ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Δώρο από την κληρωτίδα!


Τελικά η «θεά» κληρωτίδα άκουσε τις προσευχές μας στο Age of Basketball και έφερε στον όμιλο της Ελλάδας τη Βραζιλία! Αυτό σημαίνει ότι από τις πρώτες μέρες κιόλας του Προολυμπιακού τουρνουά, και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου (όχι την πρώτη αγωνιστική πάντως αφού ξεκινάμε με το Λίβανο) η Εθνική μας θα βρει απέναντί της τον άνθρωπο που εδώ και 1,5 χρόνο κάθε Έλληνας μπασκετόφιλος… λατρεύει να μισεί! Ο αγαπημένος μας καραγκιόζης θα είναι στο ΟΑΚΑ και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση.

Η Βραζιλία είναι καλή ομάδα βέβαια, με ορισμένους σημαντικούς παίκτες (αλλά και κάποιους υπερεκτιμημένους) δεν είναι πάντως του επιπέδου της καλής Ελλάδας. Πέρα από την ομάδα στην οποία ανήκει το μοναδικό υπέρλαμπρο αστέρι, με το οποίο φυσικά θα ασχοληθούμε και πριν το τουρνουά, στον όμιλο μας βρίσκεται και ο αδύναμος Λίβανος, με τον οποίο έχουμε… προϊστορία σχέσεων μέσω του Ρόνι Σεϊκέλι.

Σε κάθε περίπτωση, το τουρνουά είναι πολύ δύσκολο με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου. Στον Β’ όμιλο, η Γερμανία του Νοβίτσκι είχε το πιο ευνοϊκό ζευγάρι αντιπάλων: Νέα Ζηλανδία και Πράσινο Ακρωτήρι. Ο μέγας Ντιρκ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα για να οδηγήσει τη Γερμανία και να βρει, όπως το κάνει πάντα, τη δίοδο για τη διάκριση. Θα βρει πάντως κατ’ αρχήν μπροστά του την ομάδα που κέρδισε στον μικρό τελικό της Ιντιανάπολης για την τεράστια επιτυχία της νασιοναλμανσάφτ, το χάλκινο μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ. Με αυτόν τον όμιλο διασταυρώνεται η Ελλάδα στους "8".

Στον Γ’ όμιλο, Σλοβενία, Καναδάς και Ν. Κορεά σχηματίζουν την πιο ισορροπημένη τριάδα του πρώτου γύρου, αν και οι Ασιάτες πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την τρίτη θέση. Τη Σλοβενία, που μέχρι το κάζο του καλοκαιριού, τη θεωρούσαμε κακό μας δαίμονα, θα τη βρούμε μπροστά μας όχι πριν τον ημιτελικό. Ο Στιβ Νας δε θα είναι παρών για όσους αναρωτήθηκαν προς στιγμήν.

Στον Δ’ όμιλο η Κροατία με το πολύ πλούσιο ρόστερ, που όμως ποτέ δεν κατεβαίνει πλήρης, θα συναντήσει το αλλοπρόσαλλο Πουέρτο Ρίκο, που στην καλή βραδιά των σουτέρ του μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε άμυνα. «Φτωχός» συγγενής του γκρουπ, το Καμερούν από την Αφρική.

Το Age of Basketball δεν έχει κρύψει ποτέ την τεράστια πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας. Το ρόστερ μας είναι πραγματικά γεμάτο από πολλούς αστέρες του Ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, μπάσκετ, οπότε μένει σιγά σιγά να βλέπουμε ποιοι θα κατέβουν τον Ιούλιο για το Προολυμπιακό. Η διαίσθησή μας λέει ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα είναι εκεί και η Ελλάδα θα είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Η εικόνα του άρθρου είναι φυσικά... tribute στο... πουλέν του site!

ΥΓ2. Μια πολύ μεγάλης σημασίας ανταλλαγή ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες στο NBA. Αυτή φέρνει τον Παού Γκασόλ στους Λέικερς, στο πλευρό του Κόμπι... Λεπτομέρειες προσεχώς. Πρώτη γνώμη; Προσθέστε το LA στα φαβορί για τον τίτλο...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν λεγόμουν "the sword" (Σπαθάρης) αντί για "the glove" θα σας έκανα μια ωραία μηνυσούλα που παρομοιάσατε τον Καργκιόζη μου με τον...ακατονόμαστο! :P

Patrick Star είπε...

Όλα τα λεφτά είναι οι προημιτελικοί.
Αν και πιστεύω οτι τελικά θα βγούμε πρώτοι,το σημαντικό είναι να προκριθούμε στην τετράδα.Εκεί 2 ήττες σερί δεν κάνουμε.

Στον όμιλο θα βγούμε πρώτοι,ομάδες όπως τη Βραζιλία τις έχουμε.
Υπάρχει και το έξτρα κίνητρο με τον αλητάκο.

