ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Intermedium...


Είχαμε πει ότι θα επανέλθουμε ότι και οι άλλες ομάδες (πλην των πρώτων τεσσάρων) αρχίσουν να κινούνται στο μετεγγραφικό παζάρι. Οπότε σήμερα, ας αρχίσουμε από εκεί.

Η ΑΕΚ άργησε πολύ να μπει στην αγορά, περισσότερο λόγω των περιορισμένων οικονομικών της. Όμως, έχει κάνει ιδιαίτερα θεαματικές μετεγγραφές και μοιάζει ότι του χρόνου θα είναι δυνατή και υπολογίσιμη. Αρκεί να τελειώσει τη σεζόν με το ρόστερ που θα την αρχίσει. Γνώμη μου ότι θα είναι πολύ πιο δυνατή από τη χρονιά που τελείωσε. Ο Καλλινικίδης και ο Νικολαΐδης δίνουν δύναμη και σκορ στην περιφέρεια, ενώ ο Φράνσις… θα έπρεπε να είναι σε ομάδα Ευρωλίγκας (τ’ ακούς Χόμαν;). Και ο Στεφάνοφ και ο Γκριν θα ενισχύσουν πολύ την ομάδα, που αγωνιστικά θεωρώ ότι θα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Ελπίζω ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, καθώς η ΑΕΚ φέτος μπορεί να κοιτάζει μέχρι και την τετράδα αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του και θα πρέπει να δούμε… πού το πάει. Σημαντική η απόκτηση του Ταπούτου, παρότι… θα δημιουργήσει έριδες λόγω των προτιμήσεών του. Οι ξένοι ως τώρα είναι καλοί, αλλά φεύγουν οι Τσιάρας και Καυκής. Οπότε ακόμη είμαστε στην αρχή και μένει να δούμε προς τα πού πάει το πράγμα.

Ο Πανελλήνιος είχε κλείσει τον Έιβερι και όταν εκείνος απέτυχε στις ιατρικές εξετάσεις, συμφώνησε με τον Μπλάκνεϊ. Συγχωρείστε με αλλά αν τελειώσει η απόκτηση του Μπλάκνεϊ είναι απείρως καλύτερη από εκείνη του Έιβερι, καθώς είναι καλύτερος παίκτης ο Μου-Μου. Αφήστε που θα έχει πάλι παρέα ο Μπατίστ που νιώθει… μόνος τώρα που έφυγε ο Γκράντι.

Στον Ολυμπιακό έκαναν τον κόσμο άνω κάτω για να περάσει το 3+3 και τελικά προτίμησαν να μείνουν με 2+4 στο πρωτάθλημα! Αν τα πούμε παραέξω αυτά θα μας πάρουν για τρελούς. Τέλος πάντων, στο τέλος τον ξυρίζουν τον γαμπρό. Η απόκτηση του Μπέβερλι (όχι Χιλς) είναι ακόμη μεγαλύτερο λαχείο από εκείνη του Ουέιφερ. Ο Μπέβερλι έχει μόνο μια επαγγελματική σεζόν και αυτή στην Ουκρανία. Σύμφωνοι, θεαματικά νούμερα, αν τον έπαιρνε… ο Κολοσσός θα το σχολιάζαμε θετικά ότι μπορεί να βρήκε και λαβράκι. Αλλά για τον Ολυμπιακό, δεν το καταλαβαίνω. Γενικά, δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι για να πάρεις πρωτάθλημα Ευρώπης θες παιχταράδες και Αμερικανούς με εμπειρία Ευρώπης στο ανώτερο επίπεδο (ας δούμε τα ρόστερ των πρωταθλητών τα τελευταία 10 χρόνια). Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αγοράζει εξ Αμερικής παρότι βλέπει ότι δεν του βγαίνει… από τον Έντι Τζόνσον και μετά. Φίλος με ρώτησε προχτές… «δηλαδή αν κρατούσαμε τον Γκριρ και παίρναμε και τον Σόλομον, όπως η Φενέρ, θα ήταν άσχημο;». Σε μένα το λες; Εδώ το Age of Basketball φέτος θα παρακολουθεί ανελλιπώς Φενέρ. Μακράν το πιο «nice to watch» δίδυμο ξένων. Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν με πολλά ερωτηματικά, αλλά αυτά είναι μέρος της ανάλυσης που θα κάνουμε πριν το πρώτο τζάμπολ, οπότε ας μην το κουράζουμε από τώρα, σε γαλανόλευκες ημέρες.

