ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Ιπτάμενο!


Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Μαρούσι, όπως άλλωστε όλοι περιμέναμε. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν άθλια το ματς, θυμίζοντας ομάδα γειτονιάς στα πρώτα 13 περίπου λεπτά, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 30-14. Από εκεί και έπειτα ακολούθησε ένα επιμέρους σκορ 30-60 (!) μέχρι το 60-74 (περίπου στο 36΄) για να δείξει ότι τέτοια παιχνίδια ο πρωταθλητής μπορεί να τα «καθαρίσει» μέσα σε ένα ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός είχε 9 λάθη μέχρι το 13ο λεπτό και 8 σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα. Κατά τα άλλα, το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα είναι ότι δεν έπαιξε ο Περπέρογλου, ενώ βρισκόταν στη δωδεκάδα. Ο Ομπράντοβιτς το έχει δείξει εδώ και αρκετό καιρό, ότι ο Στράτος θα πρέπει να χύσει πολύ ιδρώτα αν θέλει να πατήσει το παρκέ και να μείνει σε αυτό. Αντίθετα, ο Ουίνστον αρπάζει κάθε ευκαιρία που παίρνει από τα μαλλιά και δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πολύ γρήγορα. Απ’ την άλλη, το Μαρούσι έδειξε βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του και θεωρώ ότι η βελτίωση αυτή είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι παίκτες του έπαιζαν πιο ελεύθερα και επειδή είχαν απέναντί τους τον πρωταθλητή Ευρώπης (άρα δεν είχαν τίποτα να χάσουν), αλλά και επειδή δεν είχαν στον πάγκο τον Ρούσο. Στα στοιχεία του ματς και ότι ο Νίκος Μπουντούρης έφτασε τα 540 ματς στην Α1, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τα 500.

Η ΑΕΚ κέρδισε για πρώτη φορά φέτος μπροστά στον (λιγοστό είναι η αλήθεια) κόσμο της, κάτι που είναι σημαντικό. Η Ένωση θα χρειαστεί να κάνει αρκετά πράγματα για να «ζεστάνει» τους φίλους της.

Στο Αλεξάνδρειο, ο Πανιώνιος πήρε ένα σημαντικό διπλό, δείγμα της ανάκαμψής του με τον Μάρκοβιτς στον πάγκο. Οι «κυανέρυθροι» έπαιξαν σωστά και έξυπνα και ο Άρης δεν έπαιξε άμυνα, ενώ στην επίθεση έκανε πάρα, μα πάρα πολλές λανθασμένες προσπάθειες. Οι «κίτρινοι» έδειχναν υπνωτισμένοι και η αντεπίθεση που επιχείρησαν στο τέλος, ήταν περισσότερο σπασμωδική, παρά αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Και απέτυχε. Γιατί δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με τον τρόπο που προσπάθησε τις άλλες φορές να «γυρίσει» ο Άρης αγώνες (με Μάλαγα, Παναθηναϊκό, Λιέτουβος).

Ο Άρης την «πάτησε» άσχημα με τον Πανιώνιο, αφού η ήττα είναι ανεπίτρεπτη. Μπορεί να ακούγεται υποτιμητικό για τον Πανιώνιο αυτό που λέω, αλλά… δεν είναι. Θεωρώ ότι οι «κίτρινοι» απαγορεύεται να χάσουν από καμία ομάδα (εκτός «αιωνίων») στο Αλεξάνδρειο. Και ήδη, στο πρώτο δύσκολο ματς έχασαν από τον Πανιώνιο. Ο Άρης χάνει έδαφος και θα τρέχει μετά να προλάβει. Τρεις νίκες πίσω από τον Πανελλήνιο ήδη, μέσα στις πρώτες 5 αγωνιστικές. Οι δύο ομάδες συναντιούνται την 9η αγωνιστική και οι «Ολυμπιονίκες» μπορούν να φτάσουν ως εκεί αήττητοι (αν πάρουν τον Πανιώνιο στο Ελληνικό). Μπροστά τους θα έχουν τους «αιωνίους» (12η και 13η αγωνιστική), αλλά τα περιθώρια για απώλεια στενεύουν για τον Άρη.

Το Αιγάλεω συνεχίζει να… προελαύνει, φτάνοντας το 4-1 στο πρωτάθλημα. Θυμίζω ότι τα τελευταία 8 χρόνια (από το 1999-2000) η 12η ομάδα (η τελευταία που σώζεται) χρειάζεται 7 (3 φορές), 8 (2 φορές) ή 9 (2 φορές) νίκες. Άρα το Αιγάλεω θέλει το πολύ άλλες 5 σε 21 αγώνες. Και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ολοένα και δεινότερη θέση.

Το Αιγάλεω έδειξε και κάτι ακόμη σημαντικό την Κυριακή: ότι μπορεί να πάρει τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει. Γιατί για τέτοιες ομάδες, το να έχει ο (περίπου ισοδύναμος) αντίπαλος προπονητή μόλις για 2 ημέρες είναι πλεονέκτημα που πρέπει να εκμεταλλευτούν. Και το Αιγάλεω το έκανε.

by Rasheed.

8 σχόλια:

Bobos είπε...

