ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Red Hot Chili Pepper!


Ξεκινώντας το άρθρο σήμερα, είναι κοινή απόφαση των συντελεστών του AoB να πούμε κάποια πράγματα, που ίσως ακουστούν σκληρά, για μια κατάσταση που ενοχλεί.

Η νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για ακόμη μία φορά δικαίωσε τα όσα λέγαμε εδώ και καιρό, αλλά για ακόμη μία φορά πολλοί αναγνώστες του AoB δεν είχαν τη στοιχειώδη υπομονή να περιμένουν λίγες ημέρες να δουν πώς θα πάει το ματς (έτσι για να μην εκτεθούν) πριν αρχίσουν να μας επιτίθενται. Αρκετοί μπαίνουν και αφήνουν σχόλια μόνο και μόνο για να διαφωνήσουν με όσα λέμε και να μας «επιτεθούν», χωρίς να δίνουν σημασία στα όσα γράφονται στο κείμενο που, θεωρητικά, έχουν μόλις διαβάσει και το οποίο είναι η ουσία και του AoB, αλλά και της δικής τους επίσκεψης εδώ (ας μην κρυβόμαστε, αυτό μπαίνετε να διαβάσετε, άρα έχετε κάνει μια επιλογή).

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και, πλέον, η προσπάθεια επέκτασης του Age of Basketball έχει σταματήσει, καθώς εδώ και λίγο καιρό συζητάμε μήπως τελικά πρέπει να το κλείσουμε. Προφανώς, γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει οικονομική επένδυση σε κάτι που δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, καθώς, ο ένας μετά τον άλλο, οι συντελεστές ανακοινώνουν την απογοήτευσή τους και τη διάθεσή τους να απομακρυνθούν από το χώρο. Αυτά για να εξηγήσουμε τη μη επέκταση, καθώς είχαμε πει ότι θα έρθει μέσα στο Νοέμβριο.

Νιώθουμε ότι μέσα στην λογική πολλών σχολίων χάνεται τελείως ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε πριν από 2,5 χρόνια να ξεκινήσουμε το Age of Basketball, το να έχει δηλαδή και η ελληνική δημοσιογραφία μια καλλιεργημένη, ώριμη, ανεξάρτητη και υψηλού επιπέδου μπασκετική φωνή, πέρα από τις υπερβολές των χρωματισμένων φυλλάδων και τις κατευθυνόμενες απόψεις των μισθωμένων δημοσιογράφων. Πλέον, νιώθουμε ότι η προσπάθεια αυτή μοιάζει να αποτυγχάνει προσκρούοντας στον τοίχο της ελληνικής οπαδικής καφρίλας, παρά τα θεαματικά
για μπασκετικό μπλογκ νούμερα επισκεψιμότητας. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί θα πρέπει να «δίνουμε μάχη» για το αυτονόητο, που είναι να μένει υψηλά το επίπεδο και να διαβάζονται με τον απαιτούμενο σεβασμό (αφού κανέναν δεν έχουμε αναγκάσει να έρχεται εδώ) τα όσα γράφονται από τους συντελεστές του AoB.
--
Η υπομονή είναι αρετή και κύριο γνώρισμα όλων των μεγάλων ομάδων στην ιστορία κάθε αθλήματος. Όμως, στην Ελλαδίτσα του 21ου αιώνα, οι γίγαντες του αθλήματος μειώνονται από ορισμένους που έχουν μόνο περιφερειακή σχέση με το μπάσκετ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού και οι δημοσιογράφοι (όχι μόνο του Ολυμπιακού, ανάμεσά τους και πολλές θεωρούμενες «κορυφές») εκτέθηκαν ξανά ανεπανόρθωτα.

Τα αμπασκετικά πρωτοσέλιδα των κόκκινων φυλλάδων περί «νευρικής κρίσης» αποδείχτηκε ότι ήταν μόνο στο μυαλό και στα συμφέροντα των δημοσιογράφων, αφού στο παρκέ του ΣΕΦ εμφανίστηκε μια γηπεδούχος ομάδα που ήταν πολύ μακριά από οποιαδήποτε «νευρική κρίση», «οριακή κατάσταση», «μυρίζει μπαρούτι», και λοιπά γραφικά που είδαμε γραμμένα από άτομα που αποδεικνύουν συνεχώς ότι απλώς είναι κάφροι και όχι δημοσιογράφοι και κάνουν μόνο κακό στο μπάσκετ.

Ο Γιαννάκης προφανώς και πρέπει να παραιτηθεί απόψε, γιατί δεν κέρδισε με 20 πόντους τον Παναθηναϊκό, ή γιατί ό,τι κι αν κάνει θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που ξέρουν το 1/1000 του μπάσκετ που ξέρει εκείνος, που έχουν προσφέρει το 1/1.000.000 των όσων έχει προσφέρει εκείνος στο άθλημα, αλλά νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και επιμένουν να τον μειώνουν στην «κριτική» τους με μη μπασκετικούς όρους. Το χαρακτηριστικό του σύγχρονου Έλληνα δηλαδή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο ματς, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε σε καμία στιγμή του αγώνα, ότι το παιχνίδι είχε κριθεί 2-3 λεπτά πριν το τέλος του, αλλά και ότι σε όλες τις λεπτομέρειες ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάθος, θέληση και διάθεση μεγαλύτερα από των αντιπάλων τους, ξεκάθαρο πλάνο στο παρκέ κι έναν Γιαννάκη στον πάγκο που έδωσε ρεσιτάλ και κέρδισε κατά κράτος τον Ομπράντοβιτς αυτή τη φορά.

