ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Age of Basketball Champion: Top-16, Game 3


Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του top-16 της Ευρωλίγκας φέρνει και το φινάλε της φάσης των «16» για το Age of Basketball Champion και μας οδηγεί στο συναρπαστικό final-8! Οι 8 ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ πλέον μπορούν και ατενίζουν το τρόπαιο στο βάθος της χρονιάς.

Απέχουν μόλις 3 αγώνες από αυτό, τρεις συναρπαστικούς, νοκ άουτ, «do or die» αγώνες. Η τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας έφερε μεγάλα και θεαματικά σκορ στους φίλους του fantasy και το ίδιο έγινε και στα νοκ άουτ παιχνίδια, με μερικές ήττες να… χωνεύονται πολύ δύσκολα.

Τις omerta, Guru nba_post team και Erymanthus Boars, που είχαν προκριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, συναντούν στο Age of Basketball Champion Final-Eight οι Defender, team-death, Danielle 32161, Victorious Titanic και kypriadites champ, που κέρδισαν τον 3ο αγώνα των σειρών τους και έκαναν το 2-1.

Η team-death του Kong «έγραψε» 223.7 και μπόρεσε να αποκλείσει τον περσινό πρωταθλητή, που, βεβαίως, με 174.8, δεν παραιτήθηκε εύκολα. Πάντως, αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο σκορ, ούτε για νικητή, ούτε για «χαμένο», αφού kypriadites champ και eu.champions1 το… τερμάτισαν. Το σκορ στον αγώνα τους ήταν 226.2-197.9, μακράν το υψηλότερο στα νοκ άουτ και με τους eu.champions1 να μένουν με την πίκρα του σχεδόν 200, που όμως δεν έφερε πρόκριση.

Η Victorious Titanic δεν… βυθίστηκε ούτε στο Top-16 και με 162.0-156.3, κέρδισε και πέρασε με τη μικρότερη διαφορά όλων των ζευγαριών στον τρίτο αγώνα. Το ίδιο έκανε και η Defender του Highflyer-4 που με 211.4 μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ της ήττας για 0.1 την περασμένη αγωνιστική, αλλά και το εμπόδιο του Ηρακλή. Τέλος, μακράν στο χειρότερο παιχνίδι από άποψης συγκέντρωσης πόντων, η Danielle 32161 εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα της N.C.B.T. και με 109.7-96.1 προκρίθηκε στο Final-Eight.

Κοιτώντας τα ζευγάρια, βλέπουμε ότι από τις 8 ομάδες που στους ομίλους είχαν κατακτήσει την 1η και τη 2η θέση, μόνο οι 3 πέρασαν στο Final-Eight, ενώ στα άλλα 5 ζευγάρια είχαμε έκπληξη, με το… αουτσάιντερ να προκρίνεται. Μάλιστα, από τους τέσσερις που τερμάτισαν 4οι στους ομίλους τους, οι 3 κέρδισαν τους αντίστοιχους πρώτους και πέρασαν!

Πλέον, τα ζευγάρια του final-8 έχουν συμπληρωθεί πλήρως και τα προημιτελικά θα διεξαχθούν την 4η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Το FINAL-EIGHT του Age of Basketball Champion:
(οι χρωματισμοί αφορούν τα διασταυρώματα στην επόμενη φάση)

Final-8, Προημιτελικοί – 4 ζευγάρια, αγώνες νοκ άουτ (4η αγωνιστική):

Ζευγάρι 9: Omerta (omerta) – team-death (Kong)
Ζευγάρι 10: Defender (Highflyer-4) – Victorious Titanic (omc)
Ζευγάρι 11: Guru nba_post team (Sherlocked) – kypriadites champ (Keratsinio)
Ζευγάρι 12: Erymanthus Boars (Pollodiablo) – Danielle 32161 (Danielle)

Η συνέχεια:

Final-8, Ημιτελικοί – 2 ζευγάρια, αγώνες νοκ άουτ (5η αγωνιστική):
Ζευγάρι 13: Νικητής 9 – Νικητής 11
Ζευγάρι 14: Νικητής 10 – Νικητής 12

Final 8, Τελικοί, νοκ άουτ (6η αγωνιστική)
Ζευγάρι 15 (Μικρός Τελικός): Ηττημένος 13 – Ηττημένος 14
Ζευγάρι 16 (Μεγάλος Τελικός): Νικητής 13 – Νικητής 14

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Top-16 του Age of Basketball Champion:

Ζευγάρι 1: Omerta (omerta) – baltsakos river b.c. (Pol01) 2-0
Αγώνας1: 134.2-110.0, Αγώνας2: 116.3-59.0

Ζευγάρι 2: Ηρακλής (Giraios) – Defender (Highflyer-4) 1-2
Αγώνας1: 113.5-122.4, Αγώνας2: 136.5-136.4, Αγώνας3: 169.3-211.4

Ζευγάρι 3: Kiribati Sardines (laker6) – Guru nba_post team (Sherlocked) 0-2
Αγώνας1: 116.1-126.1, Αγώνας2: 96.4-169.7

