ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Age of Basketball Champion, Final-8 – Quarterfinals


Πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν στο Age of Basketball Champion, καθώς και οι προημιτελικοί αποτελούν παρελθόν. Μόλις 4 ομάδες συνεχίζουν να διεκδικούν την κορυφή και το στέμμα του πρωταθλητή, τέσσερις ομάδες που θα συνεχίσουν για δύο ακόμη αγωνιστικές να παλεύουν.

Η omerta, η Guru nba_post team, η Danielle 32161 και η Defender είναι οι τέσσερις ομάδες που έχουν ως τώρα απομείνει ζωντανές, μετά από τα θεαματικά προημιτελικά. Η omerta έχει φτάσει στο 13-0 και συνεχίζει ακάθεκτη τη διαδρομή της για το τρόπαιο. Όμως, οι τρεις αντίπαλοί της υπόσχονται να της δώσουν «κόλαση» πριν παραδοθούν. Δύο αγωνιστικές βραδιές έμειναν, των ημιτελικών και του τελικού και όλοι νιώθουν το τρόπαιο να πλησιάζει.

Στα προημιτελικά του Final-8 η omerta απέκλεισε για λίγο την team-death, που δεν τα κατάφερε παρά τα θεαματικά της σκορ στο Top-16, η Defender βύθισε τη Victorious Titanic, η Guru nba_post team κέρδισε με τη μεγαλύτερη διαφορά της φάσης την kypriadites champ και η Danielle 32161 απέκλεισε την Erymanthus Boars, στην αναμέτρηση των δύο από τους τρεις πρωτοπόρους του fantasy challenge (σε ριμπάουντ και ασίστ).

Μπροστά μας έχουμε τους ημιτελικούς του Final-8 που θα διεξαχθούν την 5η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας:

Final-8, Ημιτελικοί – 2 ζευγάρια, αγώνες νοκ άουτ (5η αγωνιστική):

Ζευγάρι 13: Omerta (omerta) – Guru nba_post team (Sherlocked)

Ζευγάρι 14: Defender (Highflyer-4) – Danielle 32161 (Danielle)

Η συνέχεια: Final 8, Τελικοί, νοκ άουτ (6η αγωνιστική)

Ζευγάρι 15 (Μικρός Τελικός): Ηττημένος 13 – Ηττημένος 14
Ζευγάρι 16 (Μεγάλος Τελικός): Νικητής 13 – Νικητής 14

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Final-8:

Ζευγάρι 9: Omerta (omerta) – team-death (Kong) 176,1-161,3

Ζευγάρι 10: Defender (Highflyer-4) – Victorious Titanic (omc) 163,7-131,0

Ζευγάρι 11: Guru nba_post team (Sherlocked) – kypriadites champ (Keratsinio) 181,2-130,5

Ζευγάρι 12: Erymanthus Boars (Pollodiablo) – Danielle 32161 (Danielle) 135,1-155,4

Διευκρίνιση για τα δώρα: Επειδή μπορεί στο τέλος της χρονιάς να υπάρξουν συμμετέχοντες που κερδίζουν δύο δώρα, θυμίζουμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα σε ένα δώρο. Πάντα προκρίνεται το καλύτερο (δηλαδή φέτος το μπλουζάκι έναντι του wallpaper), ενώ όταν ο ίδιος συμμετέχων κερδίζει δύο ίδια δώρα, το ένα από τα δύο θα δίνεται στον επόμενο της κατάταξης. Αυτό δεν θα γίνει τυχαία, αλλά με την εξής σειρά προτεραιότητας: private league, AoB Champion, Ασίστ, Ριμπάουντ. Δηλαδή, αν κάποιος κερδίσει το private league και τις ασίστ, θα κρατήσει αναγκαστικά το δώρο στο private league και ο δεύτερος στις ασίστ θα πάρει το δώρο του πρώτου.

PRIVATE LEAGUE

Στο private league η αγωνία κορυφώνεται, καθώς μόλις δύο παιχνίδια απομένουν για όλους και οι ανοιχτοί λογαριασμοί είναι πάρα πολλοί. Ο laker6 με τους starfish troopers δείχνει ότι αντέχει στην πίεση, καθώς ανέβασε και πάλι σε τριψήφια επίπεδα τη διαφορά του από τον δεύτερο. Με τους 2177,2 πόντους του έχει ξεφύγει για 115 πόντους από τον δεύτερο και ξέρει ότι σχεδόν αγγίζει την πρωτιά στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα.

