ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Μπασκετική Ανάσταση 2009


Όπως πάντα στο κλίμα των ημερών, το Age of Basketball εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και βρίσκει λόγους για να κάνει Ανάσταση παρέα με μπάσκετ!

1. Δύο ελληνικές ομάδες στο final-4. Για πρώτη φορά μετά από το 1995, έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ-φορ. Οι δύο υπερδυνάμεις του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ διασταυρώνονται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και συνιστούν ένα λόγο για χαμόγελο στα χείλη κάθε Έλληνα οπαδού.

2. Ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Μέχρι την 25η αγωνιστική κρινόταν η τετράδα και μέχρι την τελευταία κρίνονται οι θέσεις της οχτάδας και ο υποβιβασμός. Μπορεί η Α1 να ήταν πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, με πολλά οργανωτικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα, αλλά μέσα στα γήπεδα είδαμε ωραίο μπάσκετ και πολλές ανατροπές.

3. Έλληνες διεθνείς στην Α1. Μετά από αρκετά χρόνια που ψάχναμε… με το κυάλι τους Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονταν στο εγχώριο πρωτάθλημα, πλέον οι 11 από τους 12 του ρόστερ της Εθνικής στους Ολυμπιακούς ανήκουν σε ομάδες της Α1.

4. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του μπάσκετ που θα συμμετάσχει σε φάιναλ-φορ και ως προπονητής και ως παίκτης. Έτσι, ένας Έλληνας γίνεται μέλος ενός κλειστού… club που απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος με αξιοπρόσεκτη διάρκεια στο χώρο.

5. Ζωή Δημητράκου 4x4: Η δική μας Ζωή Δημητράκου έγινε η πρώτη Ευρωπαία αθλήτρια (συμπεριλαμβανομένων γυναικών και αντρών) στην ιστορία του αθλήματος που πέτυχε κουαντράπλ-νταμπλ. Διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ, τον… εαυτό της και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: