ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Στην εποχή Κλέιζα


Το πρώτο επίσημο ματς για φέτος του Ολυμπιακού κύλησε με τον αναμενόμενο τρόπο, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν άνετα, ενώ μας έδειξε και αρκετά χρήσιμα πράγματα. Τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα μετά από αυτό το ματς είναι, βέβαια, σε ατομικό επίπεδο. Πρώτο και σημαντικότερο, το ότι ο Ολυμπιακός δείχνει διατεθειμένος να λειτουργήσει με, έστω εν μέρει, ηγέτη τον Λίνας Κλέιζα. Ο χαρισματικός Λιθουανός έδειξε από το πρώτο ματς έτοιμος για το καλύτερο (δεν είναι μόνο οι 23 πόντοι, είναι και τα 9/11 δίποντα, τα 9 ριμπάουντ, τα 5 κερδισμένα φάουλ) και ο Γιαννάκης ακούμπησε την μπάλα πάνω του με αρκετά συστήματα να καταλήγουν σε αυτόν.

Από τους Αμερικανούς, ο Ουέιφερ έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά ακόμα είναι εκτός κλίματος, ο Μπέβερλι βγάζει ενέργεια, έχει γρήγορα πόδια, κυνηγάει στην μπάλα και βγαίνει με δύναμη πάνω στον παίκτη, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Χαλπερίν, ο οποίος θα μείνει εκτός του ρόστερ της Α1. Ο Τσίλντρες ήταν καλός, κινούμενος στο περσινό στυλ, ενώ πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι ο Βασιλόπουλος έδειξε να είναι έτοιμος να προσφέρει και είναι γνωστό πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι και οι δώδεκα της αποστολής των «ερυθρολεύκων» αγωνίστηκαν τουλάχιστον 5 λεπτά και σκόραραν όλοι. Η Ορλεάν δεν είχε σαφώς την κλάση να μείνει κοντά σε ένα τέτοιο παιχνίδι και έδειξε αυτό που, πάνω – κάτω, περιμέναμε, ότι είναι μία αθλητική ομάδα που στηρίζεται στους Αμερικανούς της.

Το Μαρούσι έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία σήμερα για να πάρει μία νίκη που, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θα έπρεπε να είχε πάρει. Η ΤΣΣΚΑ δε μας εξέπληξε, είναι σαφώς κατώτερη φέτος, στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην τριπλέτα Χόλντεν-Λάνγκτον-Σισκάουσκας, αλλά το εγχώριο υλικό μπορεί να προσφέρει ελάχιστα. Η παρουσία του Πασούτιν στον πάγκο της στερεί εμπειρία, εμπνεύσεις και αντανακλαστικά∙ είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε περίοδο αργούσε πολύ να διαβάσει το παιχνίδι του Αμαρουσίου: έβαλε 3 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, 5 πόντους στο πρώτο εξάλεπτο της δεύτερης και 5 στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης. Υπό αυτές τις συνθήκες το Μαρούσι σεβάστηκε υπερβολικά την αντίπαλό του και έχασε ένα ματς στο τελευταίο σουτ, που θα μπορούσε ίσως να είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ του λίγο νωρίτερα. Βέβαια, ίσως είναι υπερβολή να ζητάμε χαρακτήρα από μία ομάδα στο πρώτο της ματς στην Ευρωλίγκα, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και δεν αποκλείεται άλλες ομάδες να της πάρουν νίκες εντός.

Οι τελευταίες φάσεις εξελίχθηκαν σε γκραν-γκινιόλ, με τους Λάνγκτον και Κις να βάζουν από ένα μεγάλο σουτ, αλλά τον Χριάπα τελικά να ντύνεται ήρωας με ένα απίθανο μπάζερ-μπίτερ, με μπόλικη δόση τύχης, πάνω στον Μαυροειδή. Το Μαρούσι, πάντως, έδειξε ότι θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Ο Κις έχει τον ηγετικό ρόλο, με τον Μαυροειδή να δείχνει ότι και φέτος ετοιμάζεται για μεγάλη χρονιά, τον Καϊμακόγλου να λειτουργεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τον Λούκας να είναι καλός με πολύπλευρη προσφορά.

