ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

...δι' απαγχονισμού!


Ο ΕΣΑΚΕ, διαμέσου ενός... τεράστιου κομισάριού του, του κ. Αρβανιτίδη, τιμώρησε τον Ολυμπιακό και την Ολύμπια με πρόστιμο, επειδή οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου των δύο ομάδων, δεν φορούσαν στο λαιμό τη διαπίστευσή τους κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα! Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 7.000€ γιατί είχε 7 άτομα που δεν φορούσαν διαπίστευση, ενώ η Ολύμπια με 5.000€ γιατί είχε 5. Εκτός από το γελοίο του πράγματος, το οποίο μόνο να μειώσει μπορεί την ελάχιστη σοβαρότητα του πρωταθλήματός μας, το θέμα είναι και επικίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός και η Ολύμπια είναι οι δύο ομάδες που συγκρούστηκαν με τον ΕΣΑΚΕ τον τελευταίο καιρό. Η Ολύμπια διαμέσου του προπονητή της, Γιώργου Μπαρτζώκα, που κατηγόρησε (αληθώς και δικαίως) τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, ότι τον εξύβρισε κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ-Ολύμπια, και ο Ολυμπιακός επειδή εδώ και λίγους μήνες «φωνάζει» πολύ και πήγε μέχρι και στα ποινικά δικαστήρια απόφασή (ουσιαστικά) της λίγκας.

Και βέβαια, ο ΕΣΑΚΕ αναλογίστηκε πόσο επικίνδυνο και κατάπτυστο είναι ο Μπαρτζώκας, ο Γκέρσον, ο Ελληνιάδης και ο Σφαιρόπουλος να μην φοράνε τις διαπιστεύσεις στο λαιμό τους και αποφάσισε να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, προκειμένου να τους συνετίσει.

Φυσικά, αν πάρουμε το βίντεο από όλους τους μέχρι τώρα αγώνες της χρονιάς όλων των ομάδων (τουτέστιν έως τώρα 35 ματς), θα δούμε ότι αν τιμωρούσαμε με 1.000€ κάθε άνθρωπο ομάδας που ήταν στον πάγκο χωρίς διαπίστευση στο λαιμό, θα μαζεύαμε άνετα καμιά εκατοστή χιλιάδες.

Όμως, κανείς δεν είχε τιμωρηθεί για το απαράδεκτο αυτό παράπτωμα έως τώρα. Και εγώ θέτω μερικά εύλογα ερωτήματα. Πού ξέρουμε εμείς κύριε Μπαρτζώκα ότι είστε όντως εσείς στον πάγκο, εφόσον δεν φοράτε το καρτελάκι; Και ο Γκέρσον, είναι όντως ο Γκέρσον; Ή μήπως είναι συνωμοσία της Μοσάντ για να έχουν κατάσκοπο στα γήπεδα της Α1; Κι αυτός ο Ελληνιάδης, δεν μοιάζει με τον παίκτη που ξέραμε. Κι εντάξει, εμείς παρακολουθούμε πολύ μπάσκετ και έχουμε εμπεδώσει τις... φάτσες σας. Ο απλός, καθημερινός χούλιγκαν των γηπέδων όμως; Δεν το καταλαβαίνει ο Μπαρτζώκας ότι αν δεν φοράει διαπίστευση στο λαιμό, όλοι θα πιστεύουν ότι είναι εξωγηπεδικός, εξωομαδικός, εξωδιοικητικός, έξω-δεξιά, και ό,τι άλλο, και θα έχουμε «ντου» στο γήπεδο, επεισόδια, συνθήματα σε βάρος της ανοχής της Πολιτείας, παρακράτος, αντιδράσεις κατά της ανικανότητας της αστυνομίας, κτλ;

