ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Όντως... "χτύπησες τον λάθος άνθρωπο"


Καιρό είχαμε να ασχοληθούμε με τον NBA, οπότε τώρα… παθαίνουμε overdose. Ο δεύτερο γύρος, ή αν προτιμάτε τα ημιτελικά των περιφερειών έχουν ξεκινήσει για τα καλά και ήδη έχουμε πολλά σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Στο Λος Άντζελες, οι Λέικερς κέρδισαν το δεύτερο παιχνίδι, αλλά αν δεν κερδίσουν στο Χιούστον θα πάνε σπίτι τους. Οι Ρόκετς έχουν τεράστια ευκαιρία να καταξιωθούν, αλλά το θέμα είναι αν θα αντέξουν. Όσες 30άρες κι αν βάλει πια ο Κόμπι στο Στέιπλς Σέντερ δεν θα σημαίνουν τίποτα αν ο Γιάο πάρει τα 3 ροζ φύλλα στο Χιούστον. Βέβαια, η έδρα στο NBA λίγα πράγματα σημαίνει. Μπορεί να μην σπάνε και κάθε μέρα οι έδρες, αλλά κανείς δεν… δεινοπαθεί στην έδρα του αντιπάλου. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει μια ομάδα εκτός έδρας είναι… να μην έχει συνηθίσει το ταμπλό και το στεφάνι. Με ενδιαφέρον αναμένουμε την 3η μάχη των δύο, που σημαίνει και τη μεταφορά της σειράς στο Χιούστον. Όταν θα διαβάζετε τις γραμμές αυτές το πιθανότερο είναι να ξέρετε αν οι Λέικερς πέρασαν από τη φωλιά του Γιάο ή αν οι Ρόκετς βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στους τελικούς της Δύσης. Και μιας και είμαστε στη σειρά, θα πρέπει να πω ότι αυτή είναι η σειρά που θυμίζει πιο πολύ απ’ όλες πλέι οφς. Καυγάδες, ξύλο, ένταση, μπουνιές και όλα τα όμορφα που ξεχωρίζουν τα πλέι οφς από την ξενέρωτη κανονική περίοδο. Αν πετύχετε κάποιο από τα επόμενα, μην το χάσετε. Θέλετε και απόδειξη; Οι Ρόκετς φωνάζουν για την ατιμωρησία του Μπράιαντ στην αγκωνιά πάνω στον Αρτέστ, φάση η οποία κατέληξε στην… αποβολή του Αρτέστ. Ο Αρτέστ πήγε προς τον Μπράιαντ, και πριν αρχίσει αν τον «λούζει» έκανε κίνηση ότι θα του χτυπήσει το λαιμό (σε… επόμενη φάση). Μετά είπε στον Κόμπι «Χτύπησες τον λάθος άνθρωπο. Δεν ξέρεις ότι χτυπάς τον Ρον Αρτέστ;». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι πλέον δεν εκδικείται κανέναν (έχει φτιάξει στη… νιρβάνα), όμως εμείς απλώς αναμένουμε απάντηση στο επόμενο ματς. Στο ίδιο ματς αποβλήθηκε και ο Φίσερ για τη δολοφονική αγκωνιά στον Σκόλα… Αυτά, ναι, είναι πλέι οφς.

Περνάμε γρήγορα απέναντι, στην Ανατολή, για να ασχοληθούμε με τους πρωταθλητές. Οι Σέλτικς ξεκίνησαν άθλια τη σειρά με το Ορλάντο, αλλά στο δεύτερο ματς ήταν σαφώς καλύτεροι. Μάλλον… βελτιώθηκαν από το πρώτο ματς, από τη στιγμή που 9 λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου μπήκε στο παρκέ ο Μπράιαν Σκαλαμπρίνι. Γελάτε ε; Τα αμερικανικά μέσα υμνούν τον Σκαλ και αναφέρουν ότι τώρα τον έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι Σέλτικς. Πάντως, στο 1ο ματς έπαιξε 21 συνεχόμενα λεπτά στο τέλος και οι Σέλτικς γύρισαν τον αγώνα (έχασαν βέβαια). Εμείς, απλώς υποκλινόμαστε. Στο επόμενο παιχνίδι ο Σκαλαμπρίνι έπαιξε 35 λεπτά και οι Σέλτικς κέρδισαν. Και μη μου πει κάποιος ότι συνέβαλε… το τριπλ νταμπλ του Ρόντο (που είχε 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 18 ασίστ), γιατί θα μαλώσουμε! Η σειρά έχει πολύ ζουμί ακόμα. Οι Σέλτικς δείχνουν να έχουν βρει τρόπο να κλείσουν τον Χάουαρντ και πάνε στο Ορλάντο για να πάρουν μια νίκη και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας. Όταν κερδίζουν πάντως με τον Πιρς να έχει 3 πόντους, τότε όλα είναι πιθανά. Όπως πάει το θέμα, οι Σέλτικς (επιμένω) έχουν βαλθεί να πάνε πάλι στα 7 παιχνίδια και στον δεύτερο γύρο.