Ο Γιαννάκης εξουδετέρωσε τη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Πέκοβιτς, αλλά ουσιαστικά και τον Μπατίστ, μάρκαρε ιδανικά το pick ‘n’ roll και πρόσφερε στον Παναθηναϊκό μόνο λύσεις απελπισίας. Το 5/19 τρίποντα δεν έγινε επειδή οι «πράσινοι» ξέχασαν ξαφνικά να σουτάρουν, αλλά επειδή όλες οι προσπάθειες σχεδόν ήταν λύσεις ανάγκης και τραβηγμένα σουτ. Ο Ολυμπιακός ήλεγξε και τα ριμπάουντ απόλυτα, το ρυθμό του ματς, έπαιξε σχεδόν τέλεια άμυνα, κράτησε την ως τώρα επιθετική του παραγωγικότητα, που τον έχει από την αρχή στην 1η θέση στην Α1 με 88.2 πόντους (88.5 ήταν πριν τον αγώνα η παραγωγικότητά του κι έβαλε 87).

Όλα τα παραπάνω μάλλον έδειξαν μια ομάδα σε κρίση, διαλυμένη, χωρίς λύσεις, χωρίς παίκτες, με υπερτιμημένους αστέρες, με κακό προπονητή που είναι «λίγος», που δεν πάει πουθενά, που πρέπει να «σταυρώνεται» από τους οπαδούς της και που δεν έχει αγωνιστικό πλάνο. Προφανώς δεν επιβεβαίωσαν τα όσα λέγαμε για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού, τη λογική αστάθεια στην αρχή της χρονιάς αφού η ομάδα παίζει τελείως διαφορετικό μπάσκετ, το γρήγορο μπάσκετ που θέλει ο Γιαννάκης πάση θυσία να μάθει να παίζει η ομάδα του (οι φωστήρες του έθνους πιπιλάνε ακόμη την καραμέλα για κακό και μη θεαματικό μπάσκετ για την ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση και στην Α1 και στην Ευρωλίγκα), τη σημασία του Παπαλουκά στο ρόστερ, το πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες ανάμεσα στους δύο Έλληνες «γίγαντες».

ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στον Τζος Τσίλντρες που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, ενώ το γεγονός ότι έμεινε στην Ελλάδα για να παίξει στο ματς παρότι πριν δυο
μέρες πέθανε ο πατέρας του, αποδεικνύει τα όσα λένε όλοι για τον χαρακτήρα του Τσίλντρες. Και ο Αμερικανός δεν έμεινε απλώς για να μείνει, έμεινε και ήταν ο βασικότερος λόγος που ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι. Κοντά του ο Παπαλουκάς, που επιθετικά είχε παιχνίδι ανάλογο με τον τελικό της Ευρωλίγκας του 2007, αλλά οργανωτικά ήταν κακός, αλλά και ο Κλέιζα, που άργησε να ξυπνήσει, πρόλαβε να εισπράξει την γκρίνια πολλών οπαδών της ομάδας που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε στα αυτονόητα και μετά απέδειξε απλώς γιατί ο Γιαννάκης έβαζε και ξαναέβαζε τον καλύτερό του σκόρερ συνέχεια: μήπως γιατί πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στην αξία του; Ο Τεόντοσιτς, αν και «κολλούσε» την επίθεση του Ολυμπιακού αρκετές φορές, ήταν καλός, ο Χαλπερίν πολύ καλός όσο έπαιξε, ο Σχορτσανίτης βοήθησε με Πέκοβιτς αλλά και στην αντιμετώπιση του pick ‘n’ roll όπου οι οδηγίες που είχε έβγαζαν μάτι, ο Μπουρούσης ήταν απλά καλός και ο Βασιλόπουλος έβγαλε για πρώτη φορά φέτος τη γνωστή του ενέργεια στην άμυνα. Βασικό, επίσης, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού πειθάρχησαν απόλυτα στις εντολές του πάγκου.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να στερηθεί τις υπηρεσίες του Τέπιτς, που άφησε τον Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να λύσει το γρίφο με τη συμμετοχή του
ανεπαρκούς Περπέρογλου. Το σχήμα με τους τρεις κοντούς αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα όσο ο Ολυμπιακός είχε Βασιλόπουλο, Τσίλντρες, Κλέιζα στο 2-3-4 και ουσιαστικά έχανε το προβάδισμα που έχει συνήθως στον οργανωτικό τομέα. Ο Ομπράντοβιτς έχασε τη μάχη των πάγκων από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο, αλλά (για να συνεχίσω στο αρχικό κλίμα) αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακός προπονητής τώρα, ούτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε κρίση. Οι "πράσινοι", πάντως, στα δύο κρισιμότερα ματς του πρώτου τριμήνου (Ρεάλ και Ολυμπιακό) έχασαν και μάλιστα (τηρουμένων των αναλογιών) εύκολα. Βέβαια και τα δύο ήταν εκτός έδρας, αλλά είναι μια κατάσταση που πρέπει να παρατηρήσουμε. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει λύση για να ανατρέψει την κατάσταση, εγκλωβίστηκε απόλυτα στην άμυνα του Ολυμπιακού κάνοντας πάρα πολλές βεβιασμένες ενέργειες που δεν έχουν στατιστικές πιθανότητες επιτυχίας. Ο Νίκολας ήταν πάρα πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά κλείστηκε (τον έπαιζαν overplay σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος), Διαμαντίδης και Σπανούλης κουράζονταν πάρα πολύ για να βρουν λύση, καθώς ήταν καλά κλεισμένοι και ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπους αντίδρασης. Ο Τσαρτσαρής δεν δικαιολογεί το χρόνο του ως τώρα, ο Ομπράντοβιτς δεν τόλμησε να δοκιμάσει τον Σερμαντίνι, ενώ ο Γκόλεματς είναι ξεκάθαρο ότι περιμένει… τον Γιασικεβίτσιους για να φύγει.

Και για να το πάω ένα βήμα παρακάτω, ολόκληρος ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Γιασικεβίτσιους να επιστρέψει, για να καταλάβουν όλοι ποιος έπαιρνε τα ματς αυτά εδώ και δύο χρόνια (κάτι που επίσης δεν το έχουν «δει» οι φωστήρες του ελληνικού έθνους).

