ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Μια βραδιά χωρίς τον Ντιρκ


Για ένα βράδυ βρέθηκε φέτος (προς το παρόν τουλάχιστον) το Ντάλας χωρίς τον Ντιρκ Νοβίτσκι, λόγω της τιμωρίας του για το αντιαθλητικό φάουλ στον Κιριλένκο, και η ήττα ήρθε πιο άνετα απ’ ό,τι υποστήριζαν ορισμένοι. Όσοι επιμένουν να θεωρούν ότι χωρίς τον Νοβίτσκι οι Μάβερικς μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, ενώ επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος: όταν χάνεις κάτι συνειδητοποιείς την αξία του.

Το Ντάλας έχασε από το Χιούστον 98-113 και ενώ θα έλεγε κανείς ότι η ομάδα δεν έχασε πολύ σε παραγωγικότητα (έχει 99.6 πόντους μ.ό. φέτος) μια δεύτερη ματιά στα ποσοστά δείχνει ότι δεν ήταν και τόσο εύκολο να φτάσει τόσους πόντους (χαμηλότερο ποσοστό 2% στα σουτ εντός παιδιάς σε σύγκριση με το συνολικό ομαδικό μέσα στη σεζόν, ενώ και στις βολές, όπου βέβαια ο Νοβίτσκι έχει κοντά στο 88%, το ομαδικό ποσοστό ήταν 73.9%, σε σύγκριση με το 81.7% των κανονικών ημερών). Επιπλέον, λιγότερες ασίστ, λιγότερα ριμπάουντ και μπλοκ και περισσότερα λάθη απ’ ό,τι κάνει συνήθως έκανε το Ντάλας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Τζος Χάουαρντ και ο Τζέισον Τέρι έπιασαν του μέσους όρους τους, αλλά φάνηκε ότι αυτό δε φτάνει όταν δεν έχουν δίπλα τους τον φύλακα-άγγελό τους. Αξιοσημείωτο είναι να παρατηρήσει κανείς ότι το νέο μετεγγραφικό απόκτημα για τους Τεξανούς, ο Τζέισον Κιντ, που αποκτήθηκε για να δώσει ώθηση στην ομάδα, μοιάζει να έχει ήδη βρει μια «χημεία» με τον ήδη υπάρχοντα σταρ του Ντάλας και, εν τη απουσία του Ντιρκ, βρέθηκε εντελώς «έξω από τα νερά του»: έδωσε τις λιγότερες ασίστ από τότε που πήγε στους Μάβερικς (6, όσες είχε δώσει και στον πρώτο, αναγνωριστικό, αγώνα), για πρώτη φορά είχε 0 κλεψίματα, έκανε 4 λάθη και πήρε λιγότερα σουτ απ’ ό,τι συνηθίζει.

Φυσικά, δε χρειάζεται να είναι κανείς μάντης, για να διαπιστώσει ότι τουλάχιστον το 80% της δύναμης του Ντάλας είναι ο Νοβίτσκι. Ο Γερμανός σούπερμαν κάνει και φέτος μια έξοχη χρονιά: έχει 23.6 πόντους με 47.7% εντός παιδιάς και 87.4% στις βολές, 8.7 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ μέσο όρο. Κάθε χρόνο χάνει ελάχιστα παιχνίδια, και είναι σχεδόν πάντα βραδιές άσχημες για την ομάδα του που χάνει σε παραγωγικότητα, σκοράρει πιο δύσκολα, ενώ και η άμυνα της είναι αρκετά χειρότερη.

Οι Μάβερικς κάνουν μια «κοιλιά» αυτήν την περίοδο και, εσχάτως, δυσκολεύονται να κερδίσουν αγώνες. Μετά από καιρό, ωστόσο, έχουν δύο ονόματα πρώτης γραμμής στο ρόστερ και αυτήν την εποχή μάλλον επιτρέπονται κάποια στραβοπατήματα. Χρόνος για να ανακάμψουν υπάρχει. Άλλωστε, πέρυσι μπήκαν πρώτοι στα πλέι-οφ και έμειναν στον πρώτο γύρο, οπότε το πλεονέκτημα έδρας δεν τους εξασφαλίζει κάτι. Από όποια θέση και αν ξεκινήσουν, πάντως, ξέρω πολλούς που δε θα ήθελαν να παίξουν μαζί τους…

"Good night, and good luck"

by BEN

7 σχόλια:

Panayiotis είπε...

kat'arxin to Dallas xerei oti einai sta playoffs kai pleon vlepume tis omades na xalarwnoun kai ligo elew epikeimenwn playoffs alla k travmatismwn kai xwris ton Nowitzki einai iliou faeinoteron oti den einai kai i pio pliris omada.twra oso afora to paixnidi den nomizw oti axizei kai poly sxoliasmo.omws nomizw tonisate to lanthasmeno stoixeio aftou tou paixnidiou diladi tou animporous Mavs na prospathun na kerdisoun mia omada pou xehase ti simainei itta!!diladi tous Rockets oi opoioi ti stigmi pou grafete afto to sxolio simiwnoun enantion twn Hornets tin 18i tous synexomeni niki kai pleon ginontai i 8i omada pou katafernei na petyxei kati tetoio stin istoria tou NBA.Oute o travmatismos toy Ming alla oute kai to asximo xekinima tous ,tous ptwise na ftiaxoun tetoio rekor kai vazw to xeri mou sti fwtia kai na pw oti kai o Nowitzki na epeze pali den nomizw na stamatouse tin parea tou McGrady ! pleon exoume alli mia paradosiaki dynami tis Dysis na mpainei sfina stis idi yparxouses diekditries omades gia ton titlo tou NBA kai akoma psaxnw tin omada pou tha tous stamatisei!!!

