ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

"If you don't believe it, Google me"


Πρόσφατα είχαμε άλλο ένα παράδειγμα της πλήρους ομηρίας των παικτών από τις ομάδες και τη λίγκα στο NBA. Ο Τζέισον Ουίλιαμς έκανε αίτηση να επιστρέψει στην ενεργό δράση (το γράψαμε πριν λίγες ημέρες), αλλά η αίτηση απορρίφθηκε και δεν θα τον δούμε στα παρκέ φέτος. Ο ατζέντης του είπε ότι του χρόνου ο «White Chocolate» θα επιστρέψει κανονικά στην ενεργό δράση. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, προς το παρόν.

Θα μου πείτε γιατί έπρεπε ο Ουίλιαμς να κάνει αίτηση για να επιστρέψει. Ο λόγος είναι ότι οι κανονισμοί ορίζουν πως όποιος παίκτης κάνει οικειοθελή αποχώρηση από τα παρκέ, ενώ έχει συμβόλαιο, θα πρέπει να πάρει την έγκριση και των 30 ομάδων για να επιστρέψει στη λίγκα πριν την πάροδο ενός χρόνου. Ειδάλλως, θα πρέπει να περιμένει 365 μέρες για να επιστρέψει.

Θα έλεγε κανείς ότι έχει λογική αν οι παίκτες έτσι έκαναν κομπίνα και έμεναν ελεύθεροι. Όμως, όχι. Οι Κλίπερς (εν προκειμένω) είχαν ακόμα τα δικαιώματα του Ουίλιαμς και θα τα έχουν και το καλοκαίρι. Άρα, προς τι όλο αυτό; Για μένα μόνος λόγος που στέκει είναι για να ελέγχονται οι παίκτες και σε μία ακόμη πτυχή της επαγγελματικής τους καριέρας.

Έξι ομάδες απέρριψαν την αίτηση του Ουίλιαμς με τις πληροφορίες να λένε ότι το έκαναν επειδή δεν θα ήθελαν να τον δουν σε ανταγωνιστικό σύλλογο στα πλέι οφς. Μιλάμε για κατάντια. Απλά. Αν ο Ουίλιαμς δεν πείσει τους Κλίπερς και τη λίγκα μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη για να μπορεί να ξαναγίνει… μπασκετμπολίστας.

Όσο για το NBA; Η όλη κατάσταση αντιμετωπίστηκε ως «αχαρτογράφητη περιοχή», καθώς ελάχιστοι παίκτες παρατάνε το συμβόλαιό τους και αποχωρούν (όπως ο Ουίλιαμς που αποχώρησε αδιαφορώντας για το αν θα πληρωθεί το συμβόλαιο κάνοντας buyout). Πλέον, το θέμα θα συζητηθεί ανάμεσα στη λίγκα και την Ένωση Παικτών, ώστε να μην πάθουν το ίδιο και άλλοι παίκτες.

Πάμε σε πιο… ευτράπελα ή απλώς πιο χαλαρά θέματα: ο Λάρι Μπράουν αποκάλυψε ότι η Γαλλική Ομοσπονδία του έκανε πρόταση να αναλάβει ως προπονητής της ομάδας. Ο ίδιος είπε ότι θέλει να βοηθήσει την εθνική γιατί έχει πολύ καλούς Γάλλους στην ομάδα του (εννοεί τον… Ντιό και τον Αϊνκά) αλλά δεν θέλει να είναι ο προπονητής γιατί δεν έχει τόσο καιρό και δεν ξέρει όσο καλά θα έπρεπε το «διεθνές» μπάσκετ. Ως τι θα βοηθήσει; Ο ίδιος είπε: «στο χέρι τους είναι να βρουν έναν προπονητή που δεν θα έχει πρόβλημα με τον δικό μου ρόλο στην ομάδα, όποιος κι αν είναι αυτός». Ούτε ο ίδιος ξέρει δηλαδή…

Ο Μάρκο Γιάριτς μπορεί πια κι επισήμως να μπει στη λίστα με τους… ξεζουμισμένους. Από τη στιγμή που άρχισε να βγαίνει με την Αντριάνα Λίμα (μπράβο στο παλικάρι) δεν έχει δύναμη ούτε να σουτάρει. Θέλετε και απόδειξη; Έχει αστοχήσει σε 21 συνεχόμενα σουτ, ήτοι… 6 ματς χωρίς πόντο εντός παιδιάς συν άλλο ένα σουτ στην εκπνοή του 7ου (πρώτου χρονικά). Πώς σχολίασε ο ίδιος το 0/21; «Δεν με νοιάζει και 0/25 να πάω. Ξέρω ότι μπορώ να παίζω και να βοηθάω την ομάδα και χωρίς να σκοράρω». Με ρέγουλα όμως, κι εμείς ερωτευτήκαμε, αλλά δεν τρελαθήκαμε…

Το επόμενο είναι πολύ άσχημο νέο για τους λάτρεις και γνώστες του αθλήματος και πρέπει όλοι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο για να το αντέξουμε. Ο Μπράιαν Σκαλαμπρίνι πλέον είναι και επισήμως εκτός αγώνων επ’ αόριστον, καθώς έπαθε 3 φορές διάσειση σε λιγότερο από ένα μήνα. Η πρώτη ήταν όταν μάρκαρε τον Νοβίτσκι (για… προφανείς λόγους θεωρώ) στις 25 Γενάρη, η δεύτερη δύο ημέρες μετά στην προπόνηση και η 3η στις 19 Φλεβάρη σε ματς κατά των Νάγκετς, όπου χτύπησε με αγκωνιά στο λαιμό και αργότερα οι γιατροί κατάλαβαν ότι είχε πάθει διάσειση. Ο ίδιος είπε ότι έχει πάθει και άλλες δύο στην καριέρα του παλιότερα. Μπορεί να κάνουμε πλάκα, αλλά το θέμα είναι σοβαρό, καθώς η διάσειση είναι ένας πολύ ύπουλος τραυματισμός και αρκετά επικίνδυνος, καθώς μπορεί να κοστίσει και τη ζωή ενός αθλητή. Ας ευχηθούμε περαστικά στον μεγάλο Scal.

Με τι θα μπορούσα να κλείσω αν όχι με την ατάκα της χρονιάς; Μετά το ματς των Σανς με τους Ράπτορς, που ο Σακίλ έβαλε 45 πόντους (ειρήσθω εν παρόδω, ο Σακίλ έγινε ο 4ος παίκτης πάνω από 35 χρονών που βάζει σε δύο συνεχόμενα ματς τουλάχιστον 33 πόντους, οι άλλοι τρεις είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Καρλ Μαλόουν και ο Άλεξ Ίνγκλις) ο Κρις Μπος είπε ότι ο Σακίλ μπόρεσε να σκοράρει τόσο γιατί οι διαιτητές… δεν του σφύριζαν 3 δευτερόλεπτα.

Πώς αντέδρασε ο Σακ; Μνημειωδώς: «Άκουσα τι είπε ο Κρις Μπος και αυτά είναι πολύ σημαντικά λόγια όταν έρχονται από τον ΡουΠολ των ψηλών παικτών. Θα κάνω το ίδιο πράγμα και την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω, το ίδιο που έκανα και την περασμένη – θα τον αναγκάσω να τα παρατήσει. Τους αναγκάζω να τα παρατήσουν και να γκρινιάζουν. Αυτό κάνω. Το κάνω από το 1992. Αν δεν το πιστεύετε, ψάξτε με στο Google». If you don’t believe it, Google me είπε ο παμμέγιστος και έγραψε για ακόμη μία φορά.

Όσο για το ποιος είναι ο ΡουΠολ; Είναι τραβεστί drag queen ηθοποιός, άρα ο συνειρμός με το μπάσκετ που παίζει ο Μπος… βγάζει μάτι!

by Rasheed.

Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκα αρκετά μέχρι να επιλέξω φωτογραφία. Απ' τη μία ο Σκαλαμπρίνι (που απορρίφθηκε μόνο και μόνο γιατί είχαμε βάλει προχτές), απ' την άλλη ο... ΡουΠολ, αλλά επειδή σκέφτηκα ότι το θέμα θα έχει συνέχεια, προτίμησα με φωτογραφικά πειστήρια να αποδείξω γιατί ειναι δικαιολογημένος που... σέρνεται ο Μάρκο Γιάριτς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το κορίτσι αυτό πρέπει να στραβώθηκε κανονικά...

Panayiotis είπε...

Poly yliko gia simera re Rasheed. ta pairnw me tin seira pou ta egrapses min xehasw kanena :PpP
Krima gia ton megalo Jayson Williams o opoios tha prepei na meinei ektos prwtathlimatos mexri ton Septemvrio an k tha eprepe na to skeftotan kalytera prin na dilwsei tin apoxwrisi tou. Ton perimenoume gero k apallagmeno apo travmatismous (oso ginete) k se mia alli omada makria apo ton ftwxo syggeni twn Lakers.
Gia ton Jaric (i ellinisti Μαρκος Λάτσης :P ) ti na pei kaneis.. freskopantremenos zei to oneiro tou me mia gynaika pou oi pleistoi dn mporoun na oneirevonte .. pou na skeftete to basket?? an synexisei etsi ton vlepw tou xronou sto Peristeri me ton Papamakario k ton Siouti etoimous gia nees peripeteies !!
Oson afora to epomeno neo dn mporw para na dilwsw lypi k na efxithw ston Scala na epistrepsei grigora stous pagkous gia na ton apolamvanoume. Exallou as min xehname poso kostizei mia thesi VIP mesa sto gipedo stous telikous tou NBA k poso mallon na exeis tin timi na eisai ntymenos k me tin stoli tis omadas pou agwnizetai. Pantws pera apo tin plaka i diaseisi einai poly ypoulos travmatismos milwntas ek peiras.
O Chris Bosh kapws parexigise ton rolo tou sto NBA. Epeidi mallon tou exoun pei oti markarei kala k epd ton mazepse o proponitis tis Ethnikis profanws logw tis kalis tou amynas nomise oti exei to apyrovlito na ekstomizei oti vlakeia thelei!! Mallon i dini tou Shaq itan poly megali wste na kratisei ta aisthimata tapeinwsis tou apo to paixnidi. H apantisi prostithete stis foveres atakes tou megalou O'Neal kai peran apo to paixnidi tou enas allos logos pou oloi xairontai tin parousia tou sto NBA (i peripou oloi ) !!