Το ντέρμπι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παραμένει αλώβητος, οπότε οι «επικήδειοι» για τους «ανεπαρκείς άχρηστους» πρέπει να περιμένουν την επόμενη αφορμή (δεν έχει καμία σχέση, βέβαια, το γεγονός ότι μια ομάδα που κερδίσει… τον Νοέμβριο δεν θα έπρεπε να υπάγεται στον τομέα της «παράτασης ζωής»). Η διαφορά των 11 πόντων είναι πιθανό να παίξει ρόλο στον παράγοντα πλεονέκτημα έδρας, αλλά είναι νωρίς ακόμη, καθώς θα πρέπει να δούμε αν οι δύο «αιώνιοι» θα έχουν απώλειες με τις άλλες ομάδες.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας είχαμε ενδιαφέρουσα εξέλιξη και σημαντικά αποτελέσματα. Η Ολύμπια «χορεύει» πια στους ρυθμούς του Καλαφατάκη και ανανεωμένη κατάφερε να υποτάξει το φορμαρισμένο Περιστέρι. Οι Λαρισινοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στα 40 λεπτά, στηρίχθηκαν στη σκληρή άμυνα κρατώντας τους αντιπάλους τους στο 42% στα δίποντα και εμφάνισαν τον απαραίτητο πλουραλισμό στην επίθεση για να υπερκεράσουν το Περιστέρι. Κυρίως, κράτησαν το προβάδισμα από το 1ο μέχρι το 40ο λεπτό, έχτισαν διψήφια διαφορά στο τέλος της 3ης περιόδου και είχαν έτσι θεμέλια για να αντέξουν στην τελική αντεπίθεση του Περιστερίου. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπεισαν ότι μπορούν να γυρίσουν το μομέντουμ τις δύο φορές που πλησίασαν (42-41 στο 22’ και 69-65 στο 37’) και δε θα μπορούσαν να πάρουν μία εκτός έδρας νίκη στηριζόμενοι σχεδόν αποκλειστικά και μόνο σε δύο παίκτες, τους Άρνολντ και Φάιζον.

Στο Μαρούσι, η ομάδα του Μπαρτζώκα κράτησε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να πατήσει γκάζι. Έδειξε μόνο ανά διαστήματα τη διαφορά κλάσης από τον Ηλυσιακό, επιτρέποντάς του έτσι να μπορεί να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Κάθε προσπάθεια, όμως, των φιλοξενούμενων σταματούσε είτε στην υπεροχή των ψηλών (Μαυροειδής-Καϊμακόγλου-Χόμαν έβαλαν περισσότερους από τους μισούς πόντους των γηπεδούχων), είτε στην περιφερειακή άμυνα του Αμαρουσίου. Ο Κουφός πίστεψε το ματς στην πορεία του, αλλά ο υπερβολικός του ενθουσιασμός του βγήκε σε εκνευρισμό και του κόστισε μία τεχνική ποινή σε σημείο του 4ου δεκαλέπτου που είχε μειώσει η ομάδα του.

Τέλος, στη Ρόδο, σε ένα ματς που σήμαινε πολλά, ο Κολοσσός παρέσυρε την ΑΕΚ με ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο, όπου ειδικά στην τρίτη περίοδο ο αγώνας έγερνε ξεκάθαρα για τους γηπεδούχους που επικράτησαν σε αυτό το διάστημα με 25-12. Το ματς επιθετικά χάθηκε για την ΑΕΚ μαζί με την αφλογιστία του Μάκη Νικολαΐδη στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος έβαλε και τους 14 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, όταν και κρατούσε αρκετές φορές μόνος του την ομάδα του. Συνολικά, ο Κολοσσός φάνηκε ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας 4 παίκτες να ξεχωρίζουν (Χάρις, Μανωλόπουλος, Βασίλιεβιτς, Παππάς) και 50% ομαδικό ποσοστό στα τρίποντα. Το ματς άφησε την ΑΕΚ στον πάτο της βαθμολογίας και προκάλεσε δυσφορία για τον Φλεβαράκη, ο οποίος φαίνεται να ωθείται προς την έξοδο. Βέβαια, εάν υλοποιηθεί τελικά αυτό το σενάριο, ο κόουτς της ΑΕΚ θα είναι μόνο το εξιλαστήριο θύμα, αφού είναι ο μόνος που μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά και ο τελευταίος ο οποίος φταίει για την καθυστερημένη είσοδο της πλήρους ομάδας στην Α1 και την μπερδεμένη εικόνα που εμφάνισε αυτόν τον μήνα η ΑΕΚ μέσα στα γνωστά προβλήματα.

by BEN & Rasheed.

Υ.Γ.: Κανένα σχόλιο που θα επιτίθεται προς τους συντελεστές του AoB με οποιονδήποτε τρόπο δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Για τα υπόλοιπα (τα του ντέρμπι) οι όροι μετριασμού είναι γνωστοί.

21 σχόλια:

Patrick Star είπε...

Πείτε τα ξανά για το Γιάσκε γιατί καποιοι δε λένε να το καταλάβουν. Η απουσία του είναι τεράστια.

Επίσης, επιμένω ότι ο Ομπράντοβιτς έκανε λάθος που δεν πήρε το Γλυνιαδάκη (ο οποίος πήγε στον Ολυμπιακό πιο πολύ ως ασφαλιστική δικλίδα για το Σόφο, μην μείνει πάλι με 2 σέντερ όπως πέρυσι) και δεν έχει ένα κορμί κάτω από το καλάθι να κάνει τη βρωμοδουλειά που αναγκάζεται να κάνει ο Πέκοβιτς (άσχετα αν σήμερα δε βοήθησε επιθετικά).