Χωρίς να θεωρώ οτι δεν μπορούμε να κερδίσουμε τη Γερμανία,εκτιμώ πως θα ήταν καλύτερο να την αποφύγουμε.
Ενδεχομένως η Νέα Ζηλανδία να είναι καλύτερη αντίπαλος -ανάλογα και τι ομάδα θα παρουσιάσει βέβαια- αλλά ένα ματς νοκ-αουτ,με αντίπαλο το Ντίρκ,δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Αλλά αν όλα πάνε καλά,εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Νεοζηλανδούς,οι Γερμανοί το συμπαθέστατο Βαρεχάο και θα προκριθούμε και οι δύο.

ΥΓ Για Λέικερς περιμένω σχετικό άρθρο.Για να δούμε πως θα πάει...
Έμεινε μόνος του και ο Ναβάρο,χα χα χα!!

Age of Basketball είπε...

@the glove:Πίστεψέ με, τρέφω πολύ περισσότερο σεβασμό προς τον λαϊκό ήρωα παρά προς τον ακατονόμαστο μπασκετμπολίστα!

@patrick star: Η καλή Ελλάδα είναι δίχως αμφιβολία και δεύτερη σκέψη η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Συμφωνώ για τον Νοβίτσκι στα νοκ-άουτ, ας τον νιώσει η Βραζιλία. Και επειδή πάντα συμπαθούμε τους πολύ μεγάλους παίκτες, θα θέλαμε και ο Ντιρκ να προκριθεί.

Πάντως, μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά, επαναλαμβάνω, η Ελλάδα το 'χει άνετα αν παίξει όπως ξέρει...
BEN

Unknown είπε...

Καλημέρα,

εγώ παιδιά δεν φοβάμαι καμία ομάδα του Προ-ολυμπιακού. Η πρόβλεψη μου λέει ότι θα περάσουν στην τετράδα οι εξής ομάδες: Ελλάδα, Γερμανία. Σλοβενία και Κροατία, με μία μικρή επιφύλαξη για την Βραζιλία, που ίσως καταφέρει να αποκλείσει κάποια ομάδα (βλ. Γερμανία) και μάλλον Σλοβενία-Γερμανία (ή Βραζιλία) θα παίξουν για το 3ο εισιτήριο.

Αν ο Γιαννάκης κάνει μία μικρή ανανέωση στην Εθνική (βλ. πάρει Τσαλδάρη στην θέση Χατζηβρέττα, καλέσει Βασιλειάδη και βγάλει Κακιούζη) τότε δεν μας νικάει κανένας :)

Παπαλουκας, Διαμαντιδης, Σπανουλης, Ζησης, Τσαλδαρης, Βασιλειαδης, Φωτσης, Βασιλοπουλος, Ντικουδης, Τσαρτσαρης, Λαζος, Μπουρουσης. Ποιος θα τους νικήσει σε καλή μέρα? Ο Μπαρμπόσα μόνος του? (Θα έρθει ο παικτάρας ο Μπαρμπόσα στο τουρνουά?)

Άντε να ρθει ο Ιούλιος να δούμε αν επεσα μέσα στις προβλέψεις :)

καλό ΣΚ

Unknown είπε...

Με την ευκαιρία, τι θα κάνει ο Ναβαρρο τώρα? θα τις κόψει τις φλέβες του στο Memphis χωρίς τον βιονικό του σωματοφύλακα?

Εύχομαι να πατώσει ο άχρηστος.(πειράζει που δεν τον συμπαθώ καθόλου?)

Από την άλλη, ο Καλντερόν μια χαρά τα πάει στο Τορόντο με τον Bosh και τον Bargnani και θα έχει σκάσει από την ζήλια του ο Juan :P

Age of Basketball είπε...

@panos: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται κανέναν.

Όσον αφορά τις επιλογές σου, νομίζω ότι ξεχνάς τον Πελεκάνο, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος να πάρει τη θέση του Χατζηβρέττα. Ο Τσαλδάρης έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα, ο Βασιλειάσης είναι ο πιο κλασικός Έλληνας σουτέρ, ενώ υπάρχουν και άλλοι που τραβούν βλέμματα πάνω τους, κυρίως ο Πρίντεζης και ο Κουφός. Όσο για τον Κακιούζη, δεν είναι και πολύ εύκολο να βγει (αν και σε αξία έχει μείνει πια λίγο πίσω) γιατί είναι αρχηγός στην ψυχολογία.

Για όλα αυτά έχουμε πολύ καιρό να τα λέμε μέχρι το καλοκαίρι.

Για τον Ναβάρο, το Μέμφις, τον Γκασόλ και το ΛΑ θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο.
BEN

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ο Κασούν παιδιά; Ζει;;
Ο Ματσιγιάουσκας πότε θα γυρίσει; Πότε θα τον πάρουμε στο fantasy;;
danielle

Age of Basketball είπε...

Αγαπητή danielle,
Ο Κασούν ζει! O dr.Ball ετοιμάζει αυτές τις μέρες άρθρο για την περίπτωσή του που θα ανέβει προσεχώς...

Ο Ματσιγιάουσκας επιστρέφει λογικά σύντομα...
BEN