Μη γελάτε, το θέμα είναι σοβαρό. Πώς αφήνει η ελληνική αστυνομία ένα κύριο σαν τον Μπαρτζώκα και ένα σαν τον Γκέρσον να κάτσουν στα όρια του αγωνιστικού χώρου χωρίς διαπιστεύσεις; Κι αν χτυπήσουν τους παίκτες; Ο Γκέρσον δεν ήταν που είχε πάρει ένα ραβδί πέρσι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Αν το επαναλάβει και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ; Ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα χτυπήσει ας πούμε τον Διαμαντίδη; Να γκρεμίσει σε μία στιγμή τα όνειρα ολόκληρου του έθνους για χρυσό στην Ολυμπιάδα;

Επειδή δεν έχει λόγο να στηλιτεύεις χωρίς να προτείνεις, ακολουθεί μία σειρά εισηγήσεων του Age of Basketball προς τον ΕΣΑΚΕ και τον Βασίλη Οικονομίδη. Προτείνουμε:

1. Να γίνει υποχρεωτικό να φέρουν τη διαπίστευση στο λαιμό τους ΚΑΙ οι παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα (είτε παίζουν είτε κάθονται στον πάγκο). Ποιος φίλαθλος τους ξέρει όλους με το ονοματεπώνυμό τους και δεν μπερδεύεται;

2. Όποιος προπονητής, αθλητής, γιατρός, βοηθός ή... φροντιστής δεν φέρει διαπίστευση στο λαιμό του να ακινητοποιείται αυτομάτως από την αστυνομία και να υποβάλλεται σε συνεχές ηλεκτροσόκ έως ότου ομολογήσει είτε την αληθινή του ταυτότητα είτε το ποιον πήγε να σκοτώσει στο γήπεδο.

3. Η διαδικασία του ηλεκτροσόκ να προβάλλεται ζωντανά από την τηλεόραση προς γνώση και συμμόρφωση όλων.

4. Η τιμωρία να ονομαστεί «Ηλεκτροσόκ Γ. Μπαρτζώκας-Π. Γκέρσον» προς τιμήν των πρώτων που παραβίασαν τον δρακόντειο νόμο και ξεμπροστιάστηκαν από τον ΕΣΑΚΕ.

5. Όποιος τολμήσει να βάλει τη διαπίστευση στην κωλότσεπη, στην καρέκλα δίπλα του, σε τσέπη στο σακάκι, στην τσάντα με τα δελτία, κτλ, να θεωρείται ότι προσβάλλει το κύρος του πρωταθλήματος και της διοργανώτριας αρχής και να λούζεται με πίσσα και πούπουλα.

6. Στις τρεις παραβιάσεις, ο ένοχος να τιμωρείται με δημόσιο απαγχονισμό στο κέντρο του γηπέδου.

Και βεβαίως, επειδή δεν γίνεται να διαιωνίζονται καταστάσεις απαιτούμε να αφαιρεθεί το προπονητικό δίπλωμα των Μπαρτζώκα-Γκέρσον και να τιμωρηθούν με δια βίου αποκλεισμό από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Επίσης, ο Ολυμπιακός και η Ολύμπια να αποβληθούν από το πρωτάθλημα και να διαλυθούν, υποβιβαζόμενες στην Α' ΕΣΚΑΝΑ (και δεν μας ενδιαφέρει που η Ολύμπια θα χρειάζεται να ταξιδεύει τη μισή Ελλάδα για να παίζει στην Αττική).

by Rasheed.

Υ.Γ.: Ο Γιάκα Λάκοβιτς «άγγιξε» το triple-double στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με 1 λάθος και 8 κερδισμένα φάουλ. Παιχταράς από τους λίγους…

Υ.Υ.Γ.: Δύσκολη μέρα ξημερώνει την Παρασκευή για τον G.H. (Τζι-Έιτς) στη μπασκετομάνα…

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα,

το μόνο που μπορώ να πω διαβάζοντας το άρθρο, είναι ότι όλοι στον ΕΣΑΚΕ είναι τουλάχιστον γελοίοι. Κρίμα σε μία χώρα που το μπάσκετ είναι δημοφιλές, έχει καλή εθνική ομάδα και συλλόγους, να διοικούν τέτοια άτομα...Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι οι φίλαθλοι του μπάσκετ δεν θα μάθουν για το συμβάν μιας και το πιο πιθανό είναι να περάσει στα ψιλά στις εφημερίδες και ο κ. Οικονομίδης θα συνεχίσει να κάνει τα δικά του...

enypnio είπε...