Το παιχνίδι εν πολλοίς κρίθηκε στην ευστοχία του Ολυμπιακού στα τρίποντα και ειδικά του Παπαλουκά (αναπάντεχα τρίποντα). Απλά το τονίζω αυτό, γιατί το αδύνατο σημείο του Ολυμπιακού είναι το περιφερειακό σούτ. Δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο. Είναι λογικό, λοιπόν, όταν έχει ευστοχία από τα 6.25 να κάνει τέτοιες εμφανίσεις.

Το κακό είναι ότι δε θα έχει τέτοια ευστοχία κάθε βραδιά. Άπ'την άλλη, αν μία ομάδα με τέτοια φροντλάιν μπορεί και παίζει γρήγορα, τότε δεν έχει και τόσο μεγάλη ανάγκη το σούτ. Έχουν υπάρξει αρκετές ομάδες στο παρελθόν που κατέκτησαν τρόπαια χωρίς κλασικούς σουτέρ στο ρόστερ.

Και κάτι για την ΑΕΚ... Δυστυχώς τα πράγματα δε φαίνονται να κυλάνε και πολύ καλά και έχω προβληματιστεί. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το ρόστερ είναι καλύτερο από πέρυσι και όχι για Α2 αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Το λογικό θα ήταν να ενισχυθεί η ομάδα αλλά μιας και δεν υπάρχει... σάλιο, μάλλον ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό το ηλεκτροσόκ είναι να φύγει ο Φλεβαράκης. Ηθικά θα είναι λάθος καθώς έμεινε και στήριξε την ομάδα στα δύσκολα, καθώς αν είχε σηκωθεί να φύγει, τώρα μάλλον θα βλέπαμε τον Καραμανλή να κατεβάζει την μπάλα και το Χατζηχρήστο να προσπαθεί να κάνει block out στο Σχορτσανίτη...
Αλλά και ανήθικο να μην ήταν, δε βλέπω ποιον θα μπορούσαμε να πάρουμε. Οι 2 προπονητές που εκτιμώ πολύ, έχουν ομάδα (Μαρκόπουλος και Σκουρτόπουλος) οπότε κάθε κίνηση θα είναι βεβιασμένη. Εκτός αν υπάρχει πρόβλημα με τους παίκτες. Αλλά αν υπήρχε πρόβλημα με τους παίκτες, γιατί δεν έφυγαν νωρίτερα?

Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του Φλεβαράκη να έχει μέσα Γκριν και ΜακΓκραθ επί 30-35 λεπτά. Ο Φράνσις είναι πιο λογικό, ωστόσο υπάρχει καιο παράγοντας κούραση πέρα από τη χρησιμότητα του παίκτη. Το rotation που κάνει είναι κάπως τραγικό θα έλεγα. Έχει τη δικαιολογία του προηγούμενου μήνα, αλλά και πάλι...

Unknown είπε...

Ρε παιδιά φτάνετε στην άλλη άκρη.

Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έγινε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟ. Άλλωστε πέρσι ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια είχε πολύ καλύτερη απόδοση από τον ΠΑΟ (πρώτος και με διαφορά), αλλά και στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα έχασε, και στους τελικούς έχασε, και μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, στους τελικούς δεν ήταν ούτε καν ανταγωνιστικός.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να δω το ματς, παρά μόνο το τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό που είδα με μεγάλη έκπληξη (ομολογώ) είναι ότι ο Ολυμπιακός επέβαλε ΠΛΗΡΩΣ το ρυθμό του, και ότι ο ΠΑΟ (επίσης με μεγάλη έκπληξη) δε μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό - και ούτε να τον αλλάξει. Καλά, ο Παπαλουκάς δε νομίζω να ξαναβάλει 3/3 κολλητά τρίποντα, αλλά αφενός ο ΠΑΟ το παράκανε με το να τον αφήνει εντελώς ελεύθερο (σ.σ. στους τελικούς πέρσι το σύστημα με το ανοιχτό τρίποντο είχε δουλέψει στην εντέλεια), αφεταίρου δε νομίζω να κρίθηκε (μόνο) εκεί το ματς.

Πάντως ο Ολυμπιακός πιστεύω απέδειξε πόσο μετράνε ΑΚΟΜΑ οι καυτές έδρες, παρά τα υπέρλαμπρα και πανάκριβα αστέρια, το "σύγχρονο μπάσκετ" και όλα αυτά τα ωραία. Προσωπικά αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ.

arisff

ΥΓ. Η γνώμη μου για το ανισόρροπο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν αλλάζει. Άλλωστε πιστεύω πως οι μεγάλες ομάδες φαίνονται (κυρίως στα δύσκολα, αλλά και) όταν ο αντίπαλος πιάνει καλή απόδοση και δεν τις αφήνει να επιβάλλουν το ρυθμό που βολεύει. Γιατί ο Ολυμπιακός στο αργό σετ παιχνίδι θυμίζει τον Άρη του... Ματσόν (κακία :P) Και ο ΠΑΟ δε νομίζω να ξαναεμφανιστεί τόσο εκτός παιχνιδιού.

ΥΓ2. Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, οφείλω να ομολογήσω ότι η γνώμη μου δεν έχει και πολύ μεγάλη βαρύτητα...

Age of Basketball είπε...

@patrick star: Συμφωνώ ότι η ΑΕΚ ξεκάθαρα δεν έχει ρόστερ για Α2 και ότι ως τώρα ο Φλεβαράκης έχει πρόβλημα στο ροτέισον. Ίσως, όμως, είναι νωρίς για τέτοιες λύσεις, ακόμη έχουμε 21 αγωνιστικές. Πάντως, αν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει πριν τα 6 συνεχόμενα δύσκολα, ώστε εκεί ο νέος να δέσει την ομάδα. Πάντως, το καταλαβαίνει ότι η ΑΕΚ πια μπορεί να πάει στο 1-11 αν δεν κερδίσει την άλλη εβδομάδα.

