ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Στη μ.W. εποχή...


Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της πρώτης μέρας της 7ης αγωνιστικής ήταν η νίκη του Κολοσσού στη Λάρισα, με τους Ροδίτες να συνεχίζουν να… προελαύνουν στη φετινή Α1. Πολύ σημαντική και η δύσκολη νίκη του Άρη επί του μαχητικού Περιστερίου, καθώς αποφόρτισε λίγο το κλίμα στο στρατόπεδο του «αυτοκράτορα», αλλά γενικά το Σάββατου είχε αρκετό «ζουμί».

Πρώτα απ’ όλα είχε την ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά του Πανελληνίου που όρισε τα εισιτήρια της μεταξύ τους αναμέτρησης στα 20 ευρώ. Δεν μπορώ παρά να γελάσω με το γελοίο του πράγματος, η ομάδα με τη χειρότερη προσέλευση… πανευρωπαϊκά (ας πούμε στο περσινό Eurocup) να βάζει εισιτήριο που ούτε οι δικοί της φίλαθλοι θα πλήρωναν (δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι ο άνθρωπος που έβαλε 20 ευρώ το εισιτήριο μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη και δεν έχει συναίσθηση τι γίνεται στην τσέπη του κόσμου εδώ και καιρό) και να μαζεύει μόνιμα 100 άτομα στις εξέδρες. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό της ΑΕΚ για το ποσό, αλλά διαφωνώ με την τακτική της μετά να παρακαλέσει για είσοδο 30 φιλάθλων της δωρεάν. Αυτό θα ήταν και άδικο για τους υπόλοιπους (ας πιάσουμε μόνο τους φίλους της ΑΕΚ) που είχαν πληρώσει, αλλά και δεν λύνει το πρόβλημα. Ας ζητούσαν οι παράγοντες της ΑΕΚ συγγνώμη από τον κόσμο και ας τον προέτρεπαν να σαμποτάρει την αναμέτρηση, να μην πληρώσει κανείς τα 20 ευρώ. Και μετά ας έβγαζαν την ανακοίνωση.

Η ΑΕΚ έχασε από τον Πανελλήνιο και ο Φλεβαράκης περιμένει να δει αν ο Καραμανλής θα κάνει πράξη τα λεγόμενά του, ότι δηλαδή θα τον απολύσει αν χάσει στην Κυψέλη. Αυτό είναι ακόμη πιο γελοίο, καθώς ο Καραμανλής διάλεξε το 3ο πιο δύσκολο παιχνίδι της Α1 (μετά από ΣΕΦ και ΟΑΚΑ) για να μιλήσει για «do or die» παιχνίδι. Γνώμη μου; Θες να διώξεις κάποιον; Διώξε τον. Μην το κουράζεις τόσο το πράγμα, μην αφήνεις την ομάδα να δουλεύει με τέτοια ανασφάλεια για τόσο καιρό αφού έτσι καταστρέφεις τα αποδυτήρια και, σίγουρα, μην ψάχνεις για βλακώδεις προφάσεις. Πόσες ομάδες θα περάσουν από την Κυψέλη φέτος για να παρουσιάζεις το ματς ως «win or go home»;

Λίγο πιο μακριά, οι δημοσιογράφοι του Ολυμπιακού θέλησαν να κάνουν ένα τελευταίο «tribute» στον παικταρά που μας άφησε, αλλά ο Γιαννάκης τους έκοψε τον βήχα, κάνοντας λόγο για αδιαφορία (τα λέγαμε πριν λίγο καιρό): «Ο Ουέιφερ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί. Είχε άλλη φιλοσοφία. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να προσπαθήσει για να βελτιωθεί είναι καλύτερα να σταματήσει επειδή δημιουργεί νευρικότητα και στα υπόλοιπα παιδιά. Του ευχόμαστε καλή τύχη». Καλή τύχη λοιπόν στο… παλτό, αφού το Μέμφις σίγουρα δεν είναι Ολυμπιακός. Εκεί χωρά και θα παίξει αν πάει. Η Ευρωλίγκα δεν είναι NBA, ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι… κωλοχανεία (sic) και μέτριοι παίκτες με 1 χρόνο καριέρα δεν χωράνε, όση προπαγάνδα κι αν πέσει για να πείσουν τον κόσμο. Πέραν αυτών, μπορώ να ανοίξω πια το στόμα μου και να πω ότι μου είχαν σφυρίξει πριν λίγο καιρό ότι ο Ουέιφερ δεν είχε καταφέρει να μάθει τα συστήματα της ομάδας ούτε μέχρι τον Δεκέμβρη και δεν προσπαθούσε καν, νομίζοντας ότι ήταν ο Κολόμβος του μπάσκετ που έφερνε το άθλημα στους βαρβάρους. Από την ομάδα ακούστηκαν (από παίκτη της ομάδας) πολύ πιο βαριές εκφράσεις για το επίπεδό του, αλλά δεν θέλω να τις επαναλάβω. Απογοήτευση, πάντως, δεν τον λες, αφού το περιμέναμε, ενώ ακόμη και αυτοί που περίμεναν τον μεσσία, κάπου στον Οκτώβρη την ψυλλιάστηκαν τη δουλειά.

