ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Age of Basketball Champion: Η κλήρωση των νοκ άουτ γύρων!


(Αναλυτικά η 10η αγωνιστική παρακάτω και στο πλάι της σελίδας. Τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά του πρώτου γύρου θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου)

Αφού ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος, το Age of Basketball Champion συνεχίζει στον δεύτερο, τη φάση των «16» όπου οι ομάδες χωρίζονται σε ζευγάρια ανάλογα με την κατάταξή τους στους ομίλους και ο «πυρετός» ανεβαίνει! Η κλήρωση έχει ήδη γίνει ως το τέλος της διοργάνωσης και παρακάτω θα βρείτε το δρόμο που πρέπει κάθε ομάδα να ακολουθήσει για να φτάσει στο πολυπόθητο τρόπαιο!

Η κλήρωση έγινε τυχαία (κάντε κλικ στην εικόνα του άρθρου για να δείτε το πανόραμα), αλλά με δύο περιορισμούς: οι 1οι κάθε ομίλου παίζουν με τους 4ους και οι 2οι με τους 3ους, ενώ δεν μπορούσαν να συναντηθούν (μόνο στη φάση των «16») ομάδες του ίδιου ομίλου.

Οι ομάδες σχημάτισαν 8 ζευγάρια, τα οποία θα αγωνιστούν σε «best of 3» σειρές, δηλαδή σειρές στις 2 νίκες. Κάθε αγώνας θα αντιστοιχεί σε μια από τις αγωνιστικές του Top-16 της Ευρωλίγκας. Αν μια ομάδα κερδίσει τους πρώτους δύο αγώνες, προφανώς προκρίνεται και στην 3η αγωνιστική του Top-16 θα έχει ρεπό (εννοείται ότι θα παίζει για το private league, οπότε κάντε αλλαγές!). Ακόμη και όλα τα ζευγάρια να τελειώσουν με 2-0 νίκες, η 3η αγωνιστική θα σημαίνει ρεπό για το Age of Basketball Champion.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»
(οι χρωματισμοί αφορούν τα διασταυρώματα της επόμενης φάσης)

Ζευγάρι 1: Omerta (omerta) – baltsakos river b.c. (Pol01)
Ζευγάρι 2: Ηρακλής (Giraios) – Defender (Highflyer-4)
Ζευγάρι 3: Kiribati Sardines (laker6) – Guru nba_post team (Sherlocked)
Ζευγάρι 4: themis_AoB (Themis_vl) – Erymanthus Boars (Pollodiablo)
Ζευγάρι 5: Larnaka Immortals (Anthos) – team-death (Kong)
Ζευγάρι 6: N.C.B.T. (PMLefkosia) – Danielle 32161 (Danielle)
Ζευγάρι 7: Victorious Titanic (omc) – Zauath (Zaster)
Ζευγάρι 8: kypriadites champ (Keratsinio) – eu.champions1 (nikos.gr13)

Δηλαδή, η φάση των «16» του AoB Champion, έχει την εξής μορφή (σε παρένθεση η αντιστοίχιση με τις αγωνιστικές του Top-16 της Ευρωλίγκας):

FORMAT ΦΑΣΗ «16»
8 ζευγάρια σε best of 3 σειρές: αγώνας 1ος (1η αγωνιστική)
8 ζευγάρια σε best of 3 σειρές: αγώνας 2ος (2η αγωνιστική)
8 ζευγάρια σε best of 3 σειρές: αγώνας 3ος - αν χρειαστεί (3η αγωνιστική)

Στη συνέχεια, οι 8 ομάδες που θα προκριθούν θα παίξουν στο Αge of Basketball Champion Final-Eight! Αυτό σημαίνει: 8 ομάδες, αγώνες νοκ άουτ για να βγει ο πρωταθλητής, προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός! Χωρίς ανάσα! Μετά την κλήρωση, έχουμε:

FORMAT FINAL-8

Final-8, Προημιτελικοί
– 4 ζευγάρια, αγώνες νοκ άουτ (4η αγωνιστική):
Ζευγάρι 9: Νικητής 1 – Νικητής 5
Ζευγάρι 10: Νικητής 2 – Νικητής 7
Ζευγάρι 11: Νικητής 3 – Νικητής 8
Ζευγάρι 12: Νικητής 4 – Νικητής 6

Final-8, Ημιτελικοί – 2 ζευγάρια, αγώνες νοκ άουτ (5η αγωνιστική):
Ζευγάρι 13: Νικητής 9 – Νικητής 11
Ζευγάρι 14: Νικητής 10 – Νικητής 12