@aris ff: Δεν έχω ποτέ υποστηρίξει ότι ο Ολυμπιακός είναι χειρότερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Πάντα λέω ότι είναι ισοδύναμες και το ίδιο θα πω και αν ο ΟΣΦΠ πάρει φέτος το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα και το διαπλανητικό ή αν κάνει το repeat ο ΠΑΟ.

Αστέρες έχουν και οι δύο, ενώ ο ΟΣΦΠ έχει 90 πόντους επίθεση, δεν μπορούμε να λέμε για αργό ρυθμό. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Γιαννάκης και κοστίζει μερικές ήττες: να μπορούν οι παίκτες του να επιβάλλουν πάντα το γρήγορο ρυθμό τους.
Rasheed.

Miltos είπε...

Καλημέρα και απο εμένα. Αρχικά θέλω να πω ότι τα όσα λέγονται στην αρχή για κάποιους που βρίζουν τους συντελεστές του AOB με θλίβουν. Συνεχίστε να σχολιάζετε όπως κάνετε μέχρι τώρα τα μπασκετικά δρώμενα γιατί υπάρχουν αρκετοί, όπως εγώ που θέλουμε να διαβάζουμε μπασκετικά blog με άποψη, όπως και το δικό σας.
Στα του ντέρμπυ τωρα.. Δεν είμαι μεγάλος οπαδός του Γιαννάκη αλλά η αλήθεια είναι ότι έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και είναι απο τις λίγες φορές στη διάρκεια της θυτείας του στον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζεται τόσο καλά το pic, κάτι που οφείλεται και στον βαθμό ετοιμότητας του Σχορτσιανίτη. Τα τρίποντα του παπαλουκά ήρθαν απο επιλογή του Παναθηναικού να τον αφήσει ελεύθερο οποτε είναι ευθύνη του Ζελικο. Ο Γιασικεβίτσιους είναι μεγάλη απώλεια τόσο για τις ικανότητες του όσο και για το πάθος του, το οποίο νομίζω έλειπε χτες απο τον Παναθηναικό.

Συνεχίστε την καλή δουλειά παιδες.
Μίλτος

haridimos είπε...

@ Patrick Star, Rasheed
Δυστυχώς στη Ρόδο η ομάδα μου έδειξε και πάλι τις αδυναμίες της.
Ανεξάρτητα από την κακή μέρα που βρέθηκαν κάποιοι παίκτες, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κάνει μόνο 7 φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο που ο Κολοσσός μας είχε πάρει παραμάζωμα...
Και όταν αυτό δεν γίνεται πρώτη φορα, αλλά συνέχεια, οι ευθύνες του προπονητή είναι σημαντικές.
Όπως και στο θέμα του rotation και της διαχείρισης του υλικού..
ο Μάκης ΔΕΝ είναι τριάρι, ο Mack στη σημερινή ομάδα μπορεί να βοηθήσει αν παίζει κοντά κι όχι μακριά από το καλάθι (που δεν έχει σουτ).
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα κι αν χάσουμε από την Ολύμπια δεν σωζόμαστε με τίποτα..

Ο Φλεβαράκης έχει πολλά ελαφρυντικά με σημαντικότερο την αδιαφορία ορισμένων παικτών (ξένων) που είναι από συγκεκριμένο μάνατζερ και που ο urban legend θέλει να τα ξύνουν για να έρθει άλλος προπονητής.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα βέβαια είναι πως δεν υπάρχουν στην πιάτσα προπονητές που να μπορούν να αναμορφώσουν την εικόνα μας με το συγκεκριμένο υλικό.. Ο Σούλης και ο Σκουρτόπουλος έχουν ομάδα. Ελεύθεροι είναι κάτι Αλεξανδρήδες ή Πεδουλάκηδες που ο 2ος δε νομίζω να έρχεται χωρίς δυνατότητα αλλαγής ξένων. Όμως με τα οικονομικά της ΑΕΚ κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό.. Πιο ορθολογικό θα ήταν να φέρνανε κανένα Γιατζόγλου από το Περιστέρι για να τρέξει την ομάδα, καθώς θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να κάνει τα Αμερικανάκια να παίξουν καλύτερα. Σαν προπονητής όμως δεν είναι ότι το καλύτερο..

Τώρα για κάτι Σάκοτα που διάβασα, δε νομίζω να έρχεται τσάμπα ο Ντράγκαν... ούτε να θέλει να χαλάσει την υστεροφημία του..


υ.γ. Στα του ΣΕΦ τώρα, νομίζω πως ο Ομπράντοβιτς ίσως και να νοιώθει καλύτερα τώρα μια που ο Γιαννάκης θα είναι πιο σίγουρος στη θέση του.

Ανώνυμος είπε...