Ζευγάρι 4: themis_AoB (Themis_vl) – Erymanthus Boars (Pollodiablo) 0-2
Αγώνας1: 113.9-135.8, Αγώνας2: 85.2-120.8

Ζευγάρι 5: Larnaka Immortals (Anthos) – team-death (Kong) 1-2
Αγώνας1: 164.9-138.8, Αγώνας2: 107.8-152.7, Αγώνας3: 174.8-223.7

Ζευγάρι 6: N.C.B.T. (PMLefkosia) – Danielle 32161 (Danielle) 1-2
Αγώνας1: 127.1-145.5, Αγώνας2: 97.1-82.4, Αγώνας3: 96.1-109.7

Ζευγάρι 7: Victorious Titanic (omc) – Zauath (Zaster) 2-1
Αγώνας1: 124.4-148.8, Αγώνας2: 114.6-98.1, Αγώνας3: 162.0-156.3

Ζευγάρι 8: kypriadites champ (Keratsinio) – eu.champions1 (nikos.gr13) 2-1
Αγώνας1: 150.4-151.9, Αγώνας2: 121.7-89.1, Αγώνας3: 226.3-197.9

PRIVATE LEAGUE

Στο private league, ο laker6 εξακολουθεί να είναι με τους starfish troopers στην κορυφή, αλλά η διαφορά μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές ιδιαίτερα κρίσιμες για την ανάδειξη του νικητή. Οι 2024.3 πόντοι του δίνουν ακόμη την πρωτιά, αλλά η kypriadites champ είναι πια πολύ κοντά. Κοντά είναι και ο pollodiablo με τους Oblos Monks, αλλά και άλλες 2-3 ομάδες, πάντως.

Στα ριμπάουντ οι chelmos snowmen του Pollodiablo παραμένουν πρώτοι και έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη με τα 689 ριμπάουντ που έχουν τώρα. Όμως, ακόμη η κατάσταση μοιάζει ρευστή, καθώς στη δεύτερη θέση έχουμε αλλαγή με την DublRKong να έχει πλησιάσει στα 27 ριμπάουντ, μειώνοντας διαφορά 17 ριμπάουντ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Οι chelmos snowmen παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά η αντεπίθεση των υπολοίπων σίγουρα δεν τους κάνει να αισθάνονται άνετα.

Στις ασίστ, η Danielle με την Hansel κρατάει την πρώτη θέση, όπως κάνει σχεδόν από την αρχή της χρονιάς, έχοντας πλέον 387 ασίστ. Όμως, κι εδώ έχουμε αντεπίθεση, με τους Tuvalu Sponges του laker6 να πλησιάζουν άλλες τρεις ασίστ στις 9 διαφορά (έχουν μειώσει 7 ασίστ σε 2 αγωνιστικές). Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το φινάλε μοιάζει να πρόκειται να είναι… χιτσκοκικό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Κονγκ που δείχνει πόσο μεγάλος προπονητής είναι, έστω και με το μαστίγιο. Σε αντίθεση με πατρικ και Άνθο. Του πρώτου η ομάδα φορμαρίζεται πάντα στην περίοδο της προετοιμασίας, για αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση που τερμάτισε το κοντέρ, αφού αποκλείστηκε. Όσο για τον δεύτερο: Δάσκαλε που δίδασκες....

Δυστυχώς όμως, μετά τους τελευταίους αποκλεισμούς, το Τσάμπιον χάνει ένα μεγάλο μέρος από το ενδιαφέρον του, όσον αφορά το άτομο μου. Δεν έχω κίνητρο πια να κερδίσω κάποιον. Γι' αυτό και το τρας ταλκιν θα περιοριστεί από εδώ και πέρα (εκτός αν η ομάδα μου στο private league βιώσει καμια νεκρανάσταση, οπότε θα επανέλθω) και η ομάδα θα παίξει για τη χαρά τη συμμετοχής.

ΥΓ @ organisers. Ε όχι και αουτσάιντερ!!! Λίγος σεβασμός παρακαλώ στον περσινό φιναλίστ.

pdiablo

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση: όχι περίοδο προετοιμασίας, στις διακοπές ήθελα να πώ

pdiablo

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, το έκανα! Ανέτρεψα όλα τα προγνωστικά, έκλεισα το σπίτι σε όλα τα πρακτορεία στοιχημάτων, έκανα πλούσιους μόνο τους τρελούς γκουρού του αθλήματος που είχαν δει ότι η ομάδα άλλαξε κατά 6/10 (συνολικά) στις δύο αγωνιστικές που κέρδισα και πίστεψαν το... 9 που είχα απόδοση πρόκρισης μετά το 0-1.

Οι παίκτες μου ζήτησαν πριμ πρόκρισης, αλλά τους θύμισα την περσινή σεζόν που πήγα τρένο στους ομίλους και μετά για διακοπές και μαζεύτηκαν.

