ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Age of Basketball Champion: Top-16, Game 1


Ξεκίνησαν οι νοκ άουτ αγώνες των 16 καλύτερων του Age of Basketball Champion, αγώνες που θα οδηγήσουν στην κορυφή. Όποιος προετοιμάστηκε καλύτερα, όποιος δούλεψε περισσότερο κατά τη διάρκεια της διακοπής, ήδη άνοιξε το σκορ στη σειρά του και με το 1-0 παρακαταθήκη, ξέρει ότι έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει τη μία νίκη που του χρειάζεται ακόμη για να προκριθεί στο Final-Eight.

Βέβαια, σε μια αγωνιστική που οι 4 πιο ακριβοί ψηλοί δεν ξεπέρασαν το 20 σε ranking και που οι 2 πιο ακριβοί πλέι μέικερ δεν έκαναν καν… θετικό ranking, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν. Μάλλον, ήταν ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Συνολικά, από τους 8 τρίτους και τέταρτους της φάσης των ομίλων, οι 6 κέρδισαν τον πρώτο αγώνα, ανατρέποντας τα προγνωστικά.

Ποιοι ήταν τα μόνα δύο «φαβορί» που πήραν προβάδισμα; Ο «Mr.10-0» Omerta (11-0 πλέον) και ο περσινός πρωταθλητής. Όσοι τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν στους ομίλους, τον είδαν να πετυχαίνει το μεγαλύτερο σκορ και από τις 16 ομάδες, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά θα κέρδισε 10 από τους 15 άλλους παίκτες την πρώτη αγωνιστική των νοκ άουτ!

Το πιο σκληρό ντέρμπι έγινε στο τελευταίο ζευγάρι, όπου η διαφορά για τον νικητή eu.champions1 ήταν μόλις 1,5 πόντος! Οι χαμένοι έχουν λίγες ημέρες για να αλλάξουν την ομάδα τους και να παλέψουν για την επιβίωσή τους. Ήττα για όσους χάνουν 1-0 σημαίνει αυτόματος αποκλεισμός από τη συνέχεια και το όνειρο του τίτλου χάνεται νωρίς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα του Top-16 (οι χρωματισμοί αφορούν τα διασταυρώματα της επόμενης φάσης):

Ζευγάρι 1: Omerta (omerta) – baltsakos river b.c. (Pol01) 1-0
Αγώνας1: 134.2-110.0

Ζευγάρι 2: Ηρακλής (Giraios) – Defender (Highflyer-4) 0-1
Αγώνας1: 113.5-122.4

Ζευγάρι 3: Kiribati Sardines (laker6) – Guru nba_post team (Sherlocked) 0-1
Αγώνας1: 116.1-126.1

Ζευγάρι 4: themis_AoB (Themis_vl) – Erymanthus Boars (Pollodiablo) 0-1
Αγώνας1: 113.9-135.8

Ζευγάρι 5: Larnaka Immortals (Anthos) – team-death (Kong) 1-0
Αγώνας1: 164.9-138.8

Ζευγάρι 6: N.C.B.T. (PMLefkosia) – Danielle 32161 (Danielle) 0-1
Αγώνας1: 127.1-145.5

Ζευγάρι 7: Victorious Titanic (omc) – Zauath (Zaster) 0-1
Αγώνας1: 124.4-148.8

Ζευγάρι 8: kypriadites champ (Keratsinio) – eu.champions1 (nikos.gr13) 0-1
Αγώνας1: 150.4-151.9

Στο private league ο πρώτος αγώνας της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας βρήκε και πάλι πρώτο τον laker6 με τους starfish troopers, ο οποίος με 1748.1 πόντους κρατά τη διαφορά από τους διώκτες του σε τριψήφια επίπεδα.

Στα ριμπάουντ οι chelmos snowmen του pollodiablo έμειναν στην πρώτη θέση, έχοντας πλέον 574 ριμπάουντ, μετά από μια πολύ καλή αγωνιστική, με τη διαφορά από τον δεύτερο να μειώνεται κατά ένα ριμπάουντ στα 18. Στις ασίστ, η Danielle με την ομάδα Hansel έχει στρογγυλοκαθίσει στην 1η θέση και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού έχει πια 333 ασίστ και η διαφορά της από τον δεύτερο ανέβηκε στις 16.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπα να συγκεντρωθώ λιγάκι καθώς στην απουσία μου (στην γραπτή απουσία καθώς το posting είναι κομμένο στην δουλιά) πρόσεξα ότι "κάποιοι" έβγαλαν γλώσσα! Μην ξεχνάτε την καρδιά του (δις) πρωταθλητή...Και με τον Mcintyre στο -3 :)

Άνθος aka Δάσκαλος

Ανώνυμος είπε...

@ Δασκαλος

Κοιτώντας τα "σταυρώματα" βλέπω ότι μόνο στον τελικό μπορώ να πληρώσω τα περσινά χρωστούμενα. Θα σε περιμένω εκεί. Τώρα αν καταφέρεις να αποκλειστείς από μια ομάδα με το προσωνύμιο "σαρδέλες" (που πάντως δε την παλεύει και πολύ τελευταία) θα είσαι άξιος της μοίρας σου.

pdiablo

ΥΓ Κυριοι διοργανωτές, θα ήθελα διαστάυρωση στον ημιτελικό με τον περσινό πρωταθλητή και στον τελικό με τον ακατανόμαστο. Τα προσέχουμε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είχα τη χειρότερη κλήρωση, όπως άλλωστε δείχνουν και τα στατιστικά που έβαλαν τα παιδιά στο άρθρο. Ακόμη κι αν δεν είχε κάνει το καλύτερο σκορ ο άνθος είναι ο πρωταθλητής.

Εμένα δεν μου λένε τίποτα τα 11-0 και τα 200 ανά ματς. Η ιστορία δείχνει ότι μόνο την καρδιά του πρωτθλητή είναι πιο δύσκολο να τιθασεύσεις.

Με σεβασμό προς τον άνθο, θα κάνω την τελική μου αντεπίθεση αυτή τη βδομάδα κι όπου βγάλει. Μη σας κάνει εντύπωση το σκορ αυτής της εβδομάδας όποιο κι αν είναι. Θα κατεβάσω καμικάζι αυτοκτονίας. Είτε θα πάμε πολύ ψηλά, είτε θα αφανιστούμε κάπου στο 60-70...

Πάντως, προς τον pdiablo, το ίδιο θα κάνω και στα ριμπάουντ, 5 αγώνες έμειναν και είμαι 3ος, αν και ξεκίνησα άθλια (μέχρι την 7η αγωνιστική ήμουν κάτω από 7ος, τις 3 πρώτες δεν άλλαξα την ομάδα μου των ριμπάουντ). Σε όλα τα μέτωπα θα ρισκάρω. Στη χειρότερη να πάω άπατος σαν τον Τιτανικό, που βλέπω ότι στα νοκ άουτ βουλιάζει.
Kong

Ανώνυμος είπε...

@ Kong

Σου εύχομαι να πανε όλα όπως τα θες, και είσαι ο μόνος από τους ανταγωνιστές μου που δε θα με πείραζε να τα πάρεις όλα. Άλλωστε μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις πώς ένιωσα μετά το περσυνό κάζο.

ΥΓ Αν δεν πάρω τίποτα και φέτος, δεσμέυομαι να αλλάξω το nickname σε Ρενέσες.



pdiablo