ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Το Age of Basketball μπορείτε πια να το βρείτε στη διεύθυνση www.ageofbasketball.net μαζί με το πλήρες αρχείο του. Το παρόν blog δεν θα ανανεωθεί ξανά. Σας περιμένουμε στην Εποχή του Μπάσκετ, το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό μπάσκετ στη χώρα, με την πληρέστερη Αθλητιατρική Πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο!

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Πλέον... μπλέξαμε!


Προσπάθησε το Μαρούσι να φτάσει μια ανάσα από τον… γκισέ με τα εισιτήρια για το Τορίνο, αλλά δεν τα κατάφερε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν αρκετά καλό. Ήταν μέτριο σε σχέση με άλλα ματς και εκτός από δύο παίκτες οι υπόλοιποι δεν βρήκαν ρυθμό στον αγώνα. Αλλά και πάλι έφτασε μια ανάσα από μια τεράστια νίκη απέναντι σε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο.

Μπορεί το Μαρούσι τυπικά να έχασε επειδή κανείς δεν είδε τον… Γλυνιαδάκη να χτυπιέται μόνος του κάτω από την μπασκέτα στο 74-76 και επειδή κανείς δεν έκανε μπλοκ άουτ στον Λαβρίνοβιτς στο 76-79 μετά τη χαμένη βολή. Όμως, θα μου επιτρέψετε να βρω άλλους πιο σημαντικούς λόγους για την ήττα. Οι διαιτητές σεβάστηκαν πάρα πολύ την Ντιναμό και «έσφαξαν» με το γάντι το Μαρούσι. Η διαφορά των Ρώσων χτίστηκε πάνω σε δύο τεχνικές ποινές στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ όταν ο Στίβενσον καθαρά έκλεβε την μπάλα στο 70-72 οι διαιτητές χάρισαν δύο βολές στον Νάχμπαρ. Αν σε αυτό βάλετε και 2-3 φάουλ στις κρίσιμες στιγμές που έγιναν σε Κις και Στίβενσον και δεν σφυρίχτηκε, να πώς κέρδισε η Ντιναμό. Μετά το ματς άπαντες στην ομάδα (έτυχε να είμαι στο ΟΑΚΑ) ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι, μιλούσαν σωστά για το πώς αντιμετώπισαν οι διαιτητές (με ιδιαίτερο… σεβασμό) το όνομα «Ντιναμό», αλλά και για την ευκαιρία που χάθηκε.

Πλέον το Μαρούσι ξέρει ότι περνά αν κερδίσει στη Μόσχα τη Χίμκι, ακόμη κι αν χάσει με τον Πανελλήνιο. Αν δεν κερδίσει εκεί, πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσει τη διαφορά των 13 πόντων, μετά να πάρει τον Πανελλήνιο και να ελπίζει ότι η Ντιναμό θα κερδίσει την Χίμκι. Όμως, η Ντιναμό είναι αδιάφορη και επίσης… ρωσική και αυτά είναι να τα φοβάσαι. Το είχαμε πει και πιο παλιά, με νίκες στα εντός έδρας, μετά το διπλό με τον Πανελλήνιο, το Μαρούσι λογικά περνούσε στο Τορίνο. Τώρα η κατάσταση έχει μπλεχτεί. Και έχει μπλεχτεί πολύ. Πλέον το Μαρούσι δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση. Όσο ο Πανελλήνιος παίζει το ρόλο κομπάρσου στον όμιλο έτσι θα είναι. Αν απ την άλλη κερδίσει στην Κυψέλη την Ντιναμό, τότε ουσιαστικά την ωθεί να ενδιαφέρεται για το ματς με τη Χίμκι, καθώς αν το χάσει (με 9 πόντους) θα μείνει δεύτερη στον όμιλο.

Απ’ ότι βλέπετε έχει πολύ ψωμί ακόμη ο όμιλος. Πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ως την επόμενη εβδομάδα, η οποία μπορεί να προσφέρει κάθε πιθανό σενάριο: μπορεί να φέρει το Μαρούσι στο Τορίνο (με νίκη επί της Χίμκι), να το κρατήσει φαβορί για την πρόκριση (με νίκη του Πανελληνίου επί της Ντιναμό), να το σπρώξει προς τον αποκλεισμό (με ήττα δική του και του Πανελληνίου), ή να το αποκλείσει (με ήττα δική του μεγαλύτερη των 13 πόντων).

Απ’ την άλλη, ξέρουμε από τώρα ότι στο Τορίνο θα βρίσκεται η Ντιναμό Μόσχας, αφού ήδη προκρίθηκε. Επίσης, στο Τορίνο είναι από την Τρίτη και η Μπενετόν Τρεβίζο, ενώ μια ανάσα απέχουν οι Χέμοφαρμ και Βαλένθια. Για τις άλλες 4 θέσεις παλεύουν οι εξής: 1 από τις Μαρούσι και Χίμκι, 2 από τις Λιέτουβος, Μπιλμπάο και Σαρλερουά, και 1 από τις Ζαντάρ, Ούνιξ και Τουρκ Τέλεκομ.

Με το ματς του Πανελληνίου δεν πρόκειται να ασχοληθώ ιδιαίτερα, καθώς ήταν τελείως αδιάφορο για τους «Ολυμπιονίκες» που δεν φάνηκε να πίστευαν στο θαύμα. Πάντως, αξίζει μνείας η πλήρης κατάρρευση της 3ης περιόδου, αλλά και το γεγονός ότι τώρα που η ομάδα αποκλείστηκε, άρχισε ο Ζούρος να… βάζει τον Σακούρ.

by Rasheed.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι το Μαρούσι έχει την ικανότητα να πάει μέσα στη ρωσία και να τους κερδίσει.

Επιπλέον, δεν γίνεται να παίζουν τελευταία αγωνιστική τα ζευγάρια από την ίδια χώρα. Δεν γίνεται να έχουν κάνει τέτοια χοντράδα οι διοργανωτές. Σαν να τους προτρέπουν να ζωγραφίσουν ομορφιές...

Ανώνυμος είπε...

Marburry @ Celtics?
Παει και ο τελευταιος επαναστάτης...

Age of Basketball είπε...

@el pollo diablo: Κι εγώ πιστεύω ότι το Μαρούσι μπορεί να περάσει μέσα από τη Μόσχα. Αλλά είναι δύσκολο ματς. Όσο για το θέμα που θέτεις, όντως είναι τεράστια βλακεία.

@ανώνυμος: Θα τα πούμε το βράδυ αναλυτικά για τον Στεφόν. Πάντως... το έφτασε στα όρια και τους ξεζούμισε. Αρα είναι είδωλο.
Rasheed.

Ανώνυμος είπε...

Παπαδογιάννης στην αναμετάδοση του ΤΣΣΚΑ-Σιένα: "είναι και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς στην εξέδρα, ο παίκτης της ΚΙΜΚΙ, ΈΠΑΙΖΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ. Ελπίζουμε να δει το final-8 από το σπίτι του γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχει προκριθεί το Μαρούσι".

Μα, θέλει και τα λέει;;;;!!!!