Με αφορμή τη διακοπή μιας εβδομάδας, κάνουμε καθημερινές 6ωρες προπονήσεις με μαστίγιο χωρίς καρότο, ενώ άλλες τρεις μετεγγραφές θα μας ενισχύσουν πριν το επόμενο ματς. Στόχος να σπάσω κάποιο αήττητο, ονόματα δεν λέμε...

Μετά, θέλω στον τελικό τον pdiablo (βέβαια για να παω εκεί τους έχω περάσει όλους τους καλύτερους εκτός του Τιτανικού), γιατί είναι ο μόνος που ασχολείται κάθε εβδομάδα στα σχόλια και θα κάνουμε και λιγο trash talking. Οι άλλοι... αγρον ηγόραζον, εδώ και 3 εβδομάδες έχω προκαλέσει ανοιχτά τον Omerta και προφανώς περιμένει... να μου απαντήσει στο γήπεδο.

Ε, λοιπόν, εμείς θα πεθάνουμε εκεί πριν του επιτρέψουμε έστω και έναν πόντο. Πάμε για τη νίκη, αλλιώς μοιράζω κουλ-έιντ στα αποδυτήρια για μαζική αυτοκτονία των παικτών μου.
Kong
Υ.Γ.: 27 ριμπάουντ σε 3 αγωνιστικές; Λες να; Μπα δε... Αν όμως; Ε τότε...

Patrick Star είπε...

Ποιο ενδιαφέρον ρε τυχοδιώκτη της κακιάς ώρας? Ποιο ενδιαφέρον ρε πελάτη? Που οι προπονήσεις στο Κιριμπάτι ήταν πιο δύσκολες από τα μεταξύ μας παιχνίδια? Που οι νίκες που πέτυχες στον πρώτο γύρο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα μιας κότας?

Που οι κληρώσεις που έχεις είναι πιο απίθανες και από τις ομάδες σου? Kong, βεβαίως και έχεις να αποκλείσεις καλούς αντιπάλους, μιας και όλα τα φόβητρα έχουν μαζευτεί από την άλλη μεριά βλέπεις...

Ο αποκλεισμός μου, όπως είπα και την άλλη φορά, με απογοήτευσε αλλά όχι και τόσο. Άλλο είναι που με καίει... Βέβαια, οι Σαρδέλες τυγχάνει να είναι και η 6η ομάδα στο σύνολο κάτι που κάνει τον αποκλεισμό μου πιο πικρό. Κάτι σαν τον Κονγκ πέρυσι.

Κονγκ, σε παρακαλώ, μην πιάνεις φιλίες μ'αυτόν τον τραγέλαφο του fantasy, είναι επικίνδυνος, μην τον εμπιστεύεσαι!! Θα προσπαθήσει να σε καλοπιάσει για να μην τον πάρεις στα σοβαρά (από την άλλη, καταλαβαίνω εκείνους που δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, ξέρω, είναι δύσκολο). Εγώ πάντως σε προειδοποίησα...

ΥΓ Πόγιο, μόλις τελειώσεις με το fantasy μην ξεχάσεις να περάσεις από το Κιριμπάτι να πάρεις και την απόδειξη...

Ανώνυμος είπε...

α) Κατ' αρχήν τα περί πελάτη μου θυμίζουν τις ομάδες που κάποτε ήταν ίσχυρές αλλά τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι 1-2 νίκες απέναντι στους μισητούς τους αντιπάλους. Κρίμα, γιατί εγώ περίμενα με το μαχαίρι στα δόντια τη ρεβανς, αλλά τελικά το ντέρμπι Σαρδέλες-Αγριογούρουνα δεν είναι Ρεάλ-Μπάρτσα, είναι Εσπανιόλ-Μπάρτσα (και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ποιος).

β) Ωστόσο αισθάνομαι κάπως που είμαι πελάτης ενός επαγγελματία τουρίστα του θεσμού (διότι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση πάυει να είναι σύμπτωση)

γ) Εύκολες κληρώσεις, ας γελάσω. Την ώρα που κληρώθηκα με την themis_AOB, ήταν 3η σε όλη τη διοργάνωση, με βάση τους πόντους και τη 2η δυσκολότερη από τους πρώτους, βάσει αποτελεσμάτων. 2η συνολικά ήταν ο winner Titanikos, τον οποίον όμως πέρασες στους ομίλους, επειδή έκανα συντήρηση και έπαιξα με τα δεύτερα, εξασφαλίζοντας σου μια καλή κλήρωση. Και μάντεψε! Εσύ έχεις το δικαιώμα να με αποκαλείς "πελάτη", ενώ εγώ την ευκαιρία να πάω τελικό.

δ) Προτείνω από του χρόνου να υπάρχει αντιτρόπαιο (κάτι σαν τα βατόμουρα) για τη μεγαλύτερη απογοήτευση, το οποίο εννοείται θα λέγεται βραβείο πάτρικ, τιμής ένεκεν.

ε) Δεν θα αχοληθώ άλλο με τον κύριο. Αν δεν μπορεί να αναγνωρίσει την ανωτερότητα μου ως κόουτς, να πάρει τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία.

pdiablo