ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Προελαύνει ο ένας, κόλλησε ο άλλος...


Ανάμεικτα συναισθήματα μας προσέφερε η αγωνιστική ημέρα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Πανελληνίου και του Άρη στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ηπείρου.

Η τρίτη αγωνιστική στο Eurocup επιφύλασσε την πρώτη ήττα για τον Άρη, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο 3-0 στη Λιθουανία, αλλά η Σιαουλιάι μπόρεσε με 92-91 να πάρει την 1η της νίκη και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης δεν ήταν καθόλου καλός στο ματς. Μπορεί να σκόραρε 91 πόντους, αλλά είχε ιδιαίτερα μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό, αποδεικνύοντας γιατί έχασε από τον Πανιώνιο. Πάρα πολλές επιθέσεις στα τελευταία 15 λεπτά χάθηκαν γιατί δεν έγινε κανένα σύστημα. Ένας από τους τρεις Αμερικανούς κρατούσε την μπάλα, έκανε ντρίμπλα, άφηνε τους άλλους 4 να σπρώχνονται χωρίς λόγο και σούταρε εκτός συστήματος.

Η Σιαουλιάι είχε πάρει 10 πόντους προβάδισμα στην πρώτη περίοδο και λίγο πολύ κράτησε τον έλεγχο του ματς μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Ο Άρης είναι αλήθεια ότι έχει καλύτερο ρόστερ από τη λιθουανική ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

Η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους υπέρ της ελληνικής ομάδας σε μια χρονική περίοδο που οι Λιθουανοί είχαν παρασυρθεί (όπως θα ήταν κανονικά φυσιολογικό να συμβεί). Όμως, ο Άρης επέδειξε μηδενική ωριμότητα στη συνέχεια κι έχασε ένα δικό του ματς. Με 8 λεπτά για το τέλος, οι «κίτρινοι» κέρδιζαν με 10 πόντους, αλλά η μια άσχημη επιλογή διαδεχόταν την άλλη. Μάιλς και Ντίξον έπαιζαν μόνοι τους βγάζοντας εκτός όλη την υπόλοιπη ομάδα και εκνευρίζοντας τους συμπαίκτες τους με τις αλλεπάλληλες λανθασμένες επιλογές. Ο Άρης στο τελευταίο δεκάλεπτο, μέχρι να γυρίσει το ματς (μέχρι το 87-86) είχε 8 άστοχα σουτ και 4 λάθη, έναντι 3 εύστοχων σουτ και 2 βολών (δηλαδή 4 επιτυχημένες επιθέσεις και 12 χαμένες). Μπορεί οι παίκτες να είχαν χάσει τελείως την αυτοσυγκέντρωσή τους και να παρασύρθηκαν πλήρως από τον γρήγορο ρυθμό των Λιθουανών που προσπαθούσαν να γυρίσουν τον αγώνα, αλλά ούτε ο Κατσικάρης από τον πάγκο μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Παρά τα τάιμ άουτ που πήρε, δεν μπόρεσε να ηρεμήσει τους Αμερικανούς, που ελλείψει Κλαρκ… είχαν ξεφύγει τελείως. Κακιούζης, Χατζηβρέττας, Μπετς και Ντικούδης ανεβοκατέβαιναν το παρκέ χωρίς λόγο, παρότι αυτοί ήταν που πέτυχαν και τα 3 καλάθια εντός παιδιάς μέχρι το 87-86. Σε ιδιαίτερα κακή μέρα και ο προπονητής του Άρη, που δεν μπόρεσε να ελέγξει τους παίκτες του, τον ρυθμό του ματς, ούτε και να διαχειριστεί τη διαφορά που ευτύχησε ο Άρης να πάρει στην 3η περίοδο.

Ο Άρης έπεσε στο 2-1, αλλά μια εκτός έδρας ήττα δεν είναι καταδικαστική, προφανώς. Βασικό, πάντως, είναι να πάρει τα δύο επόμενα παιχνίδια, με Σιαουλιάι και Ζαντάρ στο Αλεξάνδρειο, ώστε να ορίζει εκείνος την τύχη του.

Ο Πανελλήνιος από την άλλη, επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του στον όμιλο, διαλύοντας και την Τούροβ, η οποία έχει πραγματικά καλή ομάδα. Πάντως, οι «Ολυμπιονίκες» όχι μόνο δεν της έδωσαν περιθώρια, όχι μόνο κέρδισαν, αλλά πήραν και τέτοια διαφορά που δεν ανατρέπεται στο εκτός έδρας παιχνίδι (για τις ισοβαθμίες), κάτι που άλλωστε είχαν κάνει και με την Γκραν Κανάρια, την οποία σκόρπισαν στους πέντε ανέμους.

