ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Euroleague scorers: Τα μεγαλύτερα σερί - Μέρος II


Μετά το πρώτο μέρος του αφιερώματος και τα μεγαλύτερα σερί με διψήφιο αριθμό πόντων μέσα σε μια χρονιά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα μεγαλύτερα σερί ανεξαρτήτως οποιουδήποτε άλλου περιορισμού. Η λίστα πηγαίνει από τα περισσότερα και σταματά στα 12 σερί παιχνίδια, καθώς μετά αυξανόταν πολύ ο αριθμός των παικτών που έχουν καταφέρει σερί 11 ή λιγότερων αγώνων.

Ήδη από χτες αναφερθήκαμε στον απόλυτο βασιλιά της κατηγορίας και προφανώς κανείς δεν μπόρεσε ως τώρα να περάσει τον μεγάλο Αλφόνσο Φορντ. Ο Φορντ είναι στην κορυφή της λίστας με 54 συνεχόμενους αγώνες με περισσότερους από 10 πόντους και τελικό μέσο όρο κατά τη διάρκεια του σερί του στους 22.2 πόντους. Αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος σκόρερ της δεκαετίας και, αν όχι ο καλύτερος σίγουρα, ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς σκόρερ που πέρασαν ποτέ τον Ατλαντικό.

Το σερί του Φορντ έφτασε τα 54 ματς (και διακόπηκε τραγικά με τον θάνατό του), ενώ κανείς άλλος παίκτης δεν μπόρεσε να πλησιάσει ούτε σε απόσταση 20 αγώνων το «γελαστό παιδί». Δεύτερος είναι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 33 συνεχόμενους αγώνες (με μέσο όρο 16.1 πόντων), ενώ τρίτος είναι ο Μάρκους Μπράουν με 30 αγώνες (και 19.3 πόντους μέσο όρο). Ο Μπράουν μάλιστα έχει και το 4ο καλύτερο σερί (27 αγώνες), ενώ τον συναντάμε συνολικά 4 φορές στη λίστα, αφού έχει κάνει και σερί με 14, αλλά και με 12 αγώνες. Δεν είναι άδικα ένας από τους θρύλους του σκοραρίσματος στην Ευρώπη.

Πρώτος Έλληνας στη λίστα είναι βεβαίως ο Δήμος Ντικούδης, από την εποχή που έπαιζε στην ΑΕΚ, με 20 συνεχόμενα ματς και μέσο όρο 16.2 πόντων. Στη λίστα υπάρχει και άλλος ένας Έλληνας, ο Αντώνης Φώτσης, από τη σεζόν 2002-03 όταν είχε 12 συνεχόμενα ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.

Όσο για τους παίκτες που είναι στη λίστα και έχουν αγωνιστεί σε ελληνικές ομάδες, δεν είναι λίγοι. Από τους 50 αθλητές που φιγουράρουν στη λίστα οι 19 έχουν αγωνιστεί σε ελληνική ομάδα, ενώ από τα 62 σερί της λίστας τα 22 έχουν γίνει από παίκτες που έχουν παίξει σε ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, από τα 62 σερί 5 έχουν γίνει από παίκτες όταν έπαιζαν σε ελληνική ομάδα (του Φορντ, το 2ο του Μποντιρόγκα, του Ντικούδη, του Κλέιζα, του Φώτση).

Αναλυτικά ο πίνακας με τα μεγαλύτερα σερί αγώνων με διψήφιο αριθμό πόντων με τον χρωματισμό να ομαδοποιεί τους παίκτες με τα ίδια ματς και τον αστερίσκο να σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σερί "τρέχει" ακόμα (πατήστε πάνω στον πίνακα για να τον δείτε σε νέα σελίδα σε κανονικό μέγεθος):


Νίκος Κουσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: