ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Στον αστερισμό του γελοίου


Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πρόσφατα το τέλος της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει τις σπασμωδικές ενέργειες για ανάκτηση των σκήπτρων στην Ελλάδα, μετά το τέλος μιας χρονιάς που το φινάλε της αποτελεί το πιο μελανό σημείο στην ιστορία της ομάδας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα πρωτάθλημα δεν τελείωσε λόγω επεισοδίων, πρωταθλητής δεν αναδείχτηκε και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι’ αυτό βαρύνει τον Ολυμπιακό και τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Οι ισχυροί άντρες του Ολυμπιακού αυτοακυρώνονται με όσα κάνουν τους τελευταίους μήνες, αποδεικνύοντας ότι έχουν χάσει την μπάλα. Το όλο θέμα ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν ο Γιαννάκης ζήτησε τον Ζήση και ο Αγγελόπουλος έκανε… σκάουτινγκ και πήρε το πιο ακριβό παλτό στην ιστορία της ομάδας, τον Βον Ουέιφερ.

Εκτός από το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο σχεδιασμό της ομάδας, μέσα στη χρονιά δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τον προπονητή του. Δέσμιος για ακόμη μία φορά (στην ιστορία της ομάδας) των κάφρων και των οργανωμένων της εξέδρας, ο Αγγελόπουλος μετά από κάποιο σημείο στη σεζόν, δυστυχώς, λειτουργούσε ως οπαδός και εκπρόσωπος οργανωμένων και όχι ως σοβαρός πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στις δύο σεζόν που ξεκίνησε από το καλοκαίρι στον πάγκο της ομάδας, έφερε τον Ολυμπιακό σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας μετά από 10 χρόνια, σε δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ Ευρωλίγκας μετά από 15 χρόνια, σε έναν τελικό Ευρωλίγκας μετά από 13 χρόνια, κατέκτησε το Κύπελλο μετά από 8 χρόνια, που ήταν και ο 1ος τίτλος της ομάδας επίσης μετά από 8 χρόνια, έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά από το 1999-2000 στην 1η θέση της κανονικής περιόδου και έσπασε το ρεκόρ νικών στην ιστορία της Α1, τελειώνοντας σεζόν με 25-1. Επί των ημερών του ο Ολυμπιακός είχε το καλύτερο ποσοστό νικών της ομάδας τα τελευταία 10 χρόνια. Επί των ημερών του ο Σχορτσανίτης… άρχισε ξανά το μπάσκετ, ενώ ο Τεόντοσιτς καθιερώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Εκτός των άλλων, ο Ολυμπιακός φέτος είχε την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη (και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα με μεγάλη διαφορά 5.0 πόντων από τον δεύτερο), έπαιζε το πιο θεαματικό και οργανωμένο μπάσκετ στην Ευρώπη όντας η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις (και στην Α1 και στην Ευρωλίγκα με 3.0 ασίστ περισσότερες από τον δεύτερο), ενώ ξεκάθαρα ήταν η ομάδα με τα περισσότερα plays στην Ευρωλίγκα. Αυτά πιστώνονται αποκλειστικά στον Γιαννάκη και δεν έγιναν… παρά την παρουσία του Γιαννάκη, φράση που ειπώθηκε από δημοσιογράφο, που η σχέση του με το μπάσκετ είναι προφανώς μικρότερη από μηδαμινή.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχασε τον τίτλο της χρονιάς 2008-09, ενώ φέτος τα καφριλίκια και η κατάντια του ελληνικού μπάσκετ, δεν του έδωσαν την ευκαιρία… να χάσει ή να κερδίσει τον τίτλο.

Ο Γιαννάκης, δηλαδή, φέτος πήρε τον έναν τίτλο, έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας για να χάσει τον άλλο και δεν έχασε ποτέ στο γήπεδο το πρωτάθλημα (αν κάποιος από τον Ολυμπιακό είναι υπεύθυνος για την απώλεια του πρωταθλήματος, αυτός είναι ο Αγγελόπουλος με την εμετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα πριν το 4ο ματς). Δηλαδή, ο Γιαννάκης απολύθηκε επειδή έχασε τον τελικό της Ευρωλίγκας κι επειδή οι κάφροι του Ολυμπιακού που δεν έχουν ιδέα από μπάσκετ θεωρούν ότι η ομάδα τους πρέπει να κερδίζει όλα τα ματς της χρονιάς με 80-60 ανεξαρτήτως αντιπάλου, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες προφανώς δεν παίζουν μπάσκετ…

