ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ηχηρή δήλωση παρουσίας!


- «Άργησες». - «Εσύ βιάστηκες». Πραγματικά δεν ξέρω τι κολλάει περισσότερο για το παιχνίδι. Ο Πανελλήνιος έκανε την… εμφάνισή του στη σειρά στο 3ο παιχνίδι, ενώ το Μαρούσι βιάστηκε να θεωρήσει τελειωμένη τη σειρά μετά το 2ο ματς. Τελικά… 2-1 και ραντεβού το Σάββατο στην Κυψέλη.

Ο Πανελλήνιος δεν είχε πάει να παραδοθεί απλώς για να βγάλει την υποχρέωση όπως περίμεναν οι παίκτες του Αμαρουσίου, ο κόσμος του, οι… στοιχηματικές εταιρείες και πολλοί άλλοι. Είχε πάει να αποδείξει ότι οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες, ότι θέλει την Ευρωλίγκα, ότι θα παλέψει γι’ αυτήν παρά το κακό ξεκίνημα στη σειρά. Και τι πάλη ήταν αυτή!

Ο Ρόντερικ Μπλάκνεϊ μας πρόσφερε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, κάνοντας το Μαρούσι να υποκλιθεί στο μεγαλείο του και όσους ήταν στο γήπεδο να τον χειροκροτήσουν (όχι, μην παρασύρεστε δεν θα ζήσουμε ανάλογες στιγμές αν κάτι τέτοιο γίνει στους μεγάλους τελικούς).

Ο Μπλάκνεϊ είχε 37 πόντους σε 33 λεπτά, με 5/6 βολές, 7/11 δίποντα και 6/6 τρίποντα! Δίπλα του ο Ίαν Βουγιούκας έκανε απίστευτο αγώνα με 24 πόντους με 10/12 δίποντα, που όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω των οργίων Μου-Μου! Οι δυο τους είχαν 61 πόντους με 23/29 σουτ εντός παιδιάς, δηλαδή σούταραν με 79%, νούμερο ασύλληπτο για δύο παίκτες που έχουν μαζί πάνω από 60 πόντους και μάλιστα σε αγώνα τέτοιου επιπέδου.


Ο Πανελλήνιος μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και έδειξε από το ξεκίνημα πόσο ήθελε τη νίκη. Το Μαρούσι από το τζάμπολ της αναμέτρησης φάνηκε πόσο εκτός ψυχολογίας του αγώνα ήταν και σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να απειλήσει τους «Ολυμπιονίκες» και να δείξει ότι μπορεί να κλείσει τη σειρά στο 3-0.


Η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς, ο Μπαρτζώκας έβλεπε τους παίκτες του χαλαρούς και ανήμπορους να βρουν ρυθμό μέσα στο ματς και το παιχνίδι τελείωσε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο φανταζόταν ο Ζούρος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαφορά ήταν για τελευταία φορά σε μονοψήφια επίπεδα στο 10ο λεπτό, πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος δηλαδή, στο 17-26. Και μετά… adios!


Όταν το Μαρούσι προσπάθησε να δείξει σημεία ζωής και μείωσε στους 14 πόντους από τους 20 στο 48-62, ο Μπλάκνεϊ σιγουρεύτηκε ότι το θέμα θα έμενε εκεί και το ντέρμπι τελείωσε πριν καν αρχίσει. Ο Καϊμακόγλου φαινόταν να παλεύει μόνος του, αλλά το θέμα είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Και με τουλάχιστον τα 4/5 της πεντάδας ανά πάσα στιγμή να βρίσκονται αλλού, το Μαρούσι δεν είχε καμία ελπίδα.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν η έλλειψη διάθεσης. Το Μαρούσι έπαιζε λες και βιαζόταν να πάει για διακοπές, ενώ ο Πανελλήνιος έπαιζε για τη ζωή του. Τα κλεψίματα ήταν 6-12, η διαφορά στην πίεση τεράστια στις δύο πλευρές του γηπέδου, ενώ τα φάουλ ήταν 18-28, κάτι που δείχνει όχι διαιτητική μετριότητα, αλλά ότι το Μαρούσι σε ένα ματς που κυνηγούσε στο σκορ επί 40 λεπτά δεν μπόρεσε να κάνει ούτε 5 φάουλ ανά δεκάλεπτο. Δεν πίεσε καθόλου, δεν πάλεψε καθόλου και μοιραία ηττήθηκε πολύ εύκολα.

Τι αλλάζει αυτός ο αγώνας στη σειρά θα το δούμε το Σάββατο. Ο Πανελλήνιος είναι ακόμη δύσκολο να κερδίσει τη σειρά, αφού θα πρέπει να ξανακερδίσει εκτός έδρας, ενώ θα πρέπει να πάρει τρία συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι στο Μαρούσι για να το καταφέρει. Το Μαρούσι καλείται να βρει ξανά ρυθμό και διάθεση, αλλιώς δεν έχει τύχη. Πάντως, το ματς της Κυψέλης αναμένεται καυτό, αφού πια όλοι ξέρουν ότι καμία ομάδα δεν θα παραδοθεί εύκολα.


by Rasheed.

1 σχόλιο:

voyio είπε...

Η πιο σημαντική επισήμανση είναι αυτή που σχετίζεται με την διάθεση και την αποφασιστικότητα που έδειξε χθες ο Πανελλήνιος.
Το γεγονός ότι το Μαρούσι ήταν αλλού το έδειξε η ανύπαρκτη άμυνα του. Στο ημίχρονο είχε δεχτεί 53 πόντους. Τόση κακή άμυνα από πλευράς Αμαρουσίου δεν είχαμε δει φέτος στην Α1.
Κάποιες παρατηρήσεις γύρω από αυτή την σειρά είναι: α)Ο Βουγιούκας δείχνει να έχει πάρει τον αέρα των ψηλών του Αμαρουσίου. β)Ο Χαραλαμπίδης δεν θυμάμαι αν πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από κάπιοι τραυματισμό, αλλά στα play-off είναι μακριά παό τον καλό του εαυτό. γ)Προφανώς οι ξένοι του Αμαρουσίου είναι επηρεασμένοι από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Χθες ήταν εντελώς εκτός κλίματος αγώνα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να οφείλεται στην έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες σχετικά με το μέλλον της ομάδας.