ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

EUROLEAGUE on AoB – Group D: Πράσινο προβάδισμα


Ολοκληρώνουμε σήμερα το αφιέρωμα στη φετινή Ευρωλίγκα, με την ανάλυση του Ομίλου C, που ακολουθεί παρακάτω, και του D, όμιλοι στους οποίους αγωνίζεται το Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού έχει 4 φαβορί, ουσιαστικά χωρισμένα σε δύο κατηγορίες: για την πρωτιά Παναθηναϊκό και Ρεάλ, με φαβορί τη δική μας ομάδα, και μετά Αρμάνι-Κίμκι, να υπερτερούν ξεκάθαρα από Προκόμ και Όλντενμπουργκ. Πάντως, υπάρχουν αρκετά δυνατές ομάδες, και οι δύο καλύτεροι δεν θα έχουν… περιπάτους στα περισσότερα ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να κάνουν το ριπίτ και έχουν όλα τα φόντα για να το καταφέρουν. Ιδιαίτερες αλλαγές από πέρσι δεν θα δούμε, καθώς μόνο Τέπιτς, Καλάθης, Μπόγρης ήρθαν στην ομάδα, που έχασε Κέτσμαν, Χατζηβρέττα. Ίδιος κορμός, ίδια αστέρια, με μικρή ενίσχυση στο «3». Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει την πρωτιά στον όμιλό του, καθώς μπορεί η Ρεάλ να έχει εξίσου καλό ρόστερ, αλλά είναι νέα ομάδα και δύσκολα θα «δέσει» τόσο νωρίς. Ο Ομπράντοβιτς είναι εγγύηση στον πάγκο, ενώ για πιο αναλυτικά, τα έχουμε πει. Πρόβλεψη: Η λογική λέει ότι είναι φαβορί για το φάιναλ φορ και τον τίτλο και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Αυτή η Ρεάλ δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή. Ούτε στο ρόστερ, ούτε στον πάγκο. Μπορεί ο Φελίπε Ρέγες, μετά την καλύτερή του χρονιά να έμεινε, ο Μπούλοκ να ηγείται στο σκοράρισμα (θεωρητικά) αι ο Γιουγ να βελτιώνεται συνεχώς, αλλά από εκεί και πέρα αμέτρητα νέα πρόσωπα. Ο Βαν Ντεν Σπίγκελ προτιμήθηκε από Ερβέλ, Μάσεϊ και Παπαδόπουλο, καθώς έχουμε πια συνηθίσει να τον βλέπουμε σε ομάδες του Μεσίνα, που θέλει ένα ψηλό… «αγγούρι» να καρφώνει και να ταπώνει και να είναι αναλώσιμος. Στη φροντλάιν υπάρχει ο Γκαρμπαχόσα, που θέλει να αναγεννηθεί και ως τώρα αυτό δείχνει, ο πολυτάλαντος Βελίτσκοβιτς, αλλά και το τρομερό ταλέντο με φόντα για μεγάλη καριέρα, Ντάσιτς, μαζί με τον «Σεΐχη» Τσέικχ Σαμπ και τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς, που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα δεκάλεπτο. Ο Βιδάλ δίνει βάθος στην περιφέρεια, όπου ο Χάνσεν ηγείται στο «3» και στο ασόδυο υπάρχουν οι πρωτοκλασάτοι Καουκένας και Πριτιόνι. Ο Μεσίνα άλλαξε σελίδα και καλείται να καταφέρει ό,τι έκανε και στη Μόσχα. Η Ρεάλ θέλει φάιναλ φορ και κούπα. Γι’ αυτό και μόνο στήθηκε. Πρόβλεψη: Μπορεί να φτάσει ως το τέλος, καθώς έχει υπερπλήρες ρόστερ. Και να αποκλειστεί, θα χρειαστεί ένας γίγαντας για να το καταφέρει.

ΚΙΜΚΙ: Μπορεί να μη θεωρούνται και να μην είναι πια… ζάμπλουτοι, μπορεί να έχασαν Ντελφίνο και Γκαρμπαχόσα, αλλά οι Ρώσοι είναι πολύ δυνατοί. Βλέποντας την ΤΣΣΚΑ να κατεβαίνει επίπεδο, η Κίμκι ανέβηκε και θέλει να πάρει τον τίτλο. Αλλά και να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα. Ο όμιλός της λέει ότι στους «16» λογικά θα είναι. Ο Σκαριόλο έφερε μαζί του τον Καμπέθας και τον Λόπεθ από την Ισπανία για τον άσο με τον Φριτζόν να τους συμπληρώνει, ενώ Γιανκούνας και Γιαφτόκας αποτελούν σημαντικές κινήσεις στη ρακέτα, ενώ προέρχονται από πολύ καλές χρονιές. Ο ΜακΚάρτι είναι εγγύηση στην περιφέρεια, ο Μοζγκόφ έκανε εκρηκτικό Ευρωμπάσκετ και τώρα θέλει να τον μάθει όλη η Ευρώπη, ενώ ο Τοπόροφ μπορεί να βοηθήσει πολύ στην περιφέρεια μαζί με τον νεαρό Ντμιτρίεφ. Οι υπόλοιποι συμπληρώνουν το ρόστερ, εκτός βεβαίως από τον σκόρερ Κιθ Λάνγκφορντ, που θέλει να δείξει στην Ευρωλίγκα… ότι το έχει. Πρόβλεψη: Η Κίμκι είναι πλήρης, αν και όχι ανώτατου επιπέδου. Λογικά στους «16» θα είναι, ο Σκαριόλο ξέρει να φτιάχνει ομάδες, οπότε κι εκεί κανείς δεν θα την κερδίσει εύκολα. Η ίδια σκέφτεται οκτάδα.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Μία από τις ομάδες που δυνάμωσαν πάρα πολύ. Ο Μπούκι έκανε ό,τι μπορούσε το καλοκαίρι για να… μη βγάζει τη ζακέτα «armani» από νεύρα κατά τη διάρκεια των αγώνων και η Αρμάνι ονειρεύεται πολλά. Ο MVP του Eurocup, Μαριγιόνας Πετραβίτσιους, ήρθε για να χτίσει μια πολύ δυνατή φροντλαιν με τους Χολ, Τζόι Μπέαρντ και Ρόκα. Εκεί θα βοηθά και το πολυεργαλείο Μαντσινέλι, που ήρθε για να τα κάνει όλα, ενώ η περιφέρεια της ομάδας μοιάζει πλήρης. Ο Πράις στον άσο, μαζί με τον Μπουλέρι, αλλά και τον Μορίς Φίνλεϊ, ο πολύ καλός «ταύρος» Γιόνας Μασιούλις, που θέλει να δείξει ότι μπορεί κι εκτός συνόρων, ξεκινώντας μεγάλη καριέρα, με τον Μάρκο Μορντέντε στο «2», ο Άλεξ Άκερ και ο Φιλόι, Πρόβλεψη: Η Αρμάνι έχει προφανή στόχο το «Top-16» και ελπίζει να έχει τη χημεία και τις δυνατότητες για ψηλότερα.