Ο Αγγελόπουλος με την ανακοίνωσή του έριχνε όλο το βάρος της πιθανής απώλειας του τίτλου στους διαιτητές, αναφέροντας ότι με καλή διαιτησία η ομάδα του θα έφευγε από το ΟΑΚΑ νικήτρια στον 3ο αγώνα. Δηλαδή, ευθύνη (κατά Αγγελόπουλους) ο Γιαννάκης δεν είχε, άρα απολύθηκε είτε επειδή έχασε τον τελικό της Ευρωλίγκας είτε επειδή η διαιτησία ήταν κακή στον τρίτο τελικό. Μήπως επειδή οι κάφροι που κατέστρεψαν το μπάσκετ στον 4ο τελικό και ο Αγγελόπουλος τους παρακαλούσε να κάτσουν λίγο… πιο δίπλα, γιατί δεν είχε την πυγμή να προσπαθήσει να απολυμάνει την ομάδα του από τα μιάσματα ούτε τη στιγμή που χανόταν το πρωτάθλημα (και μαζί του το ελληνικό μπάσκετ) δεν ήθελαν τον Γιαννάκη;

Η απόλυση του Γιαννάκη από τον Ολυμπιακό είναι εντελώς παράλογη και γελοία και δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο από αγωνιστικές αιτίες. Τα αστεία περί αποδυτηρίων απλά απορρίπτονται ως κατευθυνόμενη προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων. Κανένας σοβαρός και επιτυχημένος προπονητής δεν θα έπρεπε να δεχτεί να καθίσει στον πάγκο μιας ομάδας που λειτουργεί έτσι. Δεν θα μπω σε σχολιασμό προπονητολογίας (εξάλλου έχουν ακουστεί όλοι οι προπονητές της Ευρώπης, με όλες τις πιθανές δικαιολογίες, ο Ίβκοβιτς επειδή πήρε το triple crown με τον Ολυμπιακό, ο Πασκουάλ… επειδή έχει κερδίσει 4 φορές τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ο Μεσίνα γιατί, μάλλον, ήταν από μικρός Ολυμπιακός, κ.α.), δεν έχει νόημα.

Ο Ολυμπιακός λειτουργεί με τους ισχυρούς άντρες του να μην μπορούν να ξεπεράσουν το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει δημιουργηθεί στους οπαδούς από τα χρόνια κυριαρχίας του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα, κάτι που τους ωθεί σε παράλογες και σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες μπορούν να δικαιωθούν μόνο από τύχη. Οι μεγάλες ομάδες σε όλη την ιστορία των σπορ χτίζονται με έναν προπονητή στον πάγκο, στον οποίο θα δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει σε βάθος χρόνου.

Όσο για την αδιαφορία των δύο μεγάλων (εννοώ Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλους) μπροστά στην κατάντια του ελληνικού μπάσκετ, είναι εκκωφαντική και δείχνει πώς αντιλαμβάνονται το άθλημα, όμως ο σχολιασμός της είναι θέμα άλλου άρθρου.

by Rasheed.

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Συμφωνώ κατά γράμμα στον σχολιασμό .
Για μια ακόμη φορά ξεκαθαρίζει το τοπίο του Ελληνικού μπάσκετ σε σχέση με τη νοοτροπία και το μερίδιο ευθύνης που έχουν πρόεδροι, παράγοντες για τη καντάντια του .
Η προσπάθεια τους δεν ήταν η δημιουργία και η εξέλιξη του αθλήματος αλλά η δική ςτους προβολή.
Και τέτοια καταστροφικά παραδείγματα έχουμε δει πολλά πρώτα πρώτα στο ποδόσφαιρο .

banou είπε...

Διαφωνώ με την συγκεκριμένη προσέγγιση, καθώς φρονώ (που λέει και μια ψυχή) ότι ο Γιαννάκης ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο χρόνος υπήρξε αρκετός για τα ελληνικά δεδομένα (2.5 σεζόν), προκειμένου να δείξει αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Άποψή μου είναι ότι δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων, καθώς με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη κατέκτησε 1/9 τίτλους που διεκδίκησε. Και σε αυτό το επίπεδο οι τίτλοι κρίνουν την επιτυχία. Για τα επιμέρους έχω πολλά να του καταλογίσω, αλλά εν πάση περιπτώσει.

Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα:

1/ Ο Γιαννάκης δεν απολύθηκε. Το συμβόλαιό του έληξε.

2/ Ο Γιαννάκης εισηγήθηκε την απομάκρυνση του μετέπειτα MVP της Ευρωλίγκα, Μίλος Τεόντοσιτς

Age of Basketball είπε...

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις για Τεόντοσιτς.

Ανώνυμος είπε...

Κατά την άποψή μου, το λάθος των Αγγελόπουλων ήταν ότι κρατήσαν τον Γιαννάκη πέρυσι..το ακριβότερο μπάτζετ στην Ευρώπη δεν μπορεί να εμφανίζει τέτοιες εμφανίσεις στο Final Four...σίγουρα και οι Αγγελόπουλοι εχουν κάνει λάθη, αλλά εάν χαθούν και αυτοί..χαθήκαμε

banou είπε...

Rasheed τι εννοείς δεν ισχύει; Based on what? Εγώ όχι απλά υποστηρίζω ότι ισχύει, αλλά ξέρω ότι ισχύει. Αν θέλεις βγαίνουμε και για ένα ποτάκι για να σου το τεκμηριώσω.

Age of Basketball είπε...

Το θέμα είναι να κρατάμε ένα στοιχειώδες επίπεδο σοβαρότητας.

Unknown είπε...

Παρότι χαίρομαι που βάζετε κάποια πράγματα στη θέση τους - έχω βαρεθεί να ακούω το ανεκδιήγητο για μένα ότι ο Γιαννάκης δεν είναι καλός προπονητής, θα διαφωνήσω σε αρκετά σημεία μαζί σας.

Κατ' αρχάς οι "πρωτιές" του Γιαννάκη σε σχέση με το παρελθόν του Ολυμπιακού δε μου λένε πολλά πράγματα, γιατί προηγήθηκε μακρά εποχή ανυποληψίας. Επίσης, το μπάτζετ ανέβηκε κατακόρυφα και δε μπορώ επ' ουδενί να δεχτώ ότι επί Γιαννάκη έγινε τόσο καλύτερη δουλειά σε σχέση με Γκέρσον, Καζλάουσκας. Με τους οποίους ουσιαστικά τον συγκρίνουμε.

Ο τίτλος που (επιτέλους) κατέκτησε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντικό επίτευγμα (και είναι), αλλά ο μεγάλος αντίπαλος έκανε τεράστια κοιλιά τότε, κάτι που φαίνεται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα που είχε εκείνη την εποχή. Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι, ωστόσο δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι ένας καλός Παναθηναϊκός θα έχανε εκείνο το ματς.

Δεύτερον, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού όπως έχουμε πει τόσες φορές δεν έχει ένα ή δύο λάθη, αλλά είναι τραγικός. Ομολογώ ότι δε μπορώ να ξέρω πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του Γιαννάκη και πόσο του Αγγελόπουλου, ωστόσο τις ομάδες τις φτιάχνουν οι προπονητές. Η παρέμβαση της διοίκισης για τον Ουέιφερ είναι σημαντικό θέμα, αλλά δε μπορούμε να αθωώσουμε το Γιαννάκη για όλα τα υπόλοιπα. Στο κάτω κάτω αν δε μπορείς να συνεννοηθείς με τη διοίκιση παραιτείσαι.

Τρίτον, η αγωνιστική ταυτότητα του Ολυμιπακού ήταν ένα μεγάλο ερώτημα, σε σημείο να υπάρχει αμφιβολία ακόμα και για το αν ...υπάρχει. Ο Ολυμπιακός έτρεχε πάρα πολύ στην επίθεση, με αποτέλεσμα της διάθεσης και της ποιότητας των παικτών του το μεγάλο σκορ, οι ασσίστ κοκ. Δεν ξέρω πόσο πιστώνεται στον προπονητή τέτοιο παιχνίδι. Επίσης, ο Ολυμπιακός χαρακτηρίστηκε από απουσία εναλλακτικού πλάνου στην επίθεση όταν τα παραπάνω δε μπορούσαν να γίνουν. Το γύριζε στη σκληρή άμυνα και στην επίθεση πόναγαν μάτια. Παρεμπιπτόντως η σκληρή άμυνα είναι επίτευγμα Γιαννάκη: Τέτοιους παίκτες και τους κατάφερε να βγάζουν κατά διαστήματα τέτοιο αμυντικό σύνολο.