Λύστε μου μια απορία. Ο Περπέρογλου αποκτήθηκε για να καλύψει μαζί με τον Γουίνστον το κενο του Σίσκα. Αλλά και ουσιαστικά να αντικαταστήσει από του χρόνου τον Αλβέρτη... Αν δεν παίζει στα θεωρητικά εύκολα ματς πως θα αποκτήσει εμπειρίες ?

Και μια ακόμα απορία, Ο Σάκοτα ειναι δανεικός η με μεταγραφή στον Πανιώνιο?

enypnio είπε...

ο Σάκοτας είναι δανεικός ο Ξανθόπουλος πήγε με μεταγραφή στον Πανιώνιο

ο Πέρπε πληρώνει τις καλές εμφανίσεις του αλβέρτη

και την υψηλή προσρμογή του Ουίνστον

άμα φύγει ο Βούγιανιτς θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες

El Pollo Diablo είπε...

Έχω την εντύπωση ότι αν οι Γιαννακόπουλοι περιόριζαν τον Ομπράντοβιτς σε μία οικονμική μεταγραφή αυτή θα ήταν του Ουίνστον. Ο Σίσκα είναι πολύ μεγάλος παίκτης και τη δεδομένη στιγμή μόνο ο Ουίνστον φαίνεται να καλύπτει κάπως το κενό του. Σίγουρα δεν είναι computer, όπως είναι ο Σίσκα στις καλές του, αλλά είναι πολύ πιο θεαματικός, χωρίς να του λείπει η ουσία. Αν βελτιωθεί, πιστεύω του χρόνου θα έχουμε ένα πολύ καλό τριάρι. Θυμίζει λίγο περίπτωση Μπατίστ.
Τώρα για τον Άρη κρίμα... Rasheed διακρίνω μια μικρή απογοήτευση στα λεγόμενα σου, αλλά μην ξεχνάς ότι, ο Άρης έχει το ειδικό βάρος, ακόμα και 5ος ή 6ος να τερματίσει, να φτάσει 3ος στα play-off. Προτιμώ να συνεχίσει τις νίκες στην Ευρωλίγκα. Κάτι πρέπει να γίνει με το διαβατήριο του Μασει.
Τέλος, με χαρά μου βλέπω ένα 17% του Τζάαμπερ στο γκάλοπ. Πιστεύω ότι αυτός ο τύπος είναι για μεγαλύτερο επίπεδο ομάδας.

El Pollo Diablo είπε...

ΥΓ. Αυτός ο ΠΑΟΚ θα σωθεί? Γιατί οι άλλοι υποψήφιοι για υποβιβασμό μου φαίνονται πολύ αγριεμένοι...
ΥΓ. 2 Οι ομάδες μου στο fantasy καταποντίστηκαν, πλην μίας φωτεινής εξαίρεσης (ελέω V.d.Spiegel), πληρώνοντας έτσι την απειρία και τα λάθη μου στο χτίσιμό τους. Θα περιμένω την απόμενη αγωνιστική. Μέχρι τότε ...θα συμμετέχω για τη χαρά του παιχνιδιού.

Age of Basketball είπε...

@bobos: Έτσι είναι φίλε. Πάντως, σταδιακά θα παίξει ο Περπέρογλου λογικά. Έως τώρα όμως η χρονιά είναι απογοήτευση, κυρίως για τον ίδιο.

Όσο για τον Σάκοτα, πήγε δανεικός στον Πανιώνιο (το είχαμε γράψει και στο αφιέρωμα της Α1).
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@enypnio: Δεν θεωρώ ότι ο Αλβέρτης κόβει χρόνο από τον Περπέρογλου. Μάλλον ο ίδιος ευθύνεται για την κατάσταση.

Απ' την άλλη, αν περιμένει να φύγει ο Βούγιανιτς για να παίξει, τότε θα έχει χάσει 1 χρόνο, γιατί δεν νομίζω ότι θα παίξει στα πλέι οφ, αν μέχρι τότε είναι παραγκωνισμένος.

Πράγματι, έτσι είναι το καθεστώς μετεγγραφών των Σάκοτα-Ξανθόπουλου.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Θα δούμε φίλε για τον Ουίνστον πώς θα πάνε τα πράγματα, πάντως, μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει πιο δυνατά απ' ότι αναμενόταν.

Όχι, δεν έγραφα με πίκρα για τον Άρη, απλώς έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και τίποτα δεν έχει κριθεί. Ο Άρης μπορεί να κάνει αυτό που λες στα πλέι οφ, αλλά μην ξεχνάμε ότι όλη η ανάταση της ομάδας έχει βασιστεί στην έξοδό της στην Ευρωλίγκα. Οπότε εκεί πρέπει να πέφτει το βάρος.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω αν θα σωθεί. Μέχρι στιγμής, αν και δεν είναι τελευταίος, μοιάζει με φαβορί για την πρόκριση. Όμως, ας μην λησμονούμε το status quo του ελληνικού μπάσκετ.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@enypnio: Εκ παραδρομής πριν έγραψα για τον Βούγιανιτς και τα πλέι οφ, ενώ ο Σέρβος αποχωρεί από τώρα απ' την ομάδα. Να δούμε αν ο Περπέρογλου θα πάρει τώρα χρόνο συμμετοχής.
Rasheed.