ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Μια ζαριά πριν το φάιναλ-φορ!


Μία ημέρα πριν το τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών, με τις τέσσερις σειρές να βρίσκονται σε κομβικό σημείο, επιχειρούμε σήμερα μία προσέγγιση των επόμενων αγώνων, εστιάζοντας στους λόγους για τους οποίους κάθε ομάδα μπορεί να προχωρήσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΣΙΕΝΑ: Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, αφού έχασε το πλεονέκτημα έδρας και τώρα θα πρέπει να κερδίσει στην Ιταλία, όπου κανείς δεν έχει κερδίσει από τις 19 Δεκεμβρίου του 2007. Η Σιένα θα πάρει το προβάδισμα επειδή: ήταν πιο έτοιμη και έπαιξε καλύτερα στην Αθήνα, έχει σε εκπληκτική κατάσταση τον ΜακΙντάιρ, έχει τον Λαβρίνοβιτς να επιστρέφει σε καλύτερη κατάσταση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αστοχία της στα τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός θα ξαναπάρει το πλεονέκτημα επειδή: είναι μια μεγάλη ομάδα που πάντα αντιδρά στα δύσκολα, όλα τα ματς των δύο ομάδων ήταν κλειστά και μπορεί να κερδίζει τα ντέρμπι, έχει τον παίκτη – καταλύτη, Διαμαντίδη, να επιστρέφει, έχει 4 παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων στη σειρά και τον Φώτση σε ανοδική πορεία. Το παρασκήνιο: οι παίκτες των δύο ομάδων μοιάζουν να έχουν ανοίξει βεντέτα. Κάτι το σκληρό φάουλ του Σάτο στον Διαμαντίδη στην κανονική περίοδο, κάτι η αγκωνιά του Χατζηβρέττα στον Λαβρίνοβιτς την Πέμπτη, οι επόμενοι αγώνες αναμένονται πολύ δυνατοί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ: Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους στο ΣΕΦ και τώρα πηγαίνουν στη Μαδρίτη με στόχο να μην… επιστρέψουν για 5ο ματς. Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων ο στόχος είναι εφικτός. Η Ρεάλ θα επιστρέψει στη διεκδίκηση της σειράς επειδή: οι δύο καλύτεροί της παίκτες, Μπούλοκ και Ρέγιες, είναι σε καλή κατάσταση, παίζει αρκετά καλύτερα στην Ευρώπη απ’ ό,τι στις αρχές, ήταν δυνατή και «χτύπησε» τα ματς στο ΣΕΦ, είναι ομάδα πολύ υψηλού προφίλ για να χάσει εύκολα στην έδρα της. Ο Ολυμπιακός θα τελειώσει τη σειρά επειδή: όταν ο Γκριρ είναι καλά είναι ασταμάτητος, οι Βούισιτς και Παπαλουκάς δείχνουν την κλάση τους στην κατάλληλη στιγμή, παίζει πιο καλό και ισορροπημένο μπάσκετ από τους Μαδριλένους, έδειξε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την ανεπάρκεια του Πλάθα. Το παρασκήνιο: ο Πλάθα έχει ξεκινήσει επικοινωνιακό παιχνίδι, μιλάει για έδρες, διαιτησίες, μπάτζετ. Μόνο το… μη-μπάσκετ που παίζει η ομάδα του δε βλέπει.