Στα ριμπάουντ οι chelmos snowmen του pollodiablo είναι ακόμη πρώτοι και κάθε αγωνιστική που περνά νιώθουν όλο και πιο σίγουροι ότι θα κόψουν πρώτοι το νήμα. Όμως, τα 724 ριμπάουντ τους δεν τους κάνουν σίγουρους νικητές, καθώς ο Kong με την ομάδα DublRKong προσπαθεί να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή. Αυτή την εβδομάδα μείωσε άλλα 9 ριμπάουντ, πλησιάζοντας στα 18 από τον πρώτο, έχοντας καλύψει διαφορά 26 ριμπάουντ σε 3 αγωνιστικές! Σίγουρα, τα 18 ριμπάουντ σε δύο αγωνιστικές μοιάζουν σχεδόν απίθανό να ανατραπούν, αλλά αν η αντεπίθεση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, η κατάσταση θα είναι οριακή στο τέλος.

Παρόμοια κατάσταση έχουμε και στις ασίστ, που η Danielle με την Hansel εξακολουθεί να είναι πρώτη, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν από την αρχή της χρονιάς. Πλέον έχει 417 ασίστ, αλλά οι Tuvalu Sponges του laker6 πλησίασαν στις 6 ασίστ απόσταση (έχοντας μειώσει 10 ασίστ σε 3 αγωνιστικές). Κι εδώ η μάχη μοιάζει ότι θα μας κρατήσει σε αγωνία ως το τέλος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, δεν μπόρεσα. Είμαι 4ος στην Ελλάδα και 33ος σε όλο τον κόσμο στο Top-16 αλλά παρόλα αυτά κατάφερα να αποκλειστώ στο Champion.

Πλέον, κυνηγάω μόνο τα ριμπάουντ, όπου το θεωρώ δύσκολο να προλάβω. Καλή τύχη στη Danielle που είναι η μόνη γυναίκα στο Champion (απ' ότι φαίνεται τουλαχιστον) και εμείς... του χρόνου πάλι.
Kong

Patrick Star είπε...

Και ξαφνικά το champion έχασε το ενδιαφέρον του!!! Ένα από τα μεγαθήρια του πρωταθλήματος αποκλείστηκε και πλέον όλα τα σενάρια είναι πιθανά!!! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το νικητή καθώς το μεγάλο φαβορί βγήκε από τη μέση με άκομψο και βάρβαρο τρόπο!!! Ειλικρινά δεν το περίμενα, δεν περίμενα ποτέ πως μία τέτοια καλοκουρδισμένη μηχανή θα έφευγε τόσο νωρίς από τη διοργάνωση...
Το σοκ είναι τόσο ισχυρό που μου πήρε 3 μέρες και 3 νύχτες για να συνέλθω και να μπορέσω να γράψω έναν επικήδειο αντάξιο της ιστορίας που κουβαλάει αυτή η ομάδα...

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ακατάρριπτο ρεκόρ των 4 νικών σε 10 αγώνες?
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συγκλονιστικές μάχες απέναντι στις Σαρδέλες του Κιριμπάτι που κράτησαν σε αγωνία τους θεατές κατά την προθέρμανση?
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγαλειώδη πρόκριση στους 8 με το φοβερό και τρομερό μέσο όρο των 128.3 πόντων ανά αγώνα, στέλνοντας, έτσι, ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο επίδοξος πρωταθλητής είναι εδώ?

Ήταν τίμιος ο αγώνας του coach formerly known as el pollo diablo, τίμιος μα συνάμα άνισος και ηρωϊκός, γιατί με μία τόσο κακή και ατάλαντη ομάδα κανείς δε θα μπορούσε να φτάσει τόσο μακριά όσο κατάφερε να φτάσει εκείνος. Μόνο εκείνος γνωρίζει πως το κατάφερε, μόνο εκείνος γνωρίζει πως, με αυτό το συνονθύλευμα που δημιούργησε εξ'αρχής, κατάφερε για άλλη μια φορά να με τρομοκρατήσει με τις απίθανες προκρίσεις του. Μόνο εκείνος γνωρίζει πως κατάφερε να χάσει από μένα 2 φορές, να βγω 1ος και αυτός 4ος, να έχω την 4η ομάδα στο σύνολο και εκείνος την... 20η ή κάτι τέτοιο και παρόλα αυτά να είμαι μία φάση πίσω του!!!!

Δυστυχώς το trash talking έλαβε τέλος για φέτος, μιας και αποκλείστηκε και ο Κονγκ, και πλέον αναμένουμε τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Προσωπικά το champion δε μου προκαλεί κανένα ενδιαφέρον από τη στιγμή που η επίσημη μασκότ εξουδετερώθηκε...

ΓΙΑΤΙ DANIELLE, ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ!!!?

ΥΓ Να μην ξεχάσω, δε θέλω να το πάρει ο Γκουρού! Είπαμε, ευ αγωνίζεσθαι και τέτοια δε χωράνε εδώ! Με απέκλεισε, μπήκε στην black list!!!