Από τους πρωταθλητές περνάμε στους επίδοξους πρωταθλητές, που ως τώρα κάνουν περίπατο με την Ατλάντα: 27 οι πόντοι της διαφοράς στο πρώτο ματς, 20 στο δεύτερο. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην Ατλάντα για να δούμε αν οι Χοκς θα έχουν «ζωή» ή αν θα περιοριστούν σε ρόλο κομπάρσου μέχρι τον αποκλεισμό τους. Ο ΛεΜπρον δεν έχει φορτσάρει ακόμα στη σειρά, αλλά οι νίκες έρχονται εύκολα, ενώ πρόβλημα που καλείται να λύσει η Ατλάντα είναι αυτό του Μπίμπι, που είχε μόλις 1 ασίστ στο δεύτερο παιχνίδι. Απ’ την άλλη, η Ατλάντα χρειάζεται τον Τζο Τζόνσον, που θα παίξει πιθανότατα και χτυπημένος.

Γυρνάμε στη Δύση και πάμε στους Μάβερικς, που μέχρι τώρα δεν έχουν μπει στη σειρά με τους Νάγκετς. Ο Νοβίτσκι έπαιζε μόνος του στα δύο πρώτα παιχνίδια, με την υπόλοιπη ομάδα να έχει εγκλωβιστεί πλήρως από τους Νάγκετς. Ο Νταμπίερ επανήλθε στα γνωστά του, ανύπαρκτα επίπεδα, ενώ ο Κιντ θα πρέπει να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του για να έχουν τύχη οι Μάβερικς. Η σειρά πάει στο Ντάλας και αναμένουμε να δούμε αντίδραση.

Πάντως, αυτό που απασχολεί τους Μαβς περισσότερο απ’ όλα είναι το περιστατικό με τον Νοβίτσκι και την Κρίσταλ Τέιλορ. Τον… τύλιξε τον παιχταρά η Τέιλορ, πριν εκείνος μάθει ότι η τύπισσα έχει 8 εντάλματα σύλληψης εναντίον της. Στα χέρια της φορά δαχτυλίδι 250.000 δολαρίων, ενώ είναι (πιθανότατα) και έγκυος. Το δαχτυλίδι δεν ξέρουμε αν είναι του Ντιρκ (ποιος θα μπορούσε να πληρώσει 250.000 δολάρια για ένα δαχτυλίδι;), ούτε το… παιδί, αλλά ο Γερμανός έχει μπλέξει. Πώς θα εμφανιστεί στο τρίτο ματς είναι ένα μυστήριο, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να είναι προσηλωμένος στον αγώνα. Πιο πέρα, ο Μαρκ Κιούμπαν θα κλαίει πάνω στη φανέλα του Γερμανού, που τον απάτησε. Η απορία του προέδρου των Μάβερικς θα είναι: «Τι περισσότερο έχει αυτή από εμένα;» και επιτείνεται από το γεγονός ότι η Τέιλορ δεν είναι… τοπ μόντελ. Εμείς ελπίζουμε η πιο όμορφη σχέση στο χώρο του μπάσκετ να βγει πιο δυνατή από τη δοκιμασία που περνά τώρα…

by Rasheed.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pantws emblexe gia ta kala o Dirk.etsi pextoura kai aytos den mbprouse na vri kanena modelo?ti tis vrike tis kopelas giati na tis vrike ton telio xaraktira mallon ekane lathos.......

Panayiotis είπε...

a re Crystal mas efages to paidi !! kala dn mporouse na vrei kammia pio emfanisimi aftos o Dirk ?? afti i Taylor einai toulaxiston asximi k dikaiologimena fwnazei o Cuban.
Kai pame ston kokkinomalli me tin kordella!! pragmatika oti k an peis ine ligo gia ton paiktara me emfanisi vgalmeni apo tainies me bullys ston rolo tou loser :P pera apo afto i mpasketiki tou axia einai anamfisvititi k sigoura o Doc tha xairete pou exei ston pagko tou tetoio paiktara. An k ton telefteo kairo elew travmatismou KG varethike i psyxi tou na ton vlepei ston pagko k ton erixe mesa sta pio krisima paixnidia tis periodou!!! Pera apo tin plaka xwris ton KG oi Celtics dn pane pouthena k o Rivers to xerei oti o Perkins k o Moore dn mporoun na kalypsoun me tpt to keno tou. Pantws vlepw tin seira na odigitai sta 7 paixnidia k tous Celtics na exoun akoma to kati parapanw gia na yperkerasoun estw to empodio twn Magic.
H seira Lakers - Rockets myrizei mparouti k o Artest mporei panta na prosthesei to kerasaki tou sto olo skiniko an k fetos paizei k kalo basket epitelous :)
Cavs k Nuggets pernane aneta k perimenoun..