Το μελανότερο σημείο στην εποχή Γιαννάκη μετά την αδυναμία στα κλειστά παιχνίδια ήταν το ψυχολογικό κομμάτι όταν αυτά δεν πήγαιναν καλά, κάτι που ανέκαθεν αποτελούσε το δυνατό σημείο του Γιαννάκη (δεν ξεχνιέται τι έχει γίνει με την εθνική, ούτε βέβαια το πως έπαιζε ο ίδιος ως παίκτης). Ο Ολυμπιακός σε αρκετά δύσκολα ματς μπήκε ως πρόβατο στη σφαγή και σε ελάχιστα επέστρεψε. Στην εθνική μόνο με την Ισπανία το πάθαινε. Μέσα στα αποδυτήρια δεν ήμουν για να ξέρω τι γίνεται, αλλά ο Ολυμπιακός συχνά παρουσίαζε στοιχεία αγωνιστικής απειθαρχίας.

Ο Γιαννάκης καλώς έφυγε από τον Ολυμπιακό, όχι τόσο λόγω παταγώδους αποτυχίας όπως παντού διαβάζουμε αλλά επειδή ήταν πλέον φανερό ότι το κλίμα στην ομάδα δεν πήγαινε καλά. Δε μπορώ να πω ότι οι Αγγελόπουλοι δεν είχαν υπομονή (2.5 χρόνια με τόσα λεφτά και μηδέν ως φέτος τίτλους) δεν ήταν λίγα, μία αλλαγή θα βοηθήσει και τον Ολυμπιακό και το Γιαννάκη στην καριέρα του από εδώ και κάτω. Δέχομαι ότι ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς-δεκαετίας δε χτυπιέται εύκολα (είναι καθεστώς, με ότι θεμιτό και αθέμιτο αυτό συνεπάγεται) αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ένας Γιαννάκης πενταετίας θα είχε καλή απόδοση.

Κι ένα τελευταίο σχόλιο για τα plays. Εγώ να δεχτώ ότι ο Ολυμπιακός είχε όντως τα περισσότερα. Επίσης να δεχτώ (το βλέπω κι εγώ με τα μάτια μου) ότι αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός έχει πολύ λίγα plays. Ποιο είναι το ζητούμενο; Η ποικιλία ή η αποτελεσματικότητα; Τα κυριότερα "plays" του Ομπράντοβιτς είναι σημαδεμένη τράπουλα πως θα εξελιχτούν. Όμως η τέλεια εφαρμογή τους από παίκτες που αποκτήθηκαν για να μάθουν και να εκτελούν σε αυτή τη φιλοσοφία καθιστά την αντιμετώπιση εξαιρετικά δύσκολη. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, ουκ εν τω πολλώ το ευ.

arisff

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχετε δίκιο. Οι Αγγελόπουλοι φέτος απέδειξαν ότι δεν έχουν ιδέα από μπάσκετ, όπως άλλωστε και οι οπαδοί του οσφπ. ο γιαννάκης έκανε τη διαφορά στη φετινή ομάδα που ουσιαστικα έχασε ένα ματς, τον τελικό Ευρωλίγκας. Δυστυχώς οι Έλληνες δεν θα έχουν ποτέ τη στοιχειώδη μπασκετική παιδεία που απαιτείται για να το καταλάβουν αυτό.

Το φτύσιμο απο πιανιτζάνι και μεσίνα άρεσε στους αγγελόπουλους; και θα ακολουθήσουν κι άλλοι...

The Hoop είπε...

Εγω θα συμφωνησω με τον banou.

Ο Γιαννακης δεν μπορουσε να θεωρηθει υπευθυνος για την κατασταση και την πορεια της ομαδας οταν την πρωτοανελαβε απο τον Γκερσον.

Απο και και περα σε 2 χρονια καταφερε να κανει απο τους πιο ανορθοδοξους σχεδιασμους που εχω δει σε ομαδα. Επισης θα πρεπει να πουμε οτι ο Γιαννακης ειχε να διαχειριστει απιστευτα λεφτα και τα αποτελεσματα δεν εντυπωσιασαν κανεναν.

