ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αναπολώντας τον Μπιλ...


Η κανονική περίοδος τελειώνει στο NBA και επιτέλους πρόκειται να αρχίσει το μέρος εκείνο της σεζόν όπου όλοι παίζουν λίγο περισσότερο μπάσκετ και ενδιαφέρονται λίγο λιγότερο για το σόου. Οι αστέρες θα είναι εκεί, η Δύση θα έχει… έναν τελικό σε κάθε ζευγάρι από τα προημιτελικά, η Ανατολή θα έχει πάλι 2-3 ομάδες, αλλά όλα αυτά περί αναλύσεων για το ποιος μπορεί να φτάσει πιο κοντά στο δαχτυλίδι, θα τα πούμε όταν τελειώσει η σεζόν και πριν μπούμε στα πλέι οφς.

Αυτή τη στιγμή, με 10 παιχνίδια να απομένουν (σε γενικές γραμμές) για κάθε ομάδα, θα ρισκάρω να πω ότι οι 16 θέσεις των πλέι οφς έχουν κλείσει και ότι δεν θα γίνει κάποια αλλαγή στην 8η θέση Ανατολής και Δύσης. Όπου κάθονται αυτή τη στιγμή Πίστονς και Μάβερικς, δηλαδή καθόλου εύκολη λεία για τους πρωτοπόρους… Αλλά όλα αυτά στην ώρα τους.

Με το Φίνιξ να μένει απ’ έξω μετά από μία απογοητευτική χρονιά, οι Σανς είναι πολύ πιθανό να θελήσουν να αλλάξουν κατεύθυνση. Ήδη οι συζητήσεις για φυγή του Σακίλ, του Στανταμάιρ και του Νας δίνουν και παίρνουν και όχι χωρίς αιτία. Ακόμη και ο ιδιοκτήτης της ομάδα δήλωσε ότι σκέφτεται να αφήσει και τους τρεις αστέρες του να φύγουν το καλοκαίρι. Για τον Σακ είναι κοινό μυστικό ότι θα… την κάνει, αφού ούτε αυτός θέλει να μείνει ούτε εκείνοι να τον κρατήσουν. Και ένας Σακίλ να κυκλοφορεί ελεύθερος έστω και στα 37 του είναι λόγος να αλλάξουν οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα (φανταστείτε τον στο Ντάλας ή το Κλίβελαντ).

Ο Στανταμάιρ τα έχει όλα αλλά κάτι του λείπει. Πλέον, στο Φίνιξ δεν θέλουν να… ψάχνουν άλλο τι είναι αυτό και σκέφτονται να τον ανταλλάξουν τώρα που έχει ανταλλακτική αξία ώστε να πάρουν κάποιον άλλο στη θέση του, με έξτρα προϋπόθεση αυτή τη φορά να γκρινιάζει λιγότερο από τον Αμάρε. Τα επόμενα δύο χρόνια που έχει στο συμβόλαιό του ο Στανταμάιρ (το δεύτερο με δική του οψιόν) πολύ δύσκολα θα τον βρουν αμφότερα στο Φίνιξ. Πιτσιρικάς είναι εξάλλου ακόμη (μόλις 27 ετών), έχει μεγάλη αξία στο μετεγγραφικό παζάρι.

Ο Νας είναι μια τελείως άλλη υπόθεση. Η οψιόν είναι στην πλευρά της ομάδας και μάλλον θα τον πάρει η μπάλα της ανανέωσης. Ο Νοβίτσκι προσεύχεται κάθε βράδυ να φέρει η Μοίρα στο δρόμο του ξανά τον Καναδό, αλλά επειδή τα λάθη (του Κιούμπαν) πληρώνονται (από τον Γερμανό), πολύ δύσκολα θα το δούμε αυτό. Βέβαια, για να μη βγάλει την επόμενη σεζόν ξανά με… φιάλη οξυγόνου από την κούραση, ο Νοβίτσκι πρέπει να σκεφτεί ορθολογικά και να παρακαλέσει για τον Σακίλ, που παίζει και στη θέση στην οποία οι Μάβερικς έχουν παίκτη χειρότερο και από τον τεράστιο Μπιλ Ουένινγκτον (ναι Έρικ Νταμπίερ σε σένα αναφέρομαι).

Ας αφήσουμε τους Μάβερικς στην πίκρα τους και ας πάμε προς… την πρωτεύουσα. Μια ολόκληρη πόλη κρέμεται από… το γόνατο (τι νομίζατε ότι θα έλεγα;) του Αρίνας. Κι ενώ για το αμερικάνικο μπάσκετ ο Μάρτης πρέπει να ανακηρυχτεί ως μήνας πένθους, καθώς ο Αρίνας σταμάτησε να blogάρει στο nba.com (ήδη κάνουμε κινήσεις να τον φέρουμε στο Age of Basketball), τα πράγματα στην ομάδα δεν είναι πολύ καλύτερα. Για όσους δεν παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο… γόνατο του Αρίνας ο Agent Zero είναι «medically cleared» να παίξει σε διπλό από τη διακοπή για το all-star game. Ένα μήνα τώρα. Θα πείτε και γιατί δεν το κάνει; Έλα μου ντε…

Οι Ουίζαρντς καταβάλλουν μια τεράστια προσπάθεια να μείνουν τελευταίοι στο NBA (άξιοι αντίπαλοι το Σακραμέντο και το Μέμφις) και φοβούνται ότι ο Αρίνας θα τους χαλάσει τα σχέδια. Εγώ απ’ την άλλη θεωρώ έγκλημα το να μην παίξει ο Αρίνας φέτος. Αφήνω στο πλάι τα περί… δικαιοσύνης, σκοπού των σπορ (η νίκη δηλαδή και όχι το να βγεις τελευταίος για να πάρεις το καλύτερο ντραφτ πικ), απάτης (το να σαμποτάρεις μόνος σου την ομάδα σου) και τα λοιπά που είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση των Αμερικανών, καθώς εμείς οι υπόλοιποι τα βλέπουμε κάθε χρόνο με τις τελευταίες 3-4 ομάδες και πάω στα πιο σοβαρά επιχειρήματα.

Ο Αρίνας έχει παίξει από τον Απρίλη του 2007 όταν και τραυματίστηκε (πριν 2 χρόνια δηλαδή) 17 παιχνίδια σε σύνολο 156 της Ουάσινγκτον, δηλαδή έχει χάσει 139 αγώνες ή το 88.5% των αγώνων της ομάδας του. Μάλιστα ο Αρίνας φέτος δεν έχει πατήσει ούτε για πλάκα το παρκέ. Και τι θα κερδίσει από 10 αγώνες θα μου πείτε; Τα πάντα.

Πρώτα απ’ όλα, ξεκαθαρίζω ξανά ότι είναι ιατρικά έτοιμος εδώ και ένα μήνα, θα βρει τα πατήματά του. Δεύτερον, θα δει αν αντέχει το γόνατό του, ώστε να φτιάξει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα. Τρίτον, θα είναι πανέτοιμος του χρόνου στο πρώτο ματς της σεζόν, καθώς θα έχει ξεπεράσει τη δικαιολογημένη φοβία και δισταγμό των πρώτων ματς από φέτος. Τέταρτον, θα σταματήσει να επιδιώκει τις… βλακείες που επιδιώκει, αφού ακούγεται ότι ζητάει επιμόνως να παίξει στο summer league με την ομάδα της Ουάσινγκτον, κάτι που μόνο κακό θα μπορεί να του κάνει και δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να παλεύει αντίπαλος με παιδάκια που ψάχνουν μια θέση στον ήλιο. Ενώ με 5-10 αδιάφορα ματσάκια στο τέλος της χρονιάς, θα μπει και πιο εύκολα στο κλίμα.

Όσο για την 1η επιλογή στο ντραφτ που φοβάται ότι θα χάσει η Ουάσινγκτον, το να τερματίσει τελευταία δεν πρόκειται να της δώσει αυτομάτως και το νούμερο 1. Στην ιστορία του ντραφτ μόλις το 16.6% των τελευταίων της χρονιάς έχει επιλέξει στο νούμερο 1 (εννοούμε στα 24 χρόνια του lottery system που οι τελευταίες πάνε με πιθανότητες αλλά συμμετέχουν όλες).

Και μπορεί η ομάδα να ξέρει ότι μόνο με τον Αρίνας έχει ελπίδες στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά μάλλον πρέπει να τον πιέσει να πατήσει το παρκέ φέτος, ώστε να μη χάσει 2 μήνες προσαρμογής του χρόνου το φθινόπωρο.

by Rasheed.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντιρκ σιγουρα πρεπει ν παρακαλει για τον Ονιλ.....Η περιπτωση Νας δεν ξερω αν θα προχωρησει αν σκεφτει κανεις οτι υπαρχει και ο Κιντ..Αλλα ολα αυτα ειναι σεναρια..Το καλοκαιρι θα ειναι πολυ καυτο για τους Σανς και πιστευω και γω σε ριζικες αλλαγες..Δεν γινεται αλλιως
Οσο για τον Αρινας τι να πω??Κριμα...Ειναι μεγαλος παιχτης(ασχετα αν δν ειναι η αδυναμια μου) και πρεπει ν παιξει μονο και μονο για ν περασει ο φοβος των πρωτων αγωνων.Παρακαλαω ν χασουν το πρωτο πικ να χτυπαν το κεφαλι τους στον τοιχο

Panayiotis είπε...

e oxi k asxetos o Dampier :PpP kala plaka plaka o anthrwpos vgike numero 10 se draft pou symmeteixe o Iverson, o Ray Allen , o Nash k stin 13i thesi vriskete kapoios Kobe Bryant..! ti na peis?? omada me Kidd,Nowitzki k xwris center einai Ferrari xwris troxous...
oi Suns dn apofasizoun na paixun amyna k mexri na to praxoun tha termatizoun 9oi me tetoio roster..pantws an itan stin Anatoli mporei k na xekinousan me pleonektima edras ston 1o gyro twn playoffs tapeini m apopsi..
oso gia tous Cavs k tin xefreni poreia tous ypostirizw rita oti dn mporoun akoma na piasoun prwtathlima. oxi fetos !! tha doume..

p.s : gia ton Wennington dn tha sxoliasw gt ton paresyre sto diava tou o terastios Longley !! :P

Ανώνυμος είπε...

Μπορειτε να μου πείτε ενα καλό και ασφαλές σάιτ για να αγοράσω μία καλή μπάλα μπάσκετ κι όχι πάρα πολύ ακριβη? θα εκτιμούσα μία πρόταση σχετικά με κάποια μπάλα. Ευχαριστώ.