ΠΡΟΚΟΜ: Μεγάλες αλλαγές στους Πολωνούς δεν θα δούμε, αν και όντως φαίνονται ενισχυμένοι, έχοντας πια 7 ξένους στο ρόστερ τους. Θα δούμε όπως και πέρσι τους δύο «τρελούς» Λόγκαν και Γιούιν στην περιφέρεια, αυτή τη φορά με την παρέα τρίτου απρόβλεπτου Αμερικανού, του Μπράζελτον, η Προκόμ θέλει να γίνει εφιάλτης για τις περιφερειακές άμυνες. Ο Γουντς είναι ακόμη στο «3» και ο Μπαρέλ στη ρακέτα. Ο Πάπε Σόου επέστρεψε στην ομάδα, ενώ οι Πολωνοί πήραν και τον Γιάγκλα. Χριτσάνιουκ, Κράουτσε, Στσότκα, ο πανύψηλος Λαπέτα, ο καλός Ζαμοΐτσκι, Σεβέριν, Κοστρέφσκι και Σικόρα είναι ο πολωνικός κορμός της Προκόμ, που φέτος θέλει πρόκριση. Πρόβλεψη: Θα παλέψει για τους «16», αλλά είναι αουτσάιντερ, καθώς και οι τέσσερις πιο πάνω είναι καλύτερες.

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ: Οι Γερμανοί έχουν μοναδική ευκαιρία, καθώς έκλεψαν το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενοι τον αποκλεισμό της Άλμπα. Όμως, δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερα δυνατό ρόστερ. Τέσσερις καλοί Αμερικανοί, με τον σουτέρ για όλες τις δουλειές Φόστερ, τον Πόλντινγκ, MVP πέρσι στη Γερμανία, τον πλέι μέικερ Γκάρντνερ στην περιφέρεια και τον Κάρτερ να συνδέει περιφέρεια και ρακέτα. Κάτω από τα καλάθια ο δυνατός Μπούμτζε-Μπούμτζε, μαζί με τον πολύ καλό Πέρκοβιτς, που μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη, αλλά και τον Μαϊστόροβιτς, που έχει αρκετό ταλέντο. Νγέι, Χάιν, Μπούλιεβιτς και Στράουχ (στη ρακέτα) δίνουν βάθος, μαζί με τον Βόσνιο Σκέκιτς. Πρόβλεψη: Οι Γερμανοί θέλουν να παλέψουν για την πρόκριση, αλλά ρεαλιστικά ξεκινούν ως 6οι τον όμιλο και κάθε νίκη θα είναι επιτυχία γι’ αυτούς.

by Rasheed.

Υ.Γ.: Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχών στο Age of Basketball Champion, στο fantasy challenge της Ευρωλίγκας, είναι στις 14:00 την Τετάρτη. Παρακαλούνται όσοι ενημερώθηκαν ότι έχουν εκκρεμότητες στις δηλώσεις να το κάνουν, αλλιώς δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στο AoB Champion, παρά μόνο στο private league.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρεαλ και Κιμκι παρουσιάζουν ενδιαφερων.Ειδικα η Ρεαλ θα στοιχηματιζα πως θα ειναι στο f4.Και προσυπογραφω το σχολιο "Και να αποκλειστεί, θα χρειαστεί ένας γίγαντας για να το καταφέρει".Προσωπικα πιστευω οτι οι ομαδες που μπορουν να αποκλεισουν την Ρεαλ ειναι μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου.

Απο την Κιμκι θελω να δω τους Φριτζον και Μοζγκοφ πως θα εξελιχθουν.Ειδικα ο τελευταιος αν δουλεψει πιστευω μαζι με τον Σοκολοφ εχουν τα φοντα να γινουν μεγαλοι παικτες γιατι ταλεντο δεν τους λειπει.Αρκει να δουλεψουν ομως ετσι;