Ο Teodosic επαιξε το καλυτερο του μπασκετ επι Ivkovic στο Eurobasket της Πολωνιας. Η αγωνιστικη του μεταφορφωση δεν ηταν εργο Γιαννακη.

Ακομα κι αν θεωρησουμε οτι οι Αγγελοπουλοι κανανε κουμαντο στις μεταγραφες τοτε κακο του κεφαλιου του που εμεινε να δουλευει με τετοιες συνθηκες.

Και δεν απολυθηκε:
Τον Γιαννάκη παρουσίασε στους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος λέγοντας:"Για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, ο κ. Γιαννάκης θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Οι Έλληνες τον ξέρετε ήδη και οι ξένοι θα τον μάθετε. Θα τον στηρίξουμε όλοι. Η διοίκηση και ‘σεις, για να πετύχουμε όσα δεν έχουμε πετύχει ως τώρα. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό γιατί ο καθρέφτης της αγωνιστικής σας απόδοσης είναι οι προπονήσεις".

Ανώνυμος είπε...

Ενώ συμφωνώ απόλυτα με την 'αποψη ότι ο Γιαννάκης κάθε άλλο παρά άμοιρος ευθυνών είναι (ειδικά με τη διατύπωση του 'Αρη και με τις παρατηρήσεις που κάνει), διαφωνώ με την ακραία τοποθέτηση κάποιων ότι είναι παντελώς αποτυχημένος και ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την υποτιθέμενη ολική αποτυχία.

Αναλογιζόμενοι τις συμμετοχές στα Φ4 και ξεχνώντας τα μικρής σημασίας ελληνικά έπαθλα, τα αποτελέσματα είναι πολύ αξιοπρεπή. Το τι παραμένει αξιοποιήσιμο μελλοντικά είναι λιγότερο σίγουρο και εκεί η σκληρή κριτική είναι δικαιολογημένη.

Αν αναλογιστούμε πάντως ότι ο Μεσσίνα είχε παραπλήσιο κονδύλι, τυφλή εμπιστοσύνη απο τη διοίκηση και απόλυτο έλεγχο των παικτων, τότε με βάση τη λογική της αποτυχίας, θα 'έπρεπε να εκτελεστεί δημοσίως γιατί τώρα πετάει στο δρόμο τη μισή δωδεκάδα που αγόρασε. (Αντ'αυτού προτείνεται ως νέος Μεσσίας για τον ΟΣΦΠ).

Η ευθύνη που νομίζω δίκαια μπορεί να καταλογιστεί στον Γιαννάκη επικεντρώνεται στο ότι ο Ολυμπιακός δεν αντικατόπτρισε σε καμία στιγμή την προσωπικότητα του - μάχη μέχρις εσχάτων, σκληρή άμυνα, χαμηλοί τόνοι, ομαδικότητα, μεθοδικότητα, πειθαρχία, αυταπάρνηση. Η μόνη στιγμή που θαύμασα τον ΟΣΦΠ ήταν στη Μόσχα μερικές μέρες μετά την 'αφιξη του. Εκεί έπαιξαν μπάσκετ πραγματικά. (Φυσικά το τι είναι "μπάσκετ" είναι και θέμα γούστου).

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν περιορίζεται 'ομως στα αδιαμφισβήτητα λάθη του Γιαννάκη-είναι συνδυασμός ανυπόμονων και άσχετων οπαδών, φαινομενικά αδύναμης διοίκησης (που όπως σωστά υποδεικνύει το άρθρο υποκύπτουν στις πιέσεις των οπαδών και στις μετεγγραφές και στην πειθαρχία εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) και πάρα πολύ μέτριου scouting (που υποθέτω ότι, εκτός του ίδιου του Γιαννάκη, είναι επίσης ευθύνη των συνεργατών και ίσως της διοίκησης).