Ο Αγγέλου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στο ΣΕΦ είπε ότι οι παίκτες του δεν δείχνουν χαρακτήρα. Μια απορία που την έχω, θα τη θέσω: όταν πας στο ΣΕΦ να παίξεις τον Ολυμπιακό στο run ‘n’ gun, τον Ολυμπιακό που έχει την καλύτερη επίθεση στην Α1 και την καλύτερη στην Ευρωλίγκα, τον Ολυμπιακό που έχει 88 πόντους στην Ευρωλίγκα και 90 στην Α1 μέσο όρο, τι ακριβώς χαρακτήρα απαιτείς από τους παίκτες σου; Δηλαδή όταν δέχεσαι 25 πόντους στα πρώτα 9 λεπτά του ματς, δεν μπορείς να το ψυλλιαστείς ότι θα χάσεις με 30; Θα μπορέσεις να ακολουθήσεις στους 100 πόντους; Αν ήθελε χαρακτήρα ο Αγγέλου θα έπρεπε να πάει στο ΣΕΦ να παίξει ξύλο και επιθέσεις στα 24 δευτερόλεπτα. Και πάλι θα μπορούσε να ξεφύγει το ματς (όπως έγινε τώρα στην 3η περίοδο που χάθηκε η μπάλα), αλλά θα είχε περισσότερες πιθανότητες να χάσει με 10-15 πόντους. Έτσι όπως έπαιζε το παιχνίδι «φώναζε» από το πρώτο λεπτό ότι θα πάει σε 30+. Δεν γίνεται να είναι ο μόνος που δεν το κατάλαβε και είχε μετά απαιτήσεις από τους παίκτες του.

Σχετικά εύκολα κέρδισε και το Μαρούσι τον Πανιώνιο. Βέβαια, ήταν χειρότερο από ότι μεσοβδόμαδα με την Ολίμπια, αλλά στο τέλος η αλήθεια είναι ότι δεν πιέστηκε πολύ και είχε τον έλεγχο ενός πολύ κλειστού αγώνα. Ο Μάρκοβιτς έκανε αρκετά λάθη στο ροτέισον, αλλά έμεινε κοντά στο σκορ χάρη στη μετριότητα του Αμαρουσίου και τον οίστρο του Έρτσεγκ, που τελείωσε με 28 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο δανεισμός του Έρτσεγκ στον Πανιώνιο σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Θεωρώ ότι κατά βάση είναι λανθασμένος, καθώς ο σκοπός ήταν ο Έρτσεγκ να βελτιωθεί ώστε να σταθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού στο μέλλον. Μοναδικό κέρδος από την παρουσία του στον Πανιώνιο είναι ότι θα παίζει 30-35+ λεπτά ανά αγώνα κάτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει. Όμως, η Α1 δεν είναι Ευρωλίγκα, ο Πανιώνιος δεν είναι ομάδα υψηλού επιπέδου φέτος και είναι πιθανό ο Έρτσεγκ να μείνει στάσιμος, καθώς ακόμη και στο επίπεδο που είναι μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη της ομάδας. Οφείλουμε πάντως να περιμένουμε για να δούμε αν θα λειτουργήσει το πείραμα.

by Rasheed.

Υ.Γ.:
μ.W. εποχή είναι προφανώς η μετά Wafer εποχή...

11 σχόλια:

ilias είπε...

Ρε παιδιά, για το Άρης - Περιστέρι τίποτα;

Age of Basketball είπε...

Φίλε έχεις δίκιο. Απ' ό,τι φαίνεται κάποια πραγματα χάθηκαν στη μεταφορά και το άρθρο έμεινε με κενά. Λίγο υπομονή και ό,τι δε γράφτηκε σήμερα θα γραφτεί στο επόμενο άρθρο μαζί με τους αγώνες της Κυριακής.
BEN

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είπε "...ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι… κωλοχανεία (sic) ", ο Γιαννάκης;!!

Age of Basketball είπε...

Όχι φίλε, οι δηλώσεις του Γιαννάκη είναι μέσα σε εισαγωγικά.

Ανώνυμος είπε...

τότε το "sic" σε ποιανού δήλωση αναφέρεται;

Age of Basketball είπε...

Το sic είναι λατινική έκφραση που σημαίνει "ούτως" και χρησιμοποιείται όταν στο κείμενο (σε κείμενο αναπαραγωγή) υπάρχει επίτηδες ένα γλωσσικό ή γραμματικό λάθος, για να δείξει ότι ο συντάκτης το έγραψε έτσι επειδή προϋπήρχε στο αρχικό κείμενο δεν είναι λάθος δικό του.

Θεωρώντας το μπασκετικό λεξικό ως το προϋπάρχον κείμενο, το sic μπήκε στην πρόταση για να υποδηλώσει μία λέξη την οποία θεωρώ λάθος, αλλά χρησιμοποίησα με την έννοια που μπαίνει στο μπασκετικό λεξικό.
Rasheed.

Stefanos είπε...