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Η ΤΣΣΚΑ έχει, σχεδόν κυριολεκτικά, ισοπεδώσει τους Σέρβους στα δύο πρώτα ματς. Η Παρτιζάν δίνει την άνιση μάχη της, με θάρρος μεν, αλλά δεν έχει σκοράρει ούτε 100 πόντους σε δύο αγώνες δε. Η ομάδα του Βουγιόσεβιτς μεταμορφώνεται, βέβαια, εντός έδρας, ειδικά στην Belgrade Arena των 22.000, αλλά οι Μοσχοβίτες δε θέλουν να γυρίζουν στην έδρα τους για να παίξουν κι άλλο ματς με μια ομάδα που έχουν δείξει ότι μπορούν να «κλειδώσουν» απόλυτα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΤΑΟΥ: Η Ταού έσπασε την έδρα στο πρώτο ματς, η Μπαρτσελόνα έκανε μια επιβλητική νίκη στο δεύτερο. Η σειρά είναι πολύ αμφίρροπη, αφού η νίκη στο δεύτερο ματς των Καταλανών ανέστρεψε το κλίμα σε σχέση με τις νίκες που είχε η Ταού μες στη χρονιά. Η Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα παραμένει μια πολύ δυνατή έδρα, αλλά είναι ένα ισπανικό ντέρμπι όπου παίζονται ιδιότυπα παιχνίδια ψυχολογίας. Η πλάκα είναι ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε πάλι παράταση το Σαββατοκύριακο, όπου νίκησε με 1 πόντο τη Μάλαγα, οπότε θα είναι και πάλι αρκετά κουρασμένη, αλλά με την ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη. Παιχνίδια πολύ επικίνδυνα για προβλέψεις.

“Good night and good luck”

by BEN

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγο άσχετο με το σημερινό θέμα αλλά έχω την απορία...
Στο θυγατρικό πρωτάθλημα του NBA που άρχισε να παίζει ο Κουφός (και απ' ότι βλέπω στα στατιστικά τα πάει μια χαρά) ποιο είναι το επίπεδο, πόσο καλοί παίκτες παίζουν εκεί; Δεν φαντάζομαι να είναι επιπέδου Ευρολίγκας αλλά λογικά δεν θα είναι και επιπέδου Α2.

Ανώνυμος είπε...

εχει καποιους καλους παικτες αλλα οι αμυνες ειναι αρκετα κακες

Age of Basketball είπε...

Έχει όντως κάποιους καλούς παίκτες. Το όλο στήσιμο είναι ερασιτεχνικό όμως και δεν αναφέρομαι στην οργάνωση, αλλά αγωνιστικά. Ελάχιστα συστήματα, μικτός ανταγωνισμός, κανένα νόημα και σκοπός στα ματς εκτός από τη βελτίωση των αθλητών. Γενικά, πισωγύρισμα.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

προβλεψη: Ηττα Ολυμπιακου με 5 ποντους και ηττα Παναθηναικου με κατω τα χερια. Γενικα δε παιζει και πολυ αισιοδοξια για αποψε. Χαιρετισμους στα αδερφια Wallace.
StaceyKing-4-

el pollo diablo είπε...

Τι να λέμε τώρα. Άμα δεν παίζουν οι Βέλγοι παικταράδες (0+0) και δεν κερδίζεις τη Ρεάλ, είσαι άξιος της μοίρας σου...

Πλάκα πλάκα, το δυστύχημα για τον Ολυμπιακό (πέρα από την τραγική εμφάνιση) ήταν ότι V.d. Spiegel και Hervelle κάνανε 4+3 φάουλ. Επομένως μείνανε μέσα οι Μάσει και Ρέγιες οι οποίοι κάνανε και τη ζημιά και γενικότερα και στο τέλος. Αν δεν είχανε κάνει τα φάουλ, ο VdS θα είχε παίξει 15-20 λεπτά και ο Μάσει κανένα πεντάλεπτο και ο Ρέγιες λιγότερο. Επιμένω, ότι ο Πλάθα είναι καλός προπονητής με ένα μεγάλο ελάττωμα. Αντιπαθει τους ποιοτικούς παίκτες.

Όσο για την Πανάθα, το περίμενα. Ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί η ανύπαρκτη φροντλάιν της Σιένα. Ο Λαβρίνοβιτς είναι σε τραγική κατάσταση. Μπορεί να ξάφνιασε η επιστροφή του την Πέμπτη αλλά αυτά τα κόλπα πιάνουν μόνο μια φορά. Επειδή όμως είναι και θέμα χρόνου να ξανακάνουμε την πατάτα, πάμε γερά να τελειώνουμε τη σειρά.