ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Το Ευρωμπάσκετ στο AoB: Ο 2ος όμιλος


Συνεχίζουμε την ανάλυση μιλώντας για τον 2ο όμιλο:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο ηγέτης: Έλα ντε! Λίγο ο Χάμαν, που έχει βελτιωθεί, από τον άσο, λίγο ο Γιάγκλα, λίγο οι πιο έμπειροι Φέμερλινγκ και Γκριν, ενώ και ο Σούλτζε θα δίνει βοήθειες. Ο Μπάουερμαν ψάχνει να βρει ποιος θα καθοδηγήσει την ομάδα.
Το κλειδί: Ο Χάικο Σκάφαρτζικ είναι ο πιο ταλαντούχος Γερμανός στην ηλικία του και μοιάζει να είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους… περίεργους πλέι-μέικερ που βγάζουν οι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια. Στα 25 του θα προσπαθήσει να γίνει πιο γνωστός μέσα από αυτό το Ευρωμπάσκετ.
Το ερωτηματικό: Ο Τιμ Όλμπρεχτ μοιάζει να έχει καλά στοιχεία αλλά δυσκολεύεται να τα βγάλει στο παρκέ ακόμα.
Οι υπόλοιποι: Τους περισσότερους τους αναφέραμε. Το ρόστερ μοιάζει άδειο…
Θέλει… μια αξιοπρεπή πορεία που ίσως φτάσει μέχρι την οχτάδα.
Πρέπει… ο Μπάουερμαν να πάρει πολλά από το λίγο υλικό που έχει. Να τους μάθει να παίζουν χωρίς τον… μπαμπά Νοβίτσκι.
Θα… προσπαθήσει να βγάλει κάτι καλό, έστω αγωνιστικά ή σε ταλέντο, για την επόμενη διοργάνωση που θα κατέβει και ο Νοβίτσκι.
Δεν θα… πλησιάσει ούτε κατά διάνοια τις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος.
Πού πάει; Κινδυνεύει να μην περάσει ούτε από τον όμιλο. Ωστόσο, έχουν εύκολους αντιπάλους, οπότε θα το παλέψουν για την υπέρβαση (να περάσουν στο δεύτερο γύρο δηλαδή).

ΡΩΣΙΑ
Ο ηγέτης: Ο Βίκτορ Χριάπα, αθλητικός, με έφεση στο ριμπάουντ και την τάπα και αξιοπρεπής επιθετικός, θα προσπαθήσει να παίξει ένα ρόλο που πάντως δεν έχει το ταλέντο για να επιτύχει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα; Είναι και τραυματίας! Ο Μπλατ θέλει με κάθε τρόπο να τον βάλει δωδεκάδα και περιμένει (ως το μεσημέρι της Παρασκευής) το ιατρικό επιτελείο, αλλά ακόμη κι έτσι, ο Χριάπα μπορεί να μην παίξει στον πρώτο γύρο (δηλαδή αν αποκλειστούν… να μην παίξει καθόλου).
Το κλειδί: Ο Κέλι ΜακΚάρτι δε θα προσφέρει όσα ο Χόλντεν, αλλά είναι πιο ταλαντούχος από τους υπόλοιπους.
Το ερωτηματικό: Ο Σεργκέι Μόνια είναι ασταθής σε όλη του την καριέρα. Άγνωστο το αν μπορεί να προσφέρει κάτι αξιόλογο.
Οι υπόλοιποι: Καούν, Σβεντ, Βορόντσεβιτς, Πονκρασόφ, Μπίκοφ, Κουρμπάνοφ, Σοκόλοφ, Φριτζόν. Είναι να τον λυπάσαι τον Μπλατ…
Θέλει… να είναι αξιοπρεπής και να κοιτάξει προς δεύτερο γύρο και οχτάδα.
Πρέπει… να βρει λύσεις στο πλέι-μέικερ και στην επίθεση.
Θα… προσπαθήσει ο Μπλατ να πάρει ό,τι μπορεί από το φτωχό του ρόστερ. Θα παλέψει τα ματς αλλά είναι κατώτερη από τις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης.
Δεν θα… πρέπει να σκέφτεται ούτε για αστείο τη διοργάνωση του 2007.
Πού πάει; Λόγω του εύκολου ομίλου θα επιχειρήσει να πάρει μία νίκη μήπως περάσει από τον όμιλο. Είναι πιθανό, πάντως, να μείνει εκεί. Για οχτάδα ούτε κουβέντα.

