ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

One more Penn-ding!


Στο 2-0 πήγε και το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, μετά μάλιστα από ένα σκληρό ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπως και το ματς στην Κυψέλη. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη και απέχει πλέον μόνο μία από τους τελικούς της Α1.

Το παιχνίδι ήταν περίεργο, καθώς στο πρώτο μέρος του το σκορ έδινε «ψευδή» εικόνα για τα όσα γίνονταν στο γήπεδο. Το Μαρούσι, χωρίς να παίζει καλύτερο μπάσκετ, είχε πετύχει μερικά σουτ και είχε φτάσει στο σημείο να έχει διψήφιο προβάδισμα. Η παρουσία του Βούισιτς στην πεντάδα του Ολυμπιακού έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση κι ένα 0-12 έφερε τους «ερυθρόλευκους» στο κεφάλι του σκορ.

Ο Κροάτης είχε καταλυτική παρουσία με την άμυνά του στη ρακέτα, αλλά και την κίνησή του στην επίθεση. Ταυτόχρονα, ο Πεν είχε περάσει χειροπέδες στον Λούκας αναγκάζοντάς τον σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του τη φετινή σεζόν με 2/10 σουτ και 4 λάθη σε 33 λεπτά, ενώ ο Μπέβερλι μπόρεσε σε ένα πεντάλεπτο να βγάλει εκτός αγώνα τον Μπατή, με αποτέλεσμα ο γκαρντ του Αμαρουσίου να μην έχει το καθαρό μυαλό να κατεβάσει την μπάλα και να την χάσει 2 φορές.

Παραλίγο καταλυτικό σημείο στο ματς το αντιαθλητικό φάουλ που σφυρίχτηκε στον Μαυροκεφαλίδη, σε φάση όπου θα μπορούσε να σφυριχτεί μέχρι και τεχνική ποινή στον Καϊμακόγλου για θέατρο (αλλά το σωστό θα ήταν να μη σφυριστεί τίποτα). Οι διαιτητές «τσίμπησαν» κι έδωσαν ένα τελείως λανθασμένο σφύριγμα, από το οποίο το Μαρούσι πήρε 5 πόντους και πήγε τη διαφορά στο +6 με 3:40 να απομένουν.

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έδειξε το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένος, αφού μπόρεσε και κράτησε την αυτοσυγκέντρωσή του και έμεινε μέσα στο ματς, βγάζοντας καλές άμυνες και σκοράροντας. Η φάση στο τέλος με τον Κλέιζα είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία του Λιθουανού, ενώ στην τελευταία επίθεση ο Κις θα μπορούσε να έχει πατήσει καλύτερα (όχι να έχει κάνει κάτι άλλο) και οι Πελεκάνος-Καϊμακόγλου μοιράζονται την ευθύνη στο… μη φόλοου, αφού ο Πελεκάνος κόβει τον συμπαίκτη του που έχει ήδη πάρει την μπάλα, αλλά ο Καϊμακόγλου θα έπρεπε να έχει φωνάξει αφού έρχεται από πίσω.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος στα δίποντα από τις βολές (όπου είχε το τραγικό 52%), ενώ το Μαρούσι έχασε τελείως τα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που εν πολλοίς του στοίχισε τη νίκη. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, η επίθεσή του πιο λογική και με σωστό προσανατολισμό, ενώ ανέβασε στροφές και ο Τεόντοσιτς που μέχρι το 25ο λεπτό ήταν πολύ κακός.

