ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Βερολίνο μέσω Βασκωνίας!


Πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη σήμερα ο Ολυμπιακός, μια νίκη από αυτές που χτίζουν το χαρακτήρα μιας ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από το πρώτο λεπτό έτοιμοι, ήξεραν τι ζητάνε στο γήπεδο φτάνοντας στη νίκη, χωρίς να χάσουν το προβάδισμα για πάνω από 35 λεπτά, δικαιώνοντας απόλυτα τον Γιαννάκη (όταν έλεγε ότι η ομάδα του χτίζει χαρακτήρα και όταν πρέπει θα είναι έτοιμη) για περισσότερους από έναν λόγους: ήταν πολύ καλοί από το, συνήθως «κακό» τους, πρώτο δεκάλεπτο, διατήρησαν την ψυχραιμία τους σε όλο το ματς και, όταν η Ταού πλησίασε στον 1 πόντο και έμοιαζε να γυρίζει την ψυχολογία, είχαν το σθένος και την ικανότητα να ξαναφέρουν το ματς στα μέτρα τους και να φύγουν νικητές από μια από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με σαφείς προσανατολισμούς, έχτισε διψήφια διαφορά την οποία έφτασε μέχρι το +17, κάτι που μέτρησε πάρα πολύ σε δύο παραμέτρους: στο να παγώσει τον κόσμο, που από τα συνθήματα και τα τραγούδια πέρασε στις διαμαρτυρίες προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στους γηπεδούχους, και στο να αγχώσει τους παίκτες της Ταού που κατέφυγαν σε αρκετές αψυχολόγητες ενέργειες και χρειάστηκε να μπουν ο Βιδάλ με τον Τελέτοβιτς για να «στρώσουν» λίγο το ποσοστό στα τρίποντα και να άρουν λίγο την απογοήτευση που έμοιαζε να πιέζει τους Ισπανούς.

Ο Ολυμπιακός είχε για ακόμη μία βραδιά σε πολύ καλή κατάσταση τον Βούισιτς που έβαλε «χρυσά» καλάθια, μοίρασε άψογα την μπάλα και ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του αγώνα, παραδίδοντας μαθήματα της θέσης του σέντερ. Ο Παπαλουκάς έκανε τα πάντα σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ χωρίς να υπερβάλλει ούτε κατά διάνοια στην επίθεση, γεμίζοντας τη στατιστική του με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα συν ένα από αυτά τα τρίποντα που σκοράρει σε… απρόσμενη αφθονία στις καθοριστικές στιγμές των μεγάλων αγώνων. Με τον Χαλπερίν να αποδεικνύει σε ένα ακόμη δύσκολο ματς το «μέταλλό» του, τον Βασιλόπουλο να παίζει πιο ώριμα απ’ ό,τι συνήθως και τον Μπουρούση να δίνει πόντους μέσα από τη ρακέτα, οι Πειραιώτες ξεπέρασαν την άσχημη μέρα του ντεφορμέ Γκριρ (θα έχει τώρα χρόνο για να ξεκουραστεί και να συνέλθει) και τη φυσική μη ετοιμότητα του Τσίλντρες (που δεν ήταν κακός πάντως).

Το «κλου» του αγώνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι, όμως, ήταν η άμυνα του Πάργκο πάνω στον Ρακόσεβιτς. Ο Γιαννάκης έμοιαζε να έχει «φυτεύσει» μέσα στο μυαλό του Αμερικανού γκαρντ όλες τις κινήσεις του Σέρβου σκόρερ και ο Πάργκο με διάθεση και μυαλό έκανε όλα όσα έπρεπε. Είδαμε τον Ρακόσεβιτς να κάνει δύο έρμπολ τρίποντα (!), τις λύσεις από τον πάγκο, όπως ο Σαν Εμετέριο και ο Μπάρατς, να μπαίνουν και να βγαίνουν χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση, τον Σπλίτερ με κενά διαστήματα, οπότε δε θα μπορούσαμε να μη δούμε και τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής, έστω και αν η αξιοπρόσεκτη παρουσία των Βιδάλ – Μάικλ και τα σημαντικά τρίποντα του Τελέτοβιτς έδωσαν μια ελπίδα στους Βάσκους ότι θα ανέτρεπαν το momentum.

Έχουμε πολύ χρόνο για να αναλύσουμε τα πάντα για τους προημιτελικούς, αλλά σήμερα θα πρέπει να επισημάνουμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: ο Ολυμπιακός έχει κάνει όλα τα βήματα που δεν είχε κάνει τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και πλέον θα έχει τους τελικούς της Α1 και τους αγώνες πριν το φάιναλ-φορ με πλεονέκτημα έδρας. Και αυτό είναι ένα δείγμα της δουλειάς που κάνει και των βημάτων μπροστά που έχει οδηγήσει την ομάδα του ο Γιαννάκης.

Στα άλλα ματς, η Μπαρτσελόνα έκανε αυτό που έπρεπε στο Τελ-Αβίβ, έχοντας 4 παίκτες με +20 στο ranking, η Ρεάλ έπαιξε ένα ωραίο ντέρμπι με την Άλμπα το οποίο κέρδισε χάρη σε λέι-απ του Λόπεθ στο φινάλε, και η Προκόμ συνέτριψε την Αρμάνι κάνοντας τη νίκη της τιμής στο top-16.

