ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Άγρια Δύση!


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα πλέι οφς του NBA και 5 ομάδες έχουν φτάσει στο όριο πρόκρισης (τις 3 νίκες) με το Ορλάντο να είναι στο 3-0 και να παίζει αργότερα απόψε που γράφονται αυτές οι γραμμές έχοντας την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά της περιφέρειάς της.

Στη Δύση, οι πρωταθλητές τα έχουν βρει σκούρα απέναντι στους Θάντερ, με τον Ντουράντ να ανεβάζει κατά πολύ την απόδοσή του στις δύο νίκες της Οκλαχόμα Σίτι. Ο Ντουράντ είχε 19 ριμπάουντ στο 3ο παιχνίδι, ενώ έβγαλε και τα συκώτια στον Μπράιαντ που «έχτισε» νέο γήπεδο στους Θάντερ με 10/29 σουτ και 2/10 στην τελευταία περίοδο. Ο Κόμπι πραγματικά για ακόμη μία φορά δεν κατάλαβε πότε έπρεπε να σταματήσει να σουτάρει αφήνοντας τον Γκασόλ (που εδώ και δύο μήνες γκρινιάζει ότι ο Κόμπι πρέπει να σουτάρει λιγότερο) στα 7/12, τον Φίσερ στα 5/8 (με 4/5 τρίποντα), τον Μπάινουμ στα 6/9 και τον Αρτέστ στα 5/10 (με 4/5 δίποντα). Όλοι θεατές στην ακατάπαυστη προσπάθεια του Κόμπι να επιβεβαιώσει τον μπασκετικό του εγωισμό αντί να μοιράσει την μπάλα.

Μοιραία οι Λέικερς ηττήθηκαν, κάτι που έγινε και στο 4ο παιχνίδι (και μάλιστα με 21 πόντους διαφορά), όταν ο Ντουράντ είχε 6/12 σουτ για να βάλει 22 πόντους (με 9/11 βολές). Ο Κόμπι, προφανώς επηρεασμένος από τον 3ο αγώνα, πήρε μόνο 10 σουτ, αλλά στον Τζάκσον δεν «βγήκε» το τόσο μοίρασμα παιχνιδιού, αφού η ομάδα του δεν φαινόταν να έχει σαφή επιθετικό προσανατολισμό. Μέχρι ο Κόμπι να αποφασίσει να σουτάρει στο παιχνίδι, οι Λέικερς έχαναν 36-21 (!) και είχαν περάσει 15 λεπτά αγώνα! Και για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Κόμπι προφανώς κι έκανε «λευκή απεργία» για τη μουρμούρα που άκουσε στα αποδυτήρια μετά το 3ο ματς. Πάντως, οι Θάντερ είναι σκληρή ομάδα και οι Λέικερς θα πρέπει σύντομα να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που δεν τους αγοράζουν πόνι.

Και πριν φύγουμε από το ζευγάρι, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ρον Αρτέστ, που μπορεί να έχει τη δύσκολη δουλειά να μαρκάρει τον Ντουράντ, αλλά στην προσπάθειά του να… ξεδίνει επιθετικά, το έχει παρακάνει. Ο Αρτέστ έχει 3/23 τρίποντα στη σειρά, ήτοι 0.75/5.75 ανά αγώνα για το… μαγικό 13% ως τώρα.

Οι Μάβερικς πιθανότατα βιάστηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση που έκανα πριν αρχίσουν τα πλέι οφς για το ποιος μπορεί να τους σταματήσει, όντας στο 1-3 από τους Σπερς που αποδεικνύουν εύγλωττα πόσο σκληρή και πλήρης ομάδα είναι. Το θέμα είναι αν μπορεί το Ντάλας να κάνει 3 συνεχόμενες νίκες απέναντι στο Σαν Αντόνιο ή αν και αυτή η χρονιά θα τελειώσει με αποτυχία και πρόωρες διακοπές.

