ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τα πρώτα μηνύματα εστάλησαν...


Τα πλέι οφς στο NBA άρχισαν και μετά από το 1ο παιχνίδι σε κάθε σειρά είχαμε μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Αρκετά μηνύματα εστάλησαν, δεν είναι σίγουρο ότι θα… παραδοθούν όλα, όμως, καλό είναι να δούμε τι είδαμε στο πρώτο ματς και πόσοι σημάδεψαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ξεκίνημα των πλέι οφς.

Ξεκινάμε από τη Δύση και το δυσκολότερο ζευγάρι των προημιτελικών της. Οι Ντάλας Μάβερικς κέρδισαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να έχει 36 πόντους με 12/14 δίποντα και 12/12 βολές, κάνοντας ένα σπάνιο παιχνίδι! Ο Γερμανός ήταν σχεδόν τέλειος στο παιχνίδι και όταν είναι σε τέτοια κατάσταση, οι Μάβερικς δεν μπορούν να χάσουν από καμία ομάδα (εδώ δεν μπορεί να χάσει η… εθνική Γερμανίας όταν παίζει ο Ντιρκ έτσι, το Ντάλας θα χάσει;). Η σειρά είναι πάρα πολύ κλειστή κι αυτό φαίνεται εύκολο από το πρώτο ματς, όπου οι Σπερς έμειναν κοντά (αν και βρέθηκαν πίσω με διψήφια διαφορά) παρά τον οίστρο του Νοβίτσκι.

Ο Σπερς αποφάσισαν να μην παίξουν τον Νοβίτσκι με νταμπλ-τιμ, καθώς στην περσινή σειρά των δύο ομάδων, παίζοντας τον Νοβίτσκι με νταμπλ-τιμ δεν είχε οδηγήσει πουθενά, καθώς και ο Ντιρκ πάσαρε πολύ καλά στον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη, αλλά και συνέχιζε να σκοράρει (παρότι είχαν μπορέσει να ρίξουν τα ποσοστά του). Παίζοντάς τον ένας-εναντίον-ενός, όμως, αποδείχτηκε πολύ πιο τραγικό λάθος, καθώς σε όλο το ματς μπόρεσαν να τον κάνουν να… αστοχήσει δύο φορές!

«Διαλέγεις το δηλητήριό σου και ό,τι διαλέξεις, προσπαθείς να τα καταφέρεις. Ο Ντιρκ μπόρεσε απόψε να διαλύσει ό,τι κι αν προσπαθούσαμε να κάνουμε. Προσπαθήσαμε πάρα πολλά πράγματα αλλά κατάφερνε να τα κερδίσει όλα», είπε
φιλοσοφώντας τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χάσει από τον Νοβίτσκι ο Γκρεγκ Πόποβιτς, που πρέπει οπωσδήποτε να βρει μια άλλη τακτική για να αντιμετωπίσει τον Νοβίτσκι, αν θέλει η ομάδα του να έχει μέλλον στη σειρά και τα πλέι οφς.

Και μιας και αναφερόμαστε στον Νοβίτσκι: ο Γερμανός έχει αυτή τη στιγμή 86 συνεχόμενες βολές, με τις 74/74 που είχε στο τέλος της κανονικής σεζόν να αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Ντάλας, καθώς κανείς δεν έχει μπορέσει να φτάσει ανάλογο σερί εύστοχων βολών.

Στο ντέρμπι του 1ου σκόρερ του NBA με τον καλύτερο Αμερικανό παίκτη, κέρδισαν… οι υπόλοιποι μετά από ένα μέτριο παιχνίδι. Γκασόλ (κατά πρώτο λόγο) και Μπάινουμ έκαναν τη διαφορά στην επίθεση, ενώ ο Αρτέστ, παρά το γελοίο της κόμμωσής του, έδειξε στον Ντουράντ ότι τα πλέι οφς είναι… από άλλο ανέκδοτο. Μόνο στο πρώτο δωδεκάλεπτο ο Ντουράντ «έφαγε» το ξύλο της ζωής του, με τον Αρτέστ να παίζει μόνιμα στα όρια του νόμιμου, αλλά να δείχνει στον πιτσιρικά ότι τα πλέι οφς είναι για άντρες. Μετά και τις δηλώσεις του Τζάκσον, στη σειρά έχει ανοίξει ένα είδος βεντέτας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ο Ντουράντ θα μπορέσει να δείξει τις ικανότητες του στη σειρά.

