ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση για το σχολιασμό στα άρθρα


Με μεγάλη λύπη αναγκαζόμαστε για ακόμη μία φορά (ελπίζω τελευταία) να αναφερθούμε στα σχόλια του σάιτ. Επειδή το θέμα τις τελευταίες ημέρες ξέφυγε, ξεκαθαρίζω ότι από εδώ και στο εξής ο μετριασμός των σχολίων θα είναι ακόμη πιο αυστηρός, απαιτώντας από τους αναγνώστες να κρατούν το ανώτερο επίπεδο.

Οποιαδήποτε εμπαθής, μειωτική, υβριστική, ειρωνική, αγενής ή ασεβής αναφορά υπάρχει σε αυτά με αποδέκτες τους συντελεστές του σάιτ (ή όσους φιλοξενούνται γράφοντας σε αυτό), πρόσωπα στα άρθρα ή άλλους αναγνώστες, θα αρκεί για να μην εμφανιστεί το σχόλιο στο AoB, ακόμη κι αν η αναφορά αυτή είναι έμμεση. Αν το εν λόγω σχόλιο είναι επώνυμο, τότε ο αναγνώστης να διαγράφεται αυτομάτως από τα μέλη του AoB και οι συντελεστές θα επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Τα σχόλια θα πρέπει να περιορίζονται στο αθλητικό περιεχόμενο του άρθρου και σε εποικοδομητική μπασκετική κριτική, ή σε αθλητική ερώτηση/απορία. Η κριτική ή η μειωτική αναφορά προς τους συντελεστές απλά δεν θα γίνονται δεκτές, οποιαδήποτε σύνδεση της μπασκετικής κριτικής με τους συντελεστές επίσης θα απορρίπτεται, ακόμη κι αν το σχόλιο είναι 500 λέξεις και η αναφορά μόνο μία μέσα σε αυτές. Πλέον (σε αντίθεση με το παρελθόν), ακόμη και τα σχόλια που ακροβατούν ανάμεσα στις δύο πλευρές ή είναι δίσημα προς την ερμηνεία τους, θα απορρίπτονται.

Επίσης, σχόλια τα οποία θα προωθούν διαφημιστικά άλλες ιστοσελίδες δε θα αναρτώνται, ενώ σχόλια που διαιωνίζουν ατελέσφορα θέματα που έχουν ήδη εξαντληθεί στις σελίδες του AoB, θα αναρτώνται κατά βούληση των συντελεστών του site.

Όσοι θέλετε η γνώμη σας να φαίνεται στο σάιτ θα πρέπει να τηρείτε ευλαβικά τους βασικούς κανόνες της Netiquette. Αφήνοντας σχόλιο, οι αναγνώστες του Age of Basketball δηλώνουν ότι αποδέχονται τους παραπάνω όρους. Το επόμενο βήμα, αν δεν λειτουργήσει το μέτρο αυτό, θα είναι να γίνονται δεκτά μόνο σχόλια με αναφορά ονοματεπώνυμου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης.

Σας ευχαριστούμε,
Οι συντελεστές του Age of Basketball

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν επιτρέπεται, προς τι όλος αυτός ο πανικός;

Υποθέτω ότι τα σχόλια στα οποία αναφέρεστε είναι αυτά που εμείς δε μπορούμε να δούμε. Αρά είναι κάπως δύσκολο να καταλάβουμε (προσωπικά εγώ, ας μη γενικεύω) τι ακριβώς εννοείτε...

Κάποια διευκρίνιση ή ίσως παράδειγμα νομίζω θα βοηθούσε.

arisff

Age of Basketball είπε...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται διευκρίνιση. Είναι σαφές το κείμενο. Προφανώς και δεν αναφερόμαστε στα δικά σου σχόλια και σε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι θέμα "πανικού" είναι θέμα ποιότητας και επιπέδου. Πολλοί έχουν συνηθίσει αυτά να είναι χαμηλά συνυφασμένα με τον αθλητισμό στην ελληνική δημοσιογραφία και αντιδρούν ανάλογα επιτείνοντας την κατάσταση, αλλά αυτό δεν θα γίνει επιτρεπτό εδώ. Η γνώμη όλων είναι σεβαστή, αρκεί όλοι να σέβονται τους συντελεστές.