Η επικράτηση του ΟΣΦΠ κατά την γνώμη μου οφείλεται στην μεγαλύτερη θέληση για την νίκη και στο πάθος που έβγαλε στο ματς. Από την άλλη, η απόδοση του ΠΑΟ ήταν χλιαρή με έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών και χαλαρή αντιμετώπιση του ματς γενικά.
Εκεί αποδίδω την διαφορά στα ριμπάουντ αλλά και την κακή άμυνα του ΠΑΟ.
Ο Γιαννάκης είχε προετοιμάσει καλά το ματς και μπλόκαρε τον αντίπαλο με την αντιμέτωπιση των επιθέσεων του ΠΑΟ.
Ειλικρινά, έχω κουραστεί να ακούω από τότε που πήγε ο Γιαννάκης στον ΟΣΦΠ ότι είναι λίγος, κακός κόουτς και ότι δεν κάνει. Λάθη κάνουμε όλοι μας. Και όλοι οι προπονητές έχουν τα κολλήματά τους. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά η ατιμωτικές, μηδενιστικές και ισοπεδωτικές κριτικές χωρίς κανένα μέτρο, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί.
Είχα παρατηρήσει την απόσυρση του banner με την προαναγγελία για την επέκταση του blog και ήλπιζα ότι απλά θα καθυστερούσε λίγο παραπάνω και όχι ότι θα αναβαλλόταν επ'αόριστον. Κρίμα! Τους λόγους πάντως τους κατανοώ πλήρως.
Ελπίζω να μην εγκαταλείψετε μια από τις ελάχιστες γωνιές στις οποίες μπορούμε να διαβάζουμε και να συζητάμε για το αγαπημένο μας σπορ. Φωνές και απόψεις σαν τις δικές αποτελούν δυστυχώς εξαίρεση, αλλά είναι απαραίτητες για τον χώρο και το αγαπημένο μας άθλημα.
Την καφρίλα δυστυχώς την συναντάμε όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας και οι αιτίες γι' αυτό είναι ατελείωτες αρχίζοντας ως γνωστόν από την απουσία παιδείας και αρχών. Τα έχετε γράψει και σχολιάσει πολλές φορές μέσα από το blog.
Εύχομαι να ενισχυθούν η αντοχή και το στομάχι σας ώστε η προσπάθεια σας να συνεχιστεί.
Γιώργος Β.

aba είπε...

Sas diabazo fanatika KATHE mera (asxetos an den grafo suxna). Eisaste to mono site pou xero pou katathetei apopsi gia ta basketika dromena. Kati pou ektimo idiaitera.

Prepei na katalabete oti i dimosiografia opos tin fantazeste einai thema koultouras / nootropias. Mporei na kalliergithei. Omos megalonei arga. Polu arga. Einai san tin eisagogi ton neon texnologion sto dimosio tomea. Tis eisagoume alla den tis xrisimopoioume. Stin parodo ton eton tha brethoun kapoioi pou tha exoun orexi i tha blepoun pera apo ti muti tous kai tha tis xrisimopoiisoun. Autoi oi kapoioi tha ginoun perissoteroi otan kai alloi katalaboun mesa apo pragmatika paradeigmata oti uparxei kati kalo "ekei exo". E, sto telos tha fugoun kai ta sapia mila apo tin mesi (giati apla tha paroun suntaxi) kai pleon to mainstream tha einai to na kai oxi to na min. Tote tha einai meros tis koultouras mas. Pairnei xronia omos.

Profanos kai diabazetai me 2 diaforetikous tropous...

Stefanos είπε...

Ο Ολυμπιακός χθες έπαιξε καλά και κυρίως δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ στην επίθεση, εκτός από τα 5 πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Δεδομένης της ποιότητας του ρόστερ, αν δεν κολλήσει η ομάδα δύσκολα να βάλει λιγότερους από 80 πόντους. Και κατά συνέπεια θα πρέπει να δεχθεί υπερβολικά πολλούς για να χάσει (όχι ότι δεν γίνεται, στην Χάλα Πιονίρ, πχ. δέχθηκε 86).

Με εξέπληξε ευχάριστα η συμπεριφορά της άμυνάς μας στα pick'n'roll, πρέπει όμως να τονιστεί ότι έλειπε ο Σάρας που είναι κορυφή σε αυτά. Μακάρι να παίξουμε έτσι και όταν γυρίσει στο παιχνίδι του ΠΑΟ.

Το κοουτσάρισμα του Γιαννάκη όχι μόνο ήταν καλύτερο από της Πέμπτης, αλλά επίσης έβγαινε και λογική απ' όσα έκανε, με άλλα λόγια μπορούσαμε και εμείς οι θεατές να ψιλοκαταλάβουμε τι σκεφτόταν. Επειδή ήμουν από αυτούς που γκρίνιαξα μετά την ήττα στη Σερβία, θα προσθέσω ότι το χθεσινό κοουτσάρισμα, αν δε σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο σε όλα τα μεγάλα, κρίσιμα ματς, δε μου λέει κάτι.

Οι τίτλοι στο μπάσκετ προϋποθέτουν ότι θα κερδίσεις και 2 και 3 και 4 φορές τους καλύτερους και ο Ολυμπιακός έχει από πάνω του (τουλάχιστον) την Μπαρτσελόνα και τον ΠΑΟ. Ας φροντίσει ο Γιαννάκης και το τεχνικό επιτελειό μας να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη και νικήτρια σε όλα τα ματς με αυτούς!

Unknown είπε...

Rasheed δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς μου απαντάς.

Δεν είπα ότι υποστήριξες κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι κιόλας να το έκανες, αλλά όπως και να'χει δεν ήθελα να βάλω λόγια στο στόμα σου. Η δική μου άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι χειρότερη ομάδα, δεν υποννόησα ότι είναι και δική σου...

Αυτό που λέω για την άλλη άκρη,αν εκεί αναφέρεσαι, είναι για την "επίθεση" στους οπαδούς του Ολυμπιακού, που έκαναν κριτική στην ομάδα τους. Όχι γιατί δεν έχετε δίκιο για το μηδενισμό (άχρηστος ο Γιαννάκης, κακοί οι παίκτες κοκ), και τον τρόπο που κυρίως εκφράζεται. Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά γιατί με τη σειρά σας "μηδενίζετε" τις τεκμηριωμένες απόψεις και την κριτική έναντι του σχεδιασμού του Ολυμπιακού, αποκαλώντας τους ούτε λίγο ούτε πολύ όλους γκρινιαρηδες και "ελληνικής νοοτροπίας". Εδώ μέσα, διάβασα πολλά υπερβολικά σχόλια, αλλά διάβασα και σωστές (κατά τη γνώμη μου) κριτικές για το Γιαννάκη. Όπως και να'χει, αντιλαμβάνομαι (πάντως προσπαθώ) την πίεση που σας ασκείται, και καταλαβαίνω πλήρως και την αντίδραση σας. Απλά έκανα ένα σχόλιο επ'αυτής :)
Κατά τα άλλα, αν και πολλές φορές διαφωνώ με τα συμπεράσματα σας, δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι δουλεύετε μεθοδικά και πάντα στηρίζετε με επιχειρήματα (σωστά ή όχι, κρίνει ο καθένας) αυτά που γράφετε.


