ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Όταν ο Ρον ήταν Low Bap


Το όνομα του Ρον Αρτέστ έχει ακουστεί αρκετά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή της τιμωρίας του για τα τρομακτικά επεισόδια στο ματς των Πέισερς με τους Πίστονς το 2004, όταν παραλίγο να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μέχρι και φέτος το καλοκαίρι που και πάλι είχε πρόταση (όπως και άλλα καλοκαίρια) από τους «ερυθρόλευκους» και, όπως είπε ο ίδιος, «αν δεν υπέγραφα στο Λος Άντζελες θα ερχόμουν στην Ελλάδα».

Όμως, η σχέση του Ρον Αρτέστ με την Ελλάδα είναι και πιο άμεση, αλλά και πολύ πιο παλιά. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε τη σεζόν 2000-01 όταν ο Αρτέστ αγωνιζόταν στους Σικάγο Μπουλς, παρέα με τον Ντράγκαν Τάρλατς και συνεχίστηκε το επόμενο καλοκαίρι, όταν ο Αμερικανός αστέρας ηχογράφησε τα δύο πρώτα τραγούδια της μουσικής του καριέρας στο Πέραμα στο στούντιο των Active Member.

Οι Active Member είναι το πρώτο hip hop συγκρότημα στην Ελλάδα, που κυκλοφόρησε τον πρώτο hip hop δίσκο στη χώρα το 1993, είναι οι δημιουργοί του ρεύματος του Low Bap και οι εμπνευστές του κινήματος «No sponsors».

Η πρώτη επαφή του Ρον Αρτέστ με τους Active Member έγινε το χειμώνα του 2000-01, μέσω του Τάρλατς. Με τον πιο απλό τρόπο. Ο Τάρλατς άκουγε στα αποδυτήρια Active Member και η μουσική του ελληνικού συγκροτήματος άρεσε στον Αρτέστ, που ζήτησε να μάθει περισσότερα και να «μυηθεί» στη μουσική τους. Έτσι κι έγινε και ο Αμερικανός αστέρας δεν άργησε να έρθει στη χώρα μας για να συναντήσει και να συνεργαστεί με τους Active Member.

Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2001, με τον Αρτέστ να έρχεται στην Ελλάδα, να επιδιώκει να γνωριστεί με τους Active Member, να μένει για 10 ημέρες, να ηχογραφεί τα δύο πρώτα τραγούδια της μουσικής του καριέρας, ένα δικό του κομμάτι ("Make a wish") και μια αγγλική διασκευή του πολύ γνωστού «Φύλακας Άγγελος» των Active Member και να κάνει το πρώτο του βίντεο κλιπ (για το Guardian Angel).

Ο ίδιος θυμάται (το 2009) την εμπειρία που έζησε και το πόσο επηρέασε τη ζωή του: «Έμεινα δέκα μέρες στην Ελλάδα και τις εννιά ήμουν στο Πέραμα, μαζί με τον Μιχάλη (σ.σ Μυτακίδη - B.D Foxmoor) των Active Member. Παίζαμε κάθε βράδυ μπάσκετ στο ανοιχτό γηπεδάκι εκεί στα καζάνια. Έβλεπα την θάλασσα και σε αυτήν την μικρή γειτονιά ένιωσα ζεστασιά που μόνο η δική μου γειτονιά μου είχε προσφέρει μέχρι τότε. Εκεί δεν έκανα φίλους, αλλά αδέλφια».

Αποτέλεσμα όλων αυτών δύο υπέροχα τραγούδια, που μπορείτε να ακούσετε στα παρακάτω βίντεο:


by Rasheed.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ωραίο άρθρο, για αυτό σας πάω, πρωτότυπα θέματα! Δεν είχα ιδέα ότι ο Artest τραγουδά και έχει βγάλει κομμάτια σε συνεργασία με τους Active member.

Στα δικά μας, για να δούμε τι θα γίνει στην τελευταία αγωνιστική σήμερα...

Πάνος

ΥΓ. Μπορεί να μην γράφω συχνά, αλλά παρακολουθώ το blog ανελλιπώς :)

Ανώνυμος είπε...

ωραία πράγματα...

πάρτε και μια σχετική φωτογραφιούλα με ταλρτατς στογιακοβιτς

http://nikonizer.yfrog.com/Himg406/scaled.php?tn=0&server=406&filename=vu6lqhb2yt8262jbi0pd.jpg&xsize=640&ysize=640