Age of Basketball είπε...

Φίλε Παναγιώτη, συμφωνώ για το Ντάλας. Οι Ρόκετς είναι πράγματι σε εξαιρετική κατάσταση και οι συνεχόμενες νίκες τους ανεβάζουν την ψυχολογία, με αποτέλεσμα να κερδίζουν ορισμένα παιχνίδια από κεκτημένη ταχύτητα. Η προσωπική μου άποψη, ωστόσο, είναι ότι χωρίς τον Γιάο έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής τους και δε θα τα καταφέρουν το ίδιο καλά στα πλέι-οφ. Προς το παρόν με διαψεύδουν αλλά τα πλέι-οφ είναι άλλη ιστορία. Ίδωμεν...
BEN

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το λέω... οι Ρόκετς θα γίνουν η πρώτη ομάδα με σερί 18-0 στην ιστορία του NBA, που θα μείνει εκτός πλέι οφ. Για να μη λέτε ότι δεν το είπαμε καθόλου!
Joe

Age of Basketball είπε...

Φιλε Joe, δε νομίζω να μείνουν εκτός play-off, αλλά δε θα εκπλαγώ αν τους δω να αποκλείονται στον πρώτο γύρο, π.χ. από το Φίνιξ ή το Ντάλας.
ΒΕΝ

Ανώνυμος είπε...

Χμμ ενδιαφέρων παρουσιάζει η Δύση.Ομαδες οπως οι Rockets,Suns,Lakers,Spyrs και Mavericks διεκδικούν τον τίτλο με αξιώσεις.Μια πρόλβεψη:
στον τελικό της δύσης θα φτάσουν Mavericks και Lakers.
Αν τύχει και παίξουν μεταξύ τους νωρίτερα ο νικητής θα πάει στον τελικό.
Και αυτό γιατι οι Suns ειναι περισσότερο μπερδεμένοι και διχως αμυνα και οι Rockets μπορεί να έχουν ένα επιθετικό κρεσέντο τώρα ωστόσο μολις σταματήσει η διαολομένη φόρμα του McGrady δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Oι Spyrs πάλι είναι κουρασμένοι και αυτό φαίνεται και απο τους τραυματισμούς.
Ενώ οι Lakers με Oddom,Bryant και Gasol έχουν βρει ρυθμό καιρόλους στο παρκέ και οι Μavericks απλά καταστρώνουν από τώρα τα σχέδια για τα play off για να μην την πάθουν οπως πέρσυ.

Πάντως το πιστεύω ακράδαντα πως οποιος και να φτάσει απο τη Δύση,το πρωτάθλημα θα το πάρουν οι Celtics.
Φανταστειτε μια ομάδα που έχει να πάρει πρωτάθλημα 20 χρόνια με την πιο βαριά φανέλα στην ιστορία της καλαθοσφαίρισης να ξαναβρίσκεται στον τελικό με πλεονέκτημα έδρας,3 υπερπαικταράδες που θέλουν επιτέλους έναν τίτλο στην καριέρα τους και τουλάχιστον 4 παίκτες που αν τους αφήσεις θα σου κάνουν ζημιά.Ρωτήστε και τις υπόλοιπες ομάδες πως κλείσανε σχετικά τους Big 3 και τους σκοτώσανε ο Rondo,ο Τ.Allen,o Posey,o Davis ακόμα και ο Perkins.
Kαι δεν σκοτώσανε ομαδούλες.
Αναμένω τους Celtics στα play off να βγάζουν φωτιές.

Age of Basketball είπε...

Φίλε, όντως η Δύση μοιάζει πολύ αμφίρροπη. Συμφωνώ, και εγώ θεωρώ ότι Λέικερς και Μαβερικς έχουν καλές πιθανότητες για να πάνε μακριά.

Όσο για τους Σέλτικς δεν αμφισβητεί κανείς την ποιότητά τους αλλά δε νομίζω ότι μπορούμε από τώρα να τους αναγορεύσουμε πρωταθλητές.
BEN

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου πείτε έν καλό και ασφαλες σάιτ για να αγορασω μία καλή και όχι πού ακριβή μπάλα μπάσκετ? Θα εκτιμούσα και κάποιες προτάσεις για το ποια θα μπορόσα να αγοράσω.Ευχαριστώ.