ΛΕΤΟΝΙΑ
Ο ηγέτης: Άντρις Μπιέντρινς. Ο NBAερ από το 2007 δεν έχει αγνοήσει τη χώρα του και πλέον δείχνει να είναι έτοιμος για να την οδηγήσει πιο ψηλά από τα συνηθισμένα. Ο Μπιέντρινς πιθανότατα είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος ριμπάουντερ και είναι παίκτης που μπορεί με το παιχνίδι του να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα όπως η Λετονία. Όμως εδώ θα περιμένουν πολλά από αυτόν.
Το κλειδί: Κασπάρς Καμπάλα. Ο «μποξέρ» πάντα ήξερε μπάσκετ και μάλιστα μπόλικο. Όσοι τον είχαν δει σε Τουρκία, αλλά και με την εθνική ακόμη παλιότερα ξέρουν ότι είναι παίκτης που μπορεί στη μέρα του να διαλύσει την αντίπαλη φροντ λάιν. Πλέον, είναι και τόσο χτισμένος που δεν σπρώχνεται από κανέναν σχεδόν. Αρκεί να συγκρατήσει τα νευράκια του...
Το ερωτηματικό: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Σάντις Βάλτερς; Το βάρος θα πέσει μάλλον στον Κρίσταπς Γιανισένοκς, που θα πρέπει να αποδείξει σε υψηλό επίπεδο ότι αξίζει δεύτερη ματιά.
Οι υπόλοιποι: Καλοί ρολίστες, με διάθεση για διάκριση και με τους Λετονούς να λένε ότι είναι η καλύτερη εθνική που έχουν παρατάξει. Κρίσταπς Βάλτερς, Χελμάνις, Βίτολς, Σκέλε, Γιάχοβιτς, Στάλμπεργκς, αποτελούν μια ομάδα που δεν πάει στην Πολωνία για τουρισμό.
Θέλει… να μπει οκτάδα, να δείξει ότι μπορεί να σταθεί, να είναι η έκπληξη του Ευρωμπάσκετ, η ομάδα που θα παλέψει για πρόκριση στο Μουντομπάσκετ. Αρκεί να συγκρατήσει τα νευράκια της...
Πρέπει… να περάσει από την πρώτη φάση. Με Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, ο όμιλος είναι ισορροπημένος και λογικά μόνο οι Γάλλοι έχουν σίγουρο το εισιτήριο.
Θα… είναι πολύ σκληρή για κάθε αντίπαλο. Μην περιμένετε να χάσει εύκολα, μην περιμένετε να είναι εύκολη λεία.
Δεν θα… πάει μέχρι τέλους. Έχει αδυναμίες και είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να τις κρύψει όλες στο τουρνουά. Δύσκολα να αντέξει συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς βασίζεται σε λίγους παίκτες.
Πού πάει; Αν περάσει από την πρώτη φάση, τότε είναι πολύ πιθανό να φτάσει ως την οκτάδα, ιδίως αν περάσει ως δεύτερη από τον όμιλό της. Εκεί βέβαια, θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει. Μπορεί και 6-9.

ΓΑΛΛΙΑ
Ο ηγέτης: Ο Τόνι Πάρκερ είναι (μαζί με τον Γκασόλ) το μεγαλύτερο αστέρι του Ευρωμπάσκετ. Βελτιώνεται συνεχώς και ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο.
Το κλειδί: Ο Μπορίς Ντιό είναι το πασπαρτού για πολλές δουλειές στο γήπεδο σε συνδυασμό με οικονομία, ενώ έχει πλέον και την εμπειρία.
Το ερωτηματικό: Ο 20χρονος Αντουάν Ντιό έχει σκαμπανεβάσματα. Ενδεικτικά στο εκτός με το Βέλγιο ήταν άποντος με 3 φάουλ, ενώ στο εντός είχε 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ!
Οι υπόλοιποι: Ο πολυσύνθετος Μπατούμ που βελτιώνεται συνεχώς, ο δυνατός σέντερ Τουριάφ, οι καλοί ρολίστες Κοφί και Φλοράν Πιετρούς και ακόμη Ζανό, Μαϊνμί, Μποκολό, ΝτεΚολό, Τραορέ. Αρκετές λύσεις.
Θέλει… μια καλή πορεία και κρυφοκοιτάζει προς την τετράδα και τα μετάλλια.
Πρέπει… να είναι στις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου της στο τέλος του δεύτερου γύρου.
Θα… είναι η έκπληξη του τουρνουά, αφού θα φτάσει μακριά αν και μπήκε τελευταία.
Δεν θα… αλλάξει τη φιλοσοφία της για το γρήγορο παιχνίδι με διεκδίκηση όλων των ριμπάουντ.
Πού πάει; Μακριά. Υπό συνθήκες και αν είναι σε καλή φόρμα ο Πάρκερ μπορεί να χτυπήσει μέχρι και τελικό. Αρκεί να δείξει τον απαιτούμενο χαρακτήρα.

by BEN & Rasheed.

3 σχόλια:

Stefanos είπε...

Με κίνδυνο να γίνω σπαστικός, ξαναζητώ μια ή περισσότερες διευθύνσεις για να βρίσκω στατιστικά παιχτών και διοργνώσεων. Ο "δύσκολος" τρόπος είναι να ψάχνουμε για καθένα σε κάθε διοργάνωση, έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος πιο "εύκολος" (=να είναι κάπου συγκεντρωμένα)

Age of Basketball είπε...

@Stefanos: Φίλε δυστυχώς δεν υπάρχει πιο εύκολος. Ό,τι θες υπάρχει στο σάιτ κάθε διοργάνωσης ή κάθε πρωταθλήματος.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

http://www.archive.fiba.com/
στατιστικά όλων των αγώνων εθνικών ομάδων των διοργανώσεων της fiba