Το Μαρούσι πάλεψε πάρα πολύ, αλλά δεν φαινόταν να έχει τρόπο να αλλάξει τη ροή του αγώνα όταν φάνηκε ο Ολυμπιακός να αλλάζει το μομέντουμ. Ο Κλέιζα ήταν πολύ καλός με 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ (2 καθοριστικές), ο Παπαλουκάς βοήθησε πάρα πολύ σε όλους τους τομείς, ο Σχορτσανίτης ήταν καταπληκτικό στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει, ενώ ο Πεν είχε ίσως την πιο καθοριστική παρουσία απ’ όλους με καλό σκορ στην επίθεση και απίστευτη άμυνα (ο Πεν έδωσε μαθήματα στο ματς στο πώς πρέπει να παίζει πιο κοντός περιφερειακός έναν ψηλότερο άμυνα)

Το Μαρούσι θα έχει άλλη μια ευκαιρία για να επιστρέψει στον Άγιο Θωμά, αλλά στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα χάσει την ευκαιρία να κλείσει τη σειρά στο 3-0 και να πάει στους τελικούς το συντομότερο δυνατό.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Ο LIBIDO Radio γεμίζει με ροκ το Age of Basketball! Αρκεί να πατήσετε το play στο παράθυρο του σταθμού στο σάιτ μας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kalispera paidia, tha ithela ti gnwmi sas gia kati pou afora ton osfp alla oxi to xthesino mats. Tha ithela loipon na mou krinetai tin parousia sxortsianiti fetos ston osfp. Diladi diavazw diarkws oti o sofo sti kaluteri xronia tou kai ta sxetika. Parolo auta sunexizei na mi borei na vgalei panw apo 15 lepta (en to metaksu fainetai na exei paxunei elafrws se sxesi me tin arxi tis xronias kai den exei ftasei pote stin katastasi pou itan stin 1i xronia ston osfp pou eixe pesei sta 149 kg kai ekane parti sti raketa). Telospantwn gia na makrigorw apla tha ithela ti gnwmi sas!

Euxaristw kai sunexiste ti kali douleia!

Age of Basketball είπε...

Ο Σοφοκλής είναι σίγουρα ανεβασμένος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες (ουσιαστικά χαμένες) χρονιές. Ο Γιαννάκης είναι υπομονετικός, τον έβαλε σωστά στην ομάδα, τον πιστεύει όσο παίζει, τον έχει στο κέντρο των συστημάτων.

Απ' την άλλη, όπως λες δεν μπορεί να βγάλει περισσότερο από 15-18 λεπτά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη συνέχεια, όταν και σε κάθε ματς είναι πολύ κουρασμένος και κάνει πολλά λάθη (το λέω επειδή κάπου διάβασα ότι ο Γιαννάκης δεν τον βάζει περισσότερο).

Δεν θα έλεγα κάτι τόσο θεαματικό όσο "η καλύτερη χρονιά του", απλά θα έλεγα ότι φέτος έγινε ένας χρήσιμος ρολίστας. Όχι κάτι παραπάνω. Το αν θα γίνει ποτέ παραπάνω θα το δούμε στη συνέχεια.

Έχει όντως πάρει κάποια κιλά, αλλά υπό έλεγχο, όχι με τα προπέρσινα θέματα. Εν γένει ως παρουσία, θετική, είναι ξανά μέλος της ομάδας. Δεν τρίβει κανείς τα μάτια του γιατί δεν έχει διάρκεια μέσα στο ματς, θέλει ακόμη πολλή δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης (πρέπει ο ίδιος να δουλέψει, δεν εννοώ ότι φταίει η ομάδα). Κανονικά θα πρέπει να δουλέψει και το καλοκαίρι, αλλά μάλλον με την εθνική δεν θα μπορεί να γίνει αυτό.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Kalispera paidia,

Mia erwtisi gia ton vasilopoulo. O traumatismos tou exei sxesi me ton persino? Tha paiksei me PAO?

Aris

Age of Basketball είπε...

Έχει σχέση με τα περσινά φίλε. Είναι στο ίδιο σημείο, έχει επιβάρυνση στην κήλη που είχε και πέρσι. Μπορεί να περάσει πάλι τα ίδια, ίσως χρειαστεί εγχείρηση. Προς στιγμήν είναι ακόμη στα "τυφλά" η κατάσταση, αλλά είναι αρκετές οι πιθανότητες να χάσει τους τελικούς.
Rasheed.