο?Εκεί έχεις ένα δίκιο,αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι.Ο Φιλίππου επισήμως λέει πως γι'αυτό σταμάτησε να ασχολείται,οπότε η παρουσία του φέτος δε θα άλλαζε κάτι ως προς τη στάση του Φιλίππου.
Το μόνο που θα μπορούσε να επηρεάσει ήταν η στάση του Δρόσου αλλά κι αυτός φεύγει για άλλους λόγους.
Επομένως τι μπορούν να κάνουν,να πάρουν την ομάδα και να την "τρέξουν"?

Από εκεί και πέρα,ιστορικό σωματείο θα είναι ό,τι και να γίνει.Αυτό δεν αλλάζει και δεν εξαρτάται από την -κατά καιρούς- συμπεριφορά του κόσμου.

El Pollo Diablo είπε...

@ salvo Σε παραπέμπω στο παρα-προηγούμενο ποστ του Ρασιντ. Ναι μεν ο κόσμος δεν είναι ακόμα πολύς αλλά εκδηλώθηκε μια τάση ανόδου η οποία δεν αγνοείται. Και η ΑΕΚ δεν ήταν πολύ καλύτερη από πέρυσι.

Όσο για το Δρόσο... Ναι δεν ήταν καλό αυτό που έγινε με το Σπόρτιγκ. Αλλά άλλο ο Σπόρτιγκ και άλλο η ΑΕΚ. Και οι έλληνες επιχειρηματίες πάντα γούσταραν να παίρνουν δόξα (και όχι μόνο) από τα ακριβά χόμπι τους. Εμένα αυτό που με ανυσηχεί στο Δρόσο είναι ότι δείχνει να βιάζεται να βρει μια ομάδα που θα του αποφέρει δόξα (και τα υπόλοιπα) και δεν θα κάτσει να περιμένει τα τερτίπια του Φιλίππου.

ΥΓ. Διάβασα προταθηκε η αγορά της Παναχαικης από το Δρόσο και το Γεωργάτο (πρωτοσέλιδο Goalnews). Είτε πρόκειται για αρβύλα ολκής, είτε μιλάνε για άλλον Δρόσο. Δε θέλω να σκέφτομαι ότι η ΑΕΚ πάει να γίνει νεος ΠΑΟΚ (ή ακόμα χειρότερα Ηρακλής), όσο και αν γουστάρω να πειράζω τον patrick μετά.

Ανώνυμος είπε...

Μην τρελαινόμαστε με τον Δρόσο πάντως, επειχειρηματίες υπάρχουν πολλοί και αν εκλογικευτεί ο Φιλλίπου θα ενδιαφερθούν αρκετοί!

Age of Basketball είπε...

Δεν ξέρω αν ο κόσμος μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Είτε πάει στο γήπεδο, είτε όχι, τα λεφτά δεν τα βάζει ο κόσμος. Και μετά από την κρυάδα των τελευταίων χρόνων χρειάζεται λίγο καιρό για να επιστρέψει. Άρχισε να το κάνει φέτος, αλλά κανείς δεν είναι μαζόχας να βλέπει την ομάδα του να διαλύεται, οπότε θα πρέπει να συνεχιστεί και η προσπάθεια της ομάδας.

Όσο για τους επιχειρηματίες, ο Φιλίππου 1 ευρώ τη δίνει την ΑΕΚ εδώ και αρκετά χρόνια. Μόνο ο Δρόσος ήρθε στο προσκήνιο και έχει λεφτά. Κανείς άλλος. Δεν είναι εύκολο άνθρωπος με λεφτά να μπει στο μπάσκετ.

Συμφωνώ ότι άλλο Σπόρτιγκ άλλο ΑΕΚ, τουλάχιστον ως ονόματα, αλλά οι ενέργειες κάποιου δείχνουν και τον τρόπο που σκέφτεται γενικότερα.

Ο Φιλίππου πλέον δεν έχει μέλλον στην ΑΕΚ. Το θέμα είναι να σταματήσει να προσπαθεί να κονομήσει και από την αποχώρησή του από την ομάδα.
Rasheed.

haridimos είπε...

Ο Φιλίππου δεν σταμάτησε να πληρώνει εδώ και 1-2 χρόνια.
Ουσιαστικά δεν πλήρωνε ποτέ...
Γιατί όταν φέτος το καλοκαίρι/φθινόπωρο πλήρωσε τον Ιβκοβιτς που έφυγε το 2001, όταν χρώσταγε (νομίζω κι αυτά φέτος πληρώθηκαν) η ΚΑΕ στον Κιάτσιγκ του 1996/97 κλπ, εγώ αυτό καταλαβαίνω...

Επί Δρόσου είχαμε μια διοίκηση που τουλάχιστον πλήρωνε στην ώρα της και ενδιαφερόταν για την ομάδα.
Επί Γιαουρτά τα είχαμε ξεχάσει αυτά..

Και με τον Γρανίτσα να επανέρχεται θριαμβευτής, το μέλλον της ΑΕΚ θα είναι κατάμαυρο

Age of Basketball είπε...