με τον άρη πως και συγρατηθήκατε?

Ανώνυμος είπε...

You made my day παίδες! ;)

Μήπως όμως θα βόλευε να στήνατε κι ένα forum; Μαζευόμαστε πολλοί σιγά σιγά και δε θα χωράμε όλοι στα σχόλια, θα χάνεται ο μπούσουλας στις μεγάλες συζητήσεις...

Anyway, keep it up!

Age of Basketball είπε...

@όλους:

@the glove: Το φόρουμ είναι στις σκέψεις μας, αλλά όχι στις άμεσες, λόγω διαφόρων θεμάτων που θα προκύψουν. Πάντως, είναι πιθανό κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει. Λόγω του nickname σου, μήπως είσαι ο Γκάρι Πέιτον; Αν ναι, τότε καλή ξεκούραση τώρα που αποχώρησες από το μπάσκετ! ;)

@panos: Όντως, το θέμα είναι γελοίο, ου μην και τραγελαφικό. Εννοείται ότι θα περάσει στα ψιλά, όπου γραφτεί, καθώς δεν προσφέρεται. Ένα-δυο άρθρα σχολιασμού και αυτά.

@enypnio: Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον Άρη. Αν ζητάς κάτι, παρακαλώ εξηγησέ μου το και θα χαρώ να σε βοηθήσω.
Rasheed.

El Pollo Diablo είπε...

1)Εαν λέω, από το βίντεο, ο Ολυμπιακός και η Ολύμπια, ζητήσουν να τιμωρηθούν, όοοοολες οι ομάδες που τα μέλη τους δεν φόραγαν διαπίστευση, τότε τι γίνεται. Όπως το λες Rasheed γελοίο και επικίνδυνο.

2) Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η εφαρμογή των κανονισμών, όποιοι και να είναι αυτοί. Εγώ σου λέω Rasheed ότι ο νομοθέτης ξύπνησε ζοχαδιασμένος και έκανε τον (ανήκουστο όντως) κανονισμό. Πρώτα εφαρμόζεις τον κανονισμό για όλους και μετά την εφαρμογή του συζητας την καταλληλότητα του (ή την ανεπάρκεια του στη περίπτωσή μας). Αν εφαρμοζόνταν οι κανονισμοί, ο Παναθηναικός θα είχε φάει τρεις αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός την προβλεπόμενη ποινή για την προσφυγή του στο ποινικό. ...Μα τι λέω αν εφαρμοζόνταν (μαζί με τη σχετική συζήτηση για την καταλληλότητα), ούτε τόσα πολλά επισόδια θα είχαμε, ούτε προσφυγές στα ποινικά... Τώρα όμως τη βγάζουμε με τους ψευτοτσαμπουκάδες και με θρασύδειλες ``μαγκιές`` του στυλ εγώ κάνω κουμάντο με βλέπετε?

3) ...Βασικά αν τηρούσαμε τους κανονισμούς θα ήμασταν σε άλλη χώρα. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα μας δεν είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, οφείλεται περισσότερο σε κάτι τέτοιες τακτικές, παρά στη δυναμική και την αγωνιστικότητα των ομάδων μας (οι οποίες είναι σε σχετικά καλό επίπεδο).

ΥΓ. Περιμένω ποστ και για τον Άρη... Να ασχοληθούμε και λίγο με το μπάσκετ.
ΥΓ 2. Οι seliana invicibles κρατάνε γερά , αλλά χωρίς παρέα... Οι υπόλοιπες ομάδες μου είναι σαν κανό στον Ειρηνικό Ωκεανό... Δεν πειράζει. Ο καλός ο καπετάνιος... (Ή μήπως, όπως έστρωσες...)