Τέλος, αυτό που λες για το ρυθμό, συμφωνώ, πρέπει ο Ολυμπιακός (για το καλό του) να επιβάλλει το ρυθμό. Εγώ απλά λέω πως όταν δεν τον επιβάλλει χάνεται, ενώ άλλες ομάδες, πιο ολοκληρωμένες (ο ΠΑΟ πχ), ανταποκρίνονται καλύτερα. Εξυπακούεται ότι κάθε ομάδα θέλει να επιβάλλει το ρυθμό που τη βολεύει, ειδικά αν αυτός δε βολεύει τον αντίπαλο. Αλλά αυτό είναι η ιδανική περίπτωση, στις πραγματικές συνθήκες πρέπει να δεις τι γίνεται και όταν δεν το καταφέρνεις.

arisff

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθησα το ματς του κολοσσου κτες με την ΑΕΚ και εχω να κανω καποιες παρατηρησεις...

1)Παρα το γεγονος πως ο Κολοσσος επαιζε μονο με εναν σεντερ που και αυτος ουσιαστικα βγηκε εκτος αγωνα στο 2ο δεκαλεπτο (Χαρισης)και παρα το γεγονος πως τον Φρανσις τον επιαναν οι σαφως πιο κοντοι και αδυναμοι Μανωλοπουλος και Ασημακοπουλος η ΑΕΚ εχασε το παιχνιδι απο την ρακετα....

δεν ειχε καθολου inside game και βαρουσαν τριποντα απ εξω οι ξενοι της που περεπιπτωντος εκτος Γκριν(απιστευτος αμυντικος,υστερει λιγο επιθετικα)και Φρανσις ειναι Μ Ε Τ Ρ Ι Ο Τ Α Τ Ο Ι!!!

Συγκλονιστικος ο κολοσσος που εφτασε ως το +30!!! κλειδι για μενα τα 10 τριποντα που πετυχαμε (στο περιστερι 1/10)και οι μικροι παππας ,ζαρας και μανωλοπουλος


παντως ο χωρις διαθεση για ειρωνια ο Σφαιροπουλος σας δειψευσε για προηγουμενο αρθρο σας για την μη χρησιμοποιηση παππα κ.α!:P

επεισης θα ηταν ενδιαφερον ενα αρθρο σχετικα με τους νεοτερους παικτες που κανανε ντεμπουτο στην Α1?Αν δεν κανω λαθος ο 15χρονος Αγγελακος μολις εσπασε το ρεκορ!!

χ. είπε...

επειδή δεν είμαι κωλοτούμπας, και επειδή υποστηρίζω ότι ο ολυμπιακός χρειάζεται καλύτερο προπονητή στον πάγκο του, οφείλω να παραδεχτώ ότι χθες ο γιαννάκης χθες πήρε την ταυτότητα του ζοτς σε όλα τα επίπεδα. λάθη έκανε και πάλι (πχ καθυστερημένα τάιμ άουτ) αλλά όπως έλεγα και μετά την παρτιζάν λάθη κάνουν όλοι...

είναι τόσο δύσκολο για τον ολυμπιακό να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τα πικ εν ρολ του παο;

το μόνο σίγουρο ότι το ρόστερ του ολυμπιακού θα ήταν υπερπλήρες αν υπήρχε σε αυτό ο γκριρ. εσείς το λέτε καιρό τώρα βέβαια

Ανώνυμος είπε...

Oson afora ti syzitisi gia to rythmo pantws, thimizw oti sta 2 mats pou o PAO fetos den epebale to rythmo tou (Real kai OSFP) exase eukola, opote mallon einai poly pio simantiko ap'oti nomizoun orismenoi kai gia ton PAO na epivallei to rythmo tou.

Unknown είπε...

Κανείς (από τους ορισμένους) δεν είπε ότι ο ΠΑΟ είναι η τέλεια ομάδα ή ότι τα κάνει όλα σωστά. Απλά κάποια πράγματα τα καταφέρνει κάπως καλύτερα.

arisff

Ανώνυμος είπε...

15:55

γιωργος

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για κάποιον ακατανόητο τεχνικό λόγο χάθηκε το πρωινό μου σχόλιο-σεντόνι. Δεν θα επιχειρήσω να το επαναλάβω, ειδικά επειδή ο Aris σχολίασε ξανά και με κάλυψε. Εν συντομία (ελπίζω):

Εδώ και καιρό επισημαίνετε σωστά τα λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό του ΟΣΦΠ. Λέτε, σωστά, ότι ο Γιαννάκης δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ο μόνος ή ως ο κύριος υπεύθυνος. Επισημαίνετε, σωστά, ότι οι αλλαγές ήταν μεγάλες και χρειάζεται χρόνος και υπομονή. 'Εχετε εσείς δίκιο και όσοι απλοποιούν το θέμα και θεωρούν τον αποκεφαλισμό του Γιαννάκη μαγική λύση, κάνουν λάθος. Ως εδώ καλά.

'Ομως δεν είναι αμέτοχος ευθυνών ο προπονητής για τον κακό σχεδιασμό, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα εκδηλώνεται επιθετικά (που, παρά τα μεγάλα σκορ, και για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν 'εχει αυτοματισμούς και βασίζεται στην ευφυία δυο παικτών και τους ατομικούς αυτοσχεδιασμούς δυο άλλων). Και με αυτήν την έννοια είναι δυνητικά ισοδύναμος ο ΟΣΦΠ με τον ΠΑΟ και δεν το έχει αποδείξει ακόμα.