Θα κλείσουμε με τον Άρη που έκανε τη μετεγγραφή που όλοι περίμεναν εδώ και 2 χρόνια. Πήρε τον Μιχάλη Κακιούζη, όπως πολλάκις είχε αναφέρει και ο παίκτης και η ομάδα. Γενικά, η εθνική του 2005… μαζεύεται σιγά σιγά στο Αλεξάνδρειο. Καλή μετεγγραφή για τον Άρη, παίκτης με ειδικό βάρος. Απλώς, ελπίζω να αντικατασταθεί ο Νιούμπλι, καθώς δεν πιστεύω ότι αγωνιστικά μπορεί να τον αντικαταστήσει ο Κακιούζης. Βεβαίως, οι άνθρωποι του Άρη, στα πιο… ζεστά τους όνειρα είδαν ότι πήραν δανεικό τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και μετά χτυπούσαν πρωτάθλημα, αλλά μάλλον τέτοια μετεγγραφή θα μείνει όνειρο για φέτος.

Και μιας και η κουβέντα για τον Άρη, δεν ξέρω τι γίνεται με τον Παπανικολάου. Κατανοώ ότι η ομάδα χρειάζεται χρήματα, οπότε δεν πρόκειται να κατηγορήσω τον Άρη που συζητά να πουλήσει το καλύτερο περιουσιακό του στοιχείο.

Όμως, ο ίδιος ο παίκτης δεν βρίσκω γιατί στην παρούσα φάση να θέλει να πάει στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Είμαι ο μόνος που βλέπει ότι θα χάσει μια ολόκληρη χρονιά στην εξέδρα; Ο ένας έχει Τέπιτς, Περπέρογλου και σε «κοντά» σχήματα (με Διαμαντίδη, Σάρας) Νίκολας και Σπανούλη για τη θέση αυτή. Ο άλλος έχει Τσίλντρες, Βασιλόπουλο, Κλέιζα και σε «κοντά» σχήματα (με Παπαλουκά, Χαλπερίν) και Ουέιφερ. Συν τον Γιαννόπουλο που θα περιμένει ευκαιρία. Δεν βρίσκω λογική στο να θέλει ένα παιδί 19 ετών να θέλει να πάει κάπου που θα κάνει και πάλι όλη τη χρονιά μόνο προπονήσεις για να παίξει 5 τρίλεπτα.

by Rasheed.

2 σχόλια:

Τὰ εἰς ἑαυτὸν είπε...

ΑΝΤΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΕΤΟΣ! ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟ Ο ΑΡΗΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΟΑ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΝΟΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ...

Patrick Star είπε...

Η ανάλυσή σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

ΑΕΚ: Οι μεταγραφές είναι όντως πολύ καλές, αλλά όλοι οι ΑΕΚτζήδες είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά την οικονομική συνέπεια της διοίκησης. Αν κρίνω, πάντως, από τα ονόματα που (δεν) ακούγονται πλέον, μάλλον το μπάτζετ εξαντλήθηκε στον Γκριν και πάμε για μπαλώματα 3ης διαλογής. Όχι ότι έτσι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από πέρυσι.

ΑΡΗΣ: Ελπίζω να πήραν τον Κακιούζη για 4αρι, γιατί σαν 3αρι έχει πάψει προ πολλού να μπορεί να προσφέρει. Κατά τ'άλλα, ο Άρης είναι ξεκάθαρο φαβορί για την 3η θέση, όχι μόνο λόγω ποιότητας αλλά και λόγω εμπειρίας.

Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει λογική με τις κινήσεις που κάνουν και δε νομίζω ότι αξίζει κανείς να προσπαθήσει να τις αποκωδικοποιήσει... Εκεί που παίρνουν τον Κλέιζα και σχηματίζουν μια σούπερ φροντ-λάιν, στην περιφέρεια κατάφεραν να μείνουν με 1.5 play-maker...

Για τον Παπανικολάου με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, απλώς δεν ξέρω πως θα ενεργούσα αν ήμουν στη θέση του, εάν, δηλαδή, ερχόταν ο πρόεδρος και μου έλεγε ότι "εμείς σε πουλήσαμε και τώρα μπορείς να διαπραγματευτείς τη μεταγραφή σου κλπ κλπ". Τα λεφτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο πλέον, αν κι εγώ θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει στον Άρη για 1-2 χρόνια τουλάχιστον.