Ο Αρτέστ, που ήταν πολύ καλός αμυντικά και μέτριος επιθετικά, είπε για το γεγονός της συμμετοχής του στα πλέι οφς με τους Λέικερς: «Όταν ήμουν στα καλύτερά μου, δεν ήμουν ποτέ στα πλέι οφς, τόσο βαθιά όσο θα πάω φέτος. Αυτός είναι ο λόγος που φέτος αδυνάτισα, για να δείξω σε όλους πώς ήμουν όταν δεν είχαν την ευκαιρία να με δουν και πώς έπαιζα τότε άμυνα». Το έχει πάρει προσωπικά ο Αρτέστ, πολλά δυαροτριάρια θα δεινοπαθήσουν…

Οι Σανς κατάφεραν να μείνουν συνεπείς στο όνομα που έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια, αφού στο πρώτο ματς των πλέι οφς βρήκαν τους Μπλέιζερς χωρίς το αστέρι τους (και χωρίς τον Όντεν βεβαίως), αλλά και πάλι κατάφεραν να χάσουν. Πλέον είναι ξεκάθαρα θέμα για πανεπιστημιακή μελέτη με ψυχολογικές βεβαίως προεκτάσεις, αφού από τη στιγμή που θα… κολλήσουν τα αυτοκόλλητα με το σήμα των πλέι οφς στο γήπεδο, οι Σανς μεταμορφώνονται προς το χειρότερο. Εκτός του Νας, όλοι οι άλλοι έμειναν… αληθινοί στην ιστορία των Σανς και την τίμησαν δεόντως από το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφς. Φανταστείτε να έπαιζε κι ο Ρόι…

Περνώντας στην Ανατολή, είχαμε 4 νίκες γηπεδούχων και ουσιαστικά ένα… μήνυμα. Αυτό του Γκαρνέτ ότι δεν πρόκειται να βάλει μυαλό όσο χρονών κι αν φτάσει. Ο Γκαρνέτ πήγε να… σηκώσει τον Πιρς από τον πάγκο των Χιτ (όπου ο Truth είχε πέσει) γιατί φοβήθηκε ότι είχε χτυπήσει στο νεύρο που τον ταλαιπωρούσε όλη τη σεζόν και κατέληξε να δέρνεται με αναπληρωματικούς και βασικούς, όταν τον προκάλεσε ο Ρίτσαρντσον. Ο Γκαρνέτ σκέφτηκε αμέσως τα 34 χρόνια του και έριξε αγκωνιά στο κεφάλι του Ρίτσαρντσον, για να δεχτεί τελικά τιμωρία μιας αγωνιστικής (αποβλήθηκε και στον αγώνα).

Ο Ρίτσαρντσον, μόλις 30 ετών, δεν μπορούσε να το αφήσει να περάσει και προσπάθησε με τις δηλώσεις του μετά το ματς, να ανοίξει βεντέτα: «Δεν είπα τίποτα στον Πιρς. Ήταν κάτω κι έκλαιγε. Δεν ξέρω τι γινόταν. Δύο γυναίκες ηθοποιοί (σ.σ. actresses) αυτό είναι. Δεν είναι αυτό που ‘πουλάνε’ ο Γκαρνέτ και ο Πιρς. Απλά δύο καλοί παίκτες. Τίποτα άλλο». Τώρα, νόμιζε ότι θα κομπλάρει ο Γκαρνέτ από τη δήλωση ότι είναι γυναίκα, πίστευε ότι θα… τον ξαναχτυπήσει όταν επιστρέψει στο 3ο ματς για να χάσει και το 4ο; Θα σας γελάσω.

Κι επειδή σε κάθε τέτοιο περιστατικό υπάρχει κι ένας… πικραμένος που βγαίνει και λέει τον πόνο του χωρίς να τον έχει ρωτήσει κανείς, το ρόλο θέλησε να πάρει ο Γιακίμ Νοά των Μπουλς, που αντί να ασχολείται με τη δική του σειρά με τους Καβαλίερς, έκανε δηλώσεις για τον Γκαρνέτ. Και όχι απλά δηλώσεις, δηλώσεις του πικραμένου: «Είναι βρώμικος παίκτης. Χτυπάει με αγκώνες, δικέ μου. Πονάω ακόμη από μια αγκωνιά του. Είναι απίστευτο. Είναι βρώμικος παίκτης. Είναι καλό να είσαι ανταγωνιστικός. Αλλά μην είσαι βρώμικος, δικέ μου. Είναι βρώμικος παίκτης». Πάντως, εάν είναι σίγουρο: η αγκωνιά του Γκαρνέτ στον Νοά έπιασε τόπο και «τρόμαξε» όσο προοριζόταν να τρομάξει τον ψηλό των Μπουλς, αφού ο Γάλλος δεν μπορεί να το ξεπεράσει με τίποτα και κάνει λες και του σκίστηκε το καλσόν, παρότι κανείς δεν τον ρώτησε.

Με… ενδιαφέρουσες καταστάσεις ξεκίνησαν τα φετινά πλέι οφς στο NBA και είμαστε ακόμη στο πρώτο παιχνίδι.

by Rasheed.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για όσους δεν έτυχε να το ακούσουν από τη τηλεόραση, στο site του σκάι ενδέχεται να δούμε επιπλέον αγώνες από αυτούς που θα δούμε τηλεοπτικά. επίσης, οι αγώνες είναι διαθέσιμοι και τις επόμενες από την προβολή τους μέρες. π.χ. τον πρώτα αγώνα των lakers μπορούμε να τον βρούμε εδώ http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112178