Στο θέμα του pick n' roll, η συνεχής χρήση του κάνει τον ΠΑΟ ευάλωτο με την έννοια ότι αν κάποιος βρει ΄λύση (που είναι να αντιγράψει αυτό που κάνει ο 'ιδιος ο ΠΑΟ στην άμυνα και τώρα και η ΣΙΕΝΑ και η ΡΕΑΛ δηλαδή να βγαίνει ο ψηλός επιθετικά πάνω στην μπάλα και να μπλοκάρει την εξέλιξη της επίθεσης) μετά του χαλάει τα σχέδια πολύ. Εν αντιθέσει, η Barcelona 'ειναι λιγότερο ευάλωτη γιατί βασίζεται σε απλούστατους αυτοματισμούς με κύριο όπλο το εκπληκτικό ατομικό ταλέντο των κοντών της. Εκεί νομίζω υπεισέρχεται και το θέμα Saras που μετατρέπει ενα figure 8 σε υπερσύστημα με το ταλέντο του.

Βεβαίως αυτό που είχα σχολιάσει για μαθηματικά βέβαιη ήττα ήταν και ανακριβές (λεκτική υπερβολή) και αποδείχθηκε και λανθασμένο.

Ελπίζω να συνεχίσετε στο κυνήγι της ποιότητας χωρίς να πτοείστε απο κακοπροαίρετη κριτική.

Alex

Age of Basketball είπε...

@Alex: Χωρίς να λέω ότι το υπονόησες, σου ξεκαθαρίζω ότι δεν λογόκρινα κάποιο σχόλιό σου. Απλώς για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

@Rasheed
Κακώς δεν 'ημουν σαφέστερος: ήταν 100% τεχνικό πρόβλημα και βγήκε και κάποιο περίεργο μήνυμα το οποίο αγνόησα μια και δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Ευχαριστώ για την όπως πάντα προσεκτική διευκρίνιση.

Alex

Ανώνυμος είπε...

Min afisete tin diktatoria tis kafrilas na stamatisei to ergo sas! Opos polloi alloi exromai kathimerina sto site, den afino panta comments dioti den exo pantote kati sobaro h kainotomiko na po alla mi masate sas diabazoume kai eisaste apo ta liga meroi tou diadiktiou opou efxaristieme na diabazo peri ellinikou basket kai as diafono kamia fora!Job well done ;)

Panayiotis είπε...

Φίλοι συντελεστές του blog είμαι και εγώ ενας από αυτους που σας παρακολουθούν από την πρωτη μερα και μπορειτε να βρείτε σχολια μου και τα σχετικα. Με λυπει η απόφαση σας για μη επεκταση του σαιτ γιατι όπως είπε καποιος απο πανω 'αποτελείτε όαση' στην κατευθυνόμενη και ανούσια ελληνικη δημοσιογραφία.
Παντως δικαιούμαι να σας επισύρω την ευθύνη γιατι μια και ζείτε και εσείς στην Ελλάδα νόμιζα ότι αυτά τα χωνέψατε και δεν σας πιάνουν πλέον αλλα έκανα λάθος . Δεν πρέπει οι πολλοί κακοί να νικήσουν το καλο.
Τέλοσπαντων δεν θελω να γίνομαι κουραστικός αλλα ξανασκεφτείτε το για την επέκταση γιατι όσο ευαίσθητοι και αν είσαστε (ξέρω οτι η αναισθησία έχει και τα όρια της) αλλά οι δημοσιογράφοι και δη στην Ελλάδα πρεπει να έχουν πολύ γερό στομάχι για να αντέξουν.
Εξάλλου έχετε κοινό απ'οτι βλέπω και μάλιστα φανατικό που σας διαβάζει και όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας να διαβάζουν 'Πρωταθλητή', 'Πράσινη' και ΄Score Live'
Eυχαριστώ για τον χώρο
Ένας πικραμένος συνάδελφος.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ από μένα, η απογοήτευση που αφήσατε να φανεί στο post με ωθεί να γράψω κ εγώ ένα σχόλιο συμπαράστασης. Όπως σε όλα τα θέματα στην Ελλάδα, έτσι κ στον αθλητισμό το κοινό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Σε μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία η οποία δείχνει σωστή αντιμετώπιση στα πράγματα κ μία μικρή πλειοψηφία ηλιθίων κ δογματικών ανδρείκελων-φερέφωνων. Δυστυχώς όμως πάντα η πλειοψηφία παρατηρεί σιωπηλά κ με σκεπτικισμό τα γεγονότα ενώ η μειοψηφία κάνει τόσο θόρυβο που πολλές φορές ξεγελά τον περίγυρω όσον αφορά το πραγματικό της μέγεθος. Φαντάζομαι ότι ένα τεράστιο ποσοστό των σχολίων στο blog είναι από τέτοια άτομα μειωμένης νοημοσύνης κ αυτοεκτίμησης, όμως μην ξεγελιέστε! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν ακουγόμαστε αλλά παρακολουθούμε κάθε μέρα τις ιδέες σας είμαστε πολύ περισσότεροι. Περισσότερο κακό θα προξενήσει σε μας τους μπασκετόφιλους ο τερματισμός του blog παρά στους ανεγκέφαλους, οι οποίοι απλά θα βρουν άλλο τόπο να συνεχίσουν τις ασχήμιες τους.
Χαιρετισμούς, Νικηφόρος

mankol είπε...

Πολυ ωραίο άρθρο, επιτέλους κάποιος να πει κάτι για τον "χρόνια τώρα" ανεπαρκή Περπέρογλου... Αλλα, για να μπω και εγώ στο κλίμα της εισαγωγής του άρθρου, Ο Περπέρογλου έβαλε 7 σερί πόντους στον τελικό πέρσυ με ΤΣΣΚ άρα είναι παιχταράς....