Ανώνυμος είπε...

Για το φόρουμ ήθελα να το γράψω και εγώ αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να μην θέλατε να χαλάσετε το στυλ του blog?

Άνθος

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Για το φανταζι θα επανέλθω. Δεν έχω προλάβει να τα δω ακόμα.

1 και 2) Μαζί σου είμαι. Η εφαρμογή των κανονισμών είναι όντως το θεμα εδω. Αν εφαρμόζονταν βέβαια... δεν θα είχαμε πρωτάθλημα, έτσι όπως έχουμε καταντήσει. Καθώς ο ένας που είχε τιμωρηθεί θα κάρφωνε τον άλλον και θα και είχαμε πιο τραγελαφικές καταστασεις.

3) Συμφωνώ ότι το πρόβλημα με το πρωτάθλημα είναι περισσότερο οργανωτικό και όχι καθαρά αγωνιστικό.

ΥΓ) Για τον Άρη τι να πούμε; Νομίζω και η enypnio αυτό εννοούσε, αλλά θα δούμε. Ο Άρης έχασε την ευκαιρία του να τα ακουσει. Ίσως απόψε, αφού το θέλετε τόσο. Ίσως με την απόλυση Χέρμπερτ. χεχε... (πλάκα κάνουμε)
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@Ανθος: Αφού το ζητάτε, θα το σκεφτούμε πιο σοβαρά. Πάντως, έχουμε ενδοιασμούς γιατί δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο του basketforum, που για μένα το επίπεδό του έχει πέσει αφάνταστα. Και πρέπει να μπουν κανόνες, κτλ...

Τέλος πάντων, μιας και οι φωνές που το ζητάνε πληθαίνουν, θα το δούμε.
Rasheed.

El Pollo Diablo είπε...

Αρχίσαν οι τριγμοί... Στα blog και στα forum άρχισε το πριόνισμα... Κύριε Herbert το νου σου...

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Προς το παρόν ο Άρης τον στηρίζει. Τώρα, αν χάσει και στο Μαρούσι, βλέπουμε...

Όσο για τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, να προσθέσω ότι σύμφωνα με αυτόν δεν υποχρεούνται οι ομάδες να φοράνε τα καρτελάκια στο λαιμό, αλλά απλώς να τα έχουν μαζί τους! Και ο κανονισμός μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι συγκεκριμένος, οπότε αφήνει περιθώρια για... αυθαίρετες τιμωρίες.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Αν όταν μιλάτε για "επίπεδο" αναφέρεστε στην...μπασκετική παιδεία που υπάρχει, λυπάμαι αλλά δε μπορεί κανείς να έχει φόρουμ και να περνάνε εξετάσεις πχ όσοι θέλουν να γραφτούν. Αν αναφέρεστε σε άλλα πράγματα, συμφωνώ απόλυτα!

Είναι μια καλή αφορμή το forum για να μεταφερθείτε σε δικό σας hosting, με σωστό domain κλπ. Ο blogger κάνει αρκετά συχνά...νερά.

Όσον αφορά στο θέμα μας τώρα, μήπως ήρθε η ώρα για μια Βαλκανική Λίγκα με μια διοργανώτρια αρχή κάπως πιο...σοβαρή;

(Ο Gary είμαι και κλαιώ με τα χάλια των Σόνικς. Είναι δυνατόν να κατάντησε έτσι η ομάδα που έπαιζε κάποτε η αφεντιά μου, ο Kemp, o Baker και τόσοι άλλοι; Κάτι πρέπει να γίνει και σίγουρα αυτό δεν είναι η αλλαγή πόλης!)

AC Stranger είπε...

Θα συμφωνησω για το basketforum.

Ξερω πολυ αξιολογα ατμα που εφυγαν απο εκει...

Age of Basketball είπε...