Η ιστορία δεν είναι μαζί τους, πάντως, καθώς μόνο 8 ομάδες (σε σύνολο 190 σειρών) έχουν καταφέρει να επιστρέψουν ενώ χάνουν με 1-3 και να κερδίσουν με 4-3. Τελευταίοι ήταν οι Σανς το 2006 (κατά των Λέικερς), ενώ οι Σπερς έπεσαν θύμα τέτοιας ανατροπής το 1979 από την Ουάσινγκτον. Βέβαια, το ποσοστό που «κυνηγούν» οι Μάβερικς να επιβεβαιώσουν είναι… 4.2% και αυτό δείχνει ότι είναι σχεδόν αδύνατη τέτοια ανατροπή.

Εκτός από την ιστορία, ούτε οι ίδιο βοηθούν τους εαυτούς τους, χάνοντας το τρίτο παιχνίδι ενώ οι Σπερς δεν πέτυχαν ούτε ένα τρίποντο (0/7 συνολικά) κι ενώ οι ίδιοι «έτρεξαν» ένα 0-17 στην τρίτη περίοδο για να προηγηθούν με 9 πόντους. Τα πράγματα ήταν χειρότερα στο τέταρτο ματς, με τους Μάβερικς να χάνουν ενώ οι Σπερς είχαν Τζινόμπιλι, Ντάνκαν και Πάρκερ με 31 πόντους συνολικά και 9/35 σουτ εντός παιδιάς.

Αυτό διαβάζεται και απ’ τις δύο πλευρές, και ότι αφού κερδίζουν κι έτσι, οι Σπερς αν παίξουν καλά θα καθαρίσουν τη σειρά, αλλά και ότι εφόσον έχουν βγάλει τους Σπερς από το παιχνίδι τους οι Μάβερικς θέλουν να ανεβάσουν απόδοση για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Όμως, ούτε ο Καρλάιλ βοηθάει την κατάσταση, καθώς μοιάζει να τα έχει χαμένα μέσα στο άγχος του μη χάσει τη χρονιά. Στο 3ο ματς ο Μπάτλερ έπαιξε τα πρώτα 15 λεπτά και μετά δεν ξανάπαιξε στο παιχνίδι, ενώ ο 4ο Κιντ, Νοβίτσκι, Μπάτλερ, Νταμπίερ και Μάριον έπαιξαν 51 από τα 60 λεπτά της 3ης περιόδου, την οποία κι έχασαν με… 11-29!

Στη σειρά των Μπλέιζερς με τους Σανς, ο Ρόι ξευτίλισε κάθε έννοια αποθεραπείας και επέστρεψε μετά από αρθροσκόπηση στο γόνατο για να παίξει πλέι οφς NBA μέσα σε 8 ημέρες. Μεγάλη τύχη για τους Μπλέιζερς, αλλά πριν γίνει αυτό είχαν προλάβει να πετάξουν στα σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας που είχαν πάρει στο πρώτο ματς.

Τέλος, στην Ανατολή, η πόλη του Μιλγουόκι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα στη σειρά με την Ατλάντα, αλλά δεν πιστεύω να μπορέσουν να δουν την πολυπόθητη πρόκριση. Παρότι ένας κάτοικος κατάφερε και τράκαρε (καλά κιόλας) το πούλμαν των Χοκς, κανείς παίκτης δεν χτύπησε και η ομάδα θα… παίξει κανονικά στο 4ο παιχνίδι.

by Rasheed.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλα ολα αυτα που λες Rasheed.
Γραφεις και στο Μπασκετφορουμ?Γιατι εκει οσο αφορα το ΝΒΑ υπαρχουν κατι γνωστες που δεν μπορει να τους φτασει κανεις στην Ελλαδα!
Ειδικα 2 παληκαρια διδασκουν δωρεαν με αυτα που ξερουν.

Ανώνυμος είπε...

Το Κλίβελαντ θα το πάρει φέτος και ο καλύτερος του κόσμου ο Λεμπρόν Τζέιμς θα δείξει γιατί όντως μπορεί να ξεπεράσει τον Τζόρνταν.Εχει τίς προδιαγραφές!

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος4:18: Όχι, δεν έχω καμία σχέση με το σάιτ που αναφέρεις.
Rasheed.