Πολύ ωραίο ματς στο ΣΕΦ χθες το απόγευμα. Η ομάδα είχε διάθεση και η χαλαρή αντιμετώπιση των Τρικάλων βοήθησε να ευχαριστηθούμε μπάσκετ.

Έχω εντυπωσιαστεί από τη διάθεση που δείχνει και την ενέργεια που βγάζει ο Μπεβερλι σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως σημασίας. Είναι έτοιμος κάθε στιγμή να ...πηδήξει ως το ταβάνι! Φυσικά, είναι νέος και έχει πολύ καλά αθλητικά προσόντα και αυτά τα 2 παίζουν μεγάλο ρόλο.

Από την άλλη βέβαια, το παληκάρι δεν την παλεύει στον έλεγχο της μπάλας, με την ντρίμπλα να είναι πάντα ...50-50 να πιάσει η όχι. Σε αυτόν τον τομέα ο Σλούκας είναι εμφανώς καλύτερος.

Ανώνυμος είπε...

Και νομίζω ότι αυτήν την αγωνιστική πήραν χρόνο συμμετοχής μερικοί "μικροί" διεθνείς μας. Ο Παππάς ο οποίος ήταν καθοριστικός, ο Παπανικολάου με το Σλούκα και λίγο χρόνο ο Γιάνκοβιτς

Patrick Star είπε...

Τη γνώμη μου για τον Καραμανλή την έχω εκφράσει στο παρελθόν. Δε μου αρέσει ο τρόπος που θέτει τα ζητήματα, ούτε οι ανακοινώσεις που βγάζει. Είναι ιδιαίτερα επιθετικός και καλό είναι να διατηρήσουμε ένα χαμηλό προφίλ σαν ομάδα γιατί δε μας παίρνει...

Επειδή όμως οι ομάδες, με το πρόσχημα ότι η ΑΕΚ χρωστάει, δε δέχονται να κατηγορηθούν από την εκάστοτε διοίκηση της ΑΕΚ (θυμίζω και το Λιανό μετά την ένσταση στο ματς με τον Πανιώνιο, που στο ημίχρονο ήταν όλο χαρές και φιλάκια αλλά μετά άλλα έλεγε) έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μας κάνει ο Κυριακού μαθήματα καλής συμπεριφοράς και ηθικής. Δλδ ποιος είναι ο Κυριακού? Τι έχει κάνει? Αν η ΑΕΚ είναι ντροπή του μπάσκετ (γι'αυτό ο Λάζος έπρεπε να κρατήσει το στόμα του κλειστό γιατί τώρα βγαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι και το παίζει βαρύ πεπόνι) τότε ο Κυριακού είναι μία ντροπή από μόνος του. Αν είναι απλήρωτοι οι παίκτες της ΑΕΚ στο μπάσκετ (που σε τελική ανάλυση, κάποια στιγμή θα παρουν τα λεφτά τους, τουλάχιστον) κάποια παιδάκια, 20-21-22 χρονών, δουλεύουν τσάμπα στο κανάλι του, στο σταθμό του, επειδή είναι έτσι παγιωμένη μία κατάσταση. Και τα 400000 που έδωσε πέρυσι ο τύπος αυτός, μπορείς να πείς ότι είναι όλα αυτά που έχει γλυτώσει από τους μισθούς αυτών των παιδιών (που προφανώς είναι πολλά περισσότερα).

Άντε από κει πέρα, που γίνανε όλοι άγιοι και κάνουν κι επίδειξη ηθικής και καθωσπρεπισμού...

Καμία συμπάθεια προς τον Πανελλήνιο επίσης. Άλλωστε ποτέ δε μου ήταν συμπαθής λόγω του προέδρου...

ΥΓ Ναι μεν την ανακοίνωση την υπογράφει το τέρας της ελληνικής δημοσιογραφίας, αλλά προφανώς είναι με τις ευλογίες του πνευματικού του πατέρα...

grigoris είπε...

ρε παιδια σας εκτιμω πολυ αλλα ειλικρινα ...ελεος. εδω και 2 χρονια δεν εχετε πει ΜΙΑ καλη κουβεντα για τον Πανιωνιο. μεχρι και οτι θα πεσουμε διαβασαμε φετος. αλλα αυτο το σημερινο οτι "ευκολα κερδισε και το Μαρουσι" ενω πριν λεγατε για το ποσο ευκολα κερδισε ο Ολυμπιακος ειναι τουλαχιστον αστοχο. 3 λεπτα πριν το τελος ο Πανιωνιος ηταν μπροστα

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου είναι ότι καλο είναι οι οπαδοί του Πανιωνίου να είναι ρεαλιστές και να καταλάβουν ότι η ομάδα τους παραπατάει.Εαν δεν είχε ενισχύσεις είναι πολύ πιθανό να πάλευε για την παραμονή φέτος.Αυτόμάλιστα γράφτηκε σε πολλά sites ενώ προχθές το άκουσα και σε αναμετάδοση.Επομένως, μήπως είναι ευρύτερη άποψη και όχι μεμονωμένη;Δε φταίνε τα παιδιά εδώ εάν ο Πανιώνιος δεν πείθει κανέναν.