ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

"Θα διαλύσω την ομάδα και θα παραιτηθώ"


Μια μαύρη σελίδα για το ισραηλινό μπάσκετ, και τον παγκόσμιο αθλητισμό γενικότερα, γράφτηκε την περασμένη αγωνιστική του ισραηλινού πρωταθλήματος. Στον αγώνα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ με τη Χαποέλ Χολόν, ένας άνθρωπος της ασφάλειας του γηπέδου έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι, όταν ένα καπνογόνο, με στόχο το παρκέ, «έσκασε» πάνω του.

Ο αγώνας διεξαγόταν στο γήπεδο της Χαποέλ Ιερουσαλήμ, στη γνωστή συνοικία Μάλτσα. Με το σκορ 94-89 υπέρ των γηπεδούχων και 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη, ένας εκκωφαντικός ήχος δόνησε το γήπεδο και τον ακολούθησε μια κραυγή. Τρομαγμένοι οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα για να δουν ότι ένα καπνογόνο, τυλιγμένο σε χαρτί τουαλέτας, είχε πεταχτεί από κάπου στην εξέδρα για να καταλήξει στο παρκέ. Ένας σωματοφύλακας της ασφάλειας του γηπέδου, χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε το χαρτί το σήκωσε για να το βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο και το καπνογόνο «έσκασε» στο χέρι του. Ο ίδιος έπαθε σοκ και έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας και αιμορραγώντας ενώ οι παίκτες, έντρομοι, κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ισραηλινή λίγκα και όλα τα ματς από τότε έχουν αναβληθεί. Οι αστυνομικές αρχές των Ιεροσολύμων έχουν συλλάβει 4 οπαδούς της, φιλοξενούμενης. Χαποέλ Χολόν οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι και ανακρίνονται.

Πάντως, οι πρώτες επίσημες δηλώσεις δε μίλησαν για σύγκρουση των οπαδών, αλλά για τρομοκρατική ενέργεια! Ο, γνωστός από τη θητεία του στη Μακάμπι, φόργουορντ Τζέιμι Άρνολντ, δήλωσε μετά τον αγώνα: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν έγινε από φίλαθλο των δύο ομάδων. Νιώθουμε όλοι φόβο μετά από αυτό».

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δυστυχώς φίλαθλοι των δύο ομάδων πρέπει να ευθύνονται για το τραγικό γεγονός. Και αυτό που φοβήθηκαν να πουν οι υπόλοιποι, το είπε χωρίς φόβο, ο πρόεδρος της Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Ντάνι Κλάιν, κάνοντας μια δήλωση που έγραψε ιστορία: «Μέχρι να βρεθούν οι ένοχοι, η Χαποέλ δε θα ξαναπαίξει μπάσκετ. Εάν αποδειχθεί ότι ήταν δικός μας οπαδός, θα διαλύσω την ομάδα και θα παραιτηθώ»

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Πληροφορίες που λένε ότι μετά από το συμβάν ο Τανόκα Μπέαρντ ξανασκέφτεται τη μετεγγραφή του στη Χαποέλ Χολόν, ελέγχονται ως ανακριβείς…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα καλα νεα ειναι πως οι γιατροι του κολλησαν πισω τα δακτυλα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ειναι ο κοσμος μας και δε θελουμε να τον αλλάξουμε.

Age of Basketball είπε...

@αρκάδιος: Έτσι είναι φίλε. Μετά από 9ωρη επέμβαση κατάφεραν και κόλλησαν και τα τρία δάκτυλα πίσω.

@ανώνυμος: ... και δεν ενδιαφερόμαστε να τον αλλάξουμε, ή δεν προσπαθούμε να τον αλλάξουμε πες καλύτερα... Τέτοιες σκηνές μόνο ντροπή προκαλούν. Σε όλους. Επιλέξαμε να γράψουμε το άρθρο, γιατί και στην Ελλάδα μόνο από θαύμα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμα. Και προς στιγμήν σκεφτήκαμε να παραθέσουμε και το βίντεο, αλλά αποφασίσαμε ότι ήταν πολύ σκληρό για να το κάνουμε. Πάντως, είναι καλό ορισμένοι να βλέπουν μέχρι πού μπορεί να φτάσουν τα πράγματα από την ηλιθιότητά τους.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Κατ'ακριβεια κ στην Ελλαδα εχει γινει ακριβως το ιδιο πραγμα. Στον τελευταιο περσινο τελικο καποιος σεκιουριτι του ΠΑΟ εχασε κ αυτος δακτυλα απο δυναμιτακι...

Τωρα αν ο προεδρος μιας ομαδας εχει το νομικο κ ηθικο δικαιωμα διαλυσει ενα συλλογο αυτο ειναι αμφισβητισιμο...

Patrick Star είπε...

Μόνο με τραγωδίες βάζουν μυαλό οι άνθρωποι.Δυστυχώς...
Σ'αυτήν τη χώρα όμως,τίποτα δε θ'αλλάξει!!
Το 1986 δε σκοτώθηκε απο ρίψη φωτοβολίδας ο Μπλιώνας ?
Τι άλλαξε απο τότε ?
Όποτε βρουν ευκαιρία,πετάνε τις φωτοβολίδες τους.
Αλλά τι περιμένουμε σε μια χώρα όπου είναι έθιμο τα δυναμιτάκια,οι γουρούνες και οι σαΐτες...

Age of Basketball είπε...

@αρκάδιος, patrick star: Παιδιά έχετε δίκιο αμφότεροι. Όμως, στην Ελλάδα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αφού και όσοι τιμωρούνται... ξετιμωρούνται με το "έτσι θέλω" και κανείς δεν θέλει να περιορίσει τους αλήτες.

Όσο για το αν μπορεί ένας πρόεδρος να διαλύσει την ομάδα του, από νομικής απόψεως εξαρτάται από πολλά (μετοχικό κεφάλαιο, ιδιοκτησία, κατηγορία επιχείρησης, χρηματιστήριο αν είναι, κτλ). Ηθικά, το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Πάντως, κάποια στιγμή, κάποιος πρέπει να πάρει μία σοβαρή απόφαση, όσο άσχημη κι αν είναι αυτή. Γιατί είναι τουλάχιστον γελοίο (και τραγικό ταυτόχρονα) να χτυπάνε ή να σκοτώνονται άνθρωποι για μια μπάλα, όποιου χρώματος είναι αυτή.
Rasheed.