ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Με τον Γκασόλ για το δαχτυλίδι


Χρόνια έψαχνε ο Κόμπι έναν all-star παίκτη για να τον πλαισιώσει στην πεντάδα, αφού μετά τον Σακίλ (με τον οποίο, παρά τις διαφωνίες τους, ήταν αχτύπητο δίδυμο) το LA δεν είχε κάνει κάποια σημαντική κίνηση (ο Όντομ είναι πολύ καλός παίκτης αλλά απ' ό,τι φάνηκε δεν έδωσε το κάτι παραπάνω για να ανέβει επίπεδο η ομάδα). Χρόνια έψαχνε και ο Γκασόλ τον τρόπο για να μπει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Η ανταλλαγή που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, αφήνει τους δύο παικταράδες ικανοποιημένους.

Είναι αλήθεια ότι ψηλοί με το ταλέντο, τη δύναμη και τις κινήσεις του Γκασόλ σπανίζουν στο να τους βρεις, ενώ παίκτες σαν τον Κόμπι… σπανίζουν γενικώς! Οπότε, όταν δέσουν και βρουν ο ένας στήριγμα στον άλλον, θα συνειδητοποιήσουν ότι το να μην ακουμπάει όλο το βάρος της αντίπαλης άμυνας πάνω σε ένα παίκτη είναι το μυστικό για μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Ο Γκασόλ φέτος μετράει 18.9 πόντους και 8.8 ριμπάουντ, ενώ ο Κόμπι έχει 28.4 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ. Με τη συνύπαρξή τους στην πεντάδα το παιχνίδι τους θα γίνει πιο εύκολο, η αντίπαλη άμυνα θα μπερδεύεται ενώ διαθέτουν και το ειδικό βάρος για να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της μετεγγραφής, για να «μετακομίσει» ο Παού στο Λος Άντζελες, οι Γκρίζλις απέκτησαν τους Κουόμε Μπράουν, Τζαβάρις Κρίτεντον και Ααρον ΜακΚι, ενώ πήραν και δύο επιλογές ντραφτ πρώτου γύρου του 2008 και του 2010 από τους Λέικερς. Απ' την άλλη οι Λέικερς πήραν επιπλέον μια επιλογή ντραφτ δεύτερου γύρου του 2010 από το Μέμφις. Αν κάτι σας φαίνεται άνισο για το Μέμφις, θα πρέπει πρώτα να σας ενημερώσουμε ότι ο Γκασόλ είχε συμβόλαιο 63 εκτομμυρίων δολλαρίων για τα επόμενα 4 χρόνια, το οποία ξεφορτώθηκαν οι «αρκούδες», ενώ με τον Κουόμε Μπράουν, θα γλιτώσουν και τα 9 εκατομμύρια του συμβολαίου του που τελειώνει το καλοκαίρι. Έτσι, μπορεί η φετινή χρονιά τους να πάει χαμένη, αλλά του χρόνου ενδέχεται να καταφέρουν σημαντικές κινήσεις στην αγορά των free-agent και στα ντραφτ.

Εντωμεταξύ, πληροφορίες λένε ότι οι Λέικερς ήδη ετοιμάζονται να βγάλουν στο «σφυρί» τους Λαμάρ Όντομ και Τζόρνταν Φάρμαρ για να πάρουν από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς τον Τζέισον Κιντ. Αλλά εκεί θα συναντήσουν ανταγωνισμό από τους Ντάλας Μάβερικς, που ξέρουν ότι πρέπει να βάλουν έναν μεγάλο παίκτη δίπλα στον Ντιρκ για να γίνουν, ίσως και το νο.1, φαβορί για το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Όσο για τον Ναβάρο; Πιθανώς, χωρίς τον προστάτη και φίλο του να νιώσει… μοναξιές στο παγωμένο Μέμφις, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι σουτάρει κατά μέσο όρο περίπου 14 σουτ ανά αγώνα, δε νομίζουμε ότι θα έχει αγωνιστικό, σε προσωπικό επίπεδο τουλάχιστον, πρόβλημα…

"Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ.
Με τις αλλαγές στον Ολυμπιακό (που ξέρουμε ότι αγωνιάτε να σχολιάσετε) θα ασχοληθούμε πιθανότατα στο επόμενο άρθρο, αφού γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις...

4 σχόλια:

Patrick Star είπε...

Όταν είδα οτι πήραμε τον Γκασόλ,νόμισα οτι δώσαμε τον Όντομ και κανα Βούγιασιτς ή κάτι παρεμφερές...
Αλλά ο τρόπος που έγινε η ανταλλαγή είναι απίστευτος.

Η απορία μου είναι αν το Μέμφις μπορούσε να κάνει καλύτερη ανταλλαγή -με άλλη ομάδα εννοώ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος,η ομάδα φέτος πρέπει να μείνει ως έχει,καθώς με τον τραυματισμό του Μπάινουμ (θα λείψει κανα δίμηνο) υπήρχε πρόβλημα στους ψηλούς.
Αν δώσουν τον Όντομ,τότε θα μείνουν με Γκασόλ,Τουριάφ και Μίμ (όταν είναι υγιής).

Άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να πάρουν τον Κίντ είναι ο Φάρμαρ,ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος και μάλλον θα βελτιωθεί κι άλλο.
Δεν ισχυρίζομαι οτι θα φτάσει στο επίπεδο του Κίντ αλλά ενός Φίσερ μπορεί.

Λογικά θα πορευτούν με τον Όντομ να παίζει πολύ στο 3 -όταν γυρίσει ο Μπάινουμ- κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να ωφελήσει.
Στην αρχή της χρονιάς οι Λέικερς έπαιζαν με τον Όντομ στο 3,αλλά όταν ο Τζάκσον τον έβαλε στο 4 -και τον Αρίζα με τον Ουόλτον στο 3- τα πράγματα βελτιώθηκαν.
Δυστυχώς ο Όντομ είναι 3-4.Τίποτα απο τα 2 αλλά και τα 2.Δεν έχει καθαρή θέση.
Δεν είναι κλασικός πάουερ φόργουορντ αλλά είναι και βαρύς σαν τριάρι.

Θα δούμε πως θα πάει η ομάδα και αν τελικά ο Όντομ δεν αποδώσει καλά,τότε μία ανταλλαγή το καλοκαίρι θα ήταν ευπρόσδεκτη,χωρίς μάλιστα να κυνηγάμε το μεγάλο όνομα,καθότι με Κόμπι,Γκασόλ αλλά και τον Μπάινουμ να βελτιώνεται συνεχώς,η ομάδα δε θα χρειαστεί ένα σούπερσταρ ακόμα αλλά καλούς και χρήσιμους παίκτες για να μπαλώσει τις -όποιες- τρύπες.

Πάντως για φέτος,εξακολουθώ να πιστεύω οτι απο Δύση τα φαβορί είναι Σπέρς (αν και έχουν πρόβλημα με τον Πάρκερ),Σάνς και Μάβερικς ενώ απο Ανατολή Σέλτικς και Πίστονς.

Απλά οι Λέικερς είναι αμέσως μετά στην ιεραρχία,όπως οι Καβαλίερς -έστω και χωρίς Βαρεχάο- και οι Μάτζικ.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.
Τουλάχιστον τέταρτοι στην κανονική περίοδο,ενώ δε θα επαναληφθούν τα περσινά και προπέρσινα φαινόμενα του τύπου...4-0 και 4-1.

Ο Ναβάρο μπορεί είτε να περιμένει το μικρό αδερφό του Πάου (παρεπιμπτόντως,με βαριά καρδιά θα υποστηρίζω ομάδα που παίζει αυτός) είτε να πάει στο Τορόντο.
Γιατί στο Λ.Α...Χα χα,ούτε απ'έξω...

Age of Basketball είπε...

Φίλε patrick star, συμφωνώ με την ανάλυσή σου. Ο Όντομ είναι σημαντική μονάδα. Οι Λέικερς ίσως θα ήταν λανθασμένο να προχωρήσουν αμέσως σε δεύτερη ανταλλαγή. Όσο για τα φαβορί, το ΛΑ είναι πλέον πολύ υπολογίσιμο ακόμη και για τίτλο.
BEN

Panayiotis είπε...

an kai exw MEGALI empistosyni ston Fisher logw empeirias k apo tin proigoumeni tou thiteia sto LA k idi apo tin filotimi parousia tou ws twra protimw ena Jason Kidd na valei se taxei olous aftous! dld skeftome highlights tis asilliptes assist tou Kidd na kataligoun ston Bryant k aftos na teliwnei tis faseis me opoiodipote tropo tou katevei ekeini tin wra sto kefali!! trefw megalo sevasmo stou Celtics kai einai to 1o favori alla me tin prosthiki enos akomi kalou paikti sto L.A k me veltiwmenous tous pale pote Spurs isws na antimetwpisoun provlimata.Kai o titlos favori se mia omada pou ta teleftea xronia kinotan sta oria fthoras k aftharsias isws na einai poly varys k tha apodeixtei sto telos an k pistevw oti stin Anatoli dn exoun axiomaho antipalo. Pantws i maxi sti dysi tha einai megali afou kai oi Mavs alla k oi astatheis Suns pou sti mera tous mporoun na rixoun gia plaka 130 pontous einai ypologisimoi. Oso gia tous Lakers pistevw oti veltiwthikan poly me tin prosthiki tou Gasol an k tha doume to apotelesma stin poreia..Idwmen!

Age of Basketball είπε...

Φίλε Παναγιώτη, συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ πιστεύω ότι ο Φίσερ είναι μια αξιόλογη μονάδα. Για τον Κιντ θα δούμε, δεν είναι και τόσο εύκολη η απόκτησή του από το ΛΑ. Η μάχη πάντως, πράγματι, προβλέπεται αμφίρροπή.
BEN