Η Τούροβ παρουσιάστηκε με νέο προπονητή και μπορεί να είχε… ανεβασμένη ψυχολογία (αυτό δεν προτείνεται πάντα ως πρώτη αλλαγή σε τέτοιες περιπτώσεις;) αλλά ήταν και πλήρως αποδιοργανωμένη και διαφορετική από το κλασικό της παιχνίδι. Ο Ζούρος πολύ σωστά επέμεινε σε δύο παίκτες, τον Ουίλι Ντιν και τον Μάικλ Ράιτ, οι οποίοι ήταν πλήρως εξαφανισμένοι. Ο πρώτος, βέβαια, είχε να αντιμετωπίσει και τον… προπονητή του, που έδειχνε να θέλει μέσα σε 4 ημέρες να του αλλάξει πλήρως ρόλο, αλλά και πάλι, η επιτυχία πιστώνεται στον Έλληνα κόουτς. Ο Ντιν είχε ως την Τρίτη 19.0 πόντους και 4.0 ασίστ μέσο όρο με 54% εντός παιδιάς και 19.5 ranking, και ο Ράιτ 25.5 πόντους και 5.0 ριμπάουντ μέσο όρο με 61% εντός παιδιάς και 30.0 ranking. Είχαν 8 πόντους με 2/4 σουτ, 3 ασίστ και 5 ranking ο πρώτος και 6 πόντους με 2/7, 6 ριμπάουντ και 6 ranking ο δεύτερος. Ουσιαστικά ήταν εκτός αγώνα δηλαδή.

Από εκεί και πέρα, η αποστολή του Πανελληνίου ήταν εύκολα, καθώς διέλυσε την Τούροβ στη δεύτερη περίοδο και μετά έκανε απλά συντήρηση δυνάμεων ως το τέλος. Μπλάκνεï, Βουγιούκας και Παπαμακάριος μοιράστηκαν τα πρωτεία, ενώ Χαραλαμπίδης και Τζόνσεν ήταν επίσης πολύ καλοί.

Ο Πανελλήνιος έφτασε στο 3-0 και είναι μόνος πρώτος στον όμιλο, με την Γκραν Κανάρια να είναι δεύτερη με 2-1. Ουσιαστικά είναι μπροστά με δύο νίκες δηλαδή, καθώς έχει κερδίσει τους Ισπανούς με 29 πόντους, διαφορά που δεν ανατρέπεται ακόμη κι αν παίζουν 3 ημέρες στο δεύτερο ματς. Η λογική λέει ότι του αρκεί μια νίκη την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας με την Νανσί για να προκριθεί στον επόμενο γύρο, αλλά θεωρώ ότι μπορεί σχετικά εύκολα να πάρει και την πρωτιά στον όμιλο, αρχής γενομένης με νίκη την ερχόμενη εβδομάδα επί της Τούροβ εκτός έδρας. Φέτος, ο Πανελλήνιος δείχνει φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Αρκεί να μην παρουσιάσει τη γνώριμη (από τα τελευταία χρόνια) κάθετη πτώση απόδοσης μετά τον Δεκέμβρη.

by Rasheed.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξαναμεταφερω το σχολιο για να δειξω την παρανοια που υπαρχει πολλες φορες στους οπαδους:

ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ

Δε μας αρεσε ο Ματσον ε;
Με τον Κατσικαρη δε θα χανουμε διαφορες 11 ποντων ε;
Δε θα χανουμε απο κατωτερες ομαδες ε;

ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ

Για να μας δω τωρα Αρειαναρες μπασκετογνωστες μου

ΥΓ.Και αφου ΚΑΙ ο Κατσικαρης ειναι ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ,Ο ΜΕΣΣΙΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!
Αντε γιατι ορισμενοι μου φαινετε δεν εχετε δει ποτε μπαλα μπασκετ απο κοντα!

Unknown είπε...

Ναι, ενώ με το Ματσόν ο Άρης δεν έχανε διαφορές...

Για μένα είναι η νούμερο ένα αιτία που χάνει ο Άρης τις μεγάλες διαφορές, είναι η κούραση. Στον άσσο, και τους ψηλούς. Γενική παρατήρηση είναι αυτή, το παιχνίδι δεν το είδα, οπότε δε μιλάω περισσότερο...

arisff

ΥΓ. Δε στήνονται οι ομάδες από τη μία στιγμή στην άλλη.

yiannis kalozymis είπε...

Sugnomi kiolas alla poia kourasi? Arxi tis xronias einai. K pote diladi eimaste ksekourastoi? Otan xasame 30 pontous apo to marousi k allous tosous apo ton paok?