ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Είναι κι αυτή μια αναγνώριση


Μία ευφάνταστη έρευνα του Sports Illustrated ολοκληρώθηκε χθες με 173 παίκτες από το NBA να ψηφίζουν για το ποιος είναι ο πιο «βρώμικος» μπασκετμπολίστας του πρωταθλήματος! Το αποτέλεσμα δε φάνηκε να εκπλήσσει κανέναν…

Πιο βρώμικος αντίπαλος του NBA ψηφίστηκε ο Ρέτζι Έβανς, ο οποίος μάλιστα έφτασε με άνεση στην πρώτη θέση παίρνοντας το 21% των ψήφων, αποτέλεσμα που χαροποίησε πρώτο από όλους τον Κρις Κάμαν που έχει ένα κακό προηγούμενο με τον Έβανς. Πριν από 4 χρόνια σε μία διεκδίκηση ριμπάουντ μέσα στη ρακέτα, ο Έβανς βρισκόμενος στην πλάτη του Κάμαν έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια του Αμερικανογερμανού σέντερ και του τράβηξε τους όρχεις (παρακάτω υπάρχει και το βίντεο της επίμαχης φάσης)! Ο Κάμαν εκνευρίστηκε και τον έσπρωξε με δύναμη με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Η συνέχεια, βέβαια, οι δηλώσεις του και το βίντεο τον δικαίωσαν. Ο Κάμαν είχε τότε δηλώσει: «Μου έπιασε τους όρχεις και τους τράβηξε με δύναμη. Όλοι ξέρουν τώρα τι συνέβη». Ο διαιτητής του αγώνα και επαγγελματίας διαιτητής στο NBA για 29 χρόνια, Τζες Κέρσι, είχε πει ότι δεν είχε ποτέ ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ο, τότε, συμπαίκτης του Κάμαν στους Κλίπερς, Σαμ Κασέλ, είχε πει: «Όταν το είδα στην τηλεόραση είπα ‘Ουάου’. Πάντως, ο Ρέτζι είναι καλό παιδί, νομίζω πως απλώς θόλωσε για μια στιγμή».

Αυτό στο οποίο είχε πέσει έξω ο Κασέλ είναι η τελευταία του πρόταση, αφού απ’ ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη τακτική είναι συνήθης στο αμυντικό ρεπερτόριο του Έβανς με τη φωτογραφία του άρθρου αλλά και τις μαρτυρίες διαφόρων παικτών να το πιστοποιούν. Ο ίδιος ο Ρέτζι Έβανς, ωστόσο, δε φάνηκε να στενοχωριέται από την ψηφοφορία αλλά ούτε και να ιδρώνει τ’ αυτί του! «Δε νομίζω ότι είμαι βρώμικος, απλώς χρησιμοποιώ πολύ το σώμα μου. Θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα μοιάζει με κοπλιμέντο: Όλοι μιλούν για εμένα»!

Η δεύτερη θέση στην ψηφοφορία ήταν και αυτή αναμενόμενη, με τον Ρον Αρτέστ να παίρνει το 13% των ψήφων. Ο Αρτέστ είναι όχι μόνο ο κατεξοχήν σκληρός περιφερειακός αμυντικός του NBA αλλά και ο νευρικός παίκτης που κανείς δε θέλει να έχει εναντίον του! Τρίτος, με 6%, βρέθηκε ο δυναμικός Αργεντίνος Αντρές Νοτσιόνι, για τον οποίο είναι φυσικά γνωστό ότι δε… «χαρίζει κάστανα».

Για την τέταρτη θέση, θα πρέπει να κάνουμε μία μικρή παύση πριν αγαλλιάσουμε για τη διεθνή αναγνώριση που έλαβε επιτέλους αυτό το ψηλό παλικάρι από τη Βραζιλία. Σωστά το μαντέψατε, πρόκειται για τον ανεπανάληπτο μπασκετμπολίστα-καραγκιόζη και, φυσικά, αδυναμία του blog, Άντερσον Βαρεχάο. Ο τεράστιος αθλητής, για τον οποίο, είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι δε θα έπρεπε να ανήκει σε αυτήν τη λίστα, είναι μάλιστα ο πρώτος από τους 6 πρώτους της λίστας σε φάουλ ανά λεπτό, αφού η αμερικανική στατιστική του μετρά 5.2 φάουλ ανά 48 λεπτά συμμετοχής.

Ο πέμπτος της λίστας χρήζει και αυτός ανάλυσης. Είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, που έλαβε το 4% των ψήφων κάνοντας αρκετούς που δε γνωρίζουν να αναρωτιούνται. Ήταν τόση η απογοήτευση ορισμένων αμερικανών Μέσων για τη θέση του Κόμπι που σε κάποια sites διαβάσαμε ότι τον ψήφισαν από φθόνο! Στην πραγματικότητα, ο Μπράιαντ είναι, όντως, ένας από τους πλέον βρώμικους παίκτες της λίγκας και ίσως θα έπρεπε να βρίσκεται και υψηλότερα στη λίστα. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους είναι ότι ο Κόμπι χρησιμοποιεί αγκώνες, χτυπήματα και γόνατα όχι στην άμυνα, αλλά στην επίθεση! Το… απολαυστικό βίντεο με τις φάσεις του Μπράιαντ παρακάτω, το οποίο αξίζει πραγματικά να δείτε, θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε αλλά και ίσως να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα για τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού του.

Στη λίστα με τους πρώτους χώρεσε και ο Ζάζα Πατσούλια, ο οποίος παρά το ότι παίζει λιγότερο από όλους τους ανωτέρω, προφανώς προλαβαίνει να αφήνει τα διαπιστευτήρια του.

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Τα βίντεο με τους διακριθέντες της ψηφοφορίας:

Η φάση του Ρέτζι Έβανς με τον Κρις Κάμαν:


Οι «απολαυστικές» φάσεις του Κόμπι:



Σήμερα, δύο από τους πέντε πιο βρώμικους παίκτες του πρωταθλήματος είναι στους Λέικερς. Δε γνωρίζω αν αυτό σημαίνει κάτι, πάντως Κόμπι και Αρτέστ είχαν ωραίες εμπειρίες από τον καιρό που ήταν αντίπαλοι:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να είδαν και οι νεότεροι το βιντεάκι του Κόμπι. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ποτέ δεν θα αναγνωριστεί ως τόσο μεγάλος όσο οι μεγαλύτεροι του αθλήματος, τουλάχιστον όχι σε όσους έχουν δει μπάσκετ και στα 80s και στα 90s. Βέβαια, υπάρχει και το... 12-35 σουτ που έχει σε κάθε ματς για να βαλει 30 πόντους. Αλλά σε έναν μεγάλο παικτη, αυτά μετράνε. Και ο Κόμπι παίζει σαν σκύλα τσιρλίντερ με attitude.

Ανώνυμος είπε...

στο τελος δειχνει και αυτο που ελεγε ο smush parker.

"you might think being on kobe's team is the best thing in the world.... but it's not"

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνετε κι εσείς κάτι παρόμοιο για την Ευρωλίγκα ώστε να μπορώ να ψηφίσω τον Reyes; :-)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο (διψάμε για περισσότερο ΝΒΑ) και πολύ σωστή σκέψη η ανάρτηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων της μέρας. Το blog γίνεται συνεχώς καλύτερο, μπράβο και ευχαριστούμε.
Νικηφόρος