Στα υπόλοιπα ματς, στην πιο εντυπωσιακή πρεμιέρα, η Σιένα έκανε αμυντικό ρεκόρ (χαμηλότερη παραγωγικότητα για εντός έδρας) στην Κροατία και απέδειξε ότι και φέτος θα «μασάει σίδερα». 40 πόντοι στην άμυνα και ολοκληρωτική επικράτηση στο παρκέ, ένα σαφές μήνυμα. Η Μπαρτσελόνα, με επιθετικό πλουραλισμό και καλή ευστοχία στα δίποντα, πήρε ευρεία, εντυπωσιακή νίκη στη Τουρκία επί της εντελώς ανέτοιμης Φενέρ, ενώ η Ζαλγκίρις μπήκε έτοιμη και αποφασισμένη και «έριξε» 20άρα στη Βιλερμπάν.

Τέλος, για τον όμιλο του Παναθηναϊκού η Όλντενμπουργκ πήρε νίκη που τη βάζει στο "χορό" της πρόκρισης από την πρώτη αγωνιστική. Η επικράτηση μέσα στην Πολωνία, με τους Αμερικανούς Φόστερ και Πάουλντινγκ να κάνουν πολλή δουλειά, ήταν ένα από αυτά που χρειαζόταν για να φανεί ανταγωνιστική.

“Good night, and good luck”

by BEN

ΥΓ. Στο άρθρο παρακάτω ακολουθεί η κλήρωση του Age of Basketball Champion.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερη ατμοσφαιρα στο ΟΑΚΑ και μπραβο στην ΚΑΕ του ΑΜαρουσιου που σκεφτηκε επιτελους το αυτονοητο:
να φερει σχολεια και αθλητικους συλλογους απο την πολη (Μαρουσι) ωστε να δημιουργειται και κλιμα και να υπαρχει κοσμος.

Οσο για την CSKA?Ο Πασουτιν λιγος,ΜΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.Η ομαδα βολοδερνε διχως ουσιαστικο συστημα στηριζομενη μεχρι και στα μεσα του 4ου δεκαλεπτου στις εκλαμψεις Λανγκτον και Χολντεν οπου καποια καλαθια Ραντενοβιτς και Σισκαουσκας(πολυ κακος αυτος) ξυπνησανε την ομαδα.
Ενδεικτικο για να καταλαβει ο κοσμος ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ Κοουτσαρισμα εκανε ειναι το ακολουθο: ο Σοκολοφ στο 1ο δεκαλεπτο οταν επαιρνε την μπαλα και επαιζε πλατη με πλατη τελειωσε 1ος σκορερ του δεκαλεπτου με 7 ποντους και προβληματιζε το Μαρουσι.Ε, στο στα επομενα 30 λεπτα ουτε πασα δεν πηρε και επαιζε και με πλατη στο καλαθι.
ΚΑι γενικοτερα ο Πασουτιν ειχε ενα θεμα με τη Ρακετα.Επαιζε με 5ρι τον Κριαπα,μερικες φορες και τον Ραντενοβιτς(ε πως μετα να μην κανει παρτι ο Μαυροειδης) ,ο Σοκολοφ τροφοδοτηθηκε ελαχιστα,ο Καουν δεν επαιξε καθολου,ωρες ωρες θυμιζε Ρεαλ του Πλαθα η ομαδα του

Αν η ομαδα συνεχιζει να παιζει χωρις προπονητη και με τετοια χαλια,οχι f4 ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ 8 δεν φτάνει!

Α,και η CSKA πηρε το ματς επειδη ειχε σπρωξιμο απο τους διαιτητες.Αναμενο θα μου πειτε,εδω ειχε σπρωξιμο με τον ΠΑΟ στον τελικο που το βλεπανε και ολοι,δε θα χε σπρωξιμο στην πρεμιερα με το Μαρουσι;
Ομως παραηταν πολυ.Ενδεικτικο ειναι πως στα 1.4 κανανε φαουλ οι παικτες του Αμαρουσιου αλλα οι διαιτητες δεν δινανε τπτ για να σουταρει η CSKA.

1000 Μπραβο στο Μαρουσι και μια ερωτηση: Τον Πασουτιν ψαξανε ΠΟΛΥ για να τον βρουν εκει στη Μοσχα;
Γιατι δεν πιστευω πως δεν υπαρχει αλλος Ρωσος ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που το Μαρούσι δεν κατέφερε να κερδίσει έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Μεγάλη ψυχρολουσία για όσους βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ. Κατά την γνώμη μου, χθες φάνηκε και πολύ ανεπαρκής ο Χόμαν, ο οποίος έχει εμπειρία Euroleague (βλ. Cibona),καθώς είχε αρκετά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα λειτουργούσε πολύ καλύτερα με Καϊμακόγλου-Μαυροειδή στους ψηλούς όπου γύρισε και το ματς και στα 2 ημίχρονα. Ερωτηματικό ότι δεν αγωνίστηκε ο Arigbabu. (Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι εκεί κρίθηκε το ματς)
Γιώργος Β.