@haridimos: Δυστυχώς έχεις δίκιο για το μέλλον, αν δεν αλλάξει κάτι και προχωρήσει η υπόθεση με Φιλίππου, Γρανίτσα. Αυτό άλλωστε υπονόησα στην αναφορά μου στο άρθρο.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να το πω καιρό, αλλά μιλάμε ότι οι φωτογραφίες που βάζετε είναι όλα τα λεφτά...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως,λεω μήπως, ο Φιλίππου δε τρελάθηκε ξαφνικά και αποφάσισε να τα διαλύσει όλα αλλά κάτι άλλο τον ώθησε σε αυτή τη στάση??Μήπως ο Κόκκαλης δεν ξενέρωσε ένα πρωί και παράτησε την ομάδα στο έλεος του Θεού τουλάχιστον για μια 4ετία αλλά εξαναγκάστηκε??Γιατί επιχειρηματίες του βεληνεκούς των Εμφιετζόγλου,Κορασίδη ήλθαν,είδαν και απήλθαν??Λίγη σκέψη θέλει το πράγμα.Υπάρχουν κάποιοι που έχουν παγιδέψει,εγκλωβίσει το άθλημα στα δικά τους θέλω και δεν αφήνουν κανέναν άλλο να αναπνεύσει.Είναι γνωστοί σε πολλούς ως ευεργέτες του αθλήματος ενώ κατά την προσωπική μου άποψη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.Του έχουν κάνει μεγάλο κακό.Τεράστια ζημιά.Δεν έχουν αθλητική παιδεία,συμπεριφέρονται σαν κοινοί χούλιγκαν αρκετές φορές και είναι και αθυρόστομοι.Η τουλάχιστον ο ένας απο τους δύο...

Age of Basketball είπε...

Αν ειναι αυτό, τότε τι πιο εύκολο από το να δώσει την ομάδα. Έτσι δεν θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος; Μπορεί η Γιαννακόπουλοι να ευθύνονται για χίλια μύρια, αλλά ούτε για την κατάσταση στην ΑΕΚ, ούτε για τον Κόκκαλη ευθύνονται.

Η ιστορία γράφεται από επιλογές. Όταν οι Γιαννακόπουλοι έπαιρναν τον Ομπράντοβιτς, ο Κόκκαλης έδιωχνε τον Ίβκοβιτς, δεν έπαιρνε για γελοίο ποσό τον Διαμαντίδη, κτλ...

Ο Φιλίππου πάντως, που είναι και το θέμα μας, κοροϊδεύει την ΑΕΚ πολύ καιρό τώρα και δεν του φταίει κανείς άλλος. Δηλαδή τι, επειδή μπήκε αυτός στο μπάσκετ θα έπρεπε η ΑΕΚ να σαρώσει τα πάντα; Χωρίς λεφτά, χωρίς επενδύσεις;

Όπως λες, δεν έχουν παιδεία, συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν, έχουν κάνει μύρια όσα κακά, αλλά την ΑΕΚ δεν την ώθησαν αυτοί σε διάλυση.
Rasheed.

Patrick Star είπε...

Ότι οι αφοί Γιαννακόπουλοι εκτόξευσαν το μπάτζετ σε δυσθεώρητα ύψη είναι γεγονός.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα,οι παίκτες να ζητάνε υπερβολικά ποσά.Δε γίνεται να αμοίβεται ο Χατζηβρέττας με 700.000 ευρώ.
Αυτό όμως δε δικαιολογεί το Φιλίππου,καθώς αν πραγματικά ήθελε,θα είχε επενδύσει στο μπάσκετ.
Άλλωστε,όπως προανέφερε και ο Χαρίδημος,η ΑΕΚ χρωστάει σε παίκτες που έπαιζαν απ'την πρώτη χρονιά.

Ο δε Κόκκαλης,επέδειξε τη γνωστή καισαρική συμπεριφορά να διώξει τους προπονητές που θεωρήθηκε απ'τον κόσμο και τον τύπο (και όχι άδικα) πως αναμόρφωσαν τον Ολυμπιακό,επειδή του έκλεβαν τη δόξα.Εξ ου και η επιλογή του Ζούρου.
Επίσης,ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ο έλεγχος του παρασκηνίου καθώς τα πρώτα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν είχε "εχθρική" αντιμετώπιση από τη διαιτησία,για να μην πω φιλική...
Όταν αυτά μας τελείωσαν,έγιναν κάποιες προσπάθειες και αφού είδαμε ότι δεν...αποφασίσαμε να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια,αφού εμείς παίζουμε πάντα εκ του ασφαλούς.
Τουλάχιστον στους Γιαννακόπουλους αναγνωρίζω την επιμονή τους να ασχολούνται με το άθλημα και να συνεχίσουν να επενδύουν ακόμα και όταν δεν έπαιρναν ούτε κύπελλα.
Το πρώτο πρωτάθλημα το πήραν το '98 και οι ίδιοι άρχισαν να επενδύουν απ'το '92 -αν θυμάμαι καλά.

Η άποψή μου βέβαια δεν αλλάζει.Εξακολουθώ να τους θεωρώ χούλιγκαν,είναι αντιπαθείς και δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.
Εντάξει,ο Παύλος έχει ηρεμήσει κάπως αλλά ο Θανάσης είναι...