Στις ομάδες του Φ4, οι υπόλοιπες τρεις είναι αυτές που ξέρουν από scouting και που είναι μακροπρόθεσμα projects. 'Οταν η "εργατική τράπεζα" άφησε παίκτες όπως ο Μάικλ, ο Πριτζόνι, ο Πλάνινιτς και ο Βιντάλ να φύγουν, άρχισε η καταστροφολογία. Κι όμως ήξεραν τι έκαναν και τώρα με μικροδιορθώσεις θα είναι ανταγωνιστικοί για καιρό (ακόμη κι αν χάσουν τον Σπλίτερ) και χωρίς να χρεωκοπήσουν. 'Οταν έφυγαν οι τέσσερις της Παρτίζαν, την ξέγραψαν όλοι. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα προπονητή αν και, αδιαμφισβήτητα, και οι τρεις προπονητές των ομάδων αυτών, έχουν τεράστια προσωπικότητα. Βοηθούν και τα υπόλοιπα "κοστούμια" που τους περιτριγυρίζουν, και οι οπαδοί και ο Τύπος.

Με βάση την υπάρχουσα ατμόσφαιρα στον ΟΣΦΠ καλώς φεύγει ο Γιαννάκης και καλή τύχη στο διαδοχό του γιατι θα τη χρειαστεί μια και τα υπόλοιπα προβλήματα δεν λύνονται εύκολα.

Age of Basketball είπε...

Λοιπόν, επειδή το λέτε πολλοί, το "δεν απολύθηκε, τελείωσε το συμβόλαιό του" είναι απλά ένα παιχνίδι με τις λέξεις και δεν ισχύει στην ουσία του θέματος.

Όσο για τον Τεόντοσιτς, πραγματικά είναι άκυρο και δεν στέκει μπασκετικά να λέτε ότι ο Τεόντοσιτς έκανε καλή χρονιά στον Ολυμπιακό επειδή τον προπόνησε ο Ίβκοβιτς για 2 μήνες το καλοκαίρι.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά το θέμα ξεφεύγει. Έδιωξαν προπονητή επειδή έχασε το πρωτάθλημα πέρσι και την Ευρωλίγκα φέτος. Ο Γιαννάκης άλλαξε επίπεδο στον Ολυμπιακό και ο κόσμος δεν τον σέβεται, απλά και μόνο γιατί είναι άσχετοι. Και μη μου πεις κανείς τίποτα, στο σεφ είμαστε κάθε βδομάδα και ακούμε τα διαρκείας να λένε ό,τι τους καυλ**ει με το συμπάθειο. Αυτό που λέτε ότι ο Αγγελόπουλος λειτουργεί πια ως οργανωμένος είναι σωστό. Και θα ξεφύγω, θα πάω στην μπάλα, αν και ξέρω ότι ο ρασιντ θα μου την πει: και ο κόκαλης άρχισε να λειτουργεί ως οργανωμένος μετά από 3-4 χρόνια και ο ολυμπιακός πήγαινε από το κακό στο χειρότερο για να φτάσει στα φετινά χάλια που ουσιαστικά δεν υπήρχε. Μακάρι να μην δικαιωθώ.

Τέσπα, δεν με νοιάζει που έφυγε ο Γιαννάκης. Αν αυτός ήταν το πρόβλημα του οσφπ θα φανεί, όμως δεν αντέχω τους φωστήρες που σχολιάζουν ή που γράφουν άρθρα και δεν του αναγνωρίζουν τα αυτονόητα, όπως το τι μπάσκετ έπαιζε ο ολυμπιακός ή το ότι με αυτόν είδαν ξανά την ομάδα τους ανάμεσα στις καλύτερες.

ο γαυρος ως φίλαθλος ξεχνά εύκολα, έχει αποδειχτεί, και πάντα ακολουθεί τον πρόεδρο τυφλά. Επίσης έχει αποδειχτεί στην ιστορία της ομάδας μας. Μην αρχίσουν οι νεότεροι να διαφωνούν, ας ρωτήσουν πρώτα τον μπαμπά τους πριν γράψουν σχόλιο.

το κεφάλαιο γιαννάκη έκλεισε, τωρα θα έρθει ο φιλ τζακσον, θα μαθει στον μπουρούσαρο την τριγωνική επίθεση με τεόντοσιτς και βασιλόπουλο και αν χάσουμε το πρωτάθλημα απ τον παο ξανά, τότε θα είναι κι αυτός άχρηστος και θα πρέπει να αναστηθεί ο άουερμπαχ γιατί μόνο αυτός θα έχει το ειδικό βάρος να προπονήσει έναν ολυμπιακό.