ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Αγκαλιά με την 5η θέση


Ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στην 5η θέση μετά τη νίκη του επί του Κολοσσού στην Πυλαία και, πλέον, θα χρειαστεί να συμβούν πολλά απίθανα την τελευταία αγωνιστική για να χάσει ο «δικέφαλος» τη θέση αυτή. Βασικότερο όλων το να ηττηθεί ο ΠΑΟΚ από την Ολύμπια, που δεν έχει φανεί ανταγωνιστική ούτε σε ένα ματς εδώ και πολλούς μήνες.

Στην Πυλαία το παιχνίδι «φώναζε» ντέρμπι από όποια πλευρά κι αν το έβλεπες, αλλά ο ΠΑΟΚ φρόντισε να το καθαρίσει νωρίς και με θεαματικό τρόπο. Ο Κολοσσός φάνηκε ότι δεν είχε την πνευματική ηρεμία για ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο ματς και το όλο άγχος του βγήκε στην επίθεση και τα πάρα πολλά άστοχα σουτ.

Παρότι έπαιξε αρκετά καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ματς και παρότι μπόρεσε και σταμάτησε τους αιφνιδιασμούς του ΠΑΟΚ, περιορίζοντάς τον κάτω από τους 70 πόντους, δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστικός και, μοιραία, ηττήθηκε. Από την πρώτη περίοδο φάνηκε ότι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν ήταν σε καλή μέρα. Τα πάρα πολλά άστοχα σουτ, οι κακές επιλογές των ψηλών, με όλη την ομάδα να φαίνεται επηρεασμένη από την απουσία του Χαρίση, και οι πεταμένες επιθέσεις, έφεραν τον ΠΑΟΚ από νωρίς στη θέση του οδηγού.

Ο Μαρκόπουλος είχε διαβάσει πολύ καλά τον αγώνα, περίμενε το αργό τέμπο του Κολοσσού και η ομάδα του ήταν άριστα διαβασμένη. Η μπάλα περνούσε συνεχώς μέσα στη ρακέτα, όπου Τζεσέφσκι, Ντρόμπνιακ και Παπαδόπουλος σκόραραν 39 από τους 69 πόντους της ομάδας τους και ήταν οι μόνοι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Ιδίως ο Παπαδόπουλος ήταν καταπληκτικός, καθώς, παρότι αρκετά άστοχος, είχε 15 ριμπάουντ (7 εκ των οποίων επιθετικά) και 6 ασίστ βοηθώντας τα μέγιστα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Σφαιρόπουλος, όταν είδε τους παίκτες του να πετυχαίνουν 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, κι αυτούς με «αίμα», γύρισε την άμυνά του σε ζώνη για να περιορίσει τον ΠΑΟΚ. Η αρχικά μέτρια αντιμετώπισή της από τον ΠΑΟΚ, έδωσε την ευκαιρία στον Κολοσσό να κατεβάσει πάρα πολύ την επιθετική παραγωγικότητα του αντιπάλου του και να πλησιάσει σε 35-30 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (τρέχοντας μάλιστα ένα σερί 2-10 σε 4 λεπτά).

Όμως, ο Κολοσσός δεν είχε σταθερή επιθετική απειλή, ενώ απ’ την άλλη ο ΠΑΟΚ βοηθήθηκε από τον προπονητή του για να βρει τρόπους να σπάσει τη ζώνη. Έτσι, ο Κολοσσός στα επόμενα 10 λεπτά του ματς έβαλε 6 πόντους όλους κι όλους και το παιχνίδι τελείωσε και τυπικά, με τη διαφορά να ανεβαίνει πολύ στο φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες και μπορεί να τις κάνει 7 μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, δείχνοντας σαφή δείγματα βελτίωσης και ανόδου στο αγωνιστικό του επίπεδο. Πια, είναι αγκαλιά με την 5η θέση και σκέφτεται από τώρα το διασταύρωμα με τον Πανελλήνιο στα πλέι οφς, την ώρα που ο Κολοσσός θα παίξει με το Μαρούσι.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έκανε μια χαλαρή προπόνηση ενόψει του φάιναλ φορ, αφού βρήκε απέναντί του την Ολύμπια, που δεν μπορούσε να φανεί ανταγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και σκόραραν 34 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και τελειώνοντας τότε το ματς, με τον Γιαννάκη να μοιράζει το χρόνο από τα 7,5 λεπτά του Παπανικολάου ως τα 23 του Πεν ανάμεσα σε όλους τους παίκτες του.

Προφανώς κριτική στο ματς δεν μπορεί να γίνει, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει απίστευτο χάος στο επίπεδο, αλλά θα μπορούσαμε να σταθούμε στην παρουσία του Μπέβερλι, που ήταν ξανά ικανοποιητική. Ο Γιαννάκης δούλεψε πολύ μαζί του μέσα στη χρονιά και τώρα ο νεαρός Αμερικανός φαίνεται να αρπάζει την ευκαιρία που του δίνεται. Παίζει αρκετά και δείχνει εμφανώς βελτιωμένος. Δεν ξέρω αν τελικά θα είναι στο ρόστερ των πλέι οφς (ο Χαλπερίν μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα αν είναι σε καλή κατάσταση), αλλά έχει ήδη βγει νικητής από το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του.

Η Ολύμπια απλά περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ανέβει ξανά (τουλάχιστον άμεσα) στην Α1. Ο κόσμος της Λάρισας έχει γυρίσει την πλάτη του στην ομάδα (εξαρχής, όχι τώρα που δεν είναι ανταγωνιστική) που πια εκπροσωπεί και τους τρεις παλιούς συλλόγους της πόλης και η κατάσταση, δυστυχώς, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

by Rasheed.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Όπως λέγαμε μετά το διπλό του Κολοσσού στο Μαρούσι, έχουν ...γνώση οι φύλακες. Το σενάριο που τότε εμφανιζόταν ως κουφό, πλέον πήρε σάρκα και οστά. Αν το παιχνίδι είχε τελειώσει αλλιώς, τώρα ο Κολοσσός κατά πάσα πιθανότητα θα έπεφτε έβδομος (εκτός αν νικήσει τον ΠΑΟ τελευταία αγωνιστική) και ο Άρης (βέβαια πλέον δεν έχει λόγο να κερδίσει την Καβάλα) έκτος.

Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι η αστάθεια του φετινού Άρη -και γενικώς η χαμηλή απόδοση- θα έδιναν τον τίτλο του αουτσάιντερ, ωστόσο νομίζω κανείς δεν θα τον προτιμούσε από τον Κολοσσό. Ο καθένας λοιπόν όπως στρώνει κοιμάται.

arisff

haridimos είπε...

και μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, ο Άρης χάσει-κερδίσει σήμερα στην Καβάλα δεν μπορεί να τερματίσει πάνω από 7ος και κάτω από 8ος.
Κοινώς, η Καβάλα παίρνει το ματσάκι, και η ΑΕΚ θα παίξει την ιστορία της την ερχόμενη Τετάρτη με τον Ηλυσιακό..