Ας πούμε (με παρέσυρες και γράφω παραδειγμα):

Αν γράψουμε σε ένα άρθρο "Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν κακός παίκτης"...

το "Διαφωνώ, ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν φοβερός" θα δημοσιευτεί ενώ

το "Είστε άσχετοι και διαφωνώ, ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν φοβερός" θα απορριφθεί.

Είναι καιρός να μάθουμε να σεβόμαστε και να συμπεριφερόμαστε σωστά σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω να σε βοήθησα με το παράδειγμα για την "οποιαδήποτε σύνδεση της μπασκετικής κριτικής με τους συντελεστές" που λέει το άρθρο ότι "επίσης θα απορρίπτεται".

Ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας και εκπτώσεις δεν θα γίνουν για κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα, μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, βασικός όρος να συνεχίσουν οι συντελεστές του Age of Basketball τη δουλειά τους εδώ και να μην κλείσει το σάιτ, ήταν να γίνει πιο αυστηρός ο μετριασμός, κάτι που θα εφαρμοστεί άμεσα. Όλοι μπορούν να μάθουν να σέβονται και να εκφράζουν τη γνώμη τους σωστά, ας προσπαθήσουν να το κάνουν. Δεν απαιτούμε τίποτα παραπάνω από αυτό που προσφέρουμε. Με τη δουλειά μας, θεωρώ ότι δείχνουμε πόσο σεβόμαστε όσους μπαίνετε και διαβάζετε το σάιτ. Ήρθε ο καιρός να γίνει και απ' την άλλη πλευρά αυτό στο βαθμό που πρέπει από όλους. Αυτό σήμαινε το κείμενο. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι έτσι πρέπει να γίνεται. Δεν μιλάω προσωπικά σε σένα, αλλά με αφορμή το σχόλιό σου, γενικά.

Οι συντελεστές του Age of Basketball

Τὰ εἰς ἑαυτὸν είπε...

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουμε ότι η κοινή μας αγάπη για το μπάσκετ (όπου μπάσκετ. βεβαίως, μπαίνει ό,τι άλλο) θα έπρεπε να παραμερίζει τις επί μέρους εμπάθειες, αφού εν τέλει έτσι βλάπτεται το άθλημα, παρά οφελείται...
Χαίρομαι που κάνετε αυτό το ξεκαθάρισμα, καθ' ότι κυρίως οι νεώτεροι αναγνώτσες, οι οποίοι και χρησιμοποιούν κατά κόρον το διαδίκτυον προς ενημέρωσίν τους, δεν θα βρίσκουν (σε αυτήν, τουλάχιστον, την σελίδα) τροφή για πρακτικές που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό (και πολιτισμό;;)έδώ και χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Και πολυ καλα θα κανετε. Δεν γινεται να μπαινουμε στα αθλητικα σαιτς και να θελουμε να κανουμε εμετο απο τα σχολια των καφρων.

Ανώνυμος είπε...

Geia sas paidia.

Me ton Koufo telika egine kati?

Dioti pera apo to gegonos oti epekse ligo, kai afto borei na dikaiologithei, xathike episis kai apo to proskinio genikoter?

Episis den ton eida kai stis klasikes photos sto El. Ven.

Age of Basketball είπε...

Φίλε ο Κοφός είχε μια γαστρεντερίτιδα, πο τον ταλαιπώρησε 2-3 μέρες. Μετά ο Καζλάουσκας προτίμησε να μην τον βάζει να παίζει παρότι ήταν καλά.

Όσο για το αεροδρόμιο, δίκιο έχεις, ο Κουφός έφυγε κατευθείαν πό Πολωνία για Η.Π.Α. και Γιούτα σε συνεννόηση με την ομάδα του.
Rasheed.