ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Απέδειξε το... αυταπόδειχτο


Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Ρεάλ στο μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον ματς της πρώτης ημέρας της 5ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας. Ή, μάλλον, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τη διέλυσε. Η διαφορά μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου ήταν στους 24 πόντους με τους Καταλανούς να προηγούνται με 86-62 πριν χαλαρώσουν και επιτρέψουν στη Ρεάλ να κάνει αυτό που δεν άφησαν Παναθηναϊκό, Μακάμπι και Σιένα, δηλαδή να μειώσει τη διαφορά.

Η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση τη Ρεάλ Η συνέχεια ήταν ουσιαστικά διαδικαστική αφού η Ρεάλ δεν είναι η ομάδα που μπορεί να γυρίσει διαφορές από κάποια ανώτερή της (μην κρυβόμαστε). Τουλάχιστον προκρίθηκε.

Οι δύο ομάδες είναι γνωστό ότι τα σφυριγματάκια τους τα παίρνουν γενικά. Η Ρεάλ δεν μπορεί να πει ότι αδικείται ποτέ, ενώ η Μπαρτσελόνα μπορούν να πουν ότι αδικούνται πάντα όσοι παίζουν μαζί της. Ακόμη και σε αυτό το ματς η Ρεάλ… το πήρε το μήνυμα ότι είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από το πιο χαϊδεμένο παιδί της ULEB.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα είναι πρώτη στον όμιλο και θα έχει το πλεονέκτημα στα πλέι οφς, εκτός κι αν χάσει στο Τελ Αβίβ την ερχόμενη εβδομάδα από την αδιάφορη Μακάμπι. Που δεν το βλέπω.

Το άλλο ματς που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν ο αγώνας της Ταού με την Προκόμ. Η Προκόμ άντεξε στο πρώτο ημίχρονο, όσο δηλαδή μπόρεσε να κοντρολάρει το ρυθμό του αγώνα. Μετά η Ταού πάτησε το πόδι στο γκάζι και πλέον ο Ολυμπιακός ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βγει πρώτος: να περάσει από τη Βιτόρια, αφού πρώτα βεβαίως κερδίσει την Αρμάνι, που δεν το συζητάμε καν.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον μπορεί να πει κανείς ότι είχε και το ΤΣΣΚΑ-Φενέρ. Οι Ρώσοι ήθελαν τη νίκη για να προκριθούν και μαθηματικά και την πήραν αρκετά εύκολα. Η λογική λέει ότι αυτοί θα είναι η τρίτη ομάδα με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς, μετά τους Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα, οπότε ανοικτός ουσιαστικά είναι μόνο ο όμιλος του Ολυμπιακού.

Στο πιο αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής, η ομάδα-έκτρωμα του Μποντιρόγκα έκανε ακόμη μία απαράδεκτη εμφάνιση στο Top-16 φτάνοντας αισίως τις 5. Η Ρόμα από τη στιγμή που έφυγε ο Ρέπεσα δεν υπάρχει, ή μάλλον υπάρχει μόνο και μόνο για να μας εκνευρίζει και να ταλαιπωρεί το μπάσκετ. Πλέον δικαιώνεται απόλυτα ο Τζεντίλε που έλεγε ότι δεν θέλει να μείνει πρώτος προπονητής ως το τέλος της χρονιάς. Αποδείχτηκε ότι οι πρώτες 3-4 νίκες ήταν της ομάδας του Ρέπεσα με κεκτημένη ταχύτητα και στη συνέχεια… ξεφούσκωσε.

Τι κρατάμε από το ματς; Το ρεκόρ του Τόμας Κελάτι που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν ο Αμερικανός είχε καταφέρει να κρατήσει το ρυθμό του. Ο Ρενέσες δεν τον κράτησε στο παρκέ, κρύωσε και έτσι χάθηκε το ρεκόρ.

Ο Κελάτι, για όσους δεν άκουσαν για το ματς, ξεκίνησε με 6/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο. Συνέχισε με 3/5 για να πάει στα 9/12 στην τρίτη περίοδο και να ισοφαρίσει το ρεκόρ Ευρωλίγκας του Σαούλιους Στομπέργκας (9/9 με την ΑΕΚ το 2001), αλλά μετά έχασε τα επόμενα 7 σουτ που επιχείρησε (έβαλε ένα από τα… 6.24!) για να τελειώσει τον αγώνα με 9/19. Τουλάχιστον… ξέδωσε ο Κελάτι που έχει ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ απέκτησε και κάποιο νόημα το ματς, γιατί αν περιμέναμε από τη Ρόμα… θα περιμέναμε ακόμα.

by Rasheed.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος μου πει ότι ο Κελάτι δεν του θυμιζει τον Ρίβερς, νομίζω ότιθα μου πει ψέμματα!

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πιο κοντός (ο Ρίβερς) μόνο!

Κουτί του έρχεται του ΟΣΦΠ η Ρεάλ και με πλεονέκτημα έδρας πάντως...

Ανώνυμος είπε...

ο κελάτι, αφρικανός δεν είναι?

Age of Basketball είπε...

@ανώνυμος: Όντως θυμίζει Ρίβερς...

@the glove: Πρέπει να κερδίσει την Ταού ο Ολυμπιακός για να παιξει πια με τη Ρεάλ. Εκτός κι αν η Μπάρτσα χάσει στο Ισραήλ.

@ανώνυμος: Είναι γεννημένος στην Ουάσινγκτον. Οπότε είναι Αμερικανός. Οι γονείς του είναι από την Ερυθραία, αλλά ο ίδιος είναι... Αμερικανάνκι, αφού εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Rasheed.