@the glove: Φίλε προφανώς δεν αναφερόμουν στην μπασκετική παιδεία. Αν ήθελα να ξέρουν τρελό μπάσκετ όλοι όσοι με διαβάζουν και όσοι γράφουν σχόλια θα έφτιαχνα μια ελιτίστική κλίκα με 4-5 ανθρώπους που θα πήγαινα και δεν θα έμπαινα ποτέ στη λογική του blog.

Αναφέρομαι σε θέματα... γενικής παιδείας και επιπέδου, τα οποία κρατάμε σε πολύ υψηλό βαθμό εδώ. Κι εμείς αλλά κι εσείς.

Έχοντας παρακολουθήσει τα forums (ή τα fora όπως είναι ο πληθυντικός στα λατινικά) από κοντά και ως επισκέπτης, αλλά και στο πλαίσιο σπουδών, μπορώ να ξεκαθαρίσω ότι διαφωνώ με τη λογική και το στήσιμό τους και ότι η πλήρης χάβρα και κατάπτωση είναι πάντοτε το τέλος τους, εκτός αν υπάρχει στη με΄ση ένας πυλωρός-κέρβερος.

Και πάλι, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ το πόσο μπάσκετ ξέρεις, ξέρω ή τι πιστεύεις, αλλά το πώς λες κάτι πίσω από την ανωνυμία του internet. Έως τώρα, τα σχόλια πληρούν τις ανάγκες για συζήτηση εδώ, αλλά σίγουρα, επειδή πολλοί ζητήσατε forum, θα το σκεφτούμε.

Όσο για τα προβλήματα του blogger, έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά όταν ξεκινήσαμε είπαμε το εξής (τρομερές αποκαλύψεις): "Δεν θα κάνουμε κανένα βήμα αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το στηρίξουμε 100% οικονομικά και από κάθε άλλη άποψη". Μέχρι στιγμής έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να ανανεώνουμε το blog καθημερινά για 11 μήνες και κάθε 1,5 μέρα το καλοκαίρι. Πάντως, χαίρομαι που έχετε απαιτήσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα παλέψουμε να βελτιωθούμε. Αλλά τα βήματα θα είναι αργά. Όπως ας πούμε με τον διαγωνισμό: είχαμε πει ότι θα γίνει κάποια στιγμή διαγωνισμός με πραγματικά δώρα και τον κάναμε μετά από 5 μήνες λειτουργίας. Έτσι θα έρθουν και τα άλλα.

Το θέμα της Βαλκανικής λίγκας που θέτεις είναι σοβαρό, αλλά θα πρέπει να αλλάξει δομή το μπάσκετ, καθώς συμπίπτει με την Αδριατική, αλλά και γιατί αν βγάλεις τις ελληνικές, οι υπόλοιπες ομάδες είναι ιδιαίτερα μέτριες. Πάντως η όποια λίγκα πρέπει να έχει σοβαρή διοίκηση και οργάνωση. Κάτι που η Α1 δεν έχει.

(Όσο για τους Σόνικς, δυστυχώς τα πράγματα είναι άσχημα. Και προφανώς η αλλαγή πόλης δεν θα τα κάνει καλύτερα).

Σε ευχαριστώ που μας διαβάζεις και συμμετέχεις στη δημιουργία νέων ιδεών.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@ac stranger: Να σου πω την αλήθεια, παράπονα γνωστών είχαν κάνει κι εμένα να στραφώ προς το basketforum για να δω τι συμβαίνει. Έχω κάποια συμπεράσματα, που ίσως τα κατάλαβες, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ, καθώς το τελευταίο πράγμα που ζητάω είναι να ανοίξω "πόλεμο" με άλλα sites, όποια αντιμετώπιση κι ας έχουμε εμείς από αυτά. Είναι καλό να ασχολείσαι με το μπάσκετ, όπου κι αν επιλέγεις να το κάνεις.

Αλλά το τελευταίο που θέλουμε εμείς εδώ, είναι να μάθω ότι υπήρχε κάποιος που έφυγε γιατί θεωρούσε τα σχόλια προσβλητικά, υποτιμητικά ή ειρωνικά.
Rasheed.