Final 8, Τελικοί, νοκ άουτ (6η αγωνιστική)
Ζευγάρι 15 (Μικρός Τελικός): Ηττημένος 13 – Ηττημένος 14
Ζευγάρι 16 (Μεγάλος Τελικός): Νικητής 13 – Νικητής 14

Οι αριθμοί της πρώτης φάσης

Ρίχνοντας μια ματιά στη λίγκα του Age of Basketball, βλέπουμε ότι στο private league στο τέλος της πρώτης φάσης φιλοξενούμε την 6η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας σε ranking, την 11η της Ελλάδας (δεν μπορούμε να δούμε σε τι θέση είναι στην Κύπρο οι ομάδες μας) σε ριμπάουντ και τη 2η, 6η και 9η στην Ελλάδα στις ασίστ. Μάλιστα, στις ασίστ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ομάδα από το private league του Age of Basketball να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Στο Age of Basketball Champion…

Καλύτερη ομάδα σε σύνολο πόντων: Η omerta του Omerta κατάφερε να μαζέψει 1488.0 πόντους σε 10 αγώνες, σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ των 1449.7 της team-death από το περσινό πρωτάθλημα (το περσινό ρεκόρ ξεπέρασαν άλλες 2 ομάδες).

Πιο άτυχη ομάδα (που δέχτηκε περισσότερους πόντους συνολικά): ήταν οι leon stars του leonkalf, που δέχτηκαν 1418.9 πόντους σε 10 αγώνες, πετυχαίνοντας σχεδόν κάθε αντίπαλο στην καλύτερή του βραδιά. Πάντως, είχαν… σκληρό ανταγωνισμό από την clyde00 του Clyde_12, που δέχτηκε μόλις 1 (1417.9!) πόντο λιγότερο.

Πιο… δυστυχισμένη ομάδα (ομάδα που αποκλείστηκε και είχε περισσότερους αντιπάλους με λιγότερους πόντους από αυτή): Το… εν λόγω βραβείο παίρνουν οι V-stars της Annet, που συγκέντρωσαν περισσότερους πόντους από τον 4ο και τον 3ο στον όμιλό τους, αλλά έμειναν 5οι.

Πιο τυχερή ομάδα (που δέχτηκε λιγότερους πόντους συνολικά): Ξανά η omerta του Omerta, που δέχτηκε 1094.4 πόντους, για να επιβεβαιώσει τη ρήση ότι η τύχη βοηθάει τους ισχυρούς!

Ομάδα που πέτυχε τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα: Οι Erymanthus Boars του Pollodiablo κατάφεραν και την 7η αγωνιστική συγκέντρωσαν 215.9 πόντους, όντας η μόνη ομάδα του AoB Champion που ξεπέρασε τους 200 πόντους σε έναν αγώνα της φάσης των ομίλων.

Το καλύτερο ρεκόρ: είχε η omerta του Omerta, που δικαίως πρέπει να νιώθει… Μπαρτσελόνα, αφού τελείωσε την πρώτη φάση με το απόλυτο 10-0 σπάζοντας κάθε ρεκόρ (πέρσι η καλύτερη ομάδα είχε 8-2 ρεκόρ)!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ώρα έφτασε! Οι πνευματικά αδύναμοι είναι σπίτια τους και οι 16 καλύτεροι συνεχίζουν. Παίζω με τον περσινό πρωταθλητή, που προφανώς έχει την εμπειρία και τη δύναμη. Όμως, προειδοποιώ: δεν θα πέσω χωρίς μάχη.

Κάποτε, αυτό το πρωτάθλημα θα το θυμούνται ως the greatest underdog story of our time. Ποιος Ροκι και βλακείες...

Η team-death είναι έτοιμη να σκορπίσει τον τρόμο στο πέρασμά της. Οι παίκτες ξέρουν ότι θα πληρώσουν το 95% του μισθού τους πρόστιμο αν αποκλειστούν και όλοι έχουν τα σωστά κίνητρα.
Kong

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε. Εμείς που είμαστε ρουκις στη διοργάνωση και δεν έχουμε πρότερη εμπειρία, ελπίζω να μη μάθουμε από τα λάθη μας. Ο δρόμος για την κορυφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά οι Victorious Titanic θα κάνουν ό,τι λέει το όνομά τους: ή θα κερδίσουν ή θα βυθιστούν. ή θα κερδίσουν και θα βυθιστούν μετά. Γιατί να βυθιστούν πρώτα και να κερδίσουν μετά δεν παίζει... Παντως, αν ο Kong φτάσει στον ημιτελικό για να με αντιμετωπίσει, θα έχει ξεσαλώσει ως τότε. Εδώ τώρα και έχει αρχίσει trash talking και απειλεί με πρόστιμα.
omc

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι γίνεται με Μαυροειδή?

Patrick Star είπε...

Το private league θα μπορούσε να μετονομαστεί σε "Attack of the Clones"...

Κοιτάζω τη μια βδομάδα, pollodiablo 1ος, pollodiablo 2ος, pollodiablo 3ος... Ανάλογα την αγωνιστική και τις εμπνεύσεις του, δλδ την κωλοφαρδία του... Την επόμενη φορά τα ίδια, τη μεθεπόμενη ξανά, κ.ο.κ. Και λες ρε παιδάκι μου, αυτός το'χει τερματίσει, δεν μπορεί! Κοιτάς και στη συνολική βαθμολογία και δεν είναι 1ος (βέβαια, όλοι ξέρουμε ποιος είναι αλλά δεν είναι επί της παρούσης αυτό). Λες "Μα τι έγινε?" και κοιτάς λίγο παρακάτω, πιστεύοντας ότι θα είναι δεύτερος με ελάχιστη διαφορά. Ούτε δεύτερος όμως!!! Κι εκεί που έχεις αρχίσει να νομίζεις ότι κοιτάζεις τη λάθος βαθμολογία, να σου κι ο πρώτος pollodiaaablooooo... "Περίεργο, είναι χαμηλή η βαθμολογία του" αναρωτιέσαι, κανονικά θα'πρεπε να έχει περισσότερους πόντους, εδώ εσύ πίστευες ότι έχει συγκεντρώσει κοντά στους 2000 πόντους μετά από 10 αγωνιστικές! Τέλος πάντων, συνεχίζεις κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Pollodiablo, pollodiablo, κανά δυο άλλοι, pollodiablo, pollodiablo, πάλι 2-3 περίεργοι, pollodiablo, pollodiablo, pollodiablo... Εεεεεεεεεε!!!! Μα τι διάολο? Πόσοι είναι πια αυτοί οι πογιοντιάμπλο? Πραγματικά αισθάνεσαι ότι είναι αμέτρητοι, άπειροι, δεν τελειώνουν ποτέ, σαν τους κλώνους στο Star Wars!!! Attack of the Clones!!

Έχω σταμπάρει τους αντιπάλους μου στο private league (δεν τους κατονομάζω για να μην χαλάσουν τα γούρια) κι εκεί που τη μία εβδομάδα σημειώνω τη μία ομάδα του άσπονδου φίλου μου, τσούπ, ξεπετιέται και μια άλλη, και μια άλλη και μια άλλη...

Πρέπει να το κοιτάξει κάποιος, σε μ.ο. βαθμολογίας ομάδων θα είναι σίγουρα πρώτος και με διαφορά.

Ελπίζω να μην είναι καμία περίεργη τακτική αντιπερισπασμού και ύπνωσης μαζί. Εγώ δεν εφησυχάζω με τίποτα βέβαια, ειδικά όταν πρόκειται για ένα περίεργο και αδίστακτο πουλερικό, που αρέσκεται στο να ακολουθεί ύπουλες μεθόδους (ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω την περσινή του παρουσία στον τελικό του ageofbasketball champion)...

ΥΓ omc και βυθισμένος φτάνεις στον τελικό, πως νομίζεις ότι έφτασε ο pollo πέρυσι (μιας και είσαι ρούκι, καλό είναι να γνωρίζεις και την ιστορία του θεσμού)? Στον πρώτο γύρο έδεσε μια άγκυρα γύρω απ'το λαιμό του και πήγε κατευθείαν στον πάτο. Τώρα, το πως κατάφερε να φτάσει στον τελικό είναι μία σκοτεινή υπόθεση η οποία δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

@ Πάτρικ

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε (στον τελικό δλδ) δε θα παίζω με τα δεύτερα. Όσο για το private, μέχρι τώρα είχαμε τη δημιούργια των κλώνων και τώρα ξεκινά η επίθεση τους. Πρόσεξε γιατί οι αστερίες καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας, συμφωνα με πανάρχαιο ρητό της Αχαϊας.

pdiablo