«Good night, and good luck»

by BEN

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕλικα με ποιον παιζει ο ΟΣΦΠ στα ημιτελικά;
Γιατι αλλα γραφατε εσεις σε σχολιο σας και αλλα διαφοροι ιστοτοποι.Ο εμφυλιος θα ειναι ημιτελικό ή τελικό αν συμβεί;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ανέλπιστα μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό. Και πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Γιαννάκη ο οποίος προσθέτει μια πολύ σημαντική νίκη στο βιογραφικό του. Εγώ το μόνο που θα ευχηθώ είναι καλά μυαλά στους οπαδούς γιατί από ότι φαίνεται πάμε για ελληνικό φάιναλ φορ. Δεν πιστεύω ότι αυτή η αστεία ρεαλ με τους Βέλγους και τον Πλάθα μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Πέρασε στους 8 επειδή η Μακάμπι είναι ακόμα πιο αστεία ως ομάδα. Όσο για τη Σιένα, αφού δεν έκανε το διπλό με τον Παναθηναικό ντεφορμέ, δύσκολα θα το κάνει τώρα και μάλιστα χωρίς καλή φροντλάιν, όπου είναι ένα μέρος που παραδοσιακά πονάει ο Παναθηναικός



ΥΓ Ο Kong μου έριξε +15, ο Άνθος με κερδισε για κάτι ψιλά, αλλά με 117 και 119 αντίστοιχα πάλι καλά που ήταν και τόσα. Συγχαρήτηρια και στους δύο, έπαιξα και έχασα, ήμουν και άτυχος με τον Γκίριτσεκ, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πάτρικ, γιατί η συμβολή του ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τουλάχιστον φέτος κάναμε πράξη τις καλοκαιρινές μας εξαγγελίες και δεν τσακωνόμασταν για τα κλέη της 30ης και 31ης θέσης όπως πέρυσι...
ΥΓ2
ΡΑΚΟΣΕΒΙΤΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΤΟ ΒΙΖΟΝ
ΗΛΙΘΙΕ ΠΛΑΘΑ ΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΒΕΛΓΟΥΣ
ΑΝΙΚΑΝΕ ΜΠΟΥΛΟΚ ΠΑΡΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ
ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΕΛΙΑΟΥ, ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΦΙΣΕΡ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ
Τα 'πα και ησυχασα...

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Δεν ξέρω τι έγραφαν οι άλλοι. Αυτό που γράψαμε εμείς ήταν ότι αν οι δύο ελληνικές βγουν και οι δύο πρώτες ή και οι δύο δεύτερες τότε παίζουν μεταξύ τους στον ημιτελικό. Άρα αν προκριθούν θα έχουμε ελληνικό ημιτελικό.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

Το έψαξα γιατί μου κίνησες την περιέργεια. Είναι στα σχόλια του άρθρου της 12ης Φλεβάρη και λέω το ίδιο. Ότι αν βγουν και οι δύο πρώτοι τότε παίζουν μεταξύ τους στον ημιτελικό.
Rasheed.

Age of Basketball είπε...

@pollo diablo: Ένα έχω να πω... Κι εσυ και ο Kong... δείτε τη βαθμολογία του fantasy! Τα πάνω κάτω... άλλος ήταν ο... πιο clutch απ όλους! Ή μήπως... η πιο clutch?
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

to onoiro pou legete olumpiakos epistrefi sto basket ...........sumfonw se auta pou egrapses...to euxarisththika hlikrina...
kai opws eipe o prolalistatos :eisai sto mualo-kati magiko!!!!bravo kai pali sthn omadara mas... panta tetoia kai emeis tha hmaste edw gia na ta apolamvanoume.....
polu wraio to arthro sou... na sai kala

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά δεν μπορώ να γράψω πολλά σήμερα για τεχνικούς λόγους.

Θέλω να μεταφέρετε στον el pollo diablo όταν αναφέρεται στο προσωπο μου να με λέει "ΔΑΣΚΑΛΟ". Άντε και "MASTER" αν προτιμά τα Αγγλικά.

Θα τα πούμε αύριο ή αργά σήμερα.

Ο Δάσκαλος εν ονόματι Άνθος.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και master.... Σαν να παίζει Ολυμπιακός ΒΑΟ και να λέμε μαστερ το Γιαννάκη επειδή κέρδισε με ένα δίποντο και κάτι ...ψιλα. Τυλίξτε μου ένα μπλουζάκι παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μπορούμε να ονειρευτούμε ξανά ένα F-4 με 2 ελληνικές όμάδες πιθανότατα! Σημαντικό αυτό για την φήμη του Ελληνικού μπάσκετ αλλά και να μπούμε λίγο στο μάτι των Ισπανών. Η άλλη ευχή μου θα είναι πλέον να έχουμε και άλλες ομάδες που θα μπορούν να πάρουν ευρωπαϊκό κύπελλο και στις οποίες